Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

וולט זה הדבר הכי טוב שקרה לשירות במשלוחים במדינת ישראל

מסכים לגמרי.

פעם היית צריך להתקשר למסעדה, לתת פרטי אשראי בטלפון, להקריא את ההזמנה ולקוות לטוב.

היום וולט עשו למשלוחים את מה שGETT עשו למוניות. הנגישו את השירות לצרכן.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

בלי קשר לזה, מציין שוב שתי הזמנות אחת שאחותי שיתפה אותי ואחת שלי. 

אחת, נשפכו 2 מנות באריזה שלהן, זיכו על כל הארוחה (למרות שרק 2  מתוך 4 מנות נהרסו) + פיצוי 50 שקלים.

שנייה, איחור של שעה כי המסעדה נתנה את ההזמנה למישהו אחר. נתנו 100 שקלים פיצוי. 

איפה תקבלו שירות כזה ישירות אצל המסעדה? אין סיכוי בעולם. וולט זה הדבר הכי טוב שקרה לשירות במשלוחים במדינת ישראל.

שמע, לפעמים אתה יכול לדבר שטויות...

תראה (יש המשך מתחת לתמונה) איזה שירות מדהים!
image.thumb.png.018d9d1a6f0e3a0bd76c9b3234b67e97.png

האמת אני מסתלבט, לפני שאיבדתי את זה לגמרי ועשיתי מעשה נבלה של פרסום בפייסבוק ותיוג שלהם, הרמתי טלפון למוקד והנציגה שם ממש לקחה אחריות והייתה סופר בסדר, אמרה שזה מכוסה באחריות, ואפילו יותר מזה, איתרה את החשבונית, שלחה לי למייל. באמת ממש אחלה. 

• מצחיק 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 14:10, natco כתב:

מנצלים את השליחים

מנצלים? בגלל זה גם בשוק עבודה הדוק אנשים עומדים בתור לעבוד בוולט? תרשה לי לגחך.

בתאריך 11.9.2022 בשעה 14:50, natco כתב:

אחלה.

הם "עצמאים".

יזמים של ממש. בעלי עסק ולידי.

צדקתם. אני טעיתי.

מתנצל.

תודה לאל שזה ככה.

פשוט להסתכל על 2 חברות עם 2 מודלים שונים באותו שוק.

וולט - השליחים פרילנסרים ומקבלים כסף פר משלוח ומרחק.

תן ביס - השליחים שכירים ומאוגדים בהסתדרות

בוולט המשלוח מגיע מהר ובלי עיכובים והשליחים עומדים בתור לעבוד שם.

בתן ביס? קרה לי שאפילו חיכיתי שעתיים למשלוח ממסעדה שנמצאת כמה דקות מהבית.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
בתאריך 15.11.2022 בשעה 10:51, ניקו פ. כתב:

אשכרה יש כמעט הכל בוולט

ה'כמעט הכל' הזה אופייני לשווקים קטנים ומדינות מתפתחות, והוא לא בהכרח דבר חיובי. זה בד"כ סממן לחוסר סבלנות של משקיעים או בעלי מניות כאשר החברה ממשיכה לעבוד בהפסד לאחר תקופה ארוכה והם דוחפים לגוון את השירות במאמץ לגדול מהר ולכסות את ההוצאות. אני לא יודע מה המצב הפיננסי של וולט (מאחל להם רק טוב) אבל לפחות באירופה ובארה"ב, מעטות החברות בתחום הזה שהצליחו להגיע ל-breakeven או רווח אפילו אחרי מספר שנים. אם זה לא מחזיר את ההשקעה אחרי פרק זמן מסויים, התוצאה היא בד"כ יציאה מהשוק הרלוונטי כפי שקרה השבוע עם deliveroo באוסטרליה.

בקיצור, תהנו כל עוד זה נמשך. כולי תקווה שוולט יצליחו לפצח את הנוסחה שלא עבדה בשאר העולם, כי על פניו נשמע שהם מנהלים עסק הרבה יותר הגון ומסודר מהנהוג בתחום.

• מעניין 1
פורסם

אגב וולט זאת ממש לא חברה ישראלית. המטה שלהם יושב בהלסינקי, והם פועלים בעוד מדינות אירופה ולא רק אירופה

https://en.wikipedia.org/wiki/Wolt

ב2022 doordash רכשו אותם מסתבר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא מפתיע, כמו שגלובו קנו את דליברי פנדה בשביל להיכנס לשוק הבולגרי. וכדי לעשות את זה קצת יותר מבלבל, באסטוניה ועוד כמה מדינות יש Bolt, שגם מפעיל מוניות ורכבי השכרה שיתופיים בנוסף למשלוחים.

פורסם

השירות של וולט מבחינת עמידה בזמנים וכו' משמעותית פחות טוב היום בשבילי ממה שהיה לפני שנה. כמות הפעמים שהשליחים מאחרים הולכת וגדלה. הזמינות של הציגים בצ'אט, לצד השני, לא קרובה למה שהייתה פעם.

אני עדיין משתמש בהם על בסיס יומי, כי זו האלטרנטיבה הכי נוחה. אבל לא בטוח שיש להם עתיד. כמו חברות כלכלה שיתופית שקר כלשהו אחרות גם לוולט אני לא בטוח שיש מודל עסקי שמאפשר רווח, ולא רק שרפת מזומנים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

זה בד"כ סממן לחוסר סבלנות של משקיעים או בעלי מניות כאשר החברה ממשיכה לעבוד בהפסד לאחר תקופה ארוכה והם דוחפים לגוון את השירות במאמץ לגדול מהר ולכסות את ההוצאות.

זה לא המקרה פה. זו אסטרטגיה שנבנית בצורה ארוכה כדי לנצל את החוזק והיכולת של מערך המשלוחים.

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

כמו חברות כלכלה שיתופית שקר כלשהו אחרות גם לוולט אני לא בטוח שיש מודל עסקי שמאפשר רווח, ולא רק שרפת מזומנים. 

אפשר לנחש , או אפשר לקרא את הדוחות הציבוריים של דורדאש (שקנתה את וולט ,שכאמור אני עובד בה) ולראות שהחלק של משלוחי אוכל בכלכלה שיתופית כן עובד ורווחי.

רק בשביל דיון נורמאלי - אם אתה קורה - תקרא לא רק את השורה התחתונה של רווח והפסד (שזה חלקים מסוימים שלא רווחיים עדיין וכספים מההנפקה שמושקעים בגדילה) אלא על רווחיות של החלק של משלוחי האוכל וebidta.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

כמו חברות כלכלה שיתופית שקר כלשהו אחרות גם לוולט אני לא בטוח שיש מודל עסקי שמאפשר רווח, ולא רק שרפת מזומנים. 

לפני 7 שעות, Derish כתב:

לפחות באירופה ובארה"ב, מעטות החברות בתחום הזה שהצליחו להגיע ל-breakeven או רווח אפילו אחרי מספר שנים. 

מעניין מאד הסיפור הזה 

מאיפה בעצם הן מדממות כל-כך הרבה כסף? 

גם הן מסבסדות שליחים (כמו המודל של הנסיעות השיתופיות)?

כי נראה לי שהמודל שבו השליחים הם לא העסק שלהם, לגבות עמלות ממסעדות כדי להופיע באפליקציה זה מודל של "הכנסות בלבד", לא?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

קודם כל, אולי אני טועה לחלוטין ווולט רווחית (כלומר מכניסה יותר ממה שהיא מוציאה). ממה שאני זוכר שקראתי, גם בפולט מבזבזים על תפעול וצמיחה - מוקדי שירות, אנשי תוכנה, כנראה עוד תחומים והוצאות שאני לא זוכר בכלל.

@Liviurטוען שזה כן רווחי, אז אני מניח שהוא יכול להסביר יותר טוב איך בתור מי שעובד בזה

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, natco כתב:

תלוי בחברה ובשוק. אני לא בקיא במודל של Doordash, אבל Glovo גנבו הרבה מוחות צעירים ומבריקים מהמעסיק הנוכחי שלי בשנים האחרונות, כך שיש לי קצת מושג מה הולך שם. 

התקציב הגדול הולך בסבירות גבוהה על צבא המתכנתים והמפתחים שלהם, אנשי UX ו-DevOps ושאר הקללות הטיפוסיות של ההייטק המודרני. המשכורות שם הן הרבה מעבר לנהוג בתעשייה קונבנציונלית, ולפחות בברצלונה (עיר המוצא שלהם) גם תחרותיות ביחס לשוק המקומי. לקבלת קנ"מ, קח בחשבון שהם צריכים להתמודד על אותו כח אדם כמו מספר חברות גיימינג ופינטק מובילות שחלקן כבר הרבה אחרי האקזיט. גלובו אוהבת לקרוא לעצמה סטארט-אפ כדי לשמור על הרוח הצעירה והשובבה, למרות שמדובר כיום בוואחד תאגיד עם מעל 10k עובדים וכל הסחבת הנלווית.

מעבר למשכורות יש גם תקציב שיווק גבוה, כדי להזכיר לכולנו שהם עדיין מספר אחת ושלא נתפתה לעבור למתחרים כמו Just Eat או Getir (לא בדיוק אותה נישה, אבל חלק מהשירותים חופפים). תוסיף לזה כל מיני kickbacks שאין ספק שעוברים ידיים מתחת לשולחן כשמסתכלים על כמות 'מטבחי הרפאים' שנפתחים בעיר, עוד קצת בקשיש כדי לשמן את גלגלי הרגולציה בכל המדינות שהם פועלים בהן, נדל"ן אטרקטיבי וכל מיני ת"ש אופנתי כדי למשוך את כח האדם שציינתי לעיל, ובגלל שמדובר באירופה המאוגדת, אני מניח שיש גם כל מיני עלויות נלוות של תנאים סוציאליים לשליחים.

ומהן ההכנסות? 10-30 אחוז מכל הזמנה פלוס 2-4 יורו משלוח. אפשר גם לשלם 6 יורו בחודש לפרמיום ואז כל המשלוחים כלולים. כשלוקחים בחשבון שלפעמים משלוח זה דלת לדלת באותה שכונה ולפעמים זה ליקוט של רבע שעה בסופר ואז חיפוש של הכתובת במשך עשרים דקות, אז ברור שהמודל העסקי פה הוא לא לינארי ולא ממש straightforward.

אבל העיקר שאוספים ביג דאטא, שאיש לא יודע מה לעשות איתו אבל שווה מיליונים. על הנייר לפחות.

נ.ב. מסתבר שספרד אסרה בשנה שעברה על העסקת פרילנסרים בתחום משלוחי האוכל, וקנסה את גלובו ב-78 מיליון דולר על עבירות רלוונטיות ושיבוש חקירה. זה בטח לא הועיל לשורה התחתונה שלהם.

https://www.nasdaq.com/articles/spain-fines-delivery-heros-glovo-$78-mln-for-hiring-breaches

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

גם הן מסבסדות שליחים (כמו המודל של הנסיעות השיתופיות)?

כי נראה לי שהמודל שבו השליחים הם לא העסק שלהם, לגבות עמלות ממסעדות כדי להופיע באפליקציה זה מודל של "הכנסות בלבד", לא?

המודל הוא לא לגבות מהמסעדה כדי להופיע באפליקציה (what year is this ???).

בגדול ההכנסות הן מהמסעדה (אחוז מההזמנה) + מהלקוחות (דמי משלוח או דמי מנוי + service fee) והעלות מתחלקת בין החברה לשליחויות.

הוצאות יש הרבה , בין נהגים , טכנולוגיה , תמיכה והחזרים וכו.

העניין הוא שזה עסק שעולה הרבה והכל תלוי ביעילות ובExecution ומסתבר שLast mile delivery בסקייל גדול - זו לא בעיה קלה - ולכן יש לא מעט חברות שלא מצליחות להכניס כסף מהאופרציה הזו גם אחרי שגדלו.

(גודל החברה הוא לא אינדיקציה , אמזון ניסו amazon restaurants - ועשו אחורה פנה לדוגמא...)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

טוב, אז מסתבר שזה הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה לאאוטסיידר כמוני.

חשבתי שמרגע שהאפליקציה מוכנה, הגרף של ההוצאה אמור לצלול...

ככה זה שמה שאתה יודע על הייטק הוא מסדרות בסגנון "סיליקון וואלי"...

😁

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

זה מודל שנקרא three sided marketplace

כמו כן - בעיות של היצע וביקוש , משלוחים, ניווט יעיל וassignment יעיל , ניהול כל התפריטים , חיפוש וכו - זה פשוט אוסף בעיות קשות בסקייל גדול.

(וולט לדוגמא עובדת ב24 מדינות לזכרוני , דורדאש ב4 - אבל ארה״ב בעצמה זה שוק ע צ ו ם)

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ עם ידיעה רלוונטית: https://www.calcalist.co.il/shopping/article/rkxmvv8k3

ציטוט

גולדה, רשת זכיינות הגלידות הישראלית הגדולה ביותר, עם פריסה ארצית של מעל 130 סניפים, השיקה אפליקציה מקוונת במקביל לוולט, המבוססת על פלטפורמה שפותחה על ידי הסטארט־אפ הישראלי DelivApp.

לא משהו שכל מסעדה קטנה יכולה להרשות לעצמה, אבל כנראה שגם בוולט ההגונה יחסית השתן קצת עלה לראש ועמלות התיווך נהיו גבוהות מדי. 😏

נאחל הצלחה לסטארט-אפ ולעסקים הבאים שיבואו בעקבות גולדה.

• תוכן חדש...