Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תיתחדש ותהנה, זה הכי חשוב.

לגבי AMD VS INTEL, לא נורא- יקח קצת זמן וגם אתה תגיע לאותה מסקנה כמו כולם- לאינטל לפחות היום ושנה הקרובה אין שום דבר שיכול להתחרות ברמות הגבוהות במעבדי AMD: לא בDIY, לא בHEDT, לא בשרתים ולא בניידים.

מה יקרה עוד שנתיים פלוס עם המנכ"ל החדש? נחזיק אצבעות שיחזרו כמה שיותר מהר לתחרות כי כבר עכשיו AMD יותר יקרים מאינטל עקב הפער וימשיכו לבקש יותר כסף על המוצרים שלהם במידה ואינטל לא תיהיה תחרותית.

לכולנו טוב ששניהם יצליחו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש רק אותך ומכיוון שאתה לא מבין במחשבים, לא צריך להתחשב בדעתך. 

אם זה היה בפורום רכב, היית מקבל התראה על 'ייעוץ לא מבוסס'.

אם נתח שוק היה מדד לאיכות, מקדונלדס היתה המסעדה הכי טובה בעולם 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ובאמת הקציצה של מקדונלדס שורדת יותר טוב מכל קציצה של איציק הגדול.
גם בלי קירור . אין דברים כאלו. שאפו.

בנוסח הזה : קנה סט מדבקות שקופות למקלדת עיברית. ₪19. ככה תחסוך חריטת לייזר.

נתח השוק של מעבד אפל M1 הוא קצת יותר מאחוז. אם מסתכלים על שוק הניידים. המסקנה כמובן שזה מעבד לא טוב. נכון ?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, save כתב:

ככה תחסוך חריטת לייזר

אני תמיד לוקח לחריטה.

עדכון בקרוב.

יש שניים שניים ברחוב צ'לנוב, ת"א.

המקום הכי מגעיל שיש, יושבים שם עם ערמות של מחשבים ומקלדות של כל היבואנים בארץ.

80% מקוני המחשבים קונים מחשב עם מעבד אינטל.

לשכנע אותי לקנות מחשב שהוא לא עם מעבד אינטל זה כמו לשכנע אותי לקנות מכונית חשמלית אפילו שאין לי שום דרך להטעין את המכונית (אולי תצליחו לשכנע אותי לקנות מכונית אוטומטית).

מקדונלד זה מגעיל ואם תגיעו לעיר במקום שאתם לא מכירים ותמותו מרעב תכנסו קודם כל למקדונלד, אנשים קונים מה שהם רגילים לקנות ולא בגלל שמישהו סיפר להם שמישהו אחר יותר טוב אבל אף אחד לא קונה אותו

אייל

פורסם
אז כנראה נוחתים מטוסים ביום שבת
החבילה הגיע לארץ וישר קיבלתי sms ומייל לשלם
יש אגרת מחשב
מעמ
אגרת שחרור מהמכס
אחסון
כל זה ואני מקבל את החבילה רק ביום רביעי
סה"כ המחיר יצא כמו שחשבתי.
נתונים זהים הכי זולים שמצאתי היה עוד 500 ש"ח בארץ
אותו דגם בארץ עוד 1200 ש"ח
דגם אחר של אותה חברה עוד 1000 ש"ח
ולא אני לא הולך לקנות מחשב עם מעבד של חברה שיש להם 20% מהשוק כי יש פה כמה שחושבים שהם יותר טובים

forom.jpg.2641cc69a5dd532c279ea3a6cc2c6bce.jpg
ברור שנוחתים טיסות ביום שבת, גם עובדים שם עם החבילות ביום שבת ולא רק אחרי מוצ"ש.
לפחות DHL, אבל מאמין ש UPS ו FEDEX גם.
לא יודע לגבי דואר ישראל.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם
לפני 7 שעות, LotusElise כתב:

לשכנע אותי לקנות מחשב שהוא לא עם מעבד אינטל זה כמו לשכנע אותי לקנות מכונית חשמלית אפילו שאין לי שום דרך להטעין את המכונית (אולי תצליחו לשכנע אותי לקנות מכונית אוטומטית).

אתה מסביר לנו שוב ושוב, עם אנולוגיות שלקוחות מעולמות לא קשורים, למה את לא מבין במחשבים.

בנקודה הזו, כמנהל, אני אסכם שאתה לא מבין, מייעץ עצה של הדיוט, ואתה תחדול לכתוב דברים שלא רלוונטים לקניית מחשבים.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

זה עוד ויכוח כמו של אייפון מול אנדרואיד, ל-90 אחוז מהמשתמשים בעולם זה לא באמת רלוונטי.

אנלוגיה לא קשורה בעליל, כי כמו שאמרת, המעבד שקוף למשתמש. הממשק של הטלפון לא שקוף למשתמש.

אם היית כותב את זה על Windows לעומת MacOS, זו היתה אנלוגיה רלוונטית.

אבל בניגוד לויכוח של אנדרואיד (שזה כולל כמה ממשקים שונים במאות מכשירים שונים) מול אייפון, שזה להשוות המון משתנים, למעבד יש מעט פרמטרים לבחינה, והם מדידים לחלוטין. אין על מה להתווכח, כשמעבד מסויים, באותו מחיר, מהיר יותר בכל פרמטר ומבחן, וצורך פחות אנרגיה (ופחות מתחמם, מה שמסייע לשרידות שלו) - הוא יותר טוב. אין ויכוח. זו עובדה יבשה (או סט נתון של עובדות יבשות).

מבחינת המשתמש, כמו שכתבת, זה בכלל לא משנה איזה מעבד יש במחשב, כל זמן שהוא ״סוחב״, אבל, לדוגמא, אם אתה יכול לקנות AMD מקביל בארץ, ואתה מתעקש להביא אינטל מחו״ל (ולאבד אחריות מקומית), זו החלטה לא טובה. אתה גם קונה מחשב יותר חלש, גם צריך להתעסק עם זה, וגם אין לך אחריות מקומית.

יש בזה רק חסרונות.

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

מזל שהוא לא היה זקוק למחשב HEDT, כי אז הוא באמת היה בבעיה עם הפיתרונות של אינטל 😆.
כל אחד שיעשה מה טוב לו, כל עוד הוא לא ימליץ לאחרים מחוסר הידע שלו.

בכל מקרה לדעתי לפחות- אני לא הייתי קונה בשנת 2021 נייד עם מסך TN(כאשר ניתן למצוא IPS באותו המחיר)- זה פשוט כל כך שנות ה2000 ומשפיע ישירות על חווית השימוש מאשר פער של אחוזים בודדים בחומרה לכאן או לכאן.

אולי  LotusElise מנסה להצדיק את החלטה שלו כי הוא חושב שהיציבות והתמיכה עם אינטל תיהיה טובה עקב המיקום שלה בשוק: במידה וכן אז היה אמת בזה עד לפני שנתיים, התמיכה והיציבות עם AMD הלכה והשתפרה עם השנים, אבל יש לציין שדווקא עכשיו אינטל היא זו שבבעיה עם חוסר יציבות ובאגים בפלפורמה החדשה כי הפיתרונות של השנים האחורנות היו לא מתוכננות ונעשו בחופזה כדי לתת מענה כלשהו לתחרות מול AMD, לא סתם רוב הביקורות של דור ה11 בנייח התסכמו באימוגי 💩.

*מרגיש לא נוח כאילו אני מבאס מישהו שקנה משהו חדש עוד לפני שקיבל אותו, לא רציתי להיכנס לAMD VS INTEL, אבל לא רוצה שמישהו יקרא בפורום וימשיך לחשוב שעדיין אינטל זה פרארי וAMD זה סוסיתא כמו שהיה בעשור הקודם.

נחזיק אצבעות- בפעם הקודמת שהיה פער כזה ביניהם- נולד לנו בארץ הCORE 2 DUE, אז נקווה שהמוחות הישראלים כאן עובדים על דורות חדשים ומעניינים, זה כיף גם למהנדסים שיש תחרות :-). 

מי שרוצה מוזמן להיסתכל בדו"ח הכספי האחרון של אינטל שיצא השבוע, בין השורות רואים כמה תחרות יש להם כרגע, הם חותכים חזק מאוד בMARGIN כדי להמשיך למכור מוצר נחות יחסית:

image.thumb.png.84f5d21c255ed9c2c88ba57cf29a422e.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

התחרות המעניינת יותר היא דווקא מצד מעבדי ה-ARM.

אפל יוצרת בעיה למיצוב האסטרטגי של אפל, עם זה שהיא הופכת את המעבד ל-non factor בקניית מחשב (או טאבלט!). עם ה-M1 היא אומרת לרב השוק: אני שמה לך משהו שהוא פי 2 יותר חזק מכל מה שאתה משתמש בו, אין לך מה להסתכל על הנתון הזה בכלל. בו תשלם יותר על הדברים האחרים. 

בנוסף, אפל הדגימה איך אפשר לקבל את כל היתרונות של מעבד ARM בלי לסבול (כמעט) מבעיית תאימות למערכות x86. אני לא יודע אם אפשר יהיה לשכפל את ההצלחה למערכות מבוססות Windows אבל יש לזה את הפוטנציאל להפוך את כל הטכנולוגיה של אינטל ללא רלוונטית לרב השוק.

תסתכל, במקביל, על העלייה במכירות של כרומבוקים, מחשבים שלא צריכים בכלל מעבד חזק.

זה איום, לדעתי, יותר גדול על אינטל מיתרון טכנולוגי מסויים של AMD.

נ.ב. אינטל חותכים בשולי הרווח, בשנה שהיתה שנה טובה מאוד מאוד למכירת חומרה.

• אהבתי 1

פורסם

100%, ואפל עם הגב החזק שלהם במיקום מצויין ליגרום לכל התוכנות החשובות להיכתב עבור M1 יחסית מהר, אחרי שראיתי את הביצועים וחיי סוללה אני ממש רציתי ליקנות אבל החלטתי לחכות קצת עד שכל הבאגים וכו' יפתרו ועוד ועוד תוכנות ירוצו NATIVE.

אחלה נייד לסטודנטים, היה מצחיק ליראות איך עקצו את אינטל עם הIMAC החדש, מדהים ליראות מה הפער הטכנולוגי עושה לעיצוב מוצר.

זה למה NVIDIA מוכנה לשלם כל כך הרבה ברכישת ARM, מעבדים לDATA CENTER יכניסו להם כמויות ענק של כסף, לאינטל וAMD יהיה קשה בעתיד ויהיה מעניין אילו פיתרונות יציעו.

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

נ.ב. אינטל חותכים בשולי הרווח, בשנה שהיתה שנה טובה מאוד מאוד למכירת חומרה.

ואוסיף גם ששוק ההון שם לב והעניש בהתאם.

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

תקזז מזה ירידה בכל שוק הטכנולוגיה בזמן האחרון.

לפני 36 דקות, hwgeek כתב:

100%, ואפל עם הגב החזק שלהם במיקום מצויין ליגרום לכל התוכנות החשובות להיכתב עבור M1 יחסית מהר, אחרי שראיתי את הביצועים וחיי סוללה אני ממש רציתי ליקנות אבל החלטתי לחכות קצת עד שכל הבאגים וכו' יפתרו ועוד ועוד תוכנות ירוצו NATIVE.

למשתמש רגיל הסוגיה במעבר היא כזו של ממשק מערכת ההפעלה, יותר מהכל. אני פחות רגיש לעניין (בעיקר פסיכולוגית, יש לי סבלנות), אז אין לי יותר מדי אישו. אולי גם, בגלל שלקחתי את הזמן ללמוד אותו, אני עובד עם הממשק של אפל יותר יעיל ממה שעבדתי עם Windows, שלא ישבתי ללמוד איך לעבוד איתו שנים.

בגלל שאני חי רב הזמן באינטרנט, אין לי התעסקויות עם באגים ושות׳. אני בכלל חשבתי לקנות כרומבוק, אבל הלכתי על המסלול הבטוח, שעדיין משאיר את כל האופציות פתוחות, למקרה ו...

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אתה מסביר לנו שוב ושוב, עם אנולוגיות שלקוחות מעולמות לא קשורים, למה את לא מבין במחשבים.

בנקודה הזו, כמנהל, אני אסכם שאתה לא מבין, מייעץ עצה של הדיוט, ואתה תחדול לכתוב דברים שלא רלוונטים לקניית מחשבים.

אנלוגיה לא קשורה בעליל, כי כמו שאמרת, המעבד שקוף למשתמש. הממשק של הטלפון לא שקוף למשתמש.

אם היית כותב את זה על Windows לעומת MacOS, זו היתה אנלוגיה רלוונטית.

אבל בניגוד לויכוח של אנדרואיד (שזה כולל כמה ממשקים שונים במאות מכשירים שונים) מול אייפון, שזה להשוות המון משתנים, למעבד יש מעט פרמטרים לבחינה, והם מדידים לחלוטין. אין על מה להתווכח, כשמעבד מסויים, באותו מחיר, מהיר יותר בכל פרמטר ומבחן, וצורך פחות אנרגיה (ופחות מתחמם, מה שמסייע לשרידות שלו) - הוא יותר טוב. אין ויכוח. זו עובדה יבשה (או סט נתון של עובדות יבשות).

מבחינת המשתמש, כמו שכתבת, זה בכלל לא משנה איזה מעבד יש במחשב, כל זמן שהוא ״סוחב״, אבל, לדוגמא, אם אתה יכול לקנות AMD מקביל בארץ, ואתה מתעקש להביא אינטל מחו״ל (ולאבד אחריות מקומית), זו החלטה לא טובה. אתה גם קונה מחשב יותר חלש, גם צריך להתעסק עם זה, וגם אין לך אחריות מקומית.

יש בזה רק חסרונות.

השאלה היא מה השימושים של המשתמש.

פותש לא רשם מה השימושים, אבל בוא ניקח בחשבון שהוא כמו רוב מדינת ישראל לא משתמש במחשב לרנדורים או תוכנות כבדות אלא משתמש ביתי ממוצע, זה משנה לו אם גוגל ייפתח לו ב0.2 שניות או 0.1 שניות? זניח.

אז כן, יש קשר לפלאפונים. שתי המערכות הפעלה איכותיות, זה רק עניין של מה המשתמש יותר מעדיף.

כנל פה במחשבים, שני המחשבים יעשו את העבודה בצורה מצוינת, הכל פקטור של מחיר.

בן אדם שיצטרך את הטופ של המעבדים שיש היום זה כבר עניין אחר שלא מעניין את הרוב, וכנראה שלא ייקח יותר מדי תובנות מהשרשור הזה.

פורסם

אתה עונה לא למה שכתוב

1. אין משמעות למערכת הפעלה פה, וזה מה שכתוב, כי הוא קנה מחשב Windows ואף אחד לא אמר לו לקנות משהו אחר. הדיון הוא לגבי המעבד. לכן האנלוגיה שכתב מי שנכתבה לו התגובה, שגויה.

2. כתוב גם שלרב המשתמשים זה שקוף איזה מעבד עובד. העניין הוא (ושים לב, זה כתוב בפסקה האחרונה), שלפני שמזמינים צריך לבדוק היצע עם מעבדי AMD, ולא להתעלם מהם, כמו שעשה פות״ש, כי הם יותר טובים. גם כשהם היו פחות טובים, הם היו מספיק טובים, אבל זה עניין אחר. פות״ש מחזיק באמונה טפלה ולא רלוונטית, שיש סוגיה של תאימות או של הבדל בשימוש בין יצרניות המעבדים, מה שהוא פשוט... שטות.

פורסם

אני חושב שכדאי להוסיף שבמחיר הזה, המחשב שקנה פות״ש הוא קנייה טובה, בייחוד לזה שלמרות של-AMD יש יתרון, לך תשיג מחשב עם צ׳יפ שלהם...

החיסרון העיקרי שלו הוא מסך TN, אבל אני לא יודע עד כמה מסך IPS זול טוב ממסך TN זול (בייחוד אם הוא מט). בשביל זה צריך להשוות מדידות של המסכים הספיציפיים. 

אם לסטות קצת הצידה, בתקציב הנתון (פחות או יותר) הייתי מעדיף לקנות כרומבוק משובח, אלא אם הייתי משתמש מתוחכם של יישומי Office או שהייתי חייב יישומים אחרים שמחייבים Windows (גם זה היום פתיר, כי אפשר להתקין Windows על כרומבוק, אבל זה סיפור קצת מורכב ותלוי בסיבה וביישום). בשביל שימושי האופיס הבסיסי שעושים רב האנשים, ה-G Suite ו/או גירסת האונליין של מיקרוסופט, יותר ממספיקה.

הייתי קונה את זה:

https://www.amazon.com/Acer-Chromebook-2-VertiView-i5-10210U/dp/B08DTJC9N7

קודם כל, מקבל מסך 3:2 2K, עם בהירות מצויינת. אישית, מסך את הדבר שהכי פחות כדאי להתפשר עליו, ושדרוג שלו זה הדבר הכי יקר. כמובן, שאם כל מה שאתה עושה במחשב זה לכתוב טקסט... זה לא משנה. לכל דבר אחר, המסך הזה זו ליגה אחרת.

דבר שני, הייתי מקבל יותר RAM. כלומר, גם כאן יש 8, אבל זה לא 8 ש-4 ממנו נתפסים מראש ע״י מערכת ההפעלה.

דבר שלישי, הייתי מקבל יותר שעות של זמן סוללה.

וגם, מסך מגע עם תצורת טאבלט, שמריץ אפליקציות Android, עם אינטגרציה טובה עם סלולרי אנדרואיד (למשל, אין קורא טביעת אצבע, אבל אפשר לעשות לוג-אין מהסלולרי).

החיסרון העיקרי שלו הוא SSD קטן יותר, אבל לפחות אתה לא מקריב 40GB מתוכו למערכת ההפעלה, ואפשר להתגבר על זה עם SD Card (פתרון שמתאים לרב המשתמשים הרגילים).

בסופו של דבר, זה מחשב מהיר יותר, שיקבל עדכונים 5 שנים קדימה, ולא ייצטרך שדרוג בזמן הזה (כי מערכת ההפעלה קלה).

והאמת... כמעט קניתי אותו. רק אי וודאות מסויימת לגבי מה אני אצטרך ממחשב בשנתיים הקודמות גרמה לי בסוף להשקיע משמעותית יותר.

• תוכן חדש...