Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

230 אלף קילומטר זה כבר לקראת סוף חיי הרכב, זה שלב שבו המנוע והגיר כבר שחוקים לא משנה איך טופל הרכב ואיך נסע. רכבים שמגיעים ל300 זה מאורע יוצא דופן לכן עם קניה של רכב כזה צריך לדעת שכנראה בזמן הקרוב הוא ישבוק חיים.
מנגד אם היית מוכר פורד פוקוס אז ב7500 היית מוכר פוקוס 2008 +-150 אלף קילומטר שיש לה עוד חיים.

@gucci3 הייתי בודק את האופציה הבאה: 
https://www.yad2.co.il/s/c/fek2ng0v

רכב צעיר ומודרני, מנוע אמין מאוד, הגרסה הכי מאוחרת והכי פחות בעייתי של גיר הDP0\AL4 ואחזקה זולה במיוחד. 
למשל ברכב רגיל להחליף משולש זה 700-300 שקל לחלש, ב301 אפשר להחליף רק את הגומיה של המשולש באזור ה50 שקל.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

שכן מוכר עכשיו מאזדה 3 2008 עם 380K על השעון, לפחות אמר לי שהרכב נוסע מצויין ואמין להפליא,

מנוע וגיר מקוריים (כך שבתחזוקה טובה 230K זה ממש לא סוף חיי הרכב) דרך אגב הוא רוצה 12K.

אחי נוסע על אקסנט (2008) מזדקנת עם כמעט 300K על השעון, ולמעט צריכת דלק מטרופת שהמזגן עובד (זה הטענה היחידה שלו) הרכב נכנס למוסך רק לטיפולי 10K
הוא מחפש להחליף והציעו לו על הרכב 7500 ש"ח.

לדעתי מה שחשוב זה בעיקר התחזוקה השוטפת של הרכב.

פורסם

אפילו לא תחזוקה בוטפת אלא הרבה הרבה מזל.

איך שלא תסובב את זה מקרים כאלו הם יוצאים מהכלל. הרוב המוחלט אחרי 200K כבר מחליפים מנוע/גיר (אגב יכול להיות שהשכנים שלך גם החליפו מנוע וגיר) כי זה אורך החיים המתוכנן של המנועים והגירים האלו. 

צלחות חיכוך בגיר נשחקות וקירות הצילינדר נשחקים בשלב הזה.

בגלל שאני צעיר יש לי לא מעט חברים שרכשו רכבים ישנים בפחות מ10K.

רנו מגאן דור שני מטופלת הגיעה ל250 אלף והמנוע מת

323 עם 180 הגיעה ל200 והגיר מת

לנסר וגם B3 התפוצץ צינור מים והמנוע התחמם אחת עם 180 אלף השניה עם 150.

פוקוס 1.6 מטופלת הגיעה ל260 והמנוע מת.

אם תסתכל סרטונים של אנשים שמפרקים מנועים ביוטיוב, אתה תראה בצורה מאוד ברורה מה רמת השחיקה של 200 אלף או 100 אלף קילומטר בפנים המנוע.

פורסם

מנועים לא מתים ב200 אלף.

מנוע מתוחזק כמו שצריך יחזיק גם 300 ויותר.

כן. מנוע מזדקן יצריך יותר טיפולים בדרך כלל.

אבל אם נשמר ומטופל כמו שצריך, יחזיק 

גם גירים לא אמורים למות אם מתוחזקים.

.

פורסם

כדי שגיר אוטומטי יחזיק יותר מ200 אלף צריך להחליף שמן גיר כל 30-60 אלף קילומטר.
אני כמעט ולא מכיר אנשים שמחליפים שמן גיר בכלל אלא אם הוא מתחיל לבעוט, ומוסכים בארץ בכלל אומרים "אל תחליף שמן גיר כי זה יהרוס אותו"

פורסם

השיקול שלך לא נכון, 

במקום לקחת ולזרוק 5-6 אלף + מי יודע כמה על תיקונים תקנה רכב בעל שכירות גבוהה גם אם זה 20 או 30 אלף.

תקבל את הרכב החדש ותמכור תוך יום או יומיים.

לדוג' , בתקופת לימודים הייתי צריך רכב לשנה, קניתי יאריס ב40 ומכרתי אחרי שנה ב38.

פורסם

אם יפול על רכב "בסדר" עדיף באמת רכב ב20K כפי שהוסבר כבר,

אבל, 

בקניית רכב ב 5K הוא מסתכן בסכום קטן יחסית, לעומת רכב ב20K שאם יתברר כנבלה,

זה יכול לעלות הרבה יותר.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

כדי שגיר אוטומטי יחזיק יותר מ200 אלף צריך להחליף שמן גיר כל 30-60 אלף קילומטר.
אני כמעט ולא מכיר אנשים שמחליפים שמן גיר בכלל אלא אם הוא מתחיל לבעוט, ומוסכים בארץ בכלל אומרים "אל תחליף שמן גיר כי זה יהרוס אותו"

גם ממש לא מדוייק,
במאזדה 3 הגיר עמיד ולא רגיש,
מבן 3 המאזדות שאני מכיר כרגע אישית (כולם חצו את ה300K) כולם החליפו שמן גיר רק פעם אחת (אחרי ה200K ק"מ).

פורסם

טוב, בסופו של עניין חיפשתי רכב בתקציב של עד פי שלוש ממה שרציתי להוציא בהתחלה, בסופו של דבר נקנתה בסביבות  11K גולף 2006 ידנית מכיוון שגיר אוטומט הפחיד אותי בשנתונים האלו ומהגיר של הגולף כבר נכוותי בעבר המאוד רחוק ברכב שהיה יחסית חדש.

לא מוצא ספר רכב להורדה לגולף 1.6 MK5 אולי למישהו יש קישור.

פורסם
בתאריך 2.2.2022 בשעה 20:04, Gavrik כתב:

230 אלף קילומטר זה כבר לקראת סוף חיי הרכב, זה שלב שבו המנוע והגיר כבר שחוקים לא משנה איך טופל הרכב ואיך נסע. רכבים שמגיעים ל300 זה מאורע יוצא דופן לכן עם קניה של רכב כזה צריך לדעת שכנראה בזמן הקרוב הוא ישבוק חיים.
מנגד אם היית מוכר פורד פוקוס אז ב7500 היית מוכר פוקוס 2008 +-150 אלף קילומטר שיש לה עוד חיים.

@gucci3 הייתי בודק את האופציה הבאה: 
https://www.yad2.co.il/s/c/fek2ng0v

רכב צעיר ומודרני, מנוע אמין מאוד, הגרסה הכי מאוחרת והכי פחות בעייתי של גיר הDP0\AL4 ואחזקה זולה במיוחד. 
למשל ברכב רגיל להחליף משולש זה 700-300 שקל לחלש, ב301 אפשר להחליף רק את הגומיה של המשולש באזור ה50 שקל.

230 אלף זה סוף חיי הרכב?מעניין. 

לי יש רכב עם 230+ אלף קמ עם מנוע מקורי וגיר מקורי ורכב שעשה דריפטים כל ימיו חייו. 

עם ימי מסלול. 

והגיר מרגיש מצויין והמנוע מרגיש חזק ובריא. 

והרכב שנת 2008....אוי לזרוק לפח מחר. 

תלוי איזה רכב ואיך טפלו. 

מכיר מיאטה עם 310 אלף קמ שחייה ובועטת. 

היה לי בבית ליפני שנתיים+- מאזדה 3 שנת 2009 עם מעל 300 אלף קמ וחוץ מהחלקה של הילוכים אם היה מאוד חם בפול גז לא היה ציוץ מהרכב. 

ויש לי בבית סופה שנת 92 והיא גם לא מתפרקת....השעון קמ הפסיק לעבוד ונתקע ב390 קמ אלוהים יודע מתי.  

• תוכן חדש...