Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.5.2023 בשעה 14:58, Froyne כתב:

שלומות וברכות!

ובכן... הגיע הזמן להשחיז (או לחדד?) סכינים!

יש לי סכין שף של ארקוס שלמרבה הצער כבר איבדה את זה...

מתחיל לשוטט באינטרנט, לצפות ביוטיוב ולחפש מוצרים באמזון ועלי.

אל תתבאס ממה שכתבו לך על ארכוס. סכין בינונית טובה שעם כלים נכונים והידע הנדרש לא רק תחתוך את הנייר אלא גם תגלח. היא לא תהיה כיפית כמו סכין יפנית במאות או לפעמים גם מעבר לאלף $ אבל תעשה את עבודתה במטבח ביתי. מה שכן תדרוש יותר תחזוקה.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 14:58, Froyne כתב:

על פניו הסיפור לא נראה כל כך מסובך:

1. קונים אבנים (גס, בינוני ועדין),

2. משרים במים,

3. משחיזים על הגס, אח"כ בינוני ובסוף בעדין.

אהההם... 4. קולטים שהזווית לא נכונה והלחץ לא מדויק וחוזרים שוב ל-3.

ושוב.

ושוב.

מאמין שאחרי כמה ניסיונות זה יעבוד, אשמח לטיפים מהמומחים.

לא כל האבנים חייבים להשרות במים. ישנם אבנים כמו SHAPTON שמספיק פשוט להרטיב עם היד או לתת כמה שפריצים (splash and go stones). תלוי במצב הסכין לא תמיד דרושים 3 שלבים, לפעמים אתה יכול להסתפק למשל ב-1000/6000. אם אין לך ניסיון סביר להניח שזה לא יעבוד אחרי כמה פעמים אלא תידרש הרבה יותר. גם עם יהלומים, הם פשוט יותר אגרסיביים (שלא תמיד יותר טוב). ישנם מכשירים שיקלו עליך בהרבה כמו Edge Pro Apex ודומים, אבל גם שם תצטרך ללמוד.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 20:16, hans כתב:

עם ההוזלה של אבני יהלום לרמות הנוכחיות, הפכו אבני מים לטרחה נוסטלגית ותו לא.

לא נכון. אין לי נתונים מדויקים, אבל מספיק להסתובב בפורומים מתאימים או לראות MOST POPULAR באמזון כדי להבין את זה. מה שכן רבים משתמשים ביהלומים ליישור של אבנים סינטטיים, ישנם היום אפילו פלטות מיוחדות עם ידיד.

בתאריך 12.5.2023 בשעה 20:16, hans כתב:

לגבי סוג הפלדה: התשובה היא **למי אכפת**.

אבני יהלום משחיזות הכול, והאבנים הקרמיות הסינתטיות שעדיין מוצאים במתקני השחזה בצורת v גם משחיזות כמעט הכול.

איכפת אם אתה רוצה לעשות עבודה כמו שצריך. לסוגי פלדה שונים מתאימים אבנים שונים. 

בתאריך 12.5.2023 בשעה 20:17, Night Driver כתב:

גם בסכין יקרה יתנו לך איזה שם שלא אומר הרבה (למשל הפלדה הדמשקאית זו פלדה מקופלת ומרוקעת אבל לא נוגעת לסוג הנתך או ההרכב הכימי שלו שגם הוא בפני עצמו לא מבטיח תכונות ספציפיות של חוזק).

הפלדה הדמשקאית של היום זה רק לקישוט, מתחתיה נמצה התכלס. סוג של פלדה מצביע על תכונות מסוימות, למרות שישנם עוד גורמים שמשפיעים.

בתאריך 14.5.2023 בשעה 10:08, Nemesis כתב:

פעם הייתי מאשים את אישתי.

אסור לתת לאישה סכינים שלך 😀

בתאריך 14.5.2023 בשעה 15:00, ברווז כתב:

לסיכום, לדעתי הכנה - התשובה לשאלת פות"ש:

"השחזת סכיני מטבח - אבן מים או משטח יהלום?" = מיומנות המשתמש. הכלים פחות חשובים.

מסכים איתך שקודם כל זה מיומנות של משתמש. אבל אתה יודע פעם היו מקדחות ידניות (באיזשהו מקום נשארה לי אחד כזאת) וגם רק מברגים ידניים. היום זה קצת יותר נוח. אז ישנם אומנים שמסוגלים להשחיז סכין גם על בלוק בניין, אבל לא כולם כאלה.

בתאריך 16.5.2023 בשעה 08:55, ברווז כתב:

תלוי בסכין ולא בהשחזה...

גם וגם.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

פורומים זה טוב כדי להעביר את הזמן.

אין שום התאמה של פלדה מסוימת לאבן מסוימת, קשקושי מכירות ותו לא. היהלומים המודרניים משחיזים הכול. אני משתמש בשילוב של אבנים זולות להפליא מסין שמסרבות להיגמר בגרעונים 400/1000 ובאבן אחת של dmt בגרעון 8000. וזהו. בטח יש היום חלופה יותר זולה ל-8000 מתוצרת סין.

זהו.

לא מיישר כלום, לא מלכלך מעבר למינימום הכרחי, ולא חי בחלומות, אבל כן משחיז סכיני מטבח ומפסלות נגרות לרמות הכי גבוהות שצריך

ורק שיהיה ברור: יש לי *גם* אבני מים סינתטיות לא זולות מתוצרת יפן בגרעונים 6000 ו-13000 והן עובדות סבבה אבל מדובר בבזבוז זמן. לא נוגע בהן יותר. לא צריך.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

אין שום התאמה של פלדה מסוימת לאבן מסוימת, קשקושי מכירות ותו לא.

עם כל הכבוד למדתי את זה מאנשים שאני סומך עליהם קצת יותר ממך ולא מאנשי מכירות. רק אחר כך מניסיון אישי וזה בדיוק ככה. 

לפני 3 שעות, hans כתב:

היהלומים המודרניים משחיזים הכול.

משחיזים כן. כמה זמן זה מחזיק זה כבר סיפור אחר. 

לפני 3 שעות, hans כתב:

לא מיישר כלום, לא מלכלך מעבר למינימום הכרחי, ולא חי בחלומות, אבל כן משחיז סכיני מטבח ומפסלות נגרות לרמות הכי גבוהות שצריך

לצורכי בית מספיק כערה ב-25 ש"ח פלוס גשר מעליה ואז לא יהיה לכלוך מעבר למינימום הכרחי. לא סיפור גדול.

"הצריך" הזה אצל כל אחד הוא שונה. אין שם בעיה להשחיז אותו ארכוס עם 2 אבנים יחסית פשוטות (אולי גם אחד) לרמה "שצריך" במטבח ביתי. 

לפני 3 שעות, hans כתב:

ורק שיהיה ברור: יש לי *גם* אבני מים סינתטיות לא זולות מתוצרת יפן בגרעונים 6000 ו-13000 והן עובדות סבבה אבל מדובר בבזבוז זמן. לא נוגע בהן יותר. לא צריך.

אז מה? גם לי יש יהלומים של ATOMA 400/1200 ואני משתמש בהם ליישור אבנים בלבד, אל הסכינים שלי אני מתייחס יותר בכבוד. 

פורסם (נערך)

זה בדיוק ההבדל בין תחביב-מוזן-אינטרנט-טלוויזיה

לבין צריך-כלי-שחותך-טוב.

להיכנס לתחביב כל אחד יכול בהינתן מספיק זמן וכסף, בעלי מקצוע שנוהגים להשתמש בכלים חדים כדי לספק לעצמם פרנסה נוטים לגישה הרבה יותר פרגמטית לנושא. נניח את היפנים בצד לרגע (זה בכל מקרה יותר קרקס לתיירים עם ארנקים מאשר גישה שימושית לחיי היום יום)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 19.5.2023 בשעה 16:10, hans כתב:

זה בדיוק ההבדל בין תחביב-מוזן-אינטרנט-טלוויזיה

לבין צריך-כלי-שחותך-טוב.

כלי-שחותך-טוב זה דבר יחסי. כלים שחותכים טוב היו גם בתקופות האבן/הברונזה.  

להיכנס לתחביב כל אחד יכול בהינתן מספיק זמן וכסף, בעלי מקצוע שנוהגים להשתמש בכלים חדים כדי לספק לעצמם פרנסה נוטים לגישה הרבה יותר פרגמטית לנושא.

בצבא ראיתי טבחים שכל 10 דקות מיישרים את הסכינים שלהם אחד על השני (כמו שטול) ומאכלים יום יום גדוד שלם.  אפשר גם ככה. אבל במקומות כמו kitchenknifeforums חוץ מהחובבנים אתה יכול לפגוש גם בעלי מקצוע שבסוף כל יום עבודה מתקנים את הסכינים שלהם עם איזה אבן מים 6000/8000. 

נניח את היפנים בצד לרגע (זה בכל מקרה יותר קרקס לתיירים עם ארנקים מאשר גישה שימושית לחיי היום יום)

שנים השתמשתי בארקוס עם כל מיני משחזות V, הייתי מבסוט וחשבתי שאלה הם סכינים הכי טובים בעולם וכל השאר זה "קרקס לתיירים עם ארנקים". עד שמתוך סקרנות קניתי סכין יפני יחסית פשוטה מ-VG10 של Shigeki Tanaka.  היום זה הסכין של אשתי שהיא הטבח בבית. יש לה גם גלובל וטרמונטינה אבל איכשהו ב-80-90% מהמקרים יד שלה נופלת על Tanaka. ואין לה שום קשר להובי של השחזה, להפך בשלב מסוים אסרה עלי להשחיז את הסכינים שלה כי כל הזמן היית נחתכת.

גם אני אחרי שהכרתי סכינים יפנים טובים לא אחזור יותר לארקוס כמו שלא יחזור יותר למקדחה ידנית אחרי מקיטה או לפיאט 127 חלודה שקניתי ב-200$ אחרי פורסטר. למרת שהיא שירתה אותי בנאמנות 5 שנים וחרשתי עליה חצי אירופה. 

פורסם

התייחסתי לקרקס ההשחזה עם אבני המים.

גם אני אעדיף בכל רגע נתון פלדה עדיפה על פני זאת שמספקים ארקוס (יפנית או גרמנית, עניין של טעם ומצב רוח).

פורסם
לפני 39 דקות, hans כתב:

התייחסתי לקרקס ההשחזה עם אבני המים.

גם אני אעדיף בכל רגע נתון פלדה עדיפה על פני זאת שמספקים ארקוס (יפנית או גרמנית, עניין של טעם ומצב רוח).

הזמנת מאליאקספרס? יכול להמליץ על משהו בסיסי לנסות?

משחיז כרגע עם אבנים רגילות.

פורסם
בתאריך 14.5.2023 בשעה 15:57, falou כתב:

היא תחזור לחתוך דפי A4 באוויר

למה אתה מתכוון להחזיק דף  ביד אחת באויר ולחתוך אותו עם הסכין?

כי את זה הסכין (הזולה) שלי עושה בקלילות אחרי השחזה במתקן וי של20 שקל ב 2 דקות.

פורסם
לפני 13 שעות, mikyl כתב:

אבל במקומות כמו kitchenknifeforums חוץ מהחובבנים אתה יכול לפגוש גם בעלי מקצוע שבסוף כל יום עבודה מתקנים את הסכינים שלהם עם איזה אבן מים 6000/8000. 

יחס עלות-תועלת: השחזה טובה ברמה של 1500 מניבה אותן תוצאות בגדול, עם הרבה פחות התעסקות וזמן. 

DATA BIAS: זה כמעט נתון שברגע שתיכנס לפורום של סכינים והשחזות תמצא שם משוגעים לדבר שמשחיזים גרזנים לרמה של גילוח (גם אני עשיתי את זה בצעירותי), בלי שום קשר ריאלי לתועלת שמקבלים מכך (לגרזן זה גרוע מאד למשל להשחיז אותו לרמה הזו- פוגם ביעילות שלו. נועד לעבוד בצורה אחרת).

ואין שום קשר לסוג הפלדה והתאמת אבן אליה. 

סוג הפלדה אומר דברים ספציפיים: כמה קל להוריד ממנה חומר בהשחזה; כמה דק אפשר להשחיז אותה ולקבל משהו שעדיין עובד ולא מקבל צ'יפ ברגע שנושמים עליו.

וגם אלו מושפעים קצת מאיכות החיסום ולא רק מסוג הפלדה. למשל S30V תהיה שונה ברוקוול 60 מול רוקוול 56. אותה פלדה גם תהיה שונה בין חברות שונות. אני אוהב את בנצ'מייד, וה-S30V שלהם מצויינת. לעומתם, התאכזבתי מהאיכות של ספיידרקו. מצריכה השחזה לעיתים הרבה יותר קרובות ולא שומרת על החוד. אותה פלדה בדיוק. רק טיפול טרמי שונה.

לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

בתאריך 15.5.2023 בשעה 08:42, ברווז כתב:

נ.ב.

נייר מדפסת שנחתך בקלילות זה נחמד אבל זה לא מעיד על כלום. 

:LOL:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 10 שעות, yd b-4 כתב:

למה לא?

גם הארקוס שלי עושה את זה. רק שהיא גם מתכופפת, שזה פחות לטעמי.

אבל ידית הבקלית המחוספסת שלה אולי לא נראית מי-דיוע-כמה, אבל מאוד נוחה לאחיזה.

לשימוש ביתי סכינים יקרים זה תכשיט, לא צורך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

יחס עלות-תועלת: השחזה טובה ברמה של 1500 מניבה אותן תוצאות בגדול, עם הרבה פחות התעסקות וזמן.

מבחינת עלות-תועלת אתה יכול לסגור עניין עם ארקוס או אולי אפילו משהו יותר זול ומשחז V פשוט.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

DATA BIAS: זה כמעט נתון שברגע שתיכנס לפורום של סכינים והשחזות תמצא שם משוגעים לדבר שמשחיזים גרזנים לרמה של גילוח (גם אני עשיתי את זה בצעירותי), בלי שום קשר ריאלי לתועלת שמקבלים מכך (לגרזן זה גרוע מאד למשל להשחיז אותו לרמה הזו- פוגם ביעילות שלו. נועד לעבוד בצורה אחרת).

ברור לי, אבל אם לא שמת לב דיברתי דווקא על טבחים מקצועיים. אני יודע שלא כולם כאלה, כבר הזכרתי טבחים צבאיים שמיישרים סכינים אחד על השני.

לפני שעתיים, ברווז כתב:

ואין שום קשר לסוג הפלדה והתאמת אבן אליה. 

סוג הפלדה אומר דברים ספציפיים: כמה קל להוריד ממנה חומר בהשחזה; כמה דק אפשר להשחיז אותה ולקבל משהו שעדיין עובד ולא מקבל צ'יפ ברגע שנושמים עליו.

יש ועוד איך. בעצם אמרתה זאת בעצמך. ישנם אבנים שעובדים יותר טוב עם פלדה רכה אחרים עם קשה. זה לא אומר שאי אפשר להשחיז סכין גם עם בלוק בניין, ישנם אנשים שיודעים לעשות את זה. גם מניסיוני ראיתי איך אבנים שונים עובדים בצורה שונה עם סוגי פלדה שונים. וכוונה שלי היא לא ל"גריט".

לפני שעתיים, ברווז כתב:

וגם אלו מושפעים קצת מאיכות החיסום ולא רק מסוג הפלדה. למשל S30V תהיה שונה ברוקוול 60 מול רוקוול 56. אותה פלדה גם תהיה שונה בין חברות שונות. אני אוהב את בנצ'מייד, וה-S30V שלהם מצויינת. לעומתם, התאכזבתי מהאיכות של ספיידרקו. מצריכה השחזה לעיתים הרבה יותר קרובות ולא שומרת על החוד. אותה פלדה בדיוק. רק טיפול טרמי שונה.

כבר כתבתי שסוג של פלדה זה לא הכל וישנם גורמים נוספים. אבל תנסה להשחיז  S30V/S35VN מול M390 ותראה איזה הבדל.

לפני שעתיים, falou כתב:

לשימוש ביתי סכינים יקרים זה תכשיט, לא צורך.

אותו דבר אפשר להגיד גם על רכבים, בגדים, מכשירי חשמל והרבה דברים אחרים.

פורסם
Just now, mikyl כתב:

מבחינת עלות-תועלת אתה יכול לסגור עניין עם ארקוס או אולי אפילו משהו יותר זול ומשחז V פשוט.

נכון. אני גם יכול לסגור עניין עם קטאנה יפנית מסורתית וערכת טיהור, אם התועלת שלי מזה תהיה מספיק גבוהה. 

אבל כמה כאלו יש, מול כמה "ארקוס+V" יש?

Just now, mikyl כתב:

ברור לי, אבל אם לא שמת לב דיברתי דווקא על טבחים מקצועיים. אני יודע שלא כולם כאלה, כבר הזכרתי טבחים צבאיים שמיישרים סכינים אחד על השני.

שכולם נמצאים בתוך פורום ייעודי להשחזות...

זה כמו להגיד שנהגים מקצועיים נוהגים בעיקר על טויוטה קורולה כשאתה נכנס לקרוא בפורום רכב שמדבר בעיקר על ליסינג.

Just now, mikyl כתב:

יש ועוד איך. בעצם אמרתה זאת בעצמך. ישנם אבנים שעובדים יותר טוב עם פלדה רכה אחרים עם קשה. זה לא אומר שאי אפשר להשחיז סכין גם עם בלוק בניין, ישנם אנשים שיודעים לעשות את זה. גם מניסיוני ראיתי איך אבנים שונים עובדים בצורה שונה עם סוגי פלדה שונים. וכוונה שלי היא לא ל"גריט".

לא, לא אמרתי את זה. אתה אמרת את זה, ואני מנסה להסביר לך שזה פשוט לא נכון. 

אתה מבין את התהליך המכני של ההשחזה? איך עובדת הסרת החומר? המדיום שמסיר את החומר לא מגיב לפלדה X אחרת מפלדה Y. יש פלדות שהן פחות קלות להשחזה מאחרות (קושי וחוזק שונים). 

הדבר היחיד שעוד יכול להיות הגיוני בהקשר הזה, קשור הדוק לגריט. יש גרעין "פתוח" ויש גרעין "סגור".

לפחות לגבי ניירות ליטוש.

שם יש משמעות לחומר שאיתו משתמשים - למתכות מסויימות עדיף גרעין "פתוח" ולאחרות מקבלים תוצאות יותר טובות עם גרעין "סגור".

אבל פה מדובר על תהליכים בייצור מוצרים בעב"ש ולא בהשחזה סטנדרטית- ולרוב גם לא משתמשים על פלדות בסוג הגרעין שיעיל למתכות אל ברזליות (תסלחו לי, אני כבר לא זוכר מי זה מי- כי אין לי צורך לזכור האמת...).

Just now, mikyl כתב:

כבר כתבתי שסוג של פלדה זה לא הכל וישנם גורמים נוספים. אבל תנסה להשחיז  S30V/S35VN מול M390 ותראה איזה הבדל.

נכון. 

אין שום קשר למה שתבחר להשתמש בו להשחזה. אבן\ ספל קרמי\ חלון של אוטו\ בלוק של איטונג\ דבשת של גמל שלמה\ קפה עם הל\ זחל גחלילים אלקטרואופטי\ מדפסת לייזר\ ידית מעוצבת לדלת\ מזרון של פולירון\ החתול שמיל. כל ההבדל הוא בפלדה ובטיפול הטרמי שעברה.

Just now, mikyl כתב:

אותו דבר אפשר להגיד גם על רכבים, בגדים, מכשירי חשמל והרבה דברים אחרים.

צודק לחלוטין. לשימוש ביתי אני לא צריך קרייזלר 300C, דגמ"ח של לואי ביטון, תיק יד של גוצ'י קוצ'י, תנור אפייה של אהרוני או אפילו רחמנה ליצלן סכין מתקפלת. 

אז לא קניתי קרייזלר 300C, דגמ"ח של לואי ביטון ותנור אפייה של אהרוני.

אני כן חוטא בלרכוש סכינים מתקפלות באיכות טובה. זה תכשיט טוב. נאה ופרקטי. 

אבל אתה יודע מה? אני יכול לגלות לך סוד? לא תספר? 

בסדנה, כשאני בונה דברים, אני משתמש בסכין יפנית. שששששש! אל תגלה, באמא'שך. יש לי מוניטין לשמור עליו.

פורסם
לפני 49 דקות, ברווז כתב:

נכון. אני גם יכול לסגור עניין עם קטאנה יפנית מסורתית וערכת טיהור, אם התועלת שלי מזה תהיה מספיק גבוהה. 

אבל כמה כאלו יש, מול כמה "ארקוס+V" יש?

מה איכפת לי כמה יש? לי יש סדר עדיפויות שלי,  "ארקוס+V" כבר היו לי. טופיק סטרטר דיבר על ארכת אבני השחזה, היה יכול לבחור ב-V ידני.

לפני 49 דקות, ברווז כתב:

לא, לא אמרתי את זה. אתה אמרת את זה, ואני מנסה להסביר לך שזה פשוט לא נכון. 

וישנם אנשים שאומרים שכן נכון 🙂 ...

לפני 49 דקות, ברווז כתב:

אתה מבין את התהליך המכני של ההשחזה? איך עובדת הסרת החומר? המדיום שמסיר את החומר לא מגיב לפלדה X אחרת מפלדה Y. 

נכון, מדיום לא. אבל פלדה X יכול להגיב שונה מפלדה Y לאותו מדיום. 

לפני 49 דקות, ברווז כתב:

צודק לחלוטין. לשימוש ביתי אני לא צריך קרייזלר 300C, דגמ"ח של לואי ביטון, תיק יד של גוצ'י קוצ'י, תנור אפייה של אהרוני או אפילו רחמנה ליצלן סכין מתקפלת. 

אז לא קניתי קרייזלר 300C, דגמ"ח של לואי ביטון ותנור אפייה של אהרוני.

בין קרייזלר 300C לפיאט 127 שפעם הייתה לי ישנם עוד כמה דגמים. כמו בין דגמ"ח של לואי ביטון ודגמ"ח צבאי או תיק יד של גוצ'י ותד"ל / פק"ל צה"לי.

לפני 49 דקות, ברווז כתב:

אני כן חוטא בלרכוש סכינים מתקפלות באיכות טובה. זה תכשיט טוב. נאה ופרקטי. 

אבל אתה יודע מה? אני יכול לגלות לך סוד? לא תספר? 

בסדנה, כשאני בונה דברים, אני משתמש בסכין יפנית. שששששש! אל תגלה, באמא'שך. יש לי מוניטין לשמור עליו.

אז מה? גם אני משתמש במברג ידני למרות שיש לי מקיטה. לכל אחד יעוד משלו.

פורסם
לפני 19 דקות, mikyl כתב:

מה איכפת לי כמה יש? לי יש סדר עדיפויות שלי,  "ארקוס+V" כבר היו לי. טופיק סטרטר דיבר על ארכת אבני השחזה, היה יכול לבחור ב-V ידני.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

אתה העלית את הנקודה. אני דיברתי עליה. 

לפני 19 דקות, mikyl כתב:

וישנם אנשים שאומרים שכן נכון 🙂 ...

יש אנשים שאומרים שכדור הארץ שטוח, יש אנשים שאומרים שהממשלה הנוכחית היא הכי טובה שהייתה לישראל אי פעם, יש אנשים שאומרים שהם נחטפו ע"י חייזרים, יש אנשים שאומרים שדינוזאורים מעולם לא היו קיימים והראיות נשתלות כדי לגרום לאנשים להאמין בביג-דארווין או משהו כזה. 

זה לא אומר שהם צודקים.

לפני 19 דקות, mikyl כתב:

נכון, מדיום לא. אבל פלדה X יכול להגיב שונה מפלדה Y לאותו מדיום. 

יפה. זו בדיוק הנקודה. ההבדל הוא בפלדה. לא במדיום.

וזה בדיוק מה שאני אומר.

לפני 19 דקות, mikyl כתב:

בין קרייזלר 300C לפיאט 127 שפעם הייתה לי ישנם עוד כמה דגמים. כמו בין דגמ"ח של לואי ביטון ודגמ"ח צבאי או תיק יד של גוצ'י ותד"ל / פק"ל צה"לי.

נכון. 

וכל אחד לפי העדפותיו שלו לגבי מה רצוי ומה "תכשיט". 

לדוגמא, רץ פה שירשור של חבר שמבקש עצה האם לרכוש רכב ספורטיבי (BRZ אאל"ט). הוא מבין שזה לא פראקטי בשיט. הוא מונה את הסיבות מדוע. אבל הוא רוצה את התכשיט הזה. זה מה יש...

לפני 19 דקות, mikyl כתב:

אז מה? גם אני משתמש במברג ידני למרות שיש לי מקיטה. לכל אחד יעוד משלו.

מדברים על חיתוך, אתה משתמש במברג?:rofl:

הנקודה שהעליתי היא פשוטה. 

אין לי צורך אמיתי בסכינים מתקפלות. סכין יפני עושה את אותה עבודה. 

יש לי רצון לסכינים איכותיות. OVERKILL כמעט מוחלט. אבל זה אחלה תכשיט. 

אגב. 

אחת לשנה אם אני זוכר נכון, מתקיימת תערוכת סכינים שנקראת, תאמין או לא, "תכשיטי הגבר".

טוב, לפחות בעבר קראו לזה כך- בדקתי כדי לתת לינק. שינו את זה ל"עולם הגבר" או משהו. 

ועדיין במקומות מסויימים מתייחסים לסכינים כאל תכשיטי הגבר.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

יפה. זו בדיוק הנקודה. ההבדל הוא בפלדה. לא במדיום.

וזה בדיוק מה שאני אומר.

ההבדל הוא בפלדה, מדיום ובהתאמה של אחד לשני. כל זה לפני שדיברנו על אבני השחזה טבעיות  😂

לפני שעה, ברווז כתב:

מדברים על חיתוך, אתה משתמש במברג?:rofl:

כמו שאתה בדגמ"חי לואי ביטון, תיקים של גוצ'י ותנורי אפייה של אהרוני.

לפני שעה, ברווז כתב:

הנקודה שהעליתי היא פשוטה. 

אין לי צורך אמיתי בסכינים מתקפלות. סכין יפני עושה את אותה עבודה. 

יש לי רצון לסכינים איכותיות. OVERKILL כמעט מוחלט. אבל זה אחלה תכשיט. 

במנות קרב ישנם סכיני פלסטיק חד פעמיים. אז השתמשנו במקומם במכסה שחתכנו מפחיות שימורים. עם אותו מכסה היה אפשר לחתוך לחם ועוד כמה דברים. בסוף אני וכמה חברה קנינו סכיני צלילה למרות שגם מכסה של קופסת שימורים עשה את העבודה. עם סכין יפני אפשר גם לחתוך לחם, לעשות סלט והרבה דברים אחרים מה שלא הפך את הסכיני מטבח לתכשיטים.

• תוכן חדש...