Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות , אבל מי שקונה רכב לא רוצה להתעסק עם השטויות האלה ורוצה לישון בשקט. 

אני מבין שלפעמים יכולה להגיע תקלה יקרה , מדחס מזגן / מערכת קירור וכו .

אבל יש הבדל בין זה שמחליפים יחידה ב 4 - 5 אלף ואתה חוזר לשגרה של טיפולים שוטפים לבין הטרטורים שחווים הנהגים עם הרצועה מול היבואן . 

לא מעט בעיות טופלו בשיטת ניסוי וטעייה . עברתי על השרשורים בשני הפורומים ואני עומד על מה שכתבתי . מי שקונה רכבים משומשים כאלה זה כנראה מישהו עם הרבה זמן פנוי לטרטורים עצבים מברזל וכיסים עמוקים . אם פותחת השרשור מספיק נאיבית כדי לחשוב שהבעיה ברכב שהיא רוצה לקנות טופלה ומפה יהיה לה שקט אז שיהיה בהצלחה . לדעתי זה לא המצב . וגם אני לפני 25 שנה נסעתי על יפניות ישנות ואמינות . צרפתיות התחלתי לקנות כשכבר היתה לי משכורת גבוהה . לשמחתי באותה תקופה שאני נסעתי על 206 / 307 / c4 / c5 / c3 עיקר הבעיות הסתכמו בעיקר בתיבת פיוזים ידית com ושסתום בגיר .

המנועים היו סופר אמינים ולא נדרשתי להגיע למוסך מלבד טיפול שנתי והבלתמים שציינתי, שגם הם לא דרשו גרר . 

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא בעל כיסים עמוקים, ובטח לא רוצה טירטורים.

ואין בעצם טירטור,בתור בעל קקטוס, עושים טיפול פעם בשנה, ובשנה הרביעית עושים טיימינג.

מצד שני התיבה al4 לא הייתה אמינה כמו האייסין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 18 שעות, Ido12 כתב:

לא הייתי ממליץ לאף אחד בלי ניסיון+הורדת כאסח במחיר לקנות 208.

אל תעשי לעצמך כאב ראש. 

תקני מאזדה 2/טיוטה יאריס ולרדת בשנתון יתן לך שקט. 

את תצטערי בתקלה הראשונה עם הרכב הזה. בלי להיות שובניסט זה לא רכב של ללכת למוסך ולא לדעת איזה שמן שמו ברכב. 

ומי שיודע לא מתייעץ בפורום ומתלבט על החלפת מנוע. 

תעשי לעצמך טובה ולחפש רכב כמו מאזדה 2/יאריס/סיזוקי סוויפט אפילו. 

היאריס לפחות מדור קודם מכונית לא פחות ממזעזעת!!! נהגתי עליה כרכב חילופי והיא פשוט נוראית!!!

אם כבר, עדיף הונדה ג'אז. אני רכשתי את הג'אז השנייה שלי ואמנם היא חלשה יותר מהיאריס אבל היאריס החזירה אותי לילדות, כי היא מרגישה כמו סובארו פשע של שנות ה 80. אבזור קמצני, פלסטיק זול,
כל מהמורה בכביש מרגישים ברמה שאם אתה עולה על עכביש אתה יכול לספור לו את הרגליים, הרכב רועש מאוד ולא נוח.

הג'אז ליגה אחרת. אין מה להשוות. 

פורסם
לפני 57 דקות, itamarg כתב:

היאריס לפחות מדור קודם מכונית לא פחות ממזעזעת!!! נהגתי עליה כרכב חילופי והיא פשוט נוראית!!!

אם כבר, עדיף הונדה ג'אז. אני רכשתי את הג'אז השנייה שלי ואמנם היא חלשה יותר מהיאריס אבל היאריס החזירה אותי לילדות, כי היא מרגישה כמו סובארו פשע של שנות ה 80. אבזור קמצני, פלסטיק זול,
כל מהמורה בכביש מרגישים ברמה שאם אתה עולה על עכביש אתה יכול לספור לו את הרגליים, הרכב רועש מאוד ולא נוח.

רצת רחוק  מאוד,

לא מרגישים את הרגלים של העכביש, וזה לא סובארו של שנות ה80, 

אולי הוא לא האוטו הכי מאובזר בקטגוריה,

אבל זה טיוטה,

וטיוטה כמו טיוטה יהיה להם ביקוש בכל מצב,

אבל היא לא נוראית,

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

חוץ ממנוע חזק אין לה שום יתרון על ההונדה ג'אז. ובגרסת ה 1300 היא בכלל פח אשפה של רכב. 

אין שום סיבה לשלם עליה על כך יקר. הג'אז ממש לא פחות אמינה ממנה. 

אבל אני לא אצליח לשכנע את העדר. זו סקירה שלי שכתבתי עליה:

וזה טור אישי שלי שכתבתי באתר של ענת דניאל, למה רכשתי שוב הונדה ג'אז כולל עלויות טיפולים וביטוח:

https://www.queenoftheroad.co.il/החיים-עם-הונדה-גאז-ביצועים-אמינות-אחז/

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
לפני 5 דקות, WE988244 כתב:

רצת רחוק  מאוד,

לא מרגישים את הרגלים של העכביש, וזה לא סובארו של שנות ה80, 

אולי הוא לא האוטו הכי מאובזר בקטגוריה,

אבל זה טיוטה,

וטיוטה כמו טיוטה יהיה להם ביקוש בכל מצב,

אבל היא לא נוראית,

היא אמינה זה נכון, אבל בכול תחום תהיה פחות טובה מהפיגו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני כשעה, itamarg כתב:

אני אחד שלא סובל טיוטה אם זה לא הgt86/יאריס gr,בכללי. מכוניות בנוניות אבל אמינות וסחירות. 

אני מתנייד עם מיאטה מוקשחת כדיילי,אחריה יאריס מרגישה כמו מרצדס s500 מבחינת נוחות.

הכל יחסי. 

אם היא תעשה נסיעת מבחן והיאריס תיהיה מספיק נוחה לה,זה קנייה סופר בטוחה ליד פיגו. 

מעדיף טיוטה קצת מוזנחת מאשר 208 מלוקקת. 

בוא,גם הונדה גאז זה ממש לא פאר היצירה,איזה קיצוני התגובה שלך. 

אם היאריס לא נוחה מספיק,יש את המאזדה 2 זה סהכ סופר מיני עממיות הם לא אמורות להיות נוחות כמו רכב מנהלים. 

תעשה סופר מיני רכה מידי,והיא תרכן בפניות כמו מיצובשי אטארג׳. 

נסעתי ביאריס כמה פעמים,המצב ממש לא נורא כמו שאתה מתאר(ונהגתי בסדרה 7,a7...)זה לא בר השוואה. 

לרכב סופר מיני היא בסדר גמור. אולי נפלת על רכב בלי בולמים וצמיגים סינים יבשים. 

• רעיון טוב! 3
פורסם

לעומת הפיגו היאריס נוקשה יותר, גם המושב, היא זריזה פחות ורועשת יותר עקב גיר רציף.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Ido12 כתב:

לרכב סופר מיני היא בסדר גמור. אולי נפלת על רכב בלי בולמים וצמיגים סינים יבשים. 

לא אמרתי שהג'אז פאר היצירה, אבל עושים מהיאריס יותר ממה שהיא. מסכים שהמאזדה 2 עדיפה ממנה. 

לרכב שנסעתי עליו היו 55 אלף קילומטרים וצמיגי בריג'סטון שלא היו יבשים והיה להם בשר כך שקשה לי להאשים אותם. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אני ממש לא מבין איך אנשים בכוח רוצים לרכוש רכב כזה שהוא מתכון לצרות.

זה ממש מזוכיסם לשמה.

לפות״ש, לא ברור מה הפטיש שיש לך כלפי רכבי פיג׳ו וסיטרואן? אך מאחד שחווה את אותם רכבים הייתי ממליץ לך להעלים מעצמך את העניין הזה מהר!!

המלצתי לך לרדת שנה שנתיים בשנתון ולקנות מאזדה 2.

רכב טוב יותר בכל מובן אפשרי.

ושלא יקשקשו לי את עניין הנוחות.. גם אם זה נכון זה לא שווה את הנבלה הסרוחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

מזדה 2 לא עדיפה בכול התחומים, בוודאי שלא בנוחות, מרווח פנים, איכות חומרים,תא מטען.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

מזדה 2 לא עדיפה בכול התחומים, בוודאי שלא בנוחות, מרווח פנים, איכות חומרים,תא מטען.

לעומת ה208 כל ״החסרונות״ של המזדה 2 נעלמים כלא היו..

פורסם

כול אחד עושה את שיקוליו.

אישתי למשל פסלה את המזדה ומעדיפה c3 בתור מחליפה לספייס סטאר.

פורסם
בתאריך 30.3.2022 בשעה 12:56, itamarg כתב:

לא, כי לניסן אין בעיות בגיר בקשקאי, מיקרה וג'וק ואין תביעה ייצוגית (בעצם יש, פשוט לא מדברים על זה), וגם לעוד יצרן יפאני שלא אנקוב בשמו, ולטויוטה לא היו דוושות גז שנתקעו,
וליונדאי אין בעיות חשמל והיגוי שעולות אלפי שקלים (פרסמתי פה בעבר סקירה שלי במשך 6 שנים של אחזקת יונדאי I20).

אבל לא נורא, אני מברך אנשים כמותך. בזכותך, אני יכול לרכוש פיג'ו במחירים טובים.  

סטטיסטית, רכבים צרפתים פחות אמינים ביחס ליפניים וקוריאניים.

גם נסיוני האישי ונסיון חברים, תומך בנתון זה. תגובות הגולשים כאן, גם תומכים בנתון זה. 

אם עושים ניהול סיכונים, אז רכב צרפתי בסיכון גבוה. 

מקווה מאוד שפות"ש זה, תנהל את הסיכונים באופן מושכל.

• תוכן חדש...