Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי של GERBMAN כי לא היה את הדנסו באמאזון והמשלוחים של איביי אני לא מתכוון לחכות עם זה יותר מידי. 

המחיר של הג'רבמן היה 80 דולר לפני מיסים והוא תואם למק"ט - הDENSO עולים כמה עשרות דולרים יותר. 

כשהזולים עולים באזור ה25-30 דולר ובהם ברור לי שאני לא רוצה לגעת. 

הDENSO הזה החזיק מעל 60 אלף קילומטרים ובערך 4 שנים 

לג'רבמן יש שנתיים אחריות אז אני מקווה שלפחות את זה יחזיק. 

את הדנסו אנקה ואשמור למקרה חירום במחסן בכל מקרה. אני עדיין חושד שהוא פשוט הזדהם באותו יום. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 278
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוף המוכר קצת "התלבלב" כנראה ושלח לי את החיישן הלא נכון... לשמחתי הסובארו נוסעת יציב וחלק. 

מטפל בזה מול המוכר נראה איך זה יסגר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מאושרת מאושרת מאושרת!

טוב נו מאושר. אופטימוס עבר הבוקר מסלול כדוגמן ואני פיזזתי לי למשרד המכון בשביל לקבל טסט לעוד שנה.

אפילו אמרו לי שאופטימוס היה ילד טוב ולכן קיבל מדבקה צהובה במתנה.

החיישן חמצן יגיע ביום רביעי ולבינתיים יאוחסן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

וחשבתי שהצרות מאחוריי - אבל יום שישי האחרון

לוקח את הילדה לפעילות של הצופים ואני שם לב שבכל פעם שאני מנסה לצאת מהמקום עם הסובארו - הרכב רועד, מהסס, לא זז ורק כשאני לוחץ קצת יותר על הגז הוא נזכר שצריך לנסוע קדימה. 

מהר מאוד הבנתי שהבעיה היא בסביבת המצערת - או חיישן מיקום מצערת או המצערת עצמה. 

נכנס לרשת בודק לגבי סובארו ותקלות TPS (חיישן מיקום מצערת) ומבין שהייתי אמור לקבל צ'ק אנג'ין ומשם אני מגיע למסקנה שכנראה למרות כל הניקיונות שעשיתי בית המצערת עדיין מלוכלך. 

חוזר לחניה - בשעות הערב מפרק תעלת אוויר ומגלה שהפרפרית מרגישה פשוט תקועה! כאילו שהיא מולחמת למקום שלה. 

לוקח קצת חומר ניקוי למצערת של ליקווי מולי - מרסס קצת והופס הפרפרית משתחררת - מנקה כמה שאני יכול ללא פירוק ועושה נסיעת מבחן - לא, הבעיה ממשיכה. 

מבין שאין לי ברירה ואני חייב לפרק בית מצערת - מאוד פחדתי מזה - למה? 

כי בד"כ בסובארו - לבית המצערת עצמה נכנסים גם צינור כניסת מים וצינור יציאת מים.

עכשיו - למה בית מצערת צריך מי קירור? 

מתברר - אחרי קריאה בפורומים של סובארו, שהרבה חברה מבטלים את המעבר של המים בבית המצערת ע"י חיבור של צינור הכניסה לצינור היציאה ופקיקת הכניסה והיציאה של בית המצערת עצמה. 

למה זה נועד? זה נועד לחימום של בית המצערת בעזרת המים של מע' הקירור - הם עוברים שם לפני שהם חוזרים לקירור ברדיאטור - בדיוק כמו שמחממים את תא הנוסעים.

למה זה נועד באמת - מתברר שיש מצבים נדירים בארצות מאוד קרות שאחרי נסיעה אם בחוץ קר מאוד - המצערת עלולה לקפוא והפרפרית מולחמת לקוף בית המצערת כאשר זה קורה כי היא מתמלאת בקרח. 

מכאן לשם מבית בבית המצערת ולא רואה צינור כניסה או יציאה ישיר ממנה - נכנס ליוטיוב ומגלה שאכן - בדגם הספציפי שלי - המצערת ללא צינורות מים.

ניקוי בית מצערת בפירוק

שבת בבוקר קמתי מוקדם (6 בבוקר - שוב הלכה שנת השבת) וירדתי למטה אל הרכב לפרק את בית המצערת - לא תיעדתי את התהליך אבל הוא כל כך קל ופשוט - חמש דקות עבודה והמצערת ביד שלי. הנה סרטון שהוא פשוט 1:1

כלים

image.thumb.jpeg.fde14f5899a8f4a45838cc3a8f3fca2f.jpeg

סה"כ באמת - שני ברגים בוקסה 8 לפרק קרן אוויר - פותחים את החיפוי בגשטלט בשביל האחד שמתחבר לבית המצערת. 

שני מהדקי ניילון. 

צינור וואקום אחד מימין לבית קרן אוויר 

ברגע שקרן האוויר מוסרת - 

מפרקים קונקטור חשמל ממנוע בית המצערת.

מסירים ארבעה ברגים ובית המצערת פשוט נופל! ממקומו אז תדאגו להחזיק אותו ביד שלכם היטב ואל תאבדו את האטם. 

האטם:

image.thumb.jpeg.dee70244b733089c72a5f61f11d68a97.jpeg

האטם הזה הוא מניילון - מתנקה עם מגבון בקלי קלות ואפשר להשתמש בו עשרות פעמים בלי חשש שיקרה לו משהו. 

בית המצערת לפני הניקוי:

image.thumb.jpeg.705be67beb514699b82ea52d45cd8dfe.jpeg

נכון הקדימה נראה יחסית נקי לעין - אבל תראו איך החלק האחורי נראה:

image.thumb.jpeg.110be6a1aefa737762d09d1e853bb54c.jpeg

image.thumb.jpeg.283269b567db832cf2d23addf8fbfae8.jpeg

כל החלק האחורי היות ומעולם לא היתה שום גישה אליו היא פשוט מטונף בפיח קשה! בייחוד בפרפרית ולא מקדימה או מאחורה אלא המעטפת שלה והאזור שבו היא נוגעת פשוט התחככו בפיח אחד בשני!

תאמינו או לא - שלושה מגבונים לחים - וקצת סקוש ניקו שם את הכל - אבל בכל זאת התזתי היטב חומר ניקוי למצערת וניקיתי ממש טוב - עד שהבריק. 

לעיניכם הרואות

image.thumb.jpeg.55207eb52535f14544918e0b962eedba.jpeg

כשהמצערת פתוחה

image.thumb.jpeg.5842299009d4fb477ea3b5547afe2d6a.jpeg

והחלק האחורי

image.thumb.jpeg.a5973de6855c037da9e2bc7faa6f4de6.jpeg

ההברגה בחזרה נעשתה עם מפתח מומנט קטן בטווח של 2-20 ניוטון. טריקת הברגים היתה ל9 ניוטון.

כמה דגשים ממש חמורים! 

בשום פנים ואופן! אל תיגעו בפרפרית של בית המצערת שלכם ואל תפתחו אותה ביד - אם אתם לא בטוחים שזו אחת מסוג שמאפשר את זה - בחלק מבתי המצערות ניסיון לפתוח את הפרפרית עם היד עלול להסב נזק לגלגלי השיניים של המנוע שלה. על אחריותכם בלבד! 

אני במקרה שלי כבר ראיתי במספר מקורות שזו מצערת שמאפשרת פתיחה ידנית. 

והכי מעצבן! שנתיים לאחר שרכשתי את הרכב (כחמש שנים וחצי אחורנית) בטיפול בגדול במוסך מרכזי! ביקשתי לנקות בית מצערת בפירוק - שני המטפלים שנגעו ברכב היו לידי והתעקשו שאין שום צורך לפרק בית מצערת. שילמתי על זה בזמנו 500 שקלים. 

מה שראיתם עכשיו למעלה - היה בחינם! כי ביצעתי בעצמי וחומר ניקוי כבר יש לי במחסן. 

ומה התוצאה? האם הסאגה באה לסיומה? 

נראה שכן - נראה שנושא הרעידות בא על פתרונו המלא סוף סוף! 

הרכב יוצא מהמקום חלק.

הרכב עוצר חלק. 

רעידות יש אך ורק בגלל הכניסה של הוונטות כאשר המזגן פועל. 

לאחר לימוד מצערת מחדש נראה שהסרק רגוע על 600 סל"ד

• אהבתי 4

Pioneer TS-X150

פורסם

כל הכבוד, עשית בשכל.
מוזר ממש שהמצערת נראית יחסית נקייה אבל עדיין נתקעת - זו תופעה ידועה ברכב הזה?

המצערת במאזדה שלנו נראתה ככה לפני ניקוי ולא נתקעה, אלא רק גרמה לרעידות בסרק:

y3Rx-msRyNueXQGe6r9R6srtMIHY5tHHOa0RLzYcqj5QGul9fBf-3VdeYawdIvQINvy_LI5xS9iVbMRMMThsmKgbuiiTFuVJOFIAtnYHlDkEo1M-qBmm4FAsFbUx4nWnwaYrhR5bFRxkzNG3b45p-VjFjxtbc8HD1AmIVhd4EQLZ1NzRPMIB0YzILmB5IkYfbq_k-Y89MVCVhbHbxcu8EY3gLVRl-eR7bw_LFgI9XzDN3jZmf1GUBRR9DMwKNiULQIMurfetsJWAH1i3t4b3b4iNyTZbzGKEefZDxVX92EmVur8dMs8_kc2s_twoG7OI7pYAGwn8-szXYCWp8Nday5OKkBNUHorgwN6VXHPbOBRr8NSYFIMIGqvERrZABjwef9kwR5SXZPrRHfnFkdQqcp1gBXIywGGf_hYtDi49FDlOYWPvGMIFzWeTSFVpTVBGJaV37kkyjSgYnpacr-hT5lBFxgUVoZ1sysANucHNk3sSLox3DBpQbasiad66fie2hh4vy7T7Ih7eU1Ov6FGRIVSx_6QtjlVMhg1yeWHaqJJ63P4ZTeZJpTeg6OY4TISUoHEHJvtwdHLFiDd-nBaBj8NIMD08p61Tf6zka29fNGb3nZrqVgaWXc2EGKjMzDdexxAqL2Rmkvjun0k8o-YylDMDCLSEPXfKayH2a_BEUAplw0X_SZq6YHcFt2Kz1_2NvlzbS2rA67B30C2PqJXTRK20YI_EpMahrVtwgfjpukKQpX2kucorRHybzDBX=w1263-h947-no?authuser=0

• אהבתי 1
פורסם

אם היא היתה תקועה לגמרי הרכב לא היה מניע בכלל או שלא הייתי מצליח להאיץ בשום צורה - היא כנראה התקשתה לצאת מהמקום שלה בגלל הלכלוך וגם התקשתה לחזור לשם אבל זה לפחות אולי גורם לסלד גבוה יותר בסרק - שאכן היה - 900 בערך באותו ערב. 

לאחר הניקוי - תקין. 600-650 אפילו קצת פחות בשילוב לD ברמזור. 

לפני כשעה, nev כתב:

מהדברים שאני רוצה לעשות בעצמי ועדיין לא מעז.

תחפש סרטונים ביו טיוב שמראים את ההליך, תברר בדיוק איזה כלים אתה צריך לצורך העבודה ותברר אם זו מצערת שאפשר לפתוח ידנית או לא - ואם לא - איך בדיוק פותחים אותה לניקוי. 

וזו לא בושה להיעזר בבעל מקצוע - לשלם על העבודה וללמוד על הדרך. 

בDS הרבה דברים אני פשוט לא מעז לעשות בעצמי - יש חברים מומחים למנועי THP שעוזרים לי מאוד כשצריך אבל עדיין יש דברים שאני פשוט אקח את הרכב הזה למוסך בגלל כל מה שיכול להנזק בדרך - וזה אכן קרה לי, תיקנתי משהו אחד ויצרתי שלוש בעיות אחרות שלא הייתי מודע להן. 

וזה תמיד יכול לקרות כשאתה עושה דברים בעצמך - זה חלק מהמס לימוד שאתה חייב להיות מוכן לשלם. 

אבל אין דרך אחרת בעיני לצבור ניסיון - מי שלא עושה, לא טועה. 

לפני 24 דקות, nadavd4 כתב:

המצערת במאזדה שלנו נראתה ככה לפני ניקוי ולא נתקעה, אלא רק גרמה לרעידות בסרק:

אני מבין שפירקת אבל השארת אותה מחוברת לצינור מים וניקית ברכב עצמו? - איך פתחת את הפרפרית? - לחיצה על דוושת גז עד הסוף עם רכב לא מונע? 

• רעיון טוב! 1

Pioneer TS-X150

פורסם

בפעם האחרונה שנתתי לבעל מקצוע הוא לא עשה לימוד מחדש למצערת וזה עשה לי המון בלאגן. מאז אני מומחה בלימוד מחדש :)

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא, הוא שוכב אצלי במגירה בעבודה ממתין לפקודה + 0 ואם צריך גם יסתדר בשלשות!

החיישן חמצן - ירה תקלה בגלל שבאותו בוקר שבת הרכב יצא מטיפול במוסך והמוסכניק שם הכביר לנקות את המנוע בחומר שנועד לשמן ברגים והרכב ינק את האדים. 

האמת היא ששומן יכול פשוט להרוס חיישן חמצן - נכון לעכשיו פיקס. 

רק שלהבא - אבקש במידה ומתכוונים לנקות לי מנוע - לא לרסס ישירות - על מטלית ולנגב. 

Pioneer TS-X150

פורסם

אני צריך להחליף את bank 2 עקב רחיצה בלתי אחראית מצדי... 

איזה חיישן הזמנת? יש לך רעיון איך לפתוח את גוש החלודה הזה? 

פורסם

בנק 2 זה התחתון - זה חיישן אחר ואני לא יודע את המק"ט שלו - אם אתה הולך להחליף אותו אז תפוצץ אותו בWD40 ותיתן לו לספוג את זה 15 דקות ותקווה שישתחרר אם לא כנראה שיהיה צורך לחמם אותו עם מבער ואח"כ לחכות שההברגה תתקרר היטב! 

אבל תנסה לבדוק סרטונים ביוטיוב כמו how to release a stuck oxygen sensor 

ותשתדל לקנות רק חיישנים מקוריים ומק"ט מקורי - לסובארו לדעתי זה DENSO

Pioneer TS-X150

פורסם

קפוץ לחברה - למחסן חלפים - תברר מק"ט 

או לסירוגין תיכנס לאתר לחלפים לסובארו שניתן לחפש לפי VIN ותצוד את המק"ט. 

Pioneer TS-X150

פורסם

בסובארו הקדמי חייב להיות מקורי / דנסו. אין שום בעיה שהאחורי יהיה סיני ב80 שקלים מאלי אקספרס, מנסיון של עשרות אלפי ק"מ.

החיישן הקדמי מספק משוב על איכות הבעירה ומשפיע באופן ישיר על קביעת נקודת ההצתה ותזמון ואורך ההזרקה.

האחורי - מספק משוב על מצב הממיר הקטליטי, אפשר להתקין חליפי בראש שקט.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...