Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתחיל ואומר שאני לא חובב מנועים מושבע... אני בעיקר מעונין לנסוע בשקט ובנוחות, מה גם שאני לא נוסע הרבה.

ב2019 עשיתי ליסינג דרך אוויס אקספרס ובקרוב אני צריך לקבל החלטה האם לרכוש את הרכב או לחפש אלטרנטיבה. אני מאוד בענין של לרכוש את הרכב (קורולה היברידית FLOW) היות והוא מתאים לי מאוד, אני מכיר את ההיסטוריה שלו והקילומטרז' שלו נמוך.

באוויס יש אפשרות לקבל הנחה של 12% ברכישת הרכב (כאילו ה"יד ראשונה מליסינג" עליהם), אך משום מה המחירים הנקיים (לפני הנחה) שהם מדברים עליהם נראים לי גבוהים משמעותית ממה שראיתי בלוי יצחק, בכ7-8 אלף ש"ח.

השאלות הם:

1. באופן כללי, האם כלכלית משתלם לרכוש רכב בסיום ליסינג פרטי?

2. האם ייתכן שהם עושים פה "מצליח"? למה יש הבדלים כאלו גדולים?

תודה.

פורסם

אתה יכול לפתוח את האפליקציה של לוי יצחק ולבדוק את המחירון בעצמך. Flow למיטב זכרוני זאת רמת אבזור שהגיעה רק בערוצי היבוא המקביל.

האם בחוזה אתה יכול לרכוש את הרכב בהנחה של 12% ממחיר המחירון המשוקלל? או היבש?

פורסם
Just now, Mike808 כתב:

אתה יכול לפתוח את האפליקציה של לוי יצחק ולבדוק את המחירון בעצמך. Flow למיטב זכרוני זאת רמת אבזור שהגיעה רק בערוצי היבוא המקביל.

האם בחוזה אתה יכול לרכוש את הרכב בהנחה של 12% ממחיר המחירון המשוקלל? או היבש?

זה בדיוק מה שעשיתי... האחראי מאוויס אמר לי שהם פותחים חוברת של לוי יצחק שהם מקבלים בראשון לחודש, מוסיפים 300 שח לכל חודש שהרכב לא היה על הכביש באותה שנה, ואולי עוד 1-2K על קילומטרז'.

בכל זאת, אני חושב שהוא בחר קורולה היברידית כלשהי, או סתם הסתכל על דגם שונה (למרות שלקח ממני מספר רישוי), אחרת אין לי הסבר למה יש הבדל של 7-8K. 

פורסם

אז תעשה את שיעורי הבית שלך ותחזור אליו עם המחיר הנכון.

לצערי גם במקומות האלה שאתה מגובה בחוזה ההתנהלות היא קצת שוק ומסחרה ואתה צריך לעמוד על שלך.

קח בחשבון שטויוטה קורולה היברידית היא מכונית מבוקשת מאוד וסביר להניח שרכב מליסינג פרטי במצב טוב שיחזור אל אחד המגרשים שלהם בסיום העסקה ימכר במחיר שמעל המחירון המשוקלל ולכן אין להם אינטרס אמיתי לשכנע אותך לרכוש את הרכב בהפחתה שהובטחה לך.

פורסם (נערך)

השאלה היא מהי האלטרנטיבה שלך.

מניסיון לפני שבועיים - במגרשי הליסינג מוכרים את המכוניות בלי לשקלל את העבר האפל, דורשים מחירון יבש ואפילו מעליו. בקניה הזו יש לך יתרון (ששווה לא מעט כסף) שאתה יודע מה אתה קונה. החסרון הוא שאם אתה מטטל* אותה ביום הרכישה תקבל מהביטוח כ-25% פחות ממה ששילמת. אבל אם מדובר ברכישה לטווח ארוך העסקה בהחלט עשויה להיות אטרקטיבית, כאמור, צריך להשוות לאפשרויות החלופיות.

*total loss.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא לא יקבל הפחתה של 25% במקרה של אובדן גמור/להלכה כי מדובר ברכב ליסינג פרטי וההפחתה במחירון שונה וקטנה משמעותית לעומת רכב מליסינג תפעולי.

פורסם

גם אם מדובר ב-10-15% זו עדיין הפחתה משמעותית. אני מתייחס לעקרון שערך הרכב בביטוח יהיה נמוך מערך המחירון.

לדעתי, אם הרכב מתאים לצרכי פות"ש וידוע לו שמצבו טוב סביר מאד שמדובר בסיכון שכדאי לקחת. ועדיין, כדאי לבחון מה האפשרויות האחרות העומדות לפניו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להערכה שלי שווה לך לרכוש את הרכב,
כפי שציינו לי פתח את האפליקציה תראה את המחיר תוריד את ההנחה שמגיעה לך ותהיה קשוח איתם, זה הזכות שלך,
לאחר כמה חודשים תראה שלא מתאים לך במצב השוק היום אתה (כנראה) תמכור את הרכב מהר מאוד במחיר גבוה ממה שקנית.

פורסם

תודה רבה לכולם.

באמת יש הרגשה של שוק ומסחרה עכשיו בקניה, למרות שהחוויה שלי מהשירות של אוויס אקספרס בשנתיים וחצי האחרונות היא חיובית מאוד - תיקנו כל מה שהיה צריך מעכשיו לעכשיו, טיפולים בזמן ותמיד היה מענה.

פורסם

מצטרף לקודמים

אם אתה לא מתכנן לרכוש מהניילון 

זה העסקה הכי טובה שאתה יכול לעשות

כמובן כפי שאמרו- שיעורי בית...

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

השקט הנפשי בקניית רכב טוב שאתה מכיר שווה כמה אלפים .

תנסה עוד קצת התמקחות או להוציא מהם הטבות כמו טסט , ביטוח ויישור קו אם רלוונטי .

אולי ילכו לקראתך בכך כי להם זה עולה פחות.

גם אם לא , הקנייה נראית הגיונית במצב היום

פורסם (נערך)

מכיון שאתה לא נוסע הרבה ובגלל שוק המשומשות המטורף,  כלכלית עדיף לרכוש רכב חדש לא-היברידי לטווח ארוך, נניח ל 10 שנים, וזאת גם אם תיקח הלוואה.

אם אתה מוכן לטויוטה אחרת, יהיה עליך להוסיף רק כ 20 אלף שקל עבור טויוטה יאריס קרוס לא היברידית חדשה. אם אתה מעונין בקורולה, עליך להוסיף עוד כ 35 אלף ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

לקנות רכב במחשבה להחזיק אותו 10 שנים כדי שזה יהיה משתלם זה טוב על הנייר.
בפועל עם כל השינויים בשוק הרכב והמעבר לרכבים חשמליים אני לא יודע עד כמה זו עצה רלוונטית.

לדעתי אם הקורולה הזו מתאימה לו שיקנה אותה וזהו. עדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה מערבב נושאים שלא קשורים. נושא אחד הוא החזקת רכב חדש לתקופה ארוכה, נניח ל 10 שנים.

נושא שני, ולא קשור, הוא מתי ישתלם לפותח השרשור לקנות רכב חדש  במקום הקורולה 2019. בגלל המחירים הגבוהים בשוק המשומשות כעת, יתכן מאוד שיאריס קרוס ישתלם גם אחרי 3 או 4 שנים בלבד, כי מאוד כדאי להוסיף רק 20 אלף שקל עבור 3 שנים התקדמות, ועוד לרכב חדש.

חבל שאתה נותן עצה לא טובה : "לדעתי אם הקורולה הזו מתאימה לו שיקנה אותה וזהו".  כי עדיין לא הסבירו לפותח השרשור על המגרעות של החלטה כזו. למשל- הקורולה הזו כנראה מיבוא מקביל ולכן אי אפשר לבטח את הסוללה במוסכי טויוטה.  דיווחו  על  סוללה שמתה אפילו לרכב בן 5 שנים בלבד, ואם זה יקרה לו, בעוד שנתיים או יותר, הוא יצטרך לממן סוללה חדשה ויקרה. יותר מזה, לאחרונה אמרו שמחכים חודשים ! עד לקבלת סוללה חדשה.

• תוכן חדש...