Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה מדבר על רכישה הכוונה לתשלום תמורת הרכב תוך תקופה קצובה. אם אתה בונה על בלון אתה לא רוכש את הרכב, אלא, למעשה, שוכר אותו, הוא נותכ של הבנק.

לפני 7 דקות, sperial כתב:

כשאתה מדבר על רכישה הכוונה לתשלום תמורת הרכב תוך תקופה קצובה. אם אתה בונה על בלון אתה לא רוכש את הרכב, אלא, למעשה, שוכר אותו, הוא נותא של הבנק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הדיון הוא על עסקת בלון מול היבואן לעומת ליסינג פרטי.

שתיהן עסקאות של 70-80 אלף ובסוף הרכב לא שלך.

לא על רכישת רכב במחיר מלא וכפול מהסכומים שנדונים כאן.

כי להגיד שבעסקה אחת אתה נשאר עם רכב בסוף, זה הטעייה ענקית, כי שילמת עליה כפול.

אני אישית ב-3 עסקאות ליסינג של סופר מיני - שזה סדר גודל של 9 שנים בערך, שילמתי משהו כמו 120 אלף שקל, שזה מחיר של סופר מיני אחת ונשארתי בסוף בלי אוטו.

אבל נסעתי 3 שנים בסופר מיני חדשות.

בדקתי עכשיו והרכב הראשון שלקחתי בליסינג, שעלה בזמנו באיזור ה-110 למיטב זכרוני היום שווה כ-20 אלף.

זאת אומרת שהאופציות הן:

1. לשלם 90 אלף שקל (לא כולל עלויות תיקונים שהיו לרכב בן 9 ורווחים שיכולתי להשיג בהשקעת הכסף הנזיל שנשאר ברשותי ולא אצל היבואן) - בשיטת הרכישה.

2. לשלם 120 אלף ולנסוע 9 שנים ברכבים חדשים על כל המשתמע מכך וכן להנות מנוחות של עסקה תמורת עסקה, אי צורך לתהעסק בשוק יד 2 וכו'.

הפער הוא 30 אלף לחלק ל-9 שנים.

לדעתי

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 15 דקות, Nakamichi כתב:

לא. ברכישה אתה נותר אחרי 3 שנים עם בלון של 70 אלף שקל. לא עם רכב.

שוב, שלא תהיה אי הבנה. המסלול של הליסינג הפרטי - מתחיל להיות "הגיוני" למי שרוצה רכב חדש כל 3 שנים ומוכן להתפשר על הדגם.

בכל קונסטלציה אחרת - זה לא רלוונטי. 

רכב חדש בכלליות - זה לא נכון כלכלית לרוב האנשים. לרכוש משומשת בת כמה שנים זה כמעט תמיד ייצא זול משמעותית לטווח ארוך.

ועדיין, אנשים עושים את זה. קונים רכבים חדשים ומחליפים אותם כל 3 שנים שנגמרת האחריות.

בהחלט, נשאר עם בלון. אין אשליות.

אבל הבלון הזה יכול להיות מכוסה באמצעות מכירה של הרכב (עם שוליים די רחבים שהבלון נמוך מערך הרכב וייתכן שאפילו בכ-10-15 אלף)

או באמצעות טרייד אין (אצל היבואן ממנו נרכש או אחר)

ואז זה שוב להביא "הון ראשוני" כמו שאצטרך להביא גם בעסקת ליסינג חדשה (לא נראה שיש מישהו שקונה את הרכב מהלסינג אחרי 3 שנים).

רק שבעסקת הרכישה הספציפית הזו לעומת הליסינג, יוצא שאני משלם כל חודש כמעט 200 שקל פחות. זה כ-7,000 שקל לאורך כל התקופה. גם משהו.

מעבר לזה, גם אם הגעתי למסקנה אחרי 3 שנים שאין לי צורך להחליף רכב, אני עשוי להעדיף לרכוש רכב משומש מעצמי (כלומר לשלם את יתרת הבלון).

במקרה הזה מדובר ברכב חדש בארץ כך שאין שוק למשומשות.

פורסם

א. גם מהליסינג אתה יכול לרכוש את הרכב בהנחה שנקבעה מראש מהמחירון (15% או משהו כזה, לא זוכר).

ב. המטרה שלי בליסינג פרטי היא לא להמשיך עם הרכב. היא להחליף אותו. 

כאמור שיטה שמתאימה בעיקר למי שמעוניין ברכב חדש כל 3 שנים, לא לשים את כל הכסף על השולחן אלא מקדמה קטנה ותשלום חודשי, לא להתעסק עם הקנייה והמכירה ובסופו של יום מוכן לשלם פרמייה שנעה בין מוגזמת לחלוטין לסבירה, כתלוי ביכולת שלך להתפשר על הדגם.

• תוכן חדש...