Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוטיאטה בהחלט מוגדשת, אך איני יודע מה מצב אורוות הסוסים שלה?

וכמובן מוטי, פשוט מדהים!

חג שמח,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא ממש הבנתי מה קורה בין ה 1:40 ל1:52 . עושה צלחות או איבוד שליטה ? זה עדיין היה על המסלול ?
האמת היא שמה שאתה רואה זה אותי משתעשע על הגוויה של סט צמיגי מירוץ :lol: ... היום נגמר כבר והצמיגים נגמרו גם הם וידעתי שמפה הם הולכים רק למקום אחד - לפח האשפה הקרוב, המנהל של המועדון שהריץ את אותו היום הוא חבר שלי וגם הוא גמר את סט הצמיגים שלו באותו היום, אז עלינו שנינו על המסלול לבד אחרי שהיום נגמר ופשוט השתעשענו בלזרוק את האוטו הצידה ולהחליק אותו :lol:... מיותר לציין שאחרי שלוש ארבע דקות כבר לא היה שום גומי על הצמיגים LOL...

gsi16v, המיאטה אכן מוגדשת ביותר וכשנמדדה בפעם האחרונה על הדיינו הגיעה ל-265 כ"ס... מאז חלו בה כמה שיפורים קלים ואני מאמין שכוחה עלה במקצת.

מוטי.

פורסם
מוטי,

האם אין כל אפשרות (אפילו יקרה מאוד) לבטח את הרכב במסלול?

הנושא של הביטוח הוא בעייתי משהו ומאוד תלוי בחברת הביטוח עצמה -

יש חברות שיתייחסו לימי מסלול כ-Driver's education ויבטחו אותם במסגרת הפוליסה הרגילה כל עוד אין באוטו שום מכשיר למדידת זמני הקפה כדי שלא יהיו אחראיים לנזקים במירוצים נגד השעון (Time trial)... יש חברות ביטוח שלא רק שלא ייבטחו אותך לימי מסלול, להפך - רוב הסיכויים שייבטלו לך את הפוליסה לחלוטין.

ביטוח למירוצים, שבאופן טכני כל פעם שיש לך מכשור למדידת זמני הקפות באוטו אתה כבר בתחום האפור הזה גם אם אתה סתם לוקח זמני הקפות ביום מסלול נורמלי, הוא יקר ברמה כ"כ מטורפת שאלא אם אתה באמת ובתמים מפוצץ בכסף (ברמה של נשפך לך מהאוזניים) אתה פשוט לא תעשה... יותר משתלם לרסק מכונית ולבנות אחת חדשה מהכיס שלך.

עכשיו נשמע לך שכל הקטע עם מדידת זמני ההקפה הוא מיותר ועדיף להנות מביטוח נורמלי?

כן. למתחילים וכאילו שבחיתולים שלהם בנהיגת מסלול.

מי שכבר יודע קצת יותר מה הוא עושה רוצה לדעת זמני הקפות.

להשוות.

לדעת איפה אתה יכול לשפר :-).

בדרך כלל, מבחינת תרבות האנשים... אם מישהו מרסק לך את האוטו, יש סיכויי שהוא ישלם לך על הנזק? (לפחות חלק מהסכום)
לא.

יהיה אולי קשה להבין את ההגיון אבל דווקא מהבחינה של תרבות זה לא הגיוני.

נכנסת למסלול - תכיר בעובדה שיכול להיות שיהיה לך נזק.

אנחנו אנשים מבוגרים, כל אחד יידאג לנזקים שלו וזהו.

אם מישהו היה פוגע לי באוטו לא היה עולה על דעתי בכלל לדבר איתו על כיסוי הנזקים שלי, ידוע לי מראש שאני ורק אני אחראי להם... קטע של בגרות.

החשש הגדול ביותר שהיה לי אם הייתי נוהג בימי מסלול בישראל הוא הקטע של המנטאליות השונה מהאמריקאים בקטעים כאלה - בישראל רק מחפשים על מי להפיל דברים כאלה, "אתה עשית לי".. לקחו לי / אכלו לי / שתו לי וכו'...

אין כאלה דברים פה.

מוטי.

פורסם

gsi16v, המיאטה אכן מוגדשת ביותר וכשנמדדה בפעם האחרונה על הדיינו הגיעה ל-265 כ"ס... מאז חלו בה כמה שיפורים קלים ואני מאמין שכוחה עלה במקצת.

מוטי.

אם החלטת למסור נתונים, אז עד הסוף. מה שיש לך, כמובן.

נתחיל במשקל (לפחות מוערך), זמני תאוצות, מהירות מירבית (לפחות משוערת) וכו'.

פורסם

הי מוטי שאלה לי לך...

אתה גר בארץ?

אך אתה מיתקשר לעולם הספורט המוטורי, אני קרוב מאוד לתחום ואבי נוהג להיתחרות בחול ובארץ, ובחיים לא שמעתי את השם שלך ספר לי אלייך קצת?

פורסם
הי מוטי שאלה לי לך...

אתה גר בארץ?

אך אתה מיתקשר לעולם הספורט המוטורי, אני קרוב מאוד לתחום ואבי נוהג להיתחרות בחול ובארץ, ובחיים לא שמעתי את השם שלך ספר לי אלייך קצת?

הוא גר בקריית מלאכי, קליפורניה. :wink:

פורסם
אם החלטת למסור נתונים, אז עד הסוף. מה שיש לך, כמובן.

נתחיל במשקל (לפחות מוערך), זמני תאוצות, מהירות מירבית (לפחות משוערת) וכו'.

בוא נראה.. מהירות סופית (לא מעניין במיוחד, אתה אף פעם לא מגיע לשם..) באיזור 230-240 קמ"ש, איפה שהגיר נגמר בקו האדום שלי שנמצא ב-7400 סל"ד.

תאוצות - 0-100 תלוי בצמיגים אבל בד"כ באיזור החמש שניות עגול.. תוכנות חישוב של 1.4 מייל אומרות שהאוטו צריך לרוץ בערך 12.5 שניות, לי אף פעם לא יצא להריץ את האוטו על מסלול דראג.

משקל - כשנמדד בפעם האחרונה האוטו עמד על 1018 ק"ג, מאז האוטו "איבד" כמה וכמה חתיכות... מותר להניח שהוא באיזור הטון עגול.

עוד משהו? :wink:

מוטי.

פורסם
הי מוטי שאלה לי לך...

אתה גר בארץ?

אני גר בלוס אנג'לס, לא בארץ כבר כמה שנים טובות..

מוטי.

פורסם

עושה חשק...

חבל שאין בארץ... לכל אלה שכתבו שבקרוב, אולי מתקרבים אבל בהחלט לא לימי מסלול אלא חיקוק למרוצים בלבד! בלי יום פתוח וכו' רק למקצוענים... זה לפחות מה שקראתי מציטוט של מישהו (אם זה מעניין מישהו אני יכול לחפש את הכתבה)

ובקשר למראה, גם המראה שלי במיני עושה ככה ותאמינו לי זה מעצבן!!! אני חייב להחליף כבר

פורסם

אתה באמת צודק אנחנו מפסידים בעצם כל רגע שאנחנו נמצאים בארץ המטומטמת הזאת ....

כלום אי אפשר לקדם בארץ הזאת הם חושבים שאנחנו רוצים מסלול כזה בשביל להשתולל בגלל זה הם לא מאשרים את החוק המוטורי בארץ .....

הם פשוט לא מבינים שיש אנשים בארץ שאוהבים לנהוג בצורה אחרת בארץ וזה יהיה יותר בטוח במסלול מיוחד שיבנו

אפשר לעשות דבר כזה אבל זה עולה יקר כמו שאני הבנתי ...בין 750 ל-2500 שקל בבה"ס דרריב ארט....

בקיצור אין אנשים חכמים בארץ שלנו עם היה איזה שר בכנסת שהיה מבין את תרבות הנהיגה בישראל ומסתכל אחרת על הספורט המוטורי אז היה מבין ואולי היה עוזר ....אבל כולם שם __________ ....

תגידו מזה טורבו ???

למה כל פעם שאני לוחץ הראש שלי נדבק לכיסא ...:-D

camro 2001

this my car

פורסם

מוטי:

הבעיה בארץ היא לא במנטליות של "אכלו לי שתו לי..."

כי היא התפתחה בגלל מנטליות אחרת.

אצלנו כולם תמיד מנסים לדפוק את כולם, לתחמן, להרוויח יותר.

• תוכן חדש...