Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח להסבר ממי שמבין בזה...
אני עומד לפני רכישת רכב בסכום משמעותי, ובהיסטוריית הטיפולים (הרכב היה בן שנה בעת התאונה) שלו במוסך היבואן מופיע כך:

image.thumb.png.1bdf21402f3212659c8401631ed66d5e.png

שאלתי את בעל הרכב, הוא אומר ״אהה כן, היה תאונה לא רצינית מישהי נכנסה בי, הלכתי למורשה שם טיפלו, זה עלה 30 אלף שח אבל אל תדאג אין שום דבר עם שילדה או אפילו קרוב לזה זה פשוט בכלל שהכל חדש אז התיקון יקר אבל זה לא באמת היה משהו משמעותי״

אז אשמח להבין 2 דברים:
1. האם זה נראה כמו טיפול בתאונה ״בקטנה״ או שזו תאונה שצריך לבדוק ב7 עיניים את הרכב?
2. הורדתי דוח ביטוח ומופיע ביטוחים בצורה מסודרת הכל, אבל אין שום תביעות שרשומות שם. אני רוצה להבין איך יכול להיות שהייתה תאונה אבל לא מופיעה שום התייחסות לזה.. הרי אני לא מצפה שמישהו שילם מכיסו 30 אלף שח ולא תבע את הביטוח...

תודה מראש לעונים!

פורסם

1. צריך לבדוק בשבע עיניים במיוחד בגלל שהוחלף פח חזית. צריך להבין אם הוא מחובר בברגים (טוב) או מרותך (רע).

2. האם בדו"ח אתה רואה שהרכב היה מבוטח בביטוח מקיף בעת קרות התאונה?

3. בקש מהמוכר דו"ח שמאי של התאונה. בוודאות יש ירידת ערך בגלל תאונה כזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

תודה על המענה!
לגבי 1, כשאתה כותב ״צריך להבין אם הוא מחובר בברגים (טוב) או מרותך (רע)״, אתה מתכוון שזה תלוי בעוצמת הפגיעה, או שההבדל בין ריתוך או ברגים זה למעשה תלוי סוג רכב?

אם זה קשור לסוג רכב, אוסיף שמדובר ביונדאי איוניק.

לגבי 2, אכן הרכב מבוטח בביטוח מקיף מיום עלותו על הכביש ועד היום. חשבתי לעצמי שאולי הסיבה שלא מופיעה אף תביעה זה מכיון שהתביעה אמורה להיות על הביטוח של הפוגע. זה נכון? או שבכל מקרה שיש תביעה שקשורה ברכב - היא אמורה להופיע? גם אם הרכב הוא הנפגע?

לגבי 3, אכן ביקשתי, הוא אמר שיבקש... נראה שהוא לא נלהב מדי לספק את זה. בכל אופן בדוח הביטוחי אמור להיות דיווח אודות ירידת ערך, ולא מופיע שם כלום! וזה מה שמוזר לי בכל הסיפור הזה.

עריכה אחרונה על ידי Neri Freidman
פורסם

1. זה קשור לסוג הרכב (ואני לא יודע איך זה באיוניק)

2. גם תביעות בצד ג' אמורות להופיע בדו"ח.

3. נראה שהתוכנה שמפיקה לא אפויה עד הסוף (אולי בכוונה)

אם הוא לא יספק לך את דו"ח השמאי דפדף הלאה. זה דגם נפוץ, ואם יש ספק - אין ספק.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

יש אפשרות, תיאורטית ולא סבירה, שהפוגעת שילמה את הנזק מכיסה (למשל אם לא היתה מבוטחת). במצב כזה התיקון לא יופיע בדו״ח הסליקה.

אגב, כמה זמן חלף מאז התאונה? האם אפשרי שהדו״ח טרם התעדכן? האם ראית את דו״ח הסליקה השלם, או שנראה שחסר דף?

בכל מקרה, הייתי מקבל את עצתו של צבי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מדובר ברכב בן 5 שנמצא אצל אותו אדם מהיום הראשון. התאונה קרתה לפני 4 שנים.

דו״ח הביטוח אני הורדתי אותו בעצמי, ועברתי עליו מכל הצדדים. פשוט אין איזכור לתביעה ו/או ירידת ערך כלשהי.

האמת שלפני כמה דקות שוחחתי עם שמאי רכב על השאלה הזו, והוא אמר כמוכם. שחייב להיות ירידת ערך מסוימת (אך קטנה) ושכנראה מדובר במשהו שלא עירבו בו ביטוח. האמת שהוא דווקא לא מודאג בכלל מהתאונה הזו.

עכשיו השאלה רק מה לעשות הלאה. מתלבט קשות.

אגב, אני מנסה להבין מתוך שמות החלקים שבספר הטיפולים, אני רואה שיש ׳פגוש קדמי׳ (מוזכר בכמה מקומות ״תומך פגוש קדמי״ או ״סורג פגוש קדמי״) ויש ׳פח חזית׳ זה אותו חלק? זה שני חלקים שונים? למה זה דווקא מדליק נורה אדומה? (זה בהמשך לדבריך, צבי, שכתבת בהתחלה ״במיוחד בגלל שהוחלף פח חזית״).

פורסם

אתה מנסה להסביר לעצמך כל מיני דברים...

אני לא הייתי רוכש את הרכב הזה.  יותר מדי סימני שאלה.

יש הרבה דגים בים (או ליתר דיוק 373 כלי רכב מהשנים 2018-2019 בלוח יד 2)

• רעיון טוב! 2

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

נכון, יש הרבה דגים בים. העניין הוא שיש גם יתרונות לעיסקה הספציפית הזו, אז אני בסך הכל מנסה לשקלל לעצמי את הנתונים, ועל הדרך להחכים קצת (כמו למשל מה זה פגוש קדמי ומה זה פח חזית🙃)...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פגוש קדמי= טמבון קדמי.

פח חזית= מה שמאחורי הטמבון, סופג האנרגיה, אולי גם מכסה המנוע והכנפיים.

אני לא הייתי קונה את הרכב, במיוחד שזה לא איזה רכב נדיר או מיוחד.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
לפני 18 דקות, Neri Freidman כתב:

נכון, יש הרבה דגים בים. העניין הוא שיש גם יתרונות לעיסקה הספציפית הזו, אז אני בסך הכל מנסה לשקלל לעצמי את הנתונים, ועל הדרך להחכים קצת (כמו למשל מה זה פגוש קדמי ומה זה פח חזית🙃)...

זה לא חד משמעי במכוניות מתקדמות טכנולוגית כי הפגוש מלא חיישנים שאם לא תיקנו אותם כיאות הרכב ישתגע - זאת כבר מזמן לא סתם חתיכת פלסטיק/ברזל.

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

בתאריך 19.1.2024 בשעה 14:56, zvit כתב:

זה לא חד משמעי במכוניות מתקדמות טכנולוגית כי הפגוש מלא חיישנים שאם לא תיקנו אותם כיאות הרכב ישתגע - זאת כבר מזמן לא סתם חתיכת פלסטיק/ברזל.

התיקונים שהצגתי בצילום המסך בפתיחת השרשור הם ממוסך היבואן... צריך לחשוש מדברים כאלה למרות שמי שתיקן זה המוסך הרשמי, ולמרות שבעל האוטו נסע איתו כך 4 שנים אחרי התאונה?

ולגבי 

בתאריך 19.1.2024 בשעה 14:48, Pavlik כתב:

אני לא הייתי קונה את הרכב, במיוחד שזה לא איזה רכב נדיר או מיוחד.

אני מתעניין ברכב הספציפי הזה מכיוון שיש גם יתרונות בעיסקה הספציפית הזו שלא ראיתי באחרות. למרות שיש הרבה הצעות ביד 2.

בנוסף ומעל הכל, ׳קונה׳ אותי העובדה שהרכב טופל בדקדקנות מיומו הראשון, במוסך היבואן, ותמיד תמיד - בול בזמן. לא כמו רוב המכוניות האחרות שראיתי שאו שבכלל טופלו במסגרת הליסינג - ואז אלוהים יודע אם באמת טיפלו או שרק שמו אותם בשמש, ואם טיפלו - באיזה איכות השתמשו. וברכבים שלא היו בליסינג ברוב המקרים אני רואה שגם אם טופלו רק במוסכי היבואן - תמיד הטיפול קורה באיחור...

פורסם

יתכן שמחיר הזול מושך אותך - אין בזה פסול, אבל בודאות לא הייתי רוכש אם לא הייתי רואה את דו"ח השמאי + ירידת הערך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

המחיר אכן זול יחסית לנתוני הרכב אבל זו לא ״מציאה״ יוצאת דופן ביחס לירידת הערך שעל פי שמאי ששוחחתי איתו אמר שאמור להיות לפחות 2-3 אחוזים. כפי שציינתי זו לא הסיבה המשמעותית שאני שוקל את העסקה הזו למרות התאונה. 

התמונה הכללית פה היא שמושכת אותי יותר. זה רכב שרואים עליו שטיפלו בו והשקיעו בו מהיום הראשון. נהג בו נהג יחיד, מבוגר יחסית, והוא החזיק בו לבד מהיום הראשון עד היום. 

גם אצלי - הנטייה הראשונית הייתה לומר ״בשביל מה להתעסק עם משהו שמרחפים מעליו סימני שאלה?״ 

אבל אם מתברר שהתאונה הזו היא בעיקר עניין קוסמטי והוא קלף מיקוח טוב על מחיר של רכב ששאר הנתונים שלו טובים - אולי זו דווקא ההזדמנות שחיפשתי?

זה מה שהניע אותי להתייעץ איתכם המומחים פה... האם זה נראה לכם כמו תאונה משמעותית או בעלת משמעות קוסמטית בעיקר. 

פורסם

בלי לראות דו"ח שמאי - הכל השערות. אם הוא לא מוכן להציג דו"ח שמאי - זה אומר דרשני.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...