Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, 

יש בדירה שאנחנו שוכרים ממ"ד. אנחנו בעיקרון לא אנשים חרדתיים מדי, אבל יש ילדה קטנה בבית והייתי רוצה את הממ"ד מוגן מהדף עד כמה שניתן. 

יש בממ"ד פתח של מזגן מרכזי מצד ימין בתמונה. אני לא יודע אם זה תקני (?) אבל זה ככה מהיום שהדירה נבנתה ואני לא הולך לשנות סידור מזגנים בדירה שכורה. 

משמאל יש פתח אוורור נוסף כל שהוא. צירפתי גם תמונה של צדו השני. אני מניח שאני יכול לחסום אותו? זה יתרום למיגון? מה זה ההתקן בצד השני? מצרף תמונות משני הצדדים של הפתח. 

יש לי 2 פלאנצ'ים ממתכת בקוטר 32 ס"מ ואחד מגומי בקוטר 30 ס"מ.

אני מניח שפלאנץ מתכת אחד הוא לאטימה של השמאלי ואחד היה איפה שהמזגן? או שני חלקי המתכת אמורים להיסגר על פתח האוורור? 

בנוסף אם מישהו יודע איך סוגרים את זה. גומי ופלאנץ אחד או שניהם? גומי בין הקיר לפלאנץ? איזה בורג צריך? צריך גם אום? 

אודה לעזרתכם. 

20241004_192837.jpg

20241004_192744.jpg

20241004_192947.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פלאנג אחד וגומי (לאור השאלה עם שניהם הגומי בא הין הפלאנג' שבקיר לזה שאתה מרכיב).

לנוחות ההרכבה אתה יכול להדביק את האטם עם דבק מגע שלא יזוז או לתפוס 3 ברגים בלי העליון ולהשחיל את האטם מלמעלה.

ברגים ⅝ או m16 

ועוד דבר

כשיש לך שני פתחים זהים בגודלם ולכיוונים שונים אין לך מה לחשוש מהדף.

אותו גל הדף שיכול להיכנס מהחור (שבכל מקרה הוא זניח ביחס לנפח החדר) יצא מהפתח השני.

הסגירה הזו היא יותר למניעת חדירת רסיס או גזים במקרה של נשק כימי.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

פלאנג אחד וגומי (לאור השאלה עם שניהם הגומי בא הין הפלאנג' שבקיר לזה שאתה מרכיב).

לנוחות ההרכבה אתה יכול להדביק את האטם עם דבק מגע שלא יזוז או לתפוס 3 ברגים בלי העליון ולהשחיל את האטם מלמעלה.

ברגים ⅝ או m16 

ועוד דבר

כשיש לך שני פתחים זהים בגודלם ולכיוונים שונים אין לך מה לחשוש מהדף.

אותו גל הדף שיכול להיכנס מהחור (שבכל מקרה הוא זניח ביחס לנפח החדר) יצא מהפתח השני.

הסגירה הזו היא יותר למניעת חדירת רסיס או גזים במקרה של נשק כימי.

תודה רבה על התשובה המפורטת. 

בעצם אם אני סוגר את פתח האוורור השמאלי אני אהיה יותר מוגן מרסיסים, אבל דווקא מבחינת הדף פחות? כי יש רק את פתח תעלת האוורור של המזגן שיישאר? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פתח המיזוג הוא לתוך הבית. אתה צריך טיל שייכנס דרך החלון ויתפוצץ במסדרון איפה שהנמכת התקרה וגם אז גל ההדף בתוך החדר זניח.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצטרף לשרשור;

בממד שלנו יש מערכת סינון, ומזגן מיני מרכזי עם מה שאני מניח שהוא פתח כניסת אוויר ועוד אחד ליציאה. אין סיבה לאטום אותם במצב הנוכחי, נכון?

להבנתי נועד למצב של שימוש בנשק לא קונבנציונלי

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לצנרת ממד יש 2 שימושים

1. הגנה פיזית מהדף\רסס

2. הגנה מגזים

על אחריות המתפעל לקחת על עצמו בהתאם להנחיות את הכשרת הממ''ד.

ככל שרוב הממ''דים עומדים היום עם כל מיני מזגנים וקומבינות לגזים רעילים הם לא שמישים גם ככה.

אז נתייחס להדף ורסס.

מטרת החורים בקיר מלבד הכנסת אוויר הוא שחרור לחץ. במקרה של פיצוץ בחוץ שגל ההדף נתקל בקיר אטום הוא רוצה לדחוף אותו, כשיש חור יש לדחף מקום להתנקז שיסייע בעמידות ושלמות הקיר.

לפלאנג' ההגנה על הצינור שצילמת יש 2 מצבים

1. מצב לאיום גזים - בו נעשה סגירה הרמטית של הצינור עם אטם גומי וסגירה עד הסוף של הברגים

2. מצב לאיום בליסטי - בו נעשה שימוש בספייסרים למתן מעבר לחץ אוויר לתוך הממ''ד תוך כדי שימוש בהגנה בליסטית שהפלאנג' מייצר לרסס שעלול לחדור דרך הצינור.

כמובן שהתקנים משתנים עד אין סוף על בסיס חודשי וכל עדכון חדש כמעת ופוסל את הממ''ד שהיה לפניוimage.jpeg.54ccebad2ea80bf13df51d4b4eac0c95.jpeg

ממד.JPG

• מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בממ"ד בדירה של ההורים שלי אין מערכת סינון אוויר, אין את הפתחים העגולים המדוברים עם המכסים, אבל יש חלון הדף מזכוכית מחוסמת וזוג דלתות ברזל שנפתחות החוצה.

הבניין נבנה בערך בשנים 1995-1996.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני חושב שחוק הממדים עבר בשנת 1992 אחרי מלחמת המפרץ

ההבנה שהפגיעה הפיזית הקלה יכולה להיות אפסית לעומת מתקפת גזים הובילה לחקיקה

מאז רק לומדים את הנושא ומשפרים אותו כל הזמן בליסטית וטכנולוגית

בהתחלה לא היו מע' סינון, אחרי זה נוספו הצנרות ועכשיו כבר יש מעברי צנרות ותשתיות אטומות (התקן עומר) ומע' סינון ביתיות ומוסדיות.

למדו הרבה עם השנים

כל עדכון ודרישה של פיקוד העורף למעשה פוסלת את החוקיות של מה שהיה לפני.

זה לא אומר שהממד שלך משנת 1996 פחות טוב אבל זה כמו רכב משנת 1996 לעומת רכב משנת 2024 עם מע' בטיחות 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...