Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעקבות המצב אני צריך רכב שיהיה אפשר להסיע בו 2 ילדים לגן, במרחק של 5 דקות נסיעה. לא יתבצעו בו נסיעות מעבר לזה.

אני כנראה אצטרך את הרכב לזמן קצר של מספר חודשים, לכן אחד הדברים החשובים לי שיהיה סחיר, משמע קל למצוא אחד לקנייה מעכשיו לעכשיו ועוד כמה חודשים קל למכור אותו בלי יותר מדי התעסקות ובלי ירידת ערך רצינית.

התקציב כמה שיותר נמוך, נניח עד 15000. אשמח לעצות 🤩

תודה מראש,

נעם

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשכור רכב, זה יצא לך הכי זול

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 דקות, סולל הדרך כתב:

תשכור רכב, זה יצא לך הכי זול

באמת? נשמע הזוי. אפילו אם זה רק לחודש אחד, וזה כמעט בוודאות לא יהיה רק לחודש אחד.
נראה שלשכור רכב, אפילו לחודש אחד, יעלה לפחות 3000 ש"ח.
אבל איך לדעתך לקנות רכב ולמכור אותו, שזה ללא שום ספק יהיה יותר התעסקות מלשכור, יעלה לי יותר מ 3000 ש"ח? אני צריך לחשב משהו מעבר לביטוח חובה + צד ג + ירידת ערך?

פורסם
לפני 4 דקות, mcaspi כתב:

אין רכב שיתופי לידך? מדובר על עשרות ש"ח ליום.

המטרה היא לקחת ילדים לגן ובחזרה. נסיעה שצריכה לקרות בזמן מוגדר מאוד.

נניח והייתה חניה לרכב שיתופי ממש מתחת לבית, להסתמך על רכב שהזמינות שלו לא ידועה למטרה הזו היא טעות.

פורסם

השוואה בין רכב שכור (שהוא חדש יחסית) לרכב בתקציב עד 15,000 (במחירים של ימינו, זה רכב מאוד ישן ועם קילומטרז' גבוה מאוד) זו לא השוואה ישירה. כמובן, בסופו של דבר אם אלה האלטרנטיבות שלך - זו ההשוואה שאתה עושה, וזה בסדר - פשוט קח בחשבון שבהשכרה אתה מקבל רכב הרבה יותר חדש, על כל היתרונות של כך, ועל זה הולך חלק מההפרש במחיר. בנוסף, קח בחשבון שאתה יכול ליפול על ביצוע טסט ו/או טיפול בחודשים שהרכב יהיה אצלך - אלה הוצאות שיעלו מאוד את העלות הממוצעת לחודש - ותתקשה לגלגל את זה על המוכר או הקונה. והזמן וכאב הראש שתבזבז על לרכוש את הרכב ואז לקנות אותו יכול, בדיעבד, להתברר כשווה את המאות ואולי אף אלפי שקלים הפרש במחיר מול השכרה.

קח בחשבון שתצטרך גם מושבי בטיחות/בוסטרים.

פורסם

אני הייתי קונה איזה ניסאן אלמרה ישנה.

גם אם לא תמכור לא הפסדת הרבה, גם אם יעלה לך מצבר או משהו כזה.

אני מחזיק כזה רכב ומרוצה מאוד

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

רכב ב 15K זה חתול (מת) בשק
בשניה אחת יכול ללכת מנוע או גיר ובכלל תיקונים לא צפויים
אם זה רכב ישן אז כבר נכנסים לטסט פעמים בשנה ואישור בלמים
זה בור בלי תחתית
אתה מנסה לחסוך 3000 ש"ח בחודש ושוכח שזה כולל תחזוקה, ביטוחים, בלאי ופחת

ולקנות, ולבדוק ולמכור... זה זמן וזמן לא שווה כסף?
בסוף אתה אומר לעצמך... נחסוך יעלה, כמה שיעלה
אז בהצלחה ותחזור לספר לנו כמה חסכת עוד חצי שנה ואם היה שווה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם תעלה את התקציב אתה אמנם מפסיד עלות אלטרנטיבית גבוהה יותר, אבל באותה מידה אתה מתרחק מטריטוריה של רכבים עם שני טסטים בשנה ובעיות שאתה בטח לא רוצה להתמודד איתן.

לדעתי, אם התזרים מאפשר את זה - בתקציב 20-25 כבר תוכל למצוא דברים סבירים שיוכלו להמכר בהפסד סביר. 

אבל, להוציא את זה לפועל כשאתה בלחץ של זמן זה כמעט בלתי אפשרי. למצוא מציאות שיעמדו במה שאתה מבקש זו עבודה 24/7.

הסתכלתי בלוח ומצאתי את המודעה הזו לדוגמה, יכול להיות כיוון סביר.

פורסם

סוזוקי אלטו(היה לי כזה 3 שנים)
 עלות תועלת אין על הרכב הזה.
כמובן שהוא לא מפנק וכו', אבל זול,חסכוני,אמין וסחיר.
עונה על כל הדרישות.
אפשר לקנות אחד במצב טוב בתקציב ובשנתון סביר בהחלט(בלי שני טסטים בשנה) וגם למכור בהמשך בקלות.

פורסם

שום דבר לא נמכר בקלות היום
תוסיף על זה ידים שהוחלפו בפרק זמן קצר... זה לא מוסיף בלשון המעטה

פורסם
לפני 3 דקות, סולל הדרך כתב:

שום דבר לא נמכר בקלות היום
תוסיף על זה ידים שהוחלפו בפרק זמן קצר... זה לא מוסיף בלשון המעטה

כמובן שהכל יחסי, אבל אלטו ספציפית סחיר מאוד במחירים הגיוניים.

פורסם
לפני שעתיים, Tal7 כתב:

הסתכלתי בלוח ומצאתי את המודעה הזו לדוגמה, יכול להיות כיוון סביר.

חייב להעיר, אנשים מביאים פה קישורים לרכבים 'מציאה' אחד אחרי השני ולא מסתכלים על התאריך של הטסט.

לא אישי, באמת, אבל קורה כל הזמן.

פורסם
לפני 19 דקות, נקודה טובה כתב:

חייב להעיר, אנשים מביאים פה קישורים לרכבים 'מציאה' אחד אחרי השני ולא מסתכלים על התאריך של הטסט.

לא אישי, באמת, אבל קורה כל הזמן.

פייר לגמרי - למען האמת לא שמתי לב לטסט שנגמר, אבל מציאה בעיניי ממש לא חייבת להיות רכב עם טסט לשנה.
יש הרבה פרמטרים אחרים שהעלות נזק שלהם גדולה יותר מה1000 ש״ח שטסט עולה. חוץ מזה שכתבתי כיוון סביר.

אם תמצא רכב עם נתונים טובים על הנייר, הסטוריית טיפולים סבירה - אבל טסט לעוד חודש, תוותר? בעיניי פספוס. 

• תוכן חדש...