Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר את האיזור,  נסעתי למרכז רפואי כרמל לפי גוגל,
אני זוכר בוודאות שעברתי באיזו מנהרה . 
בשני האתרים של "מנהרות הכרמל"  ו"כביש 6 צפון"  

אין רישום שלי כמחוייב. 

מצרף את מסלול גוגל ,  מישהו יודע אם עברתי בכביש אגרה   ? 
הבנתי שכביש6 צפון לא בדיוק עובדים מסודר ולא בא לי לקבל הוצאה לפועל בעוד 3 שנים 
בתודה מראש

tun_cr.jpg

פורסם (נערך)

עברת במנהרות הכרמל (כביש 23).

הכניסה מפוצלת למסלולי כניסה למנויים (צילום רכב וחיוב דרך כ.א.)  ומסלולי כניסה ללקוחות מזדמנים (תשלום מזומן במקום).  יש שילוט בולט במקום.

לפי התיאור שלך, אני מבין שנכנסת במסלול של המנויים.  אם כך, צפה לדואר עם דרישת תשלום עבור הנסיעה + תוספת עבור אי-תשלום בכניסה

לגבי 6 צפון, כפי שענה איציק123, יש צורך בצילום מסך של מסלול נסיעה מעט יותר דרומי.   

לחלופין, האם זכורה לך נסיעה בתוך מנהרה באזור יוקנעם  ? אם כן - נסעת בכביש 6 צפון.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה איציק וגיא ,  מצרף צילום עם יוקנעם . 
העניין הוא כזה ,  בפייסבוק יש מאות תלונות על כביש6 צפון על שהם לא שולחים הודעות תשלום ,
ואז מפתיעים אותך עם הוצאה לפועל במאות שקלים . 

בגלל זה בדקתי בשבע עיניים ,  בדקתי באתר שלהם לפי מס רכב ותז ,  מחזיר תשובה "אין חשבונית על מס רכב זה" 
למען הסר כל ספק התקשרתי ממש למוקד הלקוחות שלהם, ואמרתי שסביר מאוד שנסעתי שם,  אמרו לי "אין מס רכב כזה אצלינו " 
אותו דבר היום עם מנהרות הכרמל . 

והעניין הוא שנסעתי שם  לפני כמה חודשים , לא סביר שזה לא עודכן עדיין במערכת שלהם. 
מה אני אמור לעשות ?  הקלטתי את השיחה עם מוקד השירות ,  צילמתי את הודעת המסך כי אין חשבוניות על מס הרכב . 
בתודה 

Screenshot 2023-05-29 at 17-43-34 Google Maps.png

פורסם

נסעת גם בכביש 6 צפון.

לפני 34 דקות, חוש טכני סביר1 כתב:

מה אני אמור לעשות ?  הקלטתי את השיחה עם מוקד השירות ,  צילמתי את הודעת המסך כי אין חשבוניות על מס הרכב

טוב עשית, לא יודע אם יש לך מה לעשות מעבר לזה.

פורסם
לפני 10 דקות, itzik123 כתב:

נסעת גם בכביש 6 צפון.

טוב עשית, לא יודע אם יש לך מה לעשות מעבר לזה.

דיברתי עם 6צפון שוב עכשיו , 
הם אומרים שהאפשרות היחידה היא שפניתי ימינה ביוקנעם. 

כי הרישום האחרון של הרכב אצלם היה רק ב2021  טרם בעלותי עליו . 

לגבי מנהרות הכרמל ,  אבדוק בשירות לקוחות שלהם מחר . 
תודה 

פורסם
לפני 13 דקות, itzik123 כתב:

אתה יכול להגדיל את המפה ולראות מה מספר הכביש בקטע המסומן:

IMG_20230529_185804.thumb.jpg.dd5c0d2e4a46ab11f483c63d6a0b77ec.jpg

התחושה שלי , שהתעלמתי מההוראות של מפות גוגל בקטע הזה כי לא נראה לי הגיוני באותו הרגע לעבור דרך יוקנעם , 
זו הסיבה היחידה  שאני יכול לחשוב עליה ,  שפשוט לא נסעתי בדיוק כמו התרשים , 
אבל בוודאות עברתי בתוך מנהרות בחיפה,  אבל גם שם לא קיבלתי אף חשבונית. 
אפתור זאת מחר טלפונית איתם 
שוב תודה רבה  . 

פורסם

אם לא נראה לך הגיוני לעבור מיוקנעם אז סביר שכן נסעת מכביש 6 צפון שהוא עוקף יוקנעם.

אבל לא משנה, אולי ההיפך קרה. הרבה יצאו ימינה ואתה אחריהם וכדומה.

לפני 4 דקות, חוש טכני סביר1 כתב:

שוב תודה רבה

בכיף

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

דווקא בגלל הסטיות/פניות בולטות שיש בכביש באזור המסומן באדום (וגם ממש לפניו), נראה לי שלא נכנסת לכביש 6 צפון.

לגבי שיחה עם מנהרות הכרמל, תדגיש שכנראה נכנסת במסלול של מנויים מבלי שיש לך מנוי.  זאת פעם ראשונה שאתה שם, ופספסת את השילוט.

עכשיו נתקלתי בכתבה הבאה. יכולה לעזור לך (במובן של פרק זמן שהיו צריכים לשלוח לך התראה על נסיעה בנתיב מנויים) :

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/rjsaeoymq

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מסיבה זו אני מחזיק מנויים לכל ארבעת כבישי האגרה בארץ.

לא ברור לי מה הקשר בין המפה שצרפת לבין המסלול בו נסעת. המסלול המתואר עובר בכביש 6 צפון/כביש 70, אבל הרזולוציה לא מאפשרת לקבוע אם בקטע האגרה (מנהרת יוקנעם). בחיפה המסלול נראה לי דרך נחל גיבורים (קשה לדעת בגלל הכיתוב Caemel medical center שרוכב עליו), המסלול שאני עובר לפחות 3 פעמים בשבוע בכל כיוון כדי להמנע מהמנהרו (אני גר במרחק אוירי 500 מ' מ"כרמל", אם כי מעבר לואדי).

הניסיון שלי עם חיובים שגויים תקין:

פעם קיבלתי חיוב שגוי מכביש 6 (דרך ארץ, מפעילים גם את מנהרות הכרמל), שיחת טלפון קצרה והגיע צ'ק החזר.

מכביש 6 צפון קיבלתי חיוב על רכב חדש  מיום לפני מסירתו (על המובילית), למרות שמדובר בסכום זעום כ-2 ₪ - התקשרתי והחיוב בוטל.

כביש האגרה היחיד בו אני נוסע בתדירות מספר פעמים בחודש הוא מנהרות הכרמל, מעולם לא חוייבתי בו חיוב שגוי. רחבות התשלום בולטות ומסומנות היטב וצריך להיות לא מרוכז כדי להכנס לנתיב המיועד למנויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מסיבה זו אני מחזיק מנויים לכל ארבעת כבישי האגרה בארץ.

לא ברור לי מה הקשר בין המפה שצרפת לבין המסלול בו נסעת. המסלול המתואר עובר בכביש 6 צפון/כביש 70, אבל הרזולוציה לא מאפשרת לקבוע אם בקטע האגרה (מנהרת יוקנעם). בחיפה המסלול נראה לי דרך נחל גיבורים (קשה לדעת בגלל הכיתוב Caemel medical center שרוכב עליו), המסלול שאני עובר לפחות 3 פעמים בשבוע בכל כיוון כדי להמנע מהמנהרו (אני גר במרחק אוירי 500 מ' מ"כרמל", אם כי מעבר לואדי).

הניסיון שלי עם חיובים שגויים תקין:

פעם קיבלתי חיוב שגוי מכביש 6 (דרך ארץ, מפעילים גם את מנהרות הכרמל), שיחת טלפון קצרה והגיע צ'ק החזר.

מכביש 6 צפון קיבלתי חיוב על רכב חדש  מיום לפני מסירתו (על המובילית), למרות שמדובר בסכום זעום כ-2 ₪ - התקשרתי והחיוב בוטל.

כביש האגרה היחיד בו אני נוסע בתדירות מספר פעמים בחודש הוא מנהרות הכרמל, מעולם לא חוייבתי בו חיוב שגוי. רחבות התשלום בולטות ומסומנות היטב וצריך להיות לא מרוכז כדי להכנס לנתיב המיועד למנויים.

תודה על ההתייחסות , 
לגבי כביש 6צפון ,  דיברתי איתם כמה פעמים ,  הם אומרים שאין שום חיוב על מס הרכב . 
יתכן מאוד שהמסלול שצירפתי , באיזה שלב לא עקבתי אחריו . 
נציג השירות אמר שלדעתו לא נכנסתי כלל למקטע הזה (אומר שקל לטעות בפניה) .

בוודאות עברתי במנהרה  סמוך יותר לחיפה , 
אני מהדרום ולא מכיר את הכבישים בצפון , 
העניין הוא שלא קיבלתי שום דרישה לתשלום , וטוב שאני מברר,
היום משום מה היום מוקדי השירות סגורים . אבדוק מחר טלפונית מולם . 
שוב תודה . 

פורסם

תראה, בכביש 6 יש מנהרות נילי (2 מנהרות בזו אחר זו) בין חדרה ליקנעם. הן חלק מהכביש והמעבר בהן כלול במחיר הנסיעה בכביש 6. מעבר להן קיימות מנהרת יקנעם ומנהרות הכרמל.

כאמור - בכניסה (וביציאה) של מנהרות הכרמל בחוף הכרמל ובצ׳ק פוסט יש רחבות תשלום שאי אפשר לפספס. הכניסות והיציאות ברופין הן ללא עמדות תשלום אך משולטות כולל שילוט אלקטרוני לגבי עומסי תנועה , ובכל מקרה, היית נתקל ברחבת התשלום בקצה השני של הקטע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמה זמן עבר מאז הנסיעה שלך? הנסיון שלי עם כביש 6 (דרום וצפון) היה, מספר פעמים,  שכל עוד הם לא הוציאו חשבון לתשלום, הם לא מכירים את מספר הרכב.
והם לא מוציאים חשבונית על כל נסיעה בדידה, לחסוך הוצאות דיוור -- עבור נוסעים מזדמנים, הם צוברים נסיעות לחודשיים-שלושה, בתדירות לא ידועה שהם לא יודעים להגיד מראש (היתה פעם שנסעתי לחו״ל לחודשיים שבועיים לאחר נסיעה בכביש 6 דרום, ורציתי לשלם לפני שאני נוסע, ולא היתה שום אפשרות. ״רק כשתגיע החשבונית, לפני זה אין לנו שום מידע על הנסיעות ולא ניתן לשלם״.)
אולי זה השתנה בינתיים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...