Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1143 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות וברכות!

ובכן... הגיע הזמן להשחיז (או לחדד?) סכינים!

יש לי סכין שף של ארקוס שלמרבה הצער כבר איבדה את זה...

מתחיל לשוטט באינטרנט, לצפות ביוטיוב ולחפש מוצרים באמזון ועלי.

על פניו הסיפור לא נראה כל כך מסובך:

1. קונים אבנים (גס, בינוני ועדין),

2. משרים במים,

3. משחיזים על הגס, אח"כ בינוני ובסוף בעדין.

אהההם... 4. קולטים שהזווית לא נכונה והלחץ לא מדויק וחוזרים שוב ל-3.

ושוב.

ושוב.

מאמין שאחרי כמה ניסיונות זה יעבוד, אשמח לטיפים מהמומחים.

תכל'ס, אחרי שראיתי את כל זה גיליתי שיש גם משטחים מצופים בשבבי יהלום במקום אבני המים.

מה ההבדלים ביניהם?

איזה עדיף?

יש המלצות ספציפיות?

תודה רבה ושבת שלום.

נ.ב.

מרשה לעצמי לתייג את @ברווז, נראה לי שהוא סכינאי הפורום הרשמי. מצטער אם טעיתי, ברווזוני.

• אהבתי 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לסכין של ארקוס אל תטרח להתעסק עם אבנים. קנה משחזת מוכנה כזו בצורה של V.

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סשן השחזה בעזרת אבני מים מלכלך מאוד. לאחרונה אני משחיז עם אבני יהלום ומוביל. 

אולי פחות טוב מאבני מים, אבל קל יותר ומלכלך פחות.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

סכיני מטבח משחיזים בד"כ בזוית של 20 מעלות.
גם לי הייתה סכין שלהם ודי התאכזבתי מטרחת ההשחזה (למדתי להשחיז בגיל 6, עת עבדתי בשדה של אבי וקצרנו עם חרמש את התלתן לפרות...).
לדעתי מדובר בסוג הפלדה, הסגסוגת מהן הלהב מיוצר. היצרן משחיז עם מיכון במפעל, הלהב מיועד לעמוד במדיח כלים. מנגד - קצת יותר קשה להשחזה.
לאחר שלא הצלחתי להגיע לתוצאה טובה עם אבן השחזה רגילה, זאת ששוכבת במגירה במטבח, קניתי אבן מים מלבנית. גם שם לא וואו, ולאחרונה אני מלטש על בד שמיר רגיל בתוספת מי הסבון. על השיש.

זול, פשוט ונותן תוצאה טובה.
אפשרות שניה היא לרכוש סכין עשויה פלדה אחרת...

כמובן אל תשכח שמדובר בפעולה שדורשת אימון ואימון וכו'. לא משהו שלומדים ברגע. יש ברשת המון סרטונים העוסקים בתחום, ובמקום "להתכתב" על הנושא כאן בפורום, פשוט גש וצפה בסרטונים. יש גם כאלה העוסקים ביצרן הספציפי הזה.

20 מעלות קל לקבל: החזק את הלהב אנכית, זה 90 מעלות.
הטה אותו לחצי - זה 45 מעלות.
הטה לקצת יותר מהחצי של החצי - זה 20 מעלות.

אם אתה מסתבך עם זה ואין לך סבלנות, אז שמעתי שיש קליבה שמחזיקה את הלהב בזוית הנכונה וכך אתה מגיש אותו אל אבן המשחזת, מבלי לטרוח האם אתה בזוית הנכונה או לא.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, falou כתב:

לסכין של ארקוס אל תטרח להתעסק עם אבנים. קנה משחזת מוכנה כזו בצורה של V.

למה?

קשור לזה👇?

לפני 51 דקות, ירחמיאל כתב:

לדעתי מדובר בסוג הפלדה, הסגסוגת מהן הלהב מיוצר

ירחמיאל היקר, סיבכת אותי עוד יותר. עכשיו אני צריך לקרוא גם על טכניקות השחזה וגם על סוגי פלדה... 😁

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

כי מדובר בסכין פשוטה עם פלדה רכה. אין סיבה להשקיע בהשחזה של סכין שמאבדת את החדות שלה בקלות (ואפשר להחזיר אותה בקלות גם כן). זה לגמרי מיותר.

אם תתחיל לקרוא על סוגי פלדה ותסיים עם סכין במאות שקלים ומעבר לזה, תתחיל להשקיע באבנים.

• אהבתי 1

פורסם

הערה לשונית: מדובר ב-whetstone שפירושו "אבן משחזת" ולמרות הצליל הדומה אין קשר למים (wet).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צודק ספריאל, בגרמנית המונח הוא Wetzen, והכוונה לתהליך שבו מיישרים גראדים במתכת.
המילה "רטוב" באנגלית, נכתבת אחרת.
במשך הזמן הבינו שיש צורך להרטיב במים, עדיף מי סבון כלים. יש גם אבני שמן אשר עושות שימוש בשמן דליל.

כיצד תדע את סוג הפלדה? בד"כ רשום על הלהב אבל תוכל גם למצוא את המידע באינטרנט. מצד שני אני לא בטוח מה ייתן לך המידע.
פשוט תשחיז את הסכין שיש לך כעת ואל תאכסן אותה במגע עם כלים אחרים, כך תשמור על ההשחזה.

פורסם
לפני 32 דקות, Froyne כתב:

איך אפשר לדעת מאיזו פלדה הסכין עשויה?

בסכין זולה אף אחד לא ייטרח לציין.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

תתחיל עם מתקן בצורת v

אם תהיה מרוצה מהתוצאה תוכל להפסיק את החיפושים שם ובא לציון גואל.

בא לך ללמוד קצת יותר? קנה משטחי השחזה בעליאקספרס, יש למכביר ב-10₪.

לא מערכות. לא מתקנים. כלום. רק משטחים. מין לוחות מתכת כאלה שהדביקו עליהם יהלומים.

עם ההוזלה של אבני יהלום לרמות הנוכחיות, הפכו אבני מים לטרחה נוסטלגית ותו לא.

לגבי סוג הפלדה: התשובה היא **למי אכפת**.

אבני יהלום משחיזות הכול, והאבנים הקרמיות הסינתטיות שעדיין מוצאים במתקני השחזה בצורת v גם משחיזות כמעט הכול.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם בסכין יקרה יתנו לך איזה שם שלא אומר הרבה (למשל הפלדה הדמשקאית זו פלדה מקופלת ומרוקעת אבל לא נוגעת לסוג הנתך או ההרכב הכימי שלו שגם הוא בפני עצמו לא מבטיח תכונות ספציפיות של חוזק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

רוב הסכינים הגרמניות מיוצרות מפלדת: 

X50CrMoV15 - is martensitic stainless steel made in Germany. Its mouthful of a name indicates the chemicals used to make it. The X means this steel is stainless, the 50 shows the composition of carbon, in this case, 0.5%, and 15 shows the percentage of chromium in the alloy (15%), while Cr and MoV shows Chromium (Cr), Molybdenum (Mo) and Vanadium (V) are present. It has other names like 1.4116 and 420MoV.

לסכינים מחברות טובות תמיד יש פירוט של הפלדה ורמת החוזק שלה…

• תוכן חדש...