Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

אני מעוניין לפרק את הבולם האחורי של הרכב שלי לצורך כיוון ריבאונד (קשיחות)

האם צריך לפרק את הגלגל או שניתן להשאירו ורק להרים את הרכב על ג'ק ולפתוח את שני הברגים ? (במידה ויש גישה אליהם כמובן)

שימו לב - לצורך כיוון הבולם אני רק צריך לחשוף את חלקו העליון ולכן אין צורך לפרק אותו במלואו אלא רק לפתוח את הברגים העליונים.

https://workshop-manuals.com/volkswagen/polo-mk5/running_gear_axles_steering/rear_suspension_drive_shaft/assembly_overview_shock_absorber/removing_and_installing_shock_absorbers/

0000.jpg

פורסם

לפרק את הבולם = הכוונה רק 2 הברגים העליונים נכון ?

מה לגבי הקפיץ וכיוון הגובה - האם שחרור שני הברגים העליונים עלול לפגוע בקפיץ / בכיוון הגובה ?

מאיפה משיגים בוק והיכן ממקמים אותו בדיוק ?

תודה.

פורסם
לפני 21 דקות, kfirg כתב:

לפרק את הבולם = הכוונה רק 2 הברגים העליונים נכון ? אמור להיות גם בורג בחלק התחתון של הבולם

מה לגבי הקפיץ וכיוון הגובה - האם שחרור שני הברגים העליונים עלול לפגוע בקפיץ / בכיוון הגובה ? לא

מאיפה משיגים בוק והיכן ממקמים אותו בדיוק ? קונים, לדוגמא בחנויות חלפים. ממקמים בצמוד לג'ק

תודה.

ראה תשובות בציטוט.

אגב הכי טוב שתפרק את הבולם כאשר הגלגל עדיין נוגע טיפה בקרקע.

כאמור אתה יכול לעשות את זה ללא פירוק גלגל, אבל יהיה נוח יותר להרים את הרכב, לפרק גלגל, ואז להתעסק עם הבולם. במקרה כזה, שים את הג'ק מתחת לדיסק בלם\תוף ותתמוך בו לפני פירוק הבולם.

יום טוב גם לך

פורסם

אני לא מתכוון לפרק את הבורג בחלקו התחתון של הבולם כי אין טעם להוציא אותו , אני מאד מקווה שתהיה לי אפשרות לחשוף את ראש הבולם ע"י פירוק 2 הברגים העליונים בלבד.

אגב , אני מעדיף כמה שפחות לפרק כי אני לא איש טכני , שאלת השאלות היא כמה מרווח וגישה יהיה לי לשלוף את הברגים כל עוד הגלגל מורכב.

יש אפשרות לעשות את זה ללא בוק , כלומר עם ג'ק בלבד ? צירפתי קישור :

https://www.autodepot.co.il/category-avizrim/category-avizrim/category-avizrim/8300672.html

פורסם

את הברגים העליונים אתה תשלוף. האם תצליח להגיע לראש הבולם ולבורג הכיוון, אני לא יודע.

זה מאוד לא בטיחותי לעבוד כאשר הרכב עומד על ג'ק בלבד ללא בוק.
דמיין מה יקרה לידיים שלך אם הרכב יפול מהג'ק, בזמן שהידיים בין הגלגל לכנף.

אגב איזה רכב זה שיש לו כיוון שיכוח החזרה בבולמים מקוריים?

יום טוב גם לך

פורסם

יש לי הרגשה שאצטרך לקנות מפתח ברגים + מאריך.

מדובר על בולמים של KW STREET COMFORT .

את הקדמיים ניתן לכוון ללא בעיה כי יש גישה מהמכסה מנוע.

רק האחוריים בעיתיים ממש , דורשים פירוק , כל כיוון כזה אצל מוסך זה 200 ש"ח מינימום.

@Igalz

תסתכל בבקשה פה ב- 1:39 - נראה כאילו אין אפשרות לחשוף את הראש מבלי לפרק את הבורג התחתון של הבולם ? (זו מייד הפעולה הבאה שהוא עושה וממנה אני רוצה להימנע).

פורסם
לפני 50 דקות, kfirg כתב:

נראה כאילו אין אפשרות לחשוף את הראש מבלי לפרק את הבורג התחתון של הבולם ?

אני לא חושב שיש ברירה, יש להוריד את הבולם מהרכב. קיצורי דרך יגרמו פה רק לעבודה קשה יותר.

זה סך הכל עוד בורג אחד. אין מה להתרגש מזה

יום טוב גם לך

פורסם

אם לא תפרק את הבורג התחתון לא תוכל לעשות כלום. הבולם לא יירד למטה אם תפתח את הברגים העליונים בלבד.

פותחים את הבורג התחתון כשהרכב על הרצפה עם ידית כח או מפתח רטיטה.

אחרי הפתיחה אפשר להרים את הרכב או לפרק גלגל כדי לאפשר גישה יותר נוחה.

וסליחה מכבודך, אם אתה לא יודע איך לעבוד עם בוקים, אל תעבוד מתחת לרכב.

בטיחות זה לא משחק.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 23 דקות, Igalz כתב:

אני לא חושב שיש ברירה, יש להוריד את הבולם מהרכב. קיצורי דרך יגרמו פה רק לעבודה קשה יותר.

זה סך הכל עוד בורג אחד. אין מה להתרגש מזה

כן אבל הבורג הזה יאלץ אותי לפרק את הגלגל כולו .. בנוסף שמתי לב שברגע שהבורג התחתון משתחרר אז כל הסרן יורד למטה.. בקיצור מלחיץ.

מה גם שאני לא איש טכני .. אז בכלל..

פורסם

העבודה ממש פשוטה, בתנאי שברשותך הכלים המתאימים.

אם דבר בסיסי כמו פירוק גלגל מכניס אותך לסרט, זה לא בשבילך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה שמכניס אותי לסרט זה פירוק הבולם לגמרי , כלומר פירוק הבורג התחתון.

אני חשבתי רק לנסות לחשוף את הראש בעזרת הנמכת הבולם כלפי מטה ואז לכוון אותו עם המפתח הייעודי שקיבלתי בערכה.

אנסה לבדוק אולי יש דרך להגיע לזה דרך התא מטען איכשהו , מעל בית הגלגל , אולי זה חבוי שם..

אגב הבולם לא יוכל לרדת למטה אם אלחץ אותו כלפי מטה ? (לאחר שחרור הברגים העליונים כמובן)

פורסם

מישהו יודע אם זה בולם גז או שמן? 

בולמי שמן ניתנים לסגירה בכוח היד, יכול להיות שאחרי פתיחת הברגים העליונים אפשר יהיה לסגור את הבולם וכך לקבל גישה לראש שלו, בלי לפרק את הבורג התחתון. 

פורסם

אני כמעט בטוח שמדובר בבולם שמן כי מישהו בפורום בחו"ל רשם לי :

easy, just compress the damper so you can reach the top.

בנוסף הוא הוסיף:

lift the car on both sides, otherwise the swing axle will not lower completely

לא הבנתי למה להגביה את הרכב מ-2 הכיוונים ? 

מה הכוונה swing axle ?

* אני חושב שעם מפתח ברגים + מאריך אני יכול לבצע את העבודה הזו די קלות מבלי לפרק אפילו את הגלגל , כל זה בתנאי שאכן הבולם יורד ע"י לחיצה.

פורסם
לפני 3 דקות, kfirg כתב:

לא הבנתי למה להגביה את הרכב מ-2 הכיוונים ? 

כי אתה רוצה שהמתלה האחורי יירד עד הסוף למטה כדי שיהיה לך כמה שיותר מרווח, כפי שהוא הסביר. 

שני הגלגלים האחוריים מקושרים על ידי אותו Swing axle או בעברית מתלה קורת פיתול. זה לא מתלה נפרד. 

• תוכן חדש...