Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי ניסאן קשקאי 2015, יד שניה. לאחרונה התחיל לאכול שמן, ואני רוצה לקנות גלון למילוי.

ברשיון הרכב מופיע לי תחת דגם המנוע:

image.png.968514a76084bad22d9cc72658ec1a4d.png

הסתכלתי בספר הרכב, תחת דגם המנוע מופיע לי:

image.thumb.png.0a9f45bd4356533882e9b0809d7a72da.png

מה זה אומר? שאני יכול לקנות כל שמן 5W40? או ש ACEA זה התקן?

כי בהרבה מקומות (כאן למשל), אני רואה שצריך 5W30, וסוג מיוחד. אני יודע שזה מנוע אחר משלי, אבל ממש בכל מקום אני רואה 5W30..

ואם כבר - חבר אמר לי לאחרונה שהייתה תביעה ייצוגית על מנועי ניסאן ורנו. ניסיתי לחפש קצת מידע, אבל לא הבנתי אם רלוונטי גם אלי או לא.

אשמח לעזרה!

פורסם
לפני 15 שעות, Gauss כתב:

אתה צריך שהשמן יהיה
5w40

עם התקן שרשום:

ACEA A3 
או
ACEA B4

תודה!

עכשיו הסתכלתי בחוברת טיפולים, וזה מה שכתוב שם:

20240407_083600.thumb.jpg.fded2d76370d2b9229ed2ce6b729d6ed.jpg

יופי ניסאן.😠

עכשיו מה עושים?

לפני 12 שעות, Tom_22 כתב:

לא ראיתי, תודה על ההפנייה. מה שמוזר לי זה שמהחבר הבנתי שהתביעה כבר הסתיימה, ועכשיו מדובר כבר על פיצויים, או משהו אחר, ואילו מהכתבה זה נשמע כאילו זה עוד מתגלגל.

מישהו בפועל עם מנוע כזה ויודע מה קורה? מה עושים?

פורסם

לגבי השמן - החוברת שקרסו נתנו לך היא כללית (גם לרנו הם עושים את אותו הדבר). טכנית, אתה יכול לשים את השמן לפי החוברת ולהגיד שזה מה שאמרו לך. בפועל, ההמלצה שיש לך בחוברת של דגם הרכב (מה שצילמת בעמוד הראשון) מדויקת יותר (כי היא ספציפית לדגם שלך ולמנוע שלך). הבעיה היא שקיים סיכוי שהמידע שם לא הותאם לישראל... ואני לא מוצא דרך להשיג גישה לדוקומנטציה רשמית של ניסן. באמת ברוך.

לגבי התביעה - קח בחשבון שהכתבה מלפני 9 חודשים... יכול להיות שדברים התקדמו מאז.

פורסם (נערך)

דווקא מרגיש שהמידע בספר תואם את ישראל שכן ההבדל ההעיקרי בין 5w30 ל-5w40 הוא צמיגות וכן שהאחרון מתאים יותר לאקלים חם.

חפש ספר רכב מתאים באנגלית ותראה אם יש פערים.

עריכה אחרונה על ידי דג
פורסם (נערך)

ואני עדין תוהה לענין האקלים (בהתחשב שהמנוע הרבה יותר חם מהסביבה). שמנים מודרניים מוצגים כעמידים בתנאים חמים גם כאשר הצמיגות המדוברת הינה נמוכה.

יש בהמלצות, מעבר לענין החסכון בדלק, גם ענין של טולרנסים במנוע, וכמובן שיש ענין של רמת התוספים שיש בשמן והתקנים שלו.

כך למשל מתוך ספר של ניסאן, אבל שמתייחס למנוע אחר, אין שום בעיה גם עם 0W-20 (אם כי הם ממליצים שם על 5W-30 בעקרון):

image.thumb.png.66f3b655dda768ddbe610883ab438b47.png

ושלא יובן לא נכון, 5W-40 מופיע למנוע של פותה"ש (ובכלל מנועי הבנזין של אותה תקופה) גם בספרות באנגלית. בדיוק כמו בתרגום העברי.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

יש מבחר שמנים 5w-30  איכותיים העומדים בתקן API SN. זה מה שהייתי ממלא ברכב שלך. רוצה להגדיל ראש? תוודא שהשמן גם עומד בנוסף בתקן רנו RN0700/0710, כי זה המנוע 1.2 שרץ בקליאו / מגאן / קפצ'ור.

לפני 5 שעות, רוניכברלאבלה כתב:

תודה!

עכשיו הסתכלתי בחוברת טיפולים, וזה מה שכתוב שם:

20240407_083600.thumb.jpg.fded2d76370d2b9229ed2ce6b729d6ed.jpg

יופי ניסאן.😠

עכשיו מה עושים?

https://www.justmotor.co.il/items~140~0~16514-16535-16597.htm

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

ואני עדין תוהה לענין האקלים (בהתחשב שהמנוע הרבה יותר חם מהסביבה). שמנים מודרניים מוצגים כעמידים בתנאים חמים גם כאשר הצמיגות המדוברת הינה נמוכה.

יש בהמלצות, מעבר לענין החסכון בדלק, גם ענין של טולרנסים במנוע, וכמובן שיש ענין של רמת התוספים שיש בשמן והתקנים שלו.

כך למשל מתוך ספר של ניסאן, אבל שמתייחס למנוע אחר, אין שום בעיה גם עם 0W-20 (אם כי הם ממליצים שם על 5W-30 בעקרון):

image.thumb.png.66f3b655dda768ddbe610883ab438b47.png

ושלא יובן לא נכון, 5W-40 מופיע למנוע של פותה"ש (ובכלל מנועי הבנזין של אותה תקופה) גם בספרות באנגלית. בדיוק כמו בתרגום העברי.

לא הבנתי את התהייה.

כמובן שאתה יכול לשים 0w-20, אבל אין בזה צורך במקום חם וחבל שתשלם יותר.

אגב במקומות קרים (באמת, לא ירושלים) שמן לא מתאים מורגש מאד.

פורסם

התהיה היא לגבי האמירה החוזרת ונשנית (לא רק ממך, גם אצל יצרן שמנים למשל), לאורך השנים לגבי טמפ' הסביבה (בצד החם שלה) ותיעדוף בשל כך של השמן הסמיך יותר (כמובן אנחנו מזמן כבר לא ממש מדברים על 10W ו-15W, וגם לא מתייחס לאפליקציות ספורטיביות/תחרותיות ששם המנוע עובד במאמץ גבוה יותר ומתחמם יותר בעצמו).

זה בולט יותר לטעמי בעיקר כשמדובר בהבדל קטן, למשל 5W40 לעומת 5W30.

אם ניקח שני שמנים לדוגמה מסדרה כמעט זהה אחד 5W-30 ואחד 5W-40, נתוני הגזירה מאוד קרובים זה לזה, אבל כן הסמיכות מעט שונה (ועל פניו פחות משמעותי בטמפרטורת עבודה).

זה פשוט נסיון להבין מסקרנות עד כמה זה באמת משמעותי (ולא חיפשתי עמוקות בנושא).

ואין לי רצון לחטוף ממש את נושא השרשור.

• תוכן חדש...