Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, harhanegev כתב:

אם אתה יכול להרשות לעצמך רכב עד 5000 ש"ח, אז אתה בטח יכול להרשות לעצמך רכב חדש בניילונים (פשוט כי הוא עולה פחות).

אם יש לך מזל של זוכה בפרס ראשון בלוטו, אז אתה תקנה רכב עד 5000 שקל ותיסע איתו שנים בלי שום תקלה יקרה ומשמעותית, אבל שוב, זה רק אם יש לך מזל של זוכה בפרס ראשון בלוטו.

אם אתה רוצה באמת מחיר זול, אז או בכלל לא להחזיק רכב פרטי, או חדש בניילונים, או רכב בגיל ממש נמוך ואחרי שבדקת בדיקה טובה ואמינה (מכון שלא קשור ולא קרוב למוכר, רצוי גם מכונאי שאתה סומך עליו) וראית שהוא במצב באמת טוב ולא בור בלי תחתית.

כל האפשרויות האחרות יקרות יותר. בהרבה.

בהתחלה חשבתי לפרק דבר דבר ולהסביר כמה זאת הרגשה לא נכונה ובכמה נסיון אני מגובה. אבל במחשבה שניה עדיף כך. תמשיכו להתנהל ככה ולהציף את יד2  שנוכל להמשיך לבחור לנו את הרכבים האמינים והטובים ביד 2 ולשלם עליהם 5-10% מערכו כחדש.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נקודה נוספת לבדיקת רכב ישן כל כך היא המזגן.

תיקוני מזגן עלולים להיות יקרים מאוד ובגל החום הנוכחי זה לא פחות חשוב ממנוע או גיר תקינים

פורסם
לפני 51 דקות, גור אדם כתב:

שכחת לציין דבר קטן: מה מטרת הרכב? נסיעות ארוכות? נסיעות קצרות? עירוניות? הרריות? רכב גדול? רכב קטן?

תרחיב קצת.

צודק!

שכחתי לציין, אבל אני צריך את זה בעיקר לנסיעות קצרות בתוך העיר עם נוסע אחד

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, zvigolden כתב:

נקודה נוספת לבדיקת רכב ישן כל כך היא המזגן.

לגמרי חשוב לבדוק, אבל זה לא נוגע רק לרכב ישן כל כך. מוזמן להציץ בפורום טכני כמה תקלות מזגן יש ברכבים לא ישנים בכלל.

שיעשע אותי לקרוא אתמול שגיל הרכב הממוצע בישראל הוא 7 כששלי כבר כשקניתי אותו היה פי שניים מזה..

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, harhanegev כתב:

אם אתה יכול להרשות לעצמך רכב עד 5000 ש"ח, אז אתה בטח יכול להרשות לעצמך רכב חדש בניילונים (פשוט כי הוא עולה פחות).

אם יש לך מזל של זוכה בפרס ראשון בלוטו, אז אתה תקנה רכב עד 5000 שקל ותיסע איתו שנים בלי שום תקלה יקרה ומשמעותית, אבל שוב, זה רק אם יש לך מזל של זוכה בפרס ראשון בלוטו.

אם אתה רוצה באמת מחיר זול, אז או בכלל לא להחזיק רכב פרטי, או חדש בניילונים, או רכב בגיל ממש נמוך ואחרי שבדקת בדיקה טובה ואמינה (מכון שלא קשור ולא קרוב למוכר, רצוי גם מכונאי שאתה סומך עליו) וראית שהוא במצב באמת טוב ולא בור בלי תחתית.

לא מבין איך ההתחכמות הזו עוזרת לפות"ש. הוא בא לבקש עצה. ברור שלקנות רכב ב-5000 זה סיכון ובדרך כלל לא רצוי, אממה לפעמים אין ברירה חייבים רכב וזה התקציב. 

• אהבתי 5

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 20.7.2023 בשעה 08:36, harhanegev כתב:

התלבטתי אם להגיב על זה או לא, אבל ההודעה הזו שגויה מהרבה בחינות שצריך להזהיר אנשים שלא יקחו אותה ברצינות. אלא כמובן אם ניסית לספר בדיחה ולא הבנתי אותך.

קודם כל, רכב חדש הכי זול עולה באזור ה80 אלף שקל, והערך שלו יורד כל שנה ב10 אחוז פחות או יותר. כלומר שאם קנית רכב חדש ומכרת אותו אחרי 3 שנים, הפסדת בערך 20 אלף שקל. זה לפני שאר הוצאות כמו טיפולים במוסך יבואן בשביל שמירת האחריות, ביטוח מקיף כל שנה, דלק וכו'.

לעומת זאת, קנית רכב ב5000 שקל, קח תרחיש פסימיסטי במיוחד שהתברר שעבדו עליך וצריך להשקיע בו סכום אסטרונומי של 10000 ש"ח בתיקונים, מה שבד"כ לא קורה, גם אם בחרת לתקן ולא להוריד מהכביש עדיין הפסדת פחות. ברוב המקרים זה לא מה שיהיה, וסביר שתקנה רכב תקין שיחזיק 3 שנים, גם אם יהיו תקלות הן לא יעלו לך סכומים שמתקרבים למה שהיית מוציא על מכונית חדשה מהניילונים.

• אהבתי 4
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ובנוסף תשלום חודשי ובסוף תקופה תשלום על מה שנשאר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 20.7.2023 בשעה 00:46, ד ב כתב:

הציעו לי ניסן אלמרה שנת 2002  מנוע 1800 שעשתה 220,000 קילומטר ב-4000 שקל,

יש מה להתקרב לרכב עם נתונים כאלה?

עד לפני שנתיים-שלוש החזקתי 2 קשישות מודל 2000.

קורולה עם קרוב ל-250K ק"מ,  ואלמרה 1.6 עם 360K ק"מ.

שתיהן מילאו את תפקיד השינוע שלהן ללא בעיות מיוחדות,

עם תחזוקה שוטפת של טיפול שנתי בעלות של כ-600₪, מעבר לצמיגים/מצבר וכדו' מתכלים.

הקורולה נמכרה ב-4000₪  אחרי שהייתה אצלנו כ-7 שנים. בכל התקופה החלפתי רדיאטור וזוג בולמים מעבר לשוטף הנ"ל.

הניסאן היתה עוד יותר 'בולט-פרוף', ושירתה אותנו כ-3 שנים ללא תקלות בכלל.

בפעם הראשונה שנכנסה לטסט הכפול (פעמיים בשנה), נפסלה על ציריה ומשולש.

חשבתי לתקן, אבל על הליפט במוסך כבר זיהיתי נזילות, ועוד קצת בלאי שידרוש תיקון בעתיד הקרוב,

אז החלטתי שלא להשקיע בה יותר ומכרתי לחלקים ב-1500₪ ללא טסט ועם רשיון מבוטל.

היא עלתה על הגרר בגבורה בכוחות המנוע ועם מזגן פועל ומקרר היטב.

בשורה התחתונה - כמובן שעדיף להיות צעיר בריא ועשיר, מאשר קשיש חולני ותפרן...

אבל אם אין לך ברירה אחרת - לך על זה.

רק תכניס אותה קודם לבדיקה במוסך שאמין עליך

כדי לראות שהרכב באמת במצב סביר ויוכל למשוך עוד כמה עשרות אלפי ק"מ.

במקרה הגרוע, נזק של השבתה ומכירה לחלפים יעלה לך פחות מביטוח מקיף שנתי של רכב חדש.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מוסיף בתור מי שנוסע יום יום על פונטו איבו 2010 ידנית עם 177 אני ק"מ שמדי פעם היו לי מחשבות כפירה למכור אותה. המחיר הריאלי מבחינתי לקבל עליה הוא בין 5 ל10. מדובר ברכב שאני נוסע איתו כל יום כמה עשרות קילומטרים. אז כן קוסמטית המצב לא מדהים יש דפיקות ושריטות והריפוד בגג קורס ומצד שני הרכב נוסע סבבה המזגן מקרר (לא מקפיא סתם מקרר) אחרי מילוי גז. וכן יש הוצאות באופן שוטף אבל בהחלט ריאלי למצוא רכב אמין וזול בפחות מ10 אלף רק צריך לוודא שיש עוד קצת תקציב להפתעות.

פורסם

דייהטסו סיריון / יונדאי גטס הם גם אופציה טובה במחירים הללו.

שים לב - אם אתה לחוץ תקציב - לבדוק עלויות ביטוח (חובה + צד ג') לפני שאתה בכלל נכנס לרכישה, כדי שלא תיכנס לבור תקציבי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.7.2023 בשעה 14:54, BoazB11 כתב:

ניסן אלמרה שנת 2002  מנוע 1800 שעשתה 220,000 קילומטר ב-4000 שקל,

יש מה להתקרב לרכב עם נתונים כאלה?

הנתונים היבשים זה לא העיקר (אלו סבירים, בהנחה שיד נורמלית. יד 10 רומזת שאנשים נפטרו ממנה במהירות). 

בתחזוקה סבירה יש לרכב עוד מה לתת, הבעיה שבערכים כאלה אנשים נוטים לקמץ בתחזוקה. אז ההצעה לגשת איתה למוסך שאתה מכיר או לחליפין למוסך ששם טיפלו בה (בעייתיות מבחינת מחויבות למוכר). זה יעלה כמה מאות ששווה להשקיע כעת. 

ואיך שאתה קונה תשקיע עוד אלפיה ביישור קו. כל זה כספים שלא תצטרך להוציא אח"כ. 

קח בחשבון שזה רכב שנזקק לשני טסטים בשנה ואישור בלמים מהמוסך. (לי יש רכב ישן שכעת מושבת בגלל זה, נמאס להתעסק).  גטס, סיריון, צעירים יותר אולי עדיפים. אב קח את הכי טוב שתמצא לא לפי הסמל שבחזית. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

יש לי סיטרואן C4 שנת 2008. אצלי כבר 5 וחצי שנים ואחלה רכב.

היו כמובן טיפולים רגילים של בלאי (הוחלפו בשנתיים האחרונות בלמים, צלחות, רצועת תזמון ומשאבת מים, רדיאטור)

כרגע מצב מכני טוב מאד.

מוכרת הודות למעבר לרכב 7 מקומות.

אם תרצה תפנה לפרטים נוספים.

• תוכן חדש...