Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודשים האחרונים אני מתעסק בהחלפה של הרכב. נוסע בערך 300 ק״מ יומי. עכשיו כשכולם חוזרים למשרדים נראה שהם נעשים באיטיות, אז אחת מ2 ההתנגדויות שלי לרכב חשמלי כמעט בטלה: מכיוון שרוב הנסועה בין עירונית נמנעתי מלחשוב על חשמלי בגלל הצריכה הגבוהה יותר במהירויות גבוהות, אבל עכשיו נראה שהמהירויות, בייחוד בבקרים, יורדות משמעותית, מה שהופך את הרכב החשמלי לאופציה.

נשארה עדיין חרדת הטווח.

לכן אני תוהה כמה זה אפשרי להנות מרכב חשמלי בהנתן התנאים:

1. הקילומטר היומי שהצבתי

2. העובדה שאין לי עמדת טעינה בעבודה. אני יכול להקים אחת בבית יחסית בקלות (למעשה יש נקודת חשמל פעילה בחניה כבר עכשיו) אבל זה בערך יהיה המקום היחיד שאני טוען בו (חוץ מטעינה מהירה שאני מעדיף להמנע). מה שאומר, שוב, חרדת טווח

3. התקציב עובר איפשהוא באזור ה200 אש״ח אבל חריגה היא בהחלט אפשרית

חשבתי על איוניק 5. את הטסלה לא כלכך אהבתי (עליה עשיתי נסיעת מבחן). לצערי לאניאק המדהימה אין אספקה בזמן סביר.

ג׳ילי נופלת בגלל חוסר תמיכה בקארפליי (יש דברים שכשאני מתרגל אליהם קשה לחזור)

עוד דברים שחשובים לי:

נוחות שיוט, שקט כמה שאפשר, בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים והתחלת נסיעה מעמידה והתראה על רכב בשטח המת במראות (אין צורך בתצוגת מצלמה כמו שיש באיוניק, מנורה במראות תספיק)

יש כיוון שלא חשבתי עליו?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני הייתי נזהר, גם הרכבים עם הטווח של 450 ק"מ (בערך),
בקיץ עם מזגן, או בחורף עם חימום הטווח יורד ב15% בערך, תוסיף עוד חלק מהנסיעה שיעבור בנסיעה מהירה, ואתה כבר בקצה.

לכן לטעמי אם אין לך מקום להטעין בעבודה אתה גבולי בטווח.

פורסם

אני התחברתי יותר לאיוניק 5. הנדסת האנוש שלה עדיפה על זו של האניאק והיא מרגישה הרבה יותר ייחודית ומושקעת. בנקודות מסויימות עם האניאק נראה שסקודה הזדרזו לשחרר לעולם רכב חשמלי ולא חשבו על הדברים עד הסוף. אם אתה בעניין של האניאק יש סיכוי שיפתחו קצת הקצאות ברגע שהקופה יושק בארץ אז תהיה עם אצבע על הדופק.

מה זמן האספקה הצפוי לאיוניק?

יש גם את טויוטה BZ שאמור להגיע מתישהו בקרוב, לדגם ההנעה הקדמית טווח רשמי של למעלה מ- 500 ק"מ על פי תקן WLTP ולפחות באירופה תהיה תכנית הארכת אחריות מעניינת לסוללה.

פורסם

לא ביררתי על האספקה של האיוניק, יכול להיות שגם היא לא תהיה רלוונטית בגלל ענייני אספקה, פשוט באניאק (ובכלל כמעט כל מה שצ׳מפיון מייבאים) לא רק שאין אספקה, אין גם צפי ולא פותחים הזמנות

פורסם

הטווח טעינה יקטן עם הזמן, אם זו הנסועה שלך אז אתה על הקשקש. רכבים יקרים יותר אולי יתנו 600 ק"מ טווח אבל יעלו הרבה יותר מהתקציב שלך. חכה עוד קצת, תתארגן על נקודות הטענה ואז תהיה שקט עם המעבר. כרגע, לא מציע לך להכנס להרפתקה כזו או שתמצא את עצמך עומד תקוע בצד עם כבל שמחפש שקע

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

קיה ev6 כנראה תושק בפסח. אבל תצטרך לחרוג מהתקציב עבורה. האיוניק 5 (כך את גרסת הבסיס. לה טווח גדול יותר בגלל הטווח הארוך שאתה צריך) היא האופציה הריאלית היחידה הנוספת שיש סיכוי להשיג עד סוף השנה לפני עליית המס.

פורסם
לפני 23 שעות, SuperBamba כתב:

בחודשים האחרונים אני מתעסק בהחלפה של הרכב. נוסע בערך 300 ק״מ יומי. עכשיו כשכולם חוזרים למשרדים נראה שהם נעשים באיטיות, אז אחת מ2 ההתנגדויות שלי לרכב חשמלי כמעט בטלה: מכיוון שרוב הנסועה בין עירונית נמנעתי מלחשוב על חשמלי בגלל הצריכה הגבוהה יותר במהירויות גבוהות, אבל עכשיו נראה שהמהירויות, בייחוד בבקרים, יורדות משמעותית, מה שהופך את הרכב החשמלי לאופציה.

נשארה עדיין חרדת הטווח.

לכן אני תוהה כמה זה אפשרי להנות מרכב חשמלי בהנתן התנאים:

1. הקילומטר היומי שהצבתי

2. העובדה שאין לי עמדת טעינה בעבודה. אני יכול להקים אחת בבית יחסית בקלות (למעשה יש נקודת חשמל פעילה בחניה כבר עכשיו) אבל זה בערך יהיה המקום היחיד שאני טוען בו (חוץ מטעינה מהירה שאני מעדיף להמנע). מה שאומר, שוב, חרדת טווח

3. התקציב עובר איפשהוא באזור ה200 אש״ח אבל חריגה היא בהחלט אפשרית

חשבתי על איוניק 5. את הטסלה לא כלכך אהבתי (עליה עשיתי נסיעת מבחן). לצערי לאניאק המדהימה אין אספקה בזמן סביר.

ג׳ילי נופלת בגלל חוסר תמיכה בקארפליי (יש דברים שכשאני מתרגל אליהם קשה לחזור)

עוד דברים שחשובים לי:

נוחות שיוט, שקט כמה שאפשר, בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים והתחלת נסיעה מעמידה והתראה על רכב בשטח המת במראות (אין צורך בתצוגת מצלמה כמו שיש באיוניק, מנורה במראות תספיק)

יש כיוון שלא חשבתי עליו?

אני מניח שיש פתרונות טכנולוגיים לשתול קארפליי במולטימדיה של ג'ילי בכמה אלפי שקלים. אם זה הסעיף היחיד שבגללו פסלת אותה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

סיימתי עם פתרונות אפטר מרקט כשמכרתי את הפיאט בראבו 2007 לפירוק. מבחינתי מה שלא כלול באבזור אני לא מוסיף.

מוכן להוסיף עץ ריח וגם זה רק כשייעלם ה״ריח של חדש״

• תוכן חדש...