Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, ניקו פ. כתב:

אם זה מפריע לך מכחול ו10 דק עבודה יעלימו את הבעיה. לא חושב שבעל מקצוע ייקח יותר מ-200/300 שקלים על דבר כזה. 

לגבי השכן, פשוט תשאיר לו פתק שזה רכב וחדש וכבר תיקנת, אבל בבקשה אם אפשר להקפיד להיזהר בפתיחת דלתות שלא יפגעו בדלת שלו, במיוחד אם יש איתו ילדים ברכב אז לומר להם. 

עם כל הרצון ללמד ולחנך, עדיף להיות חכם ולבקש פשוט. אם תתחיל לחנך תיתקל באטימות ומגננה (באופן טבעי). 

אחותי השאירה פתק לשכן על שריטה קטנה ולא חשובה, למחרת השאיר להפתק התנצלות ואמר שיקפיד לשים לב שפותחים בזהירות. בלי לחנך ובלי לעקוץ. 

יש לו ילד עם צרכים מיוחדים. מצב בעייתי.

לפני 47 דקות, arturkopit כתב:

מתי שאת מביאה לשכן שלך את המוצר הזה ודורשת ממנו לשים את זה על האוטו, בבקשה תצלמי ואח"כ תעלי את זה לפה.

אני מאוד אשמח לראות את זה.

יש משהו שאני לא מבינה. אם ממקמים את זה בדלתות אצלו, איך בוודאות זה יימנע פגיעה אצלי בכל חלק של הדלתות שלי? איך זה עובד?

פורסם
לפני 3 דקות, כ.ב.ל כתב:

יש משהו שאני לא מבינה. אם ממקמים את זה בדלתות אצלו, איך בוודאות זה יימנע פגיעה אצלי בכל חלק של הדלתות שלי? איך זה עובד?

זה לא.

אוסיף ואומר שהסיבה שאת מקבלת תגובות בסגנון "אין מה לעשות, תחיי עם זה" וכו' היא כי הנושא הזה הוא נושא מאוד (אם לא ה) כאוב בפורום, שכבר נכתבו עליו מאות דפים וירטואליים והמסקנות הסופיות היו שעל מנת להשאר שפוי צריך פשוט לקבל את העובדה שזהו מצב נתון ולכל רכב (שלא חונה בחנייה פרטית מקורה כל יום כל היום) יהיו שריטות\מכות\שפשופים קטנים וכו'. (זה לא מוריד מהעובדה שמכות מפתיחת דלתות הן אחד הדברים המרתיחים ביותר כי הן מצביעות באופן ברור על אי האכפתיות של הסביבה לרכוש שלך).

למזער נזקים תמיד אפשרי ורצוי ע"י חניה מרוחקת ו\או חניה במקום בו נפתחות דלתות רק מצד אחד וכד'.

לא ציינת אם החניה היא שלך בטאבו, אבל במצב בו השכן פותח דלתות ואין איך לשנות את ההתנהגות שלו הייתי מנסה לבדוק אם ניתן להתקין עמודים דקים בגבולות החניה הפרטית שלך ולצפות אותם בספוג (לגבי החוקיות של כזה דבר אני מניח שמישהו בקרוב יגיב).

כל פתרון שתלוי בשכן לא יעבוד אלא אם כן הוא אדם מאוד מתחשב, וזה לרוב לא המצב.

בנוסף - באיזה צבע הרכב של השכן? מהתמונה שלך (ובעין לא מקצועית) לא נראה שצבע מהידית שלך התקלף אלא יותר שצבע מהרכב שלו נשאר על הידית שלך (זה מה שקורה ב50% מהמקרים הדומים). לכן נקודתית אני מציע לך לעבור על הסימן עם משחת שיניים ומטלית מיקרופייבר (רק כי לא רוצה לשלוח אותך עכשיו לרכוש משחת פוליש), וזה יתן לך אינדיקציה האם ניתן להסיר את השפשוף המדובר. את יכולה כמובן להעביר אצבע על השפשוף כדי להבין האם מדובר בשריטה שנכנסת פנימה אל תוך הצבע או "תוספת" של צבע הרכב הפוגע.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, omricn כתב:

זה לא.

אוסיף ואומר שהסיבה שאת מקבלת תגובות בסגנון "אין מה לעשות, תחיי עם זה" וכו' היא כי הנושא הזה הוא נושא מאוד (אם לא ה) כאוב בפורום, שכבר נכתבו עליו מאות דפים וירטואליים והמסקנות הסופיות היו שעל מנת להשאר שפוי צריך פשוט לקבל את העובדה שזהו מצב נתון ולכל רכב (שלא חונה בחנייה פרטית מקורה כל יום כל היום) יהיו שריטות\מכות\שפשופים קטנים וכו'. (זה לא מוריד מהעובדה שמכות מפתיחת דלתות הן אחד הדברים המרתיחים ביותר כי הן מצביעות באופן ברור על אי האכפתיות של הסביבה לרכוש שלך).

למזער נזקים תמיד אפשרי ורצוי ע"י חניה מרוחקת ו\או חניה במקום בו נפתחות דלתות רק מצד אחד וכד'.

לא ציינת אם החניה היא שלך בטאבו, אבל במצב בו השכן פותח דלתות ואין איך לשנות את ההתנהגות שלו הייתי מנסה לבדוק אם ניתן להתקין עמודים דקים בגבולות החניה הפרטית שלך ולצפות אותם בספוג (לגבי החוקיות של כזה דבר אני מניח שמישהו בקרוב יגיב).

כל פתרון שתלוי בשכן לא יעבוד אלא אם כן הוא אדם מאוד מתחשב, וזה לרוב לא המצב.

בנוסף - באיזה צבע הרכב של השכן? מהתמונה שלך (ובעין לא מקצועית) לא נראה שצבע מהידית שלך התקלף אלא יותר שצבע מהרכב שלו נשאר על הידית שלך (זה מה שקורה ב50% מהמקרים הדומים). לכן נקודתית אני מציע לך לעבור על הסימן עם משחת שיניים ומטלית מיקרופייבר (רק כי לא רוצה לשלוח אותך עכשיו לרכוש משחת פוליש), וזה יתן לך אינדיקציה האם ניתן להסיר את השפשוף המדובר. את יכולה כמובן להעביר אצבע על השפשוף כדי להבין האם מדובר בשריטה שנכנסת פנימה אל תוך הצבע או "תוספת" של צבע הרכב הפוגע.

וואו.

איזו תגובה אליפות!!!

תודה רבה רבה.

עזרת לי גם ברמה הרגשית להתמודד עם זה וגם ברמה המעשית.

הנה תשובותיי:

1) כן, חניה פרטית בטאבו, מסומנת בקווים לבנים ומימיני ומשמאלי יש מכוניות של השכנים. חניות צמודות וצרות לצערי.

2) חשבתי על רעיון העמודים - אשמח לקבל קישורים - לא בטוחה שהשכנים יאהבו את זה כי זה מכער אולי את פני החנייה שבכניסה לבניין

3) דיברתי עם השכן, הוא פתוח לרעיון שאקנה לו משהו והוא ישים על הרכב שלו. יש משהו כזה? אשמח לקבל רעיונות יצירתיים יעילים! 

תודה רבה רבה!

עריכה אחרונה על ידי כ.ב.ל
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, כ.ב.ל כתב:

יש לו ילד עם צרכים מיוחדים. מצב בעייתי.

בשבילו, לא בשבילך. תני לו לטפל בזה. 

פגשתי מאות ילדים עם צרכים בעבודה ובהתנדבות, אין קשר לפתיחת דלתות. 

יודעת מה? נניח ויש (סיכוי של אחד למיליון), ישים את הילד באמצע או במושב הנגדי. 

תני לאנשים הזדמנות לפני שאת מניחה שמשהו לא יעבוד. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 19 שעות, כ.ב.ל כתב:

אין איך להעלים את זה?

יש בקבוקוני צבע קטנים שנועדו בדיוק לדבר הזה - חפש לפי צבע הרכב שלך

touch up paint XXXXX  שבמקום ה XXX אתה שם את מספר הצבע.

מגיעים בדרך כלל שני בקבוקונים, אחד צבע והשני לכה.

כיוון שהרכב חדש לא יהיו הבדלי גוונים וזה יעלם.

להגנה - אתה יכול לשים עיטוף ppf על הידיות שזה לא יקרה לך שוב אפילו אם יפגעו מדלת של מישהו אחר.

או פסים דקורטיביים בסגנון  זה או זה או כזה

פשוט תבחר מה מתאים לך

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

קובי

:-)

פורסם
לפני 10 דקות, kobi_g כתב:

יש בקבוקוני צבע קטנים שנועדו בדיוק לדבר הזה - חפש לפי צבע הרכב שלך

touch up paint XXXXX  שבמקום ה XXX אתה שם את מספר הצבע.

מגיעים בדרך כלל שני בקבוקונים, אחד צבע והשני לכה.

כיוון שהרכב חדש לא יהיו הבדלי גוונים וזה יעלם.

להגנה - אתה יכול לשים עיטוף ppf על הידיות שזה לא יקרה לך שוב אפילו אם יפגעו מדלת של מישהו אחר.

או פסים דקורטיביים בסגנון  זה או זה או כזה

פשוט תבחר מה מתאים לך

תודה רבה רבה!

אני חוששת לגעת בזה כי יראו הבדלי צבע, לא? זה אף פעם לא יהיה 100% בעבודה עצמית, לא? 

ואיפה אני מבררת את קוד הצבע?

וזה מגיע עם מכחול?

תודה רבה!

לפני 28 דקות, ניקו פ. כתב:

בשבילו, לא בשבילך. תני לו לטפל בזה. 

פגשתי מאות ילדים עם צרכים בעבודה ובהתנדבות, אין קשר לפתיחת דלתות. 

יודעת מה? נניח ויש (סיכוי של אחד למיליון), ישים את הילד באמצע או במושב הנגדי. 

תני לאנשים הזדמנות לפני שאת מניחה שמשהו לא יעבוד. 

תודה. דיברתי איתו. אמר שיעשה השתדלות ומוכן שאקנה לו משהו לשים על הדלת.

אם יש לך המלצה למשהו טוב כזה - אשמח ואודה.

תודה.

פורסם
לפני 12 דקות, כ.ב.ל כתב:

תודה רבה רבה!

אני חוששת לגעת בזה כי יראו הבדלי צבע, לא? זה אף פעם לא יהיה 100% בעבודה עצמית, לא? 

ואיפה אני מבררת את קוד הצבע?

וזה מגיע עם מכחול?

תודה רבה!

תודה. דיברתי איתו. אמר שיעשה השתדלות ומוכן שאקנה לו משהו לשים על הדלת.

אם יש לך המלצה למשהו טוב כזה - אשמח ואודה.

תודה.

אכן מגיע עם מכחול לתיקון עדין.

כיוון שהרכב חדש לא תראה הבדלי גוון ומאמין שתוכל להעלים לגמרי אם תעבוד בעדינות.

מה גם שאחרי אתה שם לכה וזה מבריק כמו שאר הרכב.

צבע הרכב (מספר) יש בדרך כלל בתא המטען או על המפתן שבין דלת הנהג לדלת האחורית

• אהבתי 1

קובי

:-)

פורסם

שלום.

מכחול יהיה קצת בעייתי מכיוון שצבע הרכב הינו לבן פנינה שזה אומר שהצבע הוא תלת שכבתי (שכבת רקע בסיס לבן מעל שכבה של הניצוצות ולבסוף לכה) מכחול לעולם לא יצא באותו הגוון.

הפתרון המלא הוא צביעת הידית, עלויות 200 שח לפני מע"מ כולל פירוק והרכבה.

במידה והרכב הוא מתוצר היבואן צ'מפיון , מספר הצבע מופיע בספרי הרכב שמקבלים בקניית הרכב, ישנה חוברת שירות ושם אמורה להופיע מדבקה עם מספר הצבע.

• אהבתי 1
פורסם

מסקרן לדעת, זה רכב חדש ראשון שלך?

את יכולה להיות הכי זהירה ופדנטית אבל מספיק שהאוטו יחנה ליד האנשים הלא נכונים ודברים כאלו יקרו. 

לפעמים ברור שזה משכן שחנית לידו והרבה פעמים אפילו לא יודעים ממי זה. 

גם במשפחה שלנו זה נכנס תחת הקטגוריה של "נגד עין הרע". השריטה הראשונה הכי כואבת, אח"כ מתרגלים. לטעמי האישי זה עדיף מאשר לרדוף אחרי הזנב של עצמך עם תיקונים.

• אהבתי 2
פורסם

את צריכה לשמוח שיש לך צבע בהיר..

הרכב שלי הוא צבע כחול מטאלי ואני מאוד אוהב לשמור עליו, ועדיין אין הרבה מה לעשות עם הפתיחות דלתות..

אני משתדל לחנות בחניות מבודדות יותר, גם אם זה קצת יותר רחוק.

מה שאני עשיתי וממליץ לך לעשות אך ורק אם יש לך ידע / ידיים בצבע.

הייתי אצל הפחח לצבוע את הטמבון, על הדרך ביקשץי ממנו את שאר הצבע שנשאר לו, קניתי בקבוקון קטן עם מברשת בראש, מילאתי אותו, ויש לי לשריטות קטנות... קניתי גם לכה בבדבוקון עם מברשת, ותיקנתי דברים קטנים מפתיחות דלתות לבד..

בנוסף, אם את פדנטית, ממליץ לקנות פוליש, או אפילו wd40 ולהעביר שם, לראות אם זה יורד.

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

שרשור של סימן מפתחילת דלת הגיע ל3 עמודים....

אני מאוד פדנט לנראות של הרכב שלי(מהאלה ששוטפים אותו מתחת לבית בשבת בבוקר...בגיל 21)

ויודע איפה יש כל נגיעה בצבע מאבן בכביש. 

יש 2 אופציות. 

1)לחיות עם זה. 

2)ציפוי בעלות 15-20 אלף שח. 

אחד מהשניים,תבחרי. 

אין אופציה באמצע,לצערי וחבל לבזבז על זה זמן. 

פורסם
לפני 4 שעות, imprezadude כתב:

מהמר שרנו קפצ׳ור.

יש לך עין טובה!

או שראית שהיא פתחה שרשור אחר בנוגע למולטימדיה באוטו וכתבה שם שיש לה רנו קפצ'ור :)

• תוכן חדש...