Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, yoni2sh כתב:

אני יעשה סדר,מנועים לפני 2017 שעברו ריקול לא יחזרו להיות מה שהם היו גם אחרי החלפת רצועה,אפילו ההפך,הם ימותו יותר מהר ,לפי בלעת השמן אפשר לדעת.

מנועים עם רצועה חדשה כנראה יחזיקו מעמד די יפה עד 150K

רציתי לרשום את זה,אבל הקדמת אותי

אני הייתי מתקן אותך ואומר שמנועים שהרצועה גרמה לנזק לא יחזרו להיות מה שהיו אחרי הריקול.

לגבי 150 אלף ק״מ, זאת השערה שלך, ניראה עם הזמן אם צדקת או לא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

המנוע הזה הוא קללה. בזה הוא בטוח צודק.
יחזיק 150K או 200K הוא עדיין קללה. כל כך הרבה נכוו ממנו. כל כך הרבה נזק הוא גרם. כל כך הרבה תיקונים/ריקולים/החלפות במוסכים. גם לובינסקי מקללים אותו, במוסכים שלהם יורקים בכל פעם שרכב עם הקללה הזו נכנס לריקול. קללה.

הצרפתים לא מפסיקים לעשות שטויות. 
היה לנו את "הנסיך" המפורסם שהשמיד רכבים ומוניטין בקצב מסחרר.
קיבלנו את הממשיך שלו - Le Petit Prince.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מנועים עם רצועה ישנה שעברו ריקול לא יחזרו להיות מה שהיו,וככל שהנזק היה יותר חמור ככה אתם תראו את הפעולה של המנוע לאחר ההחלפה,ככל שצריכת השמן יותר גבוה ככה אפשר להבין כמה הנזק חמור.

לגבי מנועים עם רצועה חדשה,שלא עברו ריקול כי אין צורך בגלל הרצועה החדשה,אלו מנועים שהייצרן גם נתן להם 100K עד להחלפה,כלומר הוא הלך על הסייפ סייד ,בגלל זה לפי דעתי :

מנועים עד 2017 עם רצועה ישנה = זמן חיים ממוצע 75K

מנועים מ 2017 עם רצועה חדשה= זמן חיים 120-150K בלחץ

תראו כמה מנועים לפני 2017 הולכים בסביביות 70K ,אני עברתי על הרבה פורומים והגעתי למסקנה הזאת

פורסם

שוב, זאת השערה שלך שמנוע עם רצועה חדשה ילך אחרי 120 אלף ק״מ. גם אני יכול לזרוק מספר.

בסופו של דבר אתה לא שומע בעיתונות על אלפי מונעים שלקוחות מחליפים. זה היה גורם לרעש לא קטן אני מאמין. במיוחד כהרבה אנשים גם לא בןדקים שמן.

פיגו עשו פדיחה רצינית, אבל אולי תיקנו אותה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מעניין כמה אנשים שלא בודקים שמן מתדלקים בשירות מלא ונותנים למתדלק ליבדוק להם שמן מים והוא מוסיף? ככה שהמנועים האלה ממשיכים לעבוד.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

יכול להיות שעם הרצועה החדשה הם יגיעו גם ל 250K ללא בעיות.

פשוט יצא לי לדבר עם מישהו,מהתעשיה,הם לקחו דוגמאות של שמן,הסתכלו במיקרוסקופ,וראו שיש שבבים מיקרוסקופיים,וזה מראה שגם הרצועה החדשה מתפרקת,רק בקצב שונה.

אני במקצוע שלי מהנדס מכונות,אבל בנוסף למדתי NDT LEVEL 2  ולקחתי קורסים בכימיה ולפני המון שנים עבדתי במעבדה שבודקת שמנים,הייתי עושה בדיקות של צפיפות ובדיקות תחת עדשה.

זאת רק דעתי בלבד.

מפה קחו את זה לאן שאם רוצים

• אהבתי 2
פורסם

הרבה זמן כבר שלא ראיתי את התופעה הזאת.

בתחנות שאני מתדלק גם אין שירות מלא.

@yoni2sh

אם המנוע יחזיק 250 אלף אין לי בעיה, בדרך כלל זה כבר רכב ישן וזול.

פורסם (נערך)

Yulianx המנוע הוא אותו מנוע לא? מה ששינו זה את הרצועה.

אתה תקנה רכב חדש עם אותו מנוע ותסמוך על כך שהחומר של הרצועה יחזיק?

לא עדיף להוסיף כמה שקלים ולקנות צרפתיה עם מנוע אחר או רכב אחר? למה להסתכן?

סתם סיפור וברור שהוא לא מייצג. הלכתי לפני איזה שנה+ לראות C4 עם המנוע הנ״ל.

הבחור הציג לי חשבוניות ממוסך מורשה. החליפו לו משאבת וואקום ועוד שלל ירקות, חייבו אותו על חתיכת חשבון. הוא לא ידע אפילו לעשות את ההצלבה לטיימינג, גם אני לא ידעתי עד שדיברתי אם אחד מחולי הצרפתיות פה.

מהרכב ירדתי.

מה מוסר השכל? כנראה שיש עוד המון לקוחות שסבלו וסובלים משלל תופעות של המנוע הזה ולא יודעים לקשר אותם אפילו לבעיית הרצועה.

הם משלמים אלפי שקלים כי מכרו להם רכב דפוק. עוד את זה שבלא מעט מקרים המנוע גם מת בסוף, עד אז הם משלמים מחיר לא קטן.

• אהבתי 2

פורסם

אבל הרצועה זה החלק הקריטי שגרם לבעיות, לפחות לרובם.

אם אם אני לא אראה בעיות ברצועה החדשה, הרכב הבא של אישתי יהיה c3.

כי לדעתי היא מציעה הרבה יותר מיאריס/גאז/סוויפט.

כאשר רכשתי קקטוס, לא הייתה עוד מתחרה מעניינת שמציעה את מה שהקקטוס הציעה.

פורסם (נערך)

זה לא רכב דפוק.

פשוט לקחו את הטכנולוגיה המכאנית עד לקצה היכולת,

תבינו,כל החלקים של המנוע,מיוצרים בטכנולוגיית CNC מאוד גבוהה,הם חייבים לעבוד באופן מאוזן ומדוייק,מספיק שינוי של מספר מיקרו מילימטרים וכל העסק מתחיל לזרוק שבבים ולצאת מאיזון מכני מדוייק.

וכל החרא הזה מאוזן ע"י רצועה שמשתנה עם הזמן 

תוסיפו לזה מנוע 3 צילינדירים שלא מאוזן,הזרקה ישירה,וכל הדבר הזה צריך לעבוד ביחד,ושהוא עובד,הוא עובד מצויין,חזק חסכוני,פליטה מזערית.

זוכרים את ה DSG ? שהוא עובד,הוא עובד מצויין,עד שהקלצים הולכים.

וזה כל הסיפור

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, yulianx כתב:

אבל הרצועה זה החלק הקריטי שגרם לבעיות, לפחות לרובם.

לא יודע מה איתך אני לא אוהב את הרעיון של רצועת טיימינג מגומי שטבולה בשמן מנוע. לא אוהב. אולי אני מיושן. אולי אני מקובע. אולי אני לא ירוק. לא אוהב.

תמצאו דרך אחרת לייעל את המנוע המחורבן שלכם. לא על הגב שלי בבקשה.

עד אז אני אקנה מנוע אחר דיזל למשל, או רכב אחר כמו מאזדה 2 או כל שיט אסייתי אחר. זה יעלה לי עוד 20k וכשאני אמכור את הרכב אני אקבל אותם בחזרה.

מי יודע אם הפצצת זמן עם ״הנסיך הקטן״ תהיה שווה בכלל משהו עד אז.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

אני חקרתי וישבתי הרבה על המנוע הזה,לקחתי את הנסיון שלי מבחינת מה שלמדתי בחיים,והגעתי למסקנה שבשימוש סביר עם תחזוקה נאותה,ושאני מדבר נאותה אז אני מדבר על החלפת שמן כל 10K ומצתים כל 20K ,תמיד לבדוק גובה שמן נכון,לבדוק שלא חסר מים,,,,אז כן אפשר לומר שיש סיכוי טוב שהמנוע יגיע ל 200K ללא בעיות מיוחדות.

ולכן רכשתי C3 עם המנוע החדש ביותר,אבל אני פסיכי בתחזוקה,אין הרבה אנשים כמוני.

האם הייתי רוכש רכב עם היסטוריה נקיה שעבר ריקול,לא !

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

אולי את הדור הבא של הפורטק יעשו אחרת.

בנתיים בתור בעל קקטוס מקווה מאוד שהרצועות החדשות יוכיחו את עצמם.

• תוכן חדש...