Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יום הדין?

locus
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידע מרשים ותחום מעניין - המושג חסימה אצלי מגיע מהצד ההתקפי שלו. כאן מדברים על חסימה כמיגון. 

אחד התחומים המעניינים כשזה מגיע לשדות מגנטיים הוא תחום המיסוך. 

בית ספר בראש העין בשכונות הצומחות נסגר הודות לפאניקה שהנושאים הללו העלו בקרב ההורים והנהגת ההורים של בתי הספר. 

המאבק היה למען הזזת קווי המתח העליון והעל עליון שחוצים את ראש העין אל מחוצה לה או לאזור בין ראש העין לבין עינת או לאזור בין ראש העין לבין אורנית. 

בסופו של דבר קלף המיקוח היה אותו בית ספר צומח ואנשים לא שמו לב (למרות שאמרו להם) שמטרת המאבק סטתה מהקווים אל בית הספר - והמטרה שהושגה היתה סגירת בית ספר כאשר הקווים עדיין שם, הפארק שהולך להיות שם יהיה ישירות מתחת לקווים וניתן היה למצוא (לא יודע אם קיים היום) בחלק מהאזורים אזהרת שהיה מעל 30 דקות (זמן חשיפה שהוזכר כאן). 

קצת לפני שהנושא התפוצץ ואותו בית ספר הושבת (שהיום משמש לטובת אוכלוסיות חלשות יותר וכבנין שיטור עירוני) - הותקן שם מיסוך שנועד לבטל (התאבכות הורסת) את השדות של העל עליון. 

בית הספר נבנה על קצה חודו של מרחק הביטחון המינימלי שנדרש מאותם קווי מתח.

בכיתות ובחצרות שפונים לכוון קו המתח הותקנו חיישנים שהגישה אליהם נפתחה לאנשים נבחרים מטעם העיריה והנהגת ההורים. 

בקיץ של אותה שנה - ילד התלונן על כאבי ראש חזקים. ופורסמו לאותו יום המדדים שסה"כ היו אפילו מעט מתחת לרף החשיפה המותר ל24 שעות... ממה שזכור לי. 

זה הוביל לפאניקה שסגרה את בית הספר הזה וכיום כל השכונה עברה לבית ספר אחר בשכונה. 

שנתיים לאחר מכן - היה אמור להפתח בראש העין בית ספר מעורב לילדים ישראלים ולילדים ערביים-ישראלים ושקלנו לרשום את הבן שלנו לשם.

הפגישה של ההיתכנות נערכה באותו בית ספר צומח שנסגר כי שם היו אמורים להפתח לצורך העניין אותן כיתות והגיע מודד קרינה מורשה בעקבות השאלות שצצו מאותם הורים. 

מפה לשם הוא הדגים לי את יעילות המיסוך - ואכן המיסוך "יעיל" כל עוד נמצאים בטווח שבו הוא פועל - זזים מטר קדימה או מטר אחורה - והוא אפילו מהווה כמגבר במקום כמנחת ובטח שלא כחוסם. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

@sperial חייב לציין,שוב, שאפו על הידע באנטנות 😊 עוד מעט נוכל להתדיין על דיאגרמות smith ו דפוסי הקרנה 😊

כבר שנים שאני לא עוסק בזה ישירות 😃

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אצלי זה היה פעם תחביב, כבר 30 שנה שנטשתי אותו. אף פעם לא התעמקתי עד כדי כך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תחביב מעניין. אצלי זה היה המקצוע העיקרי בתחילת הדרך. 😊

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יש כאן לפחות בחור אחד שעוסק באותו תחביב  - חובבות רדיו. @מרק10.

עד אמצע כתה י"ב הייתי בטוח שאלמד הנדסת חשמל, עד שהגיע איזה טוויסט והחלפתי כיוון לחלוטין, וכנראה שטוב שכך, אני לא בטוח שהייתי מתגבר על המתמטיקה שנדרשת להנדסת חשמל. המתמטיקה שנדרשה ממני באותם ימים - מקביל למהנדס מכונות או אזרחי - היתה צרה מספיק גדולה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

יש כאן לפחות בחור אחד שעוסק באותו תחביב  - חובבות רדיו. @מרק10.

תודה על התזכורת. גם אנוכי כבר מספר שנים לא מתעסק בתחביב שנקרא חובבות רדיו.

בתאריך 3.10.2022 בשעה 21:50, sperial כתב:

מישהו מכם לבש פעם סינור עופרת? עבדתי בחדרי רנטגן, הדבר הזה, אפילו עם שכבה של 0.25 מ"מ עופרת, כבד מאוד.

לפני מספר שנים עברתי ניתוח להוצאת אבן משלפוחית השתן (אורטרוסקופיה) ולפני שנרדמתי ראיתי את המנתח שם עליו סינר מצחיק וזה מה שזכרתי לאחר שהתעוררתי מההרדמה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אצל המנתח סינר העופרת כוסה בעוד שכבה או שתיים - חלוק סטרילי ואולי גם משהו נגד דם ולכלוך, מה שמוסיף למשקל גם עניין של חום. לא סתם מנתחים מתחרפנים כשהטמפרטורה בחדר הניתוחים עולה מעבר למשהו כמו 15°.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

@m3x7r3m3 כשכתבתי "קרינה מוטה כלפי מעלה" לא התכוונתי לקרינה אנכית, הרי אנטנת לא מקרינות בהמשך לציר האורך שלהן אלא דווקא בניצב לו. אבל באנטנות אנכיות יש אסימטריה בין האלמנט המקרין לבין משטח הארקה, לכן האונה תהיה מוטה קצת כלפי מעלה, נניח 20°-30°-40°, מספיק וההספק המוקרן (כמעט) אופקית עדיין מספיק כדי לבצע תקשורת, מצד שני בתדרים המתאימים אתה יכול לקבל החזר יונוספירי וכו' לתקשורת ארוכת טווח. 

הבנתי, אתה מתכוון לזווית של הדונאט ביחס לבסיס האנטנה...

לפני 7 שעות, sperial כתב:

לגבי כיווניות - נקבעת לפי הצורך והאילוצים. בתקשורת ניידת רב הכיווניות היא יתרון כי הרכב משנה את כיוונו כל הזמן- אבל זה על חשבון השבח של אנטנה כיוונית שיש לה יתרונות אחרים, כמובן בעיקר בתקשורת נייחת. 

זה לא בהכרח תקשורת ניידת.

אני אפרט רגע יותר, המטרה הראשית של רכבים כאלה היא בד"כ חסימה של מטענים מופעלים מרחוק.

ומטענים כאלה נוטים להיות בגובה הגלגלים או אפילו נמוכים יותר.

ולכן חשיבות שבח האנטנה לכיוון גלגלי הרכב החוסם.

לפני 5 שעות, lanosforce כתב:

ידע מרשים ותחום מעניין - המושג חסימה אצלי מגיע מהצד ההתקפי שלו. כאן מדברים על חסימה כמיגון. 

אחד התחומים המעניינים כשזה מגיע לשדות מגנטיים הוא תחום המיסוך. 

היינו הך, חסימה כזו נועדה לשבש תקשורת - פעם היו מודולים כאלה שהופעלו בתחומי התדר של מה שנקרא "גלי רדיו" ולמעשה מתייחס לתדרים נמוכים, לפעמים באפנוני AM/FM, או תדרי VHF/UHF (הרבה פעמים סביב איזורי ה-430 ומשהו מגה הרץ - טווחים פתוחים לשימוש, ולכן מודולים שניתנים לרכישה, כמו מכוניות על שלט, לפעמים אפילו מודולים שהושמשו לכך מתוך מכוניות על שלט וכו'), עם ההתקדמות הטכנולוגית הרוב עבר לתקשורת סלולרית, TDMA ואחרי זה CDMA, GSM ואפילו 4G/5G, לפעמים מדברים על מודולים של WIFI, המתקדמים יותר כבר משתמשים במודולי WiMax או Ka/Ku וכו'.

ברגע שאתה חוסם את התקשורת שדרכה עלולים להפעיל פצצה, אתה חוסם את הדרך להפעיל את הפצצה מרחוק, ובכך אתה מגן.

לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

בית ספר בראש העין בשכונות הצומחות נסגר הודות לפאניקה שהנושאים הללו העלו בקרב ההורים והנהגת ההורים של בתי הספר. 

המאבק היה למען הזזת קווי המתח העליון והעל עליון שחוצים את ראש העין אל מחוצה לה או לאזור בין ראש העין לבין עינת או לאזור בין ראש העין לבין אורנית. 

כאן אתה כבר מדבר על קרינה שהיא לא רצויה, היא תוצר לוואי של קו חשמל במתח גבוה...

לפני 6 שעות, lanosforce כתב:

מפה לשם הוא הדגים לי את יעילות המיסוך - ואכן המיסוך "יעיל" כל עוד נמצאים בטווח שבו הוא פועל - זזים מטר קדימה או מטר אחורה - והוא אפילו מהווה כמגבר במקום כמנחת ובטח שלא כחוסם. 

לא בדיוק מגבר, בנייה על התאבכות הורסת נכונה לאותו איזור שנמצא בעקום הקרינה של המשדר שאמור לשדר את ההתאבכות ההורסת.

ברגע שאתה זז הצידה, ההתאבכות ההורסת כבר לא קיימת, ולמעשה את חשוף למשדר אחד או שניים כתלות במיקום שלך יחסית למקורות הקרינה ועקומי הקרינה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עוד קיים WiMax? חשבתי שהטכנולוגיה הזו סיימה את דרכה.

פורסם

איך עברנו מדיון על רכב, להתפשטות גלים, וקרינה  😃 

זה כבר שייך לOFF. 

לנושא רכבים למשימות מיוחדות, אנחנו רק יכולים להתגאות בתעשיה הזו שלנו. האנקדוטה היא שמי שעוסק בזה היום כקבלן אזרחי עסק בזה במסגרת השרות הצבאי כשהנושא היה בחיתוליו. ורק הצבא נזקק לזה. 

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, sperial כתב:

עוד קיים WiMax? חשבתי שהטכנולוגיה הזו סיימה את דרכה.

כתפיסת פתרון תקשורתי? בוודאי, ולכן גם כפוטנציאל לתווך עבור הפעלת מטען.

כמובן שזה לא נחלת הכלל, אבל מצד שני גם הפעלת מטען מרחוק אינה נחלת הכלל, אלא אם אתה גר באפגניסטן או עיראק.

בכל מקרה אלו מודולים שפחות פוגשים במקרים כאלה, בד"כ עבור שימושים כאלה או שמדובר על מטענים מאוד מתוחכמים (ואז פחות משתמשים בתקני תקשורת מוכרים) או שמדובר על מטענים מאוד פשוטים.

ה-WiMax יושב באמצע, הוא (ומודולים על בסיסו) לא מאוד פשוטים ונפוצים מצד אחד, והם כן על בסיס תקן תקשורת מוכר מצד שני.

לפני 14 דקות, zaf כתב:

איך עברנו מדיון על רכב, להתפשטות גלים, וקרינה  😃 

זה כבר שייך לOFF. 

בוא, זה הרכבים האלה זה יותר התפשטות גלים וקרינה מאשר רכב 🤣

לפני 14 דקות, zaf כתב:

לנושא רכבים למשימות מיוחדות, אנחנו רק יכולים להתגאות בתעשיה הזו שלנו. האנקדוטה היא שמי שעוסק בזה היום כקבלן אזרחי עסק בזה במסגרת השרות הצבאי כשהנושא היה בחיתוליו. ורק הצבא נזקק לזה. 

שלחתי לך בוואצאפ על זה

לפני 13 דקות, Boltik כתב:

צריך לזוז הרבה מאוד הצידה. אורך גל ב-50 הרץ הוא 6000 ק''מ🤣

זה לא רק אורך הגל, זה גם ההנחתה עד למיקום שלך.

אני גרתי "קצת" פחות מ-6000 ק"מ (אפילו פחות מ-6 ק"מ, ליתר דיוק קילומטר) מהמקום שעליו אדי מדבר.

בכל מקרה מדובר על 2 "משדרים" (מה שנקרא "קורנים"), קו המתח הגבוה הוא אחד, השני הוא משדר שנועד לייצר התאבכות הורסת, והוא עם אנטנה, כיוונית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא רק אורך הגל, זה גם ההנחתה עד למיקום שלך.

בכל מקרה הם יהיו בהיפוך פאזה והשדה המשותף יהיה פחות עוצמתי משדה של משדר בודד.

פורסם

רק איפה שעקום הקרינה של המשדר השני חיובי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתאריך 12.10.2022 בשעה 09:47, m3x7r3m3 כתב:

לכן משתמשים בעופרת למשל כציפוי של עומסי דמה מצד אחד, וסינרי מגן לרנטגן מצד שני וכו'...

האם אתה מתכוון לעומס דמי של 50 אוהם המותקן במקום אנטנת שידור ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...