Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה רכב להשאיר במשפחה

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מקבלים רכב ליסינג מהעבודה של האישה.

ההתלבטות היא איזה רכב להשאיר במשפחה כרכב שני...

יש לנו טויוטה יאריס היברידית שנת 2020 עם 90 אלף ק"מ, וסובארו פורסטר שנת 2015 עם 105 אלף ק"מ.

הרכב השני כמעט ולא נוסע מעריך 3000 עד 5000 ק"מ לשנה.

הבן הבכור מקבל רשיון בשנה הקרובה.

מבחינה כלכלית אני מאמין שהטיוטה זולה יותר לאחזקה, ומוכן לספוג את העלות.

מבחינת נהיגה אני מעדיף את הפורסטר, יושבים גבוהה לא צריך לבלום לפני באמפרים כמו בטויוטה.

עדיין לא יצא שירדתי עם הפורסטר לשטח.

מה שכן מטריד אותי זה האמינות של הפורסטר רק בגלל ההבדל בגיל הרכב. לא מתחשק לי להתעסק בתיקונים.

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

קודם כל אתה לא מקבל רכב מהעבודה אלא אתה משלם עליו טבין ותקילין בדרך אחרת. תבדוק שזה באמת כדאי לך.

תחזוקת הפורסטר תהיה יקרה מהיאריס, בדלק (לא משמעותי בנסועה נמוכה) ובתחזוקה, אבל היא רכב הרבה יותר שימושי ונוח מהיאריס שלא נוחה בעליל. כמו שאמרת בצדק, הנהיגה בפורסטר טובה לעין ערוך מביאריס ולכן היא עדיפה.

לגבי הנהג הצעיר, תבדוק אצל המבטח עלויות הוספת נהג צעיר לשתי המכוניות. ואולי מהבחינה הזאת יש יתרון לרכב של העבודה - במידה והחוזה מאפשר נהיגה של נהג צעיר ברכב העבודה, זה יכול להיות שיקול משמעותי בעד כן לקחת רכב מהעבודה ושהצעיר ינהג רק בו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני חושב שאם הרכב השני לא נוסע הרבה אולי כדאי את הסובארו להשאיר כדי שהנהג הצעיר ישתשפש עליו. יותר נוח וגבוה ונראה לי שפחות תפחדו עליו...

פורסם

לא ציינת במה הבן הבכור עתיד לנהוג, ברכב עבודה או ברכב של הבית.

הראש אומר: תשאיר את הרכב הצעיר יותר והחסכוני יותר (הוא במקרה גם קטן יותר -כך שזה יוצא לכם טוב כרכב שני - ואם הוא ישמש לנסיעות קצרות וכאלה, זה חיסכון כפול שמדובר בהייבריד).

מצד שני - הוא לא ייסע הרבה אז למה להשאיר את הצעיר והחסכוני.

מצד שלישי - מי אמר שברגע שיצטרף הבן הבכור לנהגים בבית, הרכב השני יסע רק 3000-5000 בשנה ?

בקיצור, חסרים עוד פרטים בשביל להשלים את ההמלצה...

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי,

תודה רבה על התגובות :)

הרכב ליסינג מגיע כהטבה מאחר ואנו משלמים עליו רק את רכיב המס ללא השימוש.

בנוסף הליסינג יכלול את כל בני המשפחה מקרבה ראשונה ללא קשר לגילם או וותק הנהיגה.

נעדיף שכל עוד הרכב ליסינג פנוי קודם כל לעשות בו שימוש, ורק בעת הצורך לעשות שימוש ברכב הפרטי. כמובן שאני מתייחס לסיטואציות יומיומיות ולא למקרי קצה.

התוכנית היא לא לעשות בכלל ביטוח לנהג צעיר ברכב הפרטי אלא להפעיל ליום בודד או שעות בודדות בעת הצורך.

• אהבתי 1
פורסם

אתה יכול לבחון גם את ירידת הערך של הרכבים שלך כעת. אני לא מספיק יודע כדי לומר מהמימו אבל תראה כמה תוכל למכור את היאריס עכשיו וכמה בעוד 3 שנים לדוגמא (ליסינג זה בערך 3 שנים) ואת הפורסטר אותו הדבר. היאריס חדשה אז אולי היא תאבד עוד הרבה מהמחירון שלה לעומת הפורסטר. שוב, אני לא מספיק יודע תמחורים אבל קח את זה בתור אופציית שיקול

פורסם

דווקא היאריס עם קלומטרג' נמוך מאוד ושמורה תעוף הרבה אבל הרבה מאוד מעל המחירון (פחות מכיר את הסחירות של הסובארו)
אם אתה מתכנון טיולים אז אין שאלה הסובארו אבל אם לא,

אתה תשתמש ברכב כבדרל קבע (מחפש רכב מרווח או שזה לא משנה לך)?

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, llaavvii כתב:

דווקא היאריס עם קלומטרג' נמוך מאוד ושמורה תעוף הרבה אבל הרבה מאוד מעל המחירון

כרגע אין לה קילומטראז' נמוך במיוחד יחסית לשנה. אני לא התכוונתי על הרווח כרגע, כרגע נניח הרכב ימכר ב90 והסובארו ב35 (סתם זורק מספרים, לא אלוף בלתמכר...) ובעוד 3 שנים היאריס ב60 והסובארו ב20. אם זה שיקול אולי עדיף לסחוב עם הסובארו (ולא לסבול איתה, זה יותר עלויות). ובסוף כשהוא ייפטר משניהם, אם ימכור עכשיו את היאריס, הוא יֵצא עם רווח של כמה אלפים מאשר עם ימכור את עכשיו הסובארו. (כמובן שאני הבאתי מחירים דוגמא ולא יודע עלויות ואולי זה הפוך בכלל כל הסיפור, הוא יצטרך לבדוק זאת בעצמו). ואם אחרי חישוב יוצא בערך אותם עלויות ומחירים והוא לא חוסך/מרוויח אם ישאיר רכב מסויים השיקול להשאיר יהיה שונה לגמרי, שווה לבדוק את העניין.

עריכה אחרונה על ידי peck
פורסם

הסובארו שווה 50-60K

היאריס 80-85K

לא יודע מה עלויות הביטוחים אבל בשני המקרים אלו רכבים גניבים.

לטווח הרחוק (למרות ה"כמה שקלים" הבדל במחיר המכירה) אני חושב שגם אם מחיר הביטוח יקר, היאריס תהיה זולה לאחזקה (גם מדובר ברכב הייברידי וגם מדובר ברכב קטן. הסובארו כשלעצמה לא מכונית חסכונית).

לדעתי: תחזיק את הסובארו רק אם יש לך סיבה טובה וייעוד ספציפי (ירידה לשטח, גרירה וכו').

אחרת - תחזיק את היאריס. היא כנראה גם תאבד פחות לאורך זמן ותהיה יותר נוחה לאחזקה אפילו כרכב שני.

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם יש נהג חדש בעניין והוא אמור לנהוג ברכב שנשאר הייתי משאיר את היאריס בגלל שיש לה מערכות בטיחות אקטיביות, מה שאין בסובארו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...