Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את התאורה ברכב, מרגיש לי שהתאורה די חלשה, ותמיד שמתאפשר לי אני נוסע עם אור גבוה.

חשבתי על לקנות סט נורות חדש, פחות מעניין אותי סוג הנורה, הלוגן\לד, וממש לא חשובה לי הנראות.

מחפש פתרון חוקי, כדי שלא אסתבך עם שוטרים\מכוני טסטים

וכמובן והכי חשוב, זה לא לסנוור את משתמשי הדרך. 

יש פתרון כזה?

כמה שאלות טכניות : 

1.יש הגבלה להספק\זרם הנורה? 

2.הפירוק והרכבה מסובך?  

3. מבחינת האטימה של הפנס , יש סיכוי שבעקבות ההחלפה של הנורה , האטימה תיפגע , ויכנס מים לפנס?  

הרכב הוא סיאט איביזה מהדור האחרון , האמת שאני קצת מצטער שלא חיכיתי לרכב שיגיע עם תאורת פול לד .😪

תודה לעוזרים , וחג שמח. 

פורסם

הדרך החוקית היחידה היא נורות הלוגן מסדרות הביצועים של אוסראם (Night Breaker) ופיליפס (X-tremeVision)

https://www.osram.com/ecat/Halogen headlight lamps-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_1056956/

https://www.usa.philips.com/c-m-au/car-lights/headlights/latest#availability=all&filters=CAR_HEADLIGHTS_SU

מניסיון עם הנורות של פיליפס שאמורות להוסיף 130% בתאורה, אני לא יכול להגיד שזה הרגיש ככה בפועל, וכתוספת הן גם נשרפו אחרי בערך שלושה חודשים (של הדלקה כל הזמן, בערך שעתיים - שעתיים וחצי ביום). יחד עם זאת זה היה לפני 5-6 שנים אז אני לא יודע מה קורה היום עם הסדרות החדשות יותר שאמורות להוסיף יותר עוצמת תאורה.

בפועל, אם אתה רוצה שיפור מורגש בתאורה, אין מנוס מהתקנת נורות לד או קסנון (איכותיות!!!) שמעוצבות להתאים לפנס באוטו שלך. כלומר לקנות נורות ש"תואמות" H4 או H7 או H11 או מה שלא יהיה, כמו אלה למשל ולא לקנות את הזבל שמציעים ב-10-15$ עם תאורת 360 מעלות, צבעים מתחלפים ועוד כל מיני גימיקים אידיוטיים כאלה כמו אלה או אלה

התקנה של נורות כאלה כמובן תדרוש החלפה לפני הטסט ופותחת פתח להורדה מהכביש ע"י שוטרים נלהבים מדי. אבל אם אתה שואל אותי - כל עוד אתה מתקין נורות טובות שמפזרות את האלומה כמו שצריך, מכוונות כראוי ולא מסנוורות את שאר הנהגים, התוספת לבטיחות שווה לחלוטין את ההתעסקות וה"סיכון".

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

כדי לא להתמגנט ע"י שוטרים עדיף לחפש נורות בטמפ' יותר נמוכה, בסביבות 4500 קלווין. הן יהיו בגוון לבן 'חם' ולא לבן 'קר' ויראו קצת יותר מקוריות.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אתה מדבר על נורות לד, אני לא חושב שאי פעם נתקלתי בנורות 4500K מחוץ לזבאל'ה המחליפות צבעים שהתייחסתי אליהן. הדרישה "לא להתבלט בגוון האור שהפנסים שלך מפיקים" זו דרישה די ייחודית לישראל, אז לא נראה לי שיהיו הרבה יצרנים שישקיעו בזה מו"פ :lol: 

אם התכוונת לנורות הלוגן, אתה לא רק צודק, זה גם חשוב מאוד, כי בנורות הלוגן הגוון של האור מתקבל לא ע"י הפקת אור בצבע אחר, אלא ע"י פילם בצבע מסוים שחוסם אור בצבעים אחרים. כך למשל אפשר לראות שנורות "דמוי קסנון" שהיו פופולריות פעם מצופות בפילם כחול שחוסם את האור הצהוב. בסופו של דבר, בליעת הצבעים הזו מורידה את עצמת התאורה של הנורות האלה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני ממליץ לפות"ש, לפני הכל, לבדוק שהפנסים מכוונים בצורה תקינה (גם הגלגלת שמשמאל להגה וגם הכיוון הידני של הפנסים שנעשה עם מברג בתא המנוע, יש כיוון אנכי וגם אופקי), וכמובן שהפנסים אינם עכורים. נושא התאורה הוא כנראה המוזנח ביותר במכוניות בארץ, אפילו יותר מצמיגים, וכבר נתקלתי באנשים שנסעו עם הפנסים מכוונים לתוך הכביש לאורך תקופה ארוכה ולא הבינו מה לא בסדר.

אם הכל תקין, אפשר להתקדם. אני אישית החלטתי להשאר ברמת ההלוגן 1X0%+, יש שיפור מסויים שמורגש באזורים חשוכים אבל אי אפשר להגיד שזה הבדל של יום ולילה. אורך החיים אכן די קצר, מסיבה זו הפסקתי להדליק אורות ביום *שלא לצורך*.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

מתעלק לטובת שאלה בנושא -

האם קיט קסנון שיש לו תקן אירופאי חוקי לשים?

כמובן בהנחה שזה לא מסנוור אחרים ושיש לי פנסים מסוג פרוז׳קטור.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

תקן אירופאי זה סבבה והכל אבל לא נשכח את התקן הישראלי בשמו העברי תקנה 380, שמאפשר לך לשים ברכב רק עץ ריח ואולי סט ריפודים נחמד מאוטו דיפו.

פורסם

אם אתה מחפש את הפתרון הקל ביותר שדורש אפס התעסקות וחוקי לגמרי:

ממליץ על  OSRAM NIGHT BRAKER LASER (Next gen) (חזוקת יותר ב150% לדברי היצרן) הם חד משמעי חזקות יותר מנורות רגילות, חוקיות לגמרי (הלוגן) והגוון שלהם מעט לבן יותר אך עדיין צהוב.

מותקנות אצלי כבר קרוב לשנה, דלוקות תמיד בנסיעה עם נסועה יומית של שעה ~. הותקנו בעדינות בלי מגע כלל בזכוכית וכנראה זו הסיבה שמאריכות חיים בינתים. מנגד אני מכיר אנשים שהתקינו סט זהה עם נסועה יומית קצרה יותר ולא החזיקו להם חצי שנה - בנורות כאלו מאמין שלכלוך על הזכוכית משפיע יותר מאשר בנורת הלוגן "רגילה", אבל אין באמת לדעת. זה נורות שצריך לקחת בחשבון שאורך החיים שלהם תמיד יהיה קצר יותר מנורה רגילה.

יש לי גם נסיון מוצלח עם חיקוי שלהם מייצרן מוכר באלי אקספרס:

https://www.aliexpress.com/item/4000258080697.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.59344c4dWNUlwG

הם מגיעות ממש באותה אריזה - הותקנו אצלי לאור גבוה וברכב נוסף לאור דרך וגם הם מאירות חזק יותר ומעט לבן יותר בדומה לאוסרם, מותקנות כחצי שנה~ וקשה לדעת כמה יאריכו חיים.

המחיר בדיחה גם אם קונים 3 סטים ומחליפים כל שלושה חודשים זה יצא פחות מזוג אוסרם אחד. יש לי גם נסיון מאוד טוב עם נורות לד קטנות T10 של היצרן הזה, זוג שמותקן כאור חניה כבר יותר משנתיים ומאיר חזק כמו ביום הראשון.

• רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 10 שעות, קורן בן אשר כתב:

אני ממליץ לפות"ש, לפני הכל, לבדוק שהפנסים מכוונים בצורה תקינה (גם הגלגלת שמשמאל להגה וגם הכיוון הידני של הפנסים שנעשה עם מברג בתא המנוע, יש כיוון אנכי וגם אופקי), וכמובן שהפנסים אינם עכורים.

לגבי הכיוון של הפנסים, הגלגלת שמשמאל להגה מכוונת על "0". אני 90% מהזמן לבד ברכב, וממה שאני מבין במצב כזה כיוון התאורה צריך להיות על מצב 0. לגבי הכיוון הידני אין לי מושג מה קורה שם, אני צריך לבדוק בספר רכב ולראות . אני נוטה להאמין שהכל תקין, כי הרכב בן חצי שנה בסך הכל, והפנס בלי עכירות בכלל. 

הקטע הוא שבאור הגבוה הכל תקין והעוצמה מעולה, פשוט באור הנמוך אני מרגיש לי שחסרה לי קצת עוצמת הארה  , מזל שיש תאורה עוקבת פנייה שעוזרת  בחלק מהמקרים. 

האמת שיצא לי לנהוג על רכב זהה עם תאורת לד מלאה מהמפעל, וההבדל הוא שמיים וארץ, עד אז הייתי בטוח שההבדל הגדול הוא רק בנראות, הבעיה שלהחליף לזוג פנסים מקוריים זו הוצאה גדולה של כמה אלפי שקלים (בין10,000 -8,000 ש"ח). דרך החברה זה עלה 4,000 ש"ח, מסתבר שבחוץ זה יותר יקר הייתי בטוח שזה הפוך, ולצערי בכל משלוח של רכבים מגיע רק רכב אחד עם תאורה כזו. 

עוד כמה שאלות:

גם את הפיליפס (X-tremeVision) צריך להוריד לפני הטסט\לפחד משוטרים? 

או שאמור להיות בסדר. 

והאם ברגע שאני אחליף נורה אני אקבל התרעה של נורה שרופה, או שהנורה תדע "לדבר" עם הרכב והרכב יתריע רק שיש תקלה?

פורסם

בכל הנוגע לנורות הלוגן "מחוזקות" של אוסרם/פיליפס, לא צריך להוריד לפני טסט, לא צריך לפחד משוטרים, אין שום התראה על נורה שרופה, מדובר בנורת הלוגן רגילה לחלוטין מבחינת הממשק שלה והמאפייינים החשמליים.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

התראה של תקלה מקבלים בד"כ מנורות לד מעפנות תוצרת סין. אם אתה מרכיב נורה מהסוג הנכון ומתוצרת נורמלית לא אמורה להיות בעיה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מאחר והרכב בן חצי שנה בלבד די בטוח שהכיוון שנעשה במפעל תקין, אבל לא יזיק לבדוק שוב. מומלץ לבדוק בחניון מקורה חשוך עם רצפה מפולסת. אפשר להשתמש בתרשים הבא, שים לב שהתרשים עבור מכוניות עם הגה ימני, עבור הגה שמאלי הכל הפוך ביחס לציר הסימטריה. השיפוע הנומינלי של קו ה-cutoff צריך להיות 1.2%.

How to adjust headlight beams - Page 3 - Team-BHP

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 23 דקות, קורן בן אשר כתב:

בכל הנוגע לנורות הלוגן "מחוזקות" של אוסרם/פיליפס, לא צריך להוריד לפני טסט, לא צריך לפחד משוטרים, אין שום התראה על נורה שרופה, מדובר בנורת הלוגן רגילה לחלוטין מבחינת הממשק שלה והמאפייינים החשמליים.

אצלי מותקנות Philips RacingVision 150% כבר 3 שנים (נשרפות לאחר שנה באופן עקבי בתדירות השימוש שלי). בטסט האחרון הכשילו אותי על "נורות לא חוקיות" מאחר והבוחן מבחינתו מכשיל כל נורה שהוא מזהה עליה פילם כחול, ועל הפיליפס (וגם אוסרם) קיים פילם כחול על חלק מהנורה. אחרי צעקות העבירו אותי, אבל מתריע שתדעו.

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

התראה של תקלה מקבלים בד"כ מנורות לד מעפנות תוצרת סין. אם אתה מרכיב נורה מהסוג הנכון ומתוצרת נורמלית לא אמורה להיות בעיה.

זה לא נכון. גם קיט נורות לד "מקצועי" של פיליפס ואוסרם במחירים של 400-500 ש"ח גורם להתראה על נורה שרופה ומחייב להוסיף נגד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Shay Fishman כתב:

גם את הפיליפס (X-tremeVision) צריך להוריד לפני הטסט\לפחד משוטרים? 

לא, הן עוברות טסט (למעשה אלה הנורות שאיתן אני עובר טסט, יש לי סט בתא הכפפות). ומה שמדליק שוטרים זה אור לבן (למרות שאני כבר כ-4 שנים עם נורות לד ומעולם לא פנו אלי או עצרו אותי).

לפני כשעה, Shay Fishman כתב:

והאם ברגע שאני אחליף נורה אני אקבל התרעה של נורה שרופה, או שהנורה תדע "לדבר" עם הרכב והרכב יתריע רק שיש תקלה?

תלוי. קודם כל לא בכל המכוניות יש התראה על נורות ראשיות שרופות - שזה הגיוני, כי אם אתה לא רואה ששרופה לך נורה, אתה לא תראה גם את הנורה שמתריעה על זה. שנית, יש נורות שמקפיצות התראה ויש כאלה שלא. בכל מקרה אם נפלת על סט שמקפיץ את ההתראה, אפשר לקנות סט (אני חושב שאולי אפילו יש לי כזה זרוק איפשהו) "דרייברים" שאמור לבטל את ההתראה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...