Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אני כן מתאר לעצמי שבשלב מסויים, אחת מ-2 חברות מסויימות ירצו לקנות את האפליקציה.

אם זו ההנחה - שאלת את עצמך למה הם לא פיתחו את היכולת / מוצר הזה?

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

די נו.

אם אין כזה מוצר - אז למה החברות הגדולות עוד לא פיתחו?! אין צורך/ביקוש.

אם יש מוצר דומה - מה הסיכוי שלך להתחרות במיקרוסופט/גוגל?!

לפי הלוגיקה הזו שום סטארט-אפ לא יקום, אף פעם...

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

גם "יזם אמיתי", לשיטתך, צריך לשאול פה ושם שאלות. אז למה לא לשאול את הראשונה פה בפורום, בד בבד עם התחלת הליך למידה עצמי?

פלוס, לא שאלתי איך לעשות. שאלתי, איפה להתחיל. יש הבדל...

תתחיל בלשבת ולכתוב מסודר, מה אתה רוצה שהאפליקציה תעשה.

תחשוב מה יהיה בכל מסך, ואיך יתנהל היוזר בין המסכים השונים, כל פעם שהוא ייכנס להשתמש באפליקציה. בסוף תהיה לך רשימה של מסכים, ותהליכים של היוזר במעבר בין המסכים.

אם אתה יכול לצייר גם את המסכים, סבבה. לא חובה.

זה לבדו יתחיל לאפס אותך בכיוון של להגדיר מה אתה רוצה לעשות.

אח"כ לך לדבר עם שניים - שלושה אנשים שאולי אפליקציה כזו תעניין אותם. תציג להם את הרעיון המסודר, תשמע מה הם חושבים. תראה אם אתה בכלל בכיוון של משהו.

שלב הבא, לך לאיש מקצוע או חברה שמפתחים, ושיעשו לך איפיון מסודר (לא יודע מי ולא יודע כמה יעלה, כי אין מושג מה אתה רוצה לעשות). אם תחשוב על התכנון שלך כתיאור ציורי/ספרותי של בית, שם יהפכו את התמונה שציירת לתכנון אדריכלי, שמתחשב בתשתיות, הכרחיים פונקציונאלים ומגבלות התשתית הטכנולוגית.

אח"כ יגידו לך כמה יעלה לבנות את מה שאתה רוצה.

פה, דרך אגב, אולי אפשר יהיה למצוא כמה פתרונות שונים לאפיון שלך, בעלויות אחרות לגמרי, אבל חזון למועד (לדוגמא, אם אתה רוצה לבנות חנות באינטרנט, אתה יכול להשתמש ב-WIX או שאתה יכול להשתמש בתשתית אחרת כבסיס, עם קסטומזיציה אישית, או לתכנת הכל מהבסיס. כל פתרון יהיה שונה מאוד מבחינת עלות, ומה מתאים תלוי בדרישות שלך. זה כמו עם בית, אם אתה רוצה רצפת אקווריום לכל הדירה, אתה לא באותם עלויות כמו אם אתה רוצה רצפה סטנדרטית. זה גם לא אותו אדריכל שיתכנן...).

אני מניח שמה שאתה רוצה הוא לא מבוסס בעיה טכנולוגית מורכבת.

בשלב הזה תעשה חושבים מחדש, אם שווה את הכסף ואיך בכלל האפליקציה שלך תגיע לצרכנים המיועדים.

זה בגדול מה שאני הייתי עושה.

• רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 50 דקות, falou כתב:

אם אין כזה מוצר - אז למה החברות הגדולות עוד לא פיתחו?! אין צורך/ביקוש.

אם יש מוצר דומה - מה הסיכוי שלך להתחרות במיקרוסופט/גוגל?!

פה לא מסכים.

לא היה DOK עד שמישהו קם והמציא אותו, לא היה מנועי חיפוש עד שמישהו המציא אותם, לא היתה תאורה עוקבת פניה עד שסיטרואן המציאה אותם ואפשר להמשיך בלי סוף. זה שמשהו לא קיים לא אומר שלא צריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אבל זה מה שאמרתי. לא כתבתי את זה כהמלצה, אלא כהלצה.

• מעניין 1

פורסם
בתאריך 6.8.2020 בשעה 19:24, Blaz00r כתב:

בשביל להגיע לתכנית הזאת צריך בעיקר לעבור מסך ו/או לבוא עם מוצר (או אופי) שיכול להביא רייטינג, כל קשר בין התוכנית הזאת לעולם היזמות הוא מקרי בהחלט (!!). הם גם לא באמת מקבלים את הכסף אגב (אם מישהו חשב שמשקיעים מנוסים, שלא לדבר על יזמים ששווים משהו סוגרים עסקאות ע"י זריקה של סכום כסף/אחוז מצוץ מהאצבע ומגיעים להחלטה תוך חצי דקה. מה שכן זה מצטלם טוב לטלויזיה).

לא סותר, אתה צריך גם לעבור מסך וגם לבוא עם מוצר שמביא רייטינג, וגם לבוא עם מוצר.

בתאריך 6.8.2020 בשעה 19:59, itaysamurai כתב:

בשביל להגיע לתכנית הזאת צריך בעיקר לעבור מסך ו/או לבוא עם מוצר (או אופי) שיכול להביא רייטינג, כל קשר בין התוכנית הזאת לעולם היזמות הוא מקרי בהחלט (!!). הם גם לא באמת מקבלים את הכסף אגב (אם מישהו חשב שמשקיעים מנוסים, שלא לדבר על יזמים ששווים משהו סוגרים עסקאות ע"י זריקה של סכום כסף/אחוז מצוץ מהאצבע ומגיעים להחלטה תוך חצי דקה. מה שכן זה מצטלם טוב לטלויזיה).

בתאריך 6.8.2020 בשעה 19:59, itaysamurai כתב:

וברור שאנשי מקצוע עולים כסף וברור שצריך לפתוח את הכיס כדי להתקדם, חושב שכתבתי את זה 3 פעמים.

לא מוכר לברווז ולא לאף אחד חלומות על כסף קל, בטח לא בתחום הרווי הזה.

מצד שני, לא חייב להיות יזם מהנדס ביצועיסט ולא יזם מתכנת כדי להריץ מוצר.

ברור שלא, אבל צריך להיות משהו, רעיוניסט זה לא מקצוע אלא אם כן עשית כבר הרבה כסף ועכשיו אתה משתעשע ברעיונות.

בשביל מישהו שצריך גם לשלם שכ"ד / משכנתא, אני נותן את העצה הכי מקצועית שיכולה להיות באיזור הזה.

יש לך רעיון לאפליקציה? מגניב לגמרי

יש לך רעיון איך אתה מייצר מהאפליקציה הזו הרבה כסף? מגניב לגמרי

אין לך רעיון איך לייצר מהאפליקציה הזו הרבה כסף אבל יש לך רקע בתכנות? (או זמן ויכולת ללמוד בעצמך) מגניב לגמרי

אין לך אף אחד מאלה? שים את הרעיון בצד לימי הפנסיה. אחרת זה מתכון להוציא 50-60-100 אלף שקל קל. והרי כבר הגענו למסקנה שאין לך רעיון לייצר מזה כסף. אז זה הפסד כספי נטו.

אני אוהב את ברווז יותר מדי בשביל לתת לו להישאב לרעיון שיוציא ממנו כסף.

בתאריך 6.8.2020 בשעה 21:59, Liviur כתב:

וברור שאנשי מקצוע עולים כסף וברור שצריך לפתוח את הכיס כדי להתקדם, חושב שכתבתי את זה 3 פעמים.

לא מוכר לברווז ולא לאף אחד חלומות על כסף קל, בטח לא בתחום הרווי הזה.

מצד שני, לא חייב להיות יזם מהנדס ביצועיסט ולא יזם מתכנת כדי להריץ מוצר.

שיט, חשבתי שאני פשוט פיספסתי אותם.

בתאריך 6.8.2020 בשעה 22:30, hans כתב:

עריכה:

נוסיף את הסטטיסטיקה לסיפור - כמו שכתבו לפניי, מאה אחוז, לא תשעים ותשע, מאה אחוז מהמקרים שבהם מישהו בא עם רעיון, לא רוצה לספר אותו, ואין לו את הכלים למימוש בחגורת היכולות העצמיות - נגמרים בשום כלום. מאה אחוז.

לא נכון, הרבה פעמים זה נגמר במינוס, מינוס של כסף.

בתאריך 7.8.2020 בשעה 00:56, pooh-bear כתב:

אני מאוד מעריך את מה שהוא עשה, בטח עם אפס ידע התחלתי, אבל זו לא אפליקציה מסחרית בשום צורה, אפילו לא קרוב. והיא עושה פחות או יותר פעולה אחת, די פשוטה. ואין לה שום backend מאחוריה.

דווקא יש שם backend, הוא פשוט יושב על שרתים ששייכים למשרד התחבורה.

או בשיטה הידועה - זה לא בעיה שלך, מישהו אחר מטפל בזה.

בתאריך 7.8.2020 בשעה 01:26, Gavrik כתב:

היום אתה מטמיע אלגוריטם לומד לניתוח תמונות דרך API תוך יום-יומיים לפני 3 שנים היית צריך שנה-שנתיים של צוות חזק לדלוור את אותה תוצאה.

באיזה סרט אתה חי?

אפילו לכלים של nVidia שמוכרים לך כרטיס עם APIs, את הקוד של הלמידה עצמה אתה עושה.

מאיפה נראה לך ה-API יודע אם אתה רוצה ללמוד מה זה תות או מה זה אופניים?

בתאריך 7.8.2020 בשעה 01:26, Gavrik כתב:

מקסימום פרילנסר מעצב, מתכנת ואיש שיווק.

לא אמרת כלום, מינימום 50K חודשי יש פה.

לפני 8 שעות, ברווז כתב:

אני לא רוצה להרים אפליקצייה למטרת רווח.

שמעתם אותי. 

אני כן מתאר לעצמי שבשלב מסויים, אחת מ-2 חברות מסויימות ירצו לקנות את האפליקציה. BY THEN כבר השגתי את המטרות שלי.

שוב חוזר ל-Skillset שלך, בתור לא מתכנת, יעלה לך X שקלים לפתח אפליקציה שתענה על הדרישות שלך ותגיע למצב שניתן למכור אותה.

למה שאחת מ-2 החברות הנ"ל יקנו את האפליקציה שלך ולא יפתחו בעצמן / יוציאו הזמנה ל-Outsource על אפליקציה כזו?

קח בחשבון שבד"כ Outsource יעלה פחות ממה שיעלה לך לפתח את אותה אפליקציה.

ז"א שבמקום לקנות את האפליקציה שלך ב-X+Y שקלים כלשהו שאתה היית רוצה, הם יכולים להוציא הזמנה שתעלה להם X-Z שקלים כלשהו.

ואז עוד להתקזז על המע"מ, הוצאה מוכרת וכל מה שקשור בעסקה בין שתי חברות בע"מ.

אפשר לבנות על מודל כזה כשאתה עושה את חלק הארי במוצר, ואז ה-X שלך יחסית קטן.

לדוגמה אם אתה יכול לשבת ולתכנת אחרי שעות העבודה בזמנך החופשי, ולקח לך חצי שנה להגיע לתוכנה עובדת ומכרת אותה, ההוצאות שלך היו יחסית נמוכות מאוד, ואז אתה יכול למכור אותה יותר נמוך מה-Outsource ועדיין להרוויח יפה.

אני לצורך העניין הלכתי רגע כמה שלבים קדימה יחסית ל- @falou ו- @Night Driver

אני מחפש רגע ב-End Game איך אתה לא יוצא בעוד חצי שנה - שנה, עם חור גדול בכיס מנסה לצמצם הפסדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מסכים עם כל מה שכתבת, וזה פחות או יותר מה שטענתי. אבל גם לי יש כל מיני רעיונות, ואפשר להתחיל בקטן, ולראות לאן הקוסמוס לוקח אותך. בסוף שומדבר ממה שחשבת בהתחלה ייקרה כמו שחשבת, אבל אם ככה זה החיים.

בכל מקרה, להתחיל מלארגן את המחשבות, זה תמיד צעד ראשון.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 2 שעות, falou כתב:

תתחיל בלשבת ולכתוב מסודר, מה אתה רוצה שהאפליקציה תעשה.

התחלתי. אני מגובש על הקונספט.

תחשוב מה יהיה בכל מסך, ואיך יתנהל היוזר בין המסכים השונים, כל פעם שהוא ייכנס להשתמש באפליקציה. בסוף תהיה לך רשימה של מסכים, ותהליכים של היוזר במעבר בין המסכים.

אם אתה יכול לצייר גם את המסכים, סבבה. לא חובה.

רעיון טוב. תודה.

פה, דרך אגב, אולי אפשר יהיה למצוא כמה פתרונות שונים לאפיון שלך, בעלויות אחרות לגמרי, אבל חזון למועד (לדוגמא, אם אתה רוצה לבנות חנות באינטרנט, אתה יכול להשתמש ב-WIX או שאתה יכול להשתמש בתשתית אחרת כבסיס, עם קסטומזיציה אישית, או לתכנת הכל מהבסיס.

נתת לי כיוון מצויין בטעות- אתר, ולא אפליקצייה. 

אתר עוד יש לי סיכוי להרים בעצמי 😉

ואני יודע מאיפה להתחיל, שזה גם חשוב 😊

אתר מוריד את העלויות למינימום, ואם תהיה הצלחה אפשר להקים אפליקצייה בהמשך הדרך (אפילו לא חובה...).

תודה לכל המגיבים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מגובש = יש לי נוסח כתוב מסודר של בדיוק איך האתר ייראה לפני שאתה זז מטר.

אם אתה בונה אתר בכלים קיימים, ואז אתה מוזמן להתבחבש בזה עם עצמך, וללמוד את הכלי תוך כדי שאתה בונה את האתר, אם כי גם אז אני ממש ממליץ להתחיל מאיפיון בסיסי.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

באיזה סרט אתה חי?

אפילו לכלים של nVidia שמוכרים לך כרטיס עם APIs, את הקוד של הלמידה עצמה אתה עושה.

מאיפה נראה לך ה-API יודע אם אתה רוצה ללמוד מה זה תות או מה זה אופניים?

לא אמרת כלום, מינימום 50K חודשי יש פה.

אני חיי בסרט שבו ל3 מתכנתים לקח ערב אחד בהאקטון לעשות כלי שהופך תמונות של מפות 2D ישנות למפות 3D בעזרת API לניתוח תמונות.

חוץ מזה אם אתה לא מסכים איתי אין צורך לרדת לאישים אנחנו לא בשכונה פו.

לגבי ה50K חדושי מתי פעם אחרונה יצא לך להשכיר שירותי פרילנסר? כנס לFIVER תראה מה המחירים... עיצוב אתר עם מספר עמודים זה 1200+- שקל (אצל מעצב טוב) קמפיין פרסומי זה 350+- שקל מתכנת זה כבר תלוי במה את עושה אבל אין שום בעיה להריץ MVP של רעיון בפחות מ10K.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

אני מסכים עם כל מה שכתבת, וזה פחות או יותר מה שטענתי. אבל גם לי יש כל מיני רעיונות, ואפשר להתחיל בקטן, ולראות לאן הקוסמוס לוקח אותך. בסוף שומדבר ממה שחשבת בהתחלה ייקרה כמו שחשבת, אבל אם ככה זה החיים.

בכל מקרה, להתחיל מלארגן את המחשבות, זה תמיד צעד ראשון.

נכון, וכדאי להתחיל בקטן.

לפני 43 דקות, Gavrik כתב:

אני חיי בסרט שבו ל3 מתכנתים לקח ערב אחד בהאקטון לעשות כלי שהופך תמונות של מפות 2D ישנות למפות 3D בעזרת API לניתוח תמונות.

מה בין ניתוח תמונות ובין ML/DL וכו'?

סתם ניתוח תמונות יש כלים שעושים הרבה, גם בעבודה אנחנו לקוחות שלהם למרות שיכלנו לפתח דברים כאלה In House.

אבל העלות הגדולה זה לא ב-API, זה במידע שהצטבר ב-ML/DL מאחורה, ולכן מעדיפים לשלם לגוגל נניח ולקבל API מוכן.

חוץ מזה אם אתה לא מסכים איתי אין צורך לרדת לאישים אנחנו לא בשכונה פו.

מצטער אם זה יצא קצת תוקפני, אבל בגדול כל מה שהגבתי עליו היה טעות.

לגבי ה50K חדושי מתי פעם אחרונה יצא לך להשכיר שירותי פרילנסר? כנס לFIVER תראה מה המחירים... עיצוב אתר עם מספר עמודים זה 1200+- שקל (אצל מעצב טוב) קמפיין פרסומי זה 350+- שקל מתכנת זה כבר תלוי במה את עושה אבל אין שום בעיה להריץ MVP של רעיון בפחות מ10K.

1. פרילנסר מעצב

2. מתכנת

3. איש שיווק

3 אנשים כאלה אתה לא יוצא בפחות מ-50K לחודש.

אם אתה מריץ MVP עם מתכנת וזה עלה לך פחות מ-10K, תתחיל לדאוג, ממש לדאוג. אלא אם אתה מדבר על פרויקט ברמת תיכון.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אם הבנתי נכון את Falou, הוא אומר משהו בסגנון: תגבש את הרעיון שלך ותרד לרזולוציה הכי קטנה שיש לך במגבלות הידע/יכולות שלך לפני שאתה זז הלאה. עשה את המקסימום מהצד שלך לפני הפזילה לצדדים. זאת עצה טובה בלי קשר להיתכנות הרעיון (אני עדיין בדיעה חברית של תרד מזה).

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

למה שתצתרך חודש של מעצב ומתכנת ואיש שיווק?

להריץ MVP זה להריץ את המינימום של המינימום של שירות שיכול לתת את אותה הצעת ערך שהרעיון שלך צריך לדלוור.
רוצה להריץ MVP של אפליקציית הסעות? תחבר נהגים לוואצפ' ונוסעים תקבל מהנוסע נקודת מיקום ויעד תענה לו תוך דקה עם הצעת מחיר קבל אישור או סירוב ושלח לנהג את מסלול הנסיעה... כמה MVP כזה יעלה? 50K? מקסימום שב בבית עם חבר לענות על ההודעות או תשכור כמה פקידים שיודעים אנגלית מהודו...
יצא לי להריץ MVP של AI\ML בפחות מ5K קיבלתי מהלקוח נתונים שהוא היה מפקיד במענה על שאלון הייתי עובר על השאלון מחשב בעצמי ושולח לו את התשובה בהודעה...

קשה לי באמת לחשוב על ישום שהוא לא טכנולוגי שאתה לא יכול להריץ בשבילו MVP מהפתרונות הקיימים היום.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם (נערך)

כי לבנות MVP זה כמעט לעולם לא עבודה של יומיים, POC יכול לקחת יותר משבוע אז אתה מדבר על MVP.

למעצב אתה כמעט בוודאות תצטרך לחזור פעם שנייה ושלישית תוך כדי.

המתכנת יכול להיות שתצטרך לשבועות / חודשים תלוי בכמות עבודה.

איש שיווק אתה לא תצטרך ליומיים וחצי גם כן.

מה שאתה מתאר זה לא MVP, זה POC.

MVP זה מוצר, עם יכולות מינימליות, זה דיי נגזרת של ה-P בראשי תיבות (Product), זה לא משהו שעובד כמו, עושה בכאילו או שיש הודי שמושך בחוטים מאחורי הקלעים. (אלא אם כן גם במוצר האמיתי אתה מתכנן על הודי שימשוך בחוטים).

בגדול גם הלוחות זמנים וגם העלויות שאתה מדבר עליהן מתכנסים לכיוון POC ולא MVP.

שזה בסדר אבל צריך לקחת בחשבון ש-MVP יכול להמשיך לחיות תקופה ולמדוד את השטח, POC לא.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא בטוח שלהריץ POC זה הרעיון הכי טוב, זה מאוד תלוי ברעיון עצמו.

אני כרגע עם הרעיון של @falou ו- @hans קודם לנצל את היכולות הברווזיות כדי למפות לעומק את כל מה שהוא רוצה וצריך

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...