Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

לאחר הרבה חפירות בפורום, בטריידים הגדולים של הליסינג לקניית רכב, מצאתי כמה דברים רלוונטיים. אשמח לעצתכם.

הייעוד הוא רכב משפחתי, 3 כיסאות תינוק, עגלת תאומים וכו'. צריך שיהיה מרווח וגדול.

כל הרכבים הם מטריידים הגדולים שמתחייבים לשלדה, גיר, מנוע ויתקנו כל בעיה במנוע שתמצא בדיקה.

התקציב סביב 30k ועדיף פחות.

1. רנו קליאו סטיישן, שנת 2016, יד 1 פרטי, 101,000 ק"מ מחיר 29,900 ש"ח
  2. פיג'ו 308 סטיישן, שנת 2015, יד 1 פרטי, 125,000 ק"מ, מחיר 32,900 ש"ח
  3. פורד פוקוס סטיישן, שנת 2014, יד 2 ליסיניג, 108,000 ק"מ, 24,000 ש"ח (הבנתי שיש בעיות עם הגיר הרובוטי?)
  4. פיג'ו 3008, שנת 2013, יד 1 פרטי, 99,000 ק"מ, 33,000 ש"ח (רכב גדול, גבוה, מפנק, מטופל היטב במכון יבואן באופן קבוע, אך עם מנוע THP156 ששבכלליות הבנתי שיש בו הרבה בעיות).

אשמח לדעת על מה אתם ממליצים, ולמה??

עריכה אחרונה על ידי EndlessWave
פורסם

ממליץ להוריד את הפוקוס מ2014 ואת ה3008 , בעיות כרוניות שחוזרות על עצמן.

לגבי ה308, יש את הבעיה של רצועת הטיימינג המתפוררת, שאמורה להפתר בהחלפה לאחת חדשה וניקוי אגן השמן.

מבחינת הקליאו, הנקודה החלשה שם היא מוח הגיר הרובוטי, צריך לבדוק שהוחלף.

פורסם

איפה יכנסו לך 3 מושבים בקליאו? (וגם בשאר הרכבים לא יהיה פשוט).

אני חושב שכבר הצעתי אבל אני אציע שוב, ברשתוך: רנו סניק 2 ליטר תיתן לך מקום לשלושה מושבים ותא מטען גדול ולא תסבול מבעיות אמינות משמעותיות. הבעיה העיקרית היא צריכת דלק לא מזהירה, אבל אי אפשר הכל בסכום כזה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
איפה יכנסו לך 3 מושבים בקליאו? (וגם בשאר הרכבים לא יהיה פשוט).

אני חושב שכבר הצעתי אבל אני אציע שוב, ברשתוך: רנו סניק 2 ליטר תיתן לך מקום לשלושה מושבים ותא מטען גדול ולא תסבול מבעיות אמינות משמעותיות. הבעיה העיקרית היא צריכת דלק לא מזהירה, אבל אי אפשר הכל בסכום כזה.

חיפשתי את הסניק. לא מצאתי. ודי התחברתי לרכבים הללו.

יש לקרובים שלנו את הקליאו סטיישן שנת 2017 ודי מרוצים ממנה - גם עם 3 מושבי ילדים מאחור.

אז מי מנצחת מבין השתיים הללו?

1. רנו קליאו סטיישן, שנת 2016, יד 1 פרטי, 101,000 ק"מ מחיר 29,900 ש"ח
  2. פיג'ו 308 סטיישן, שנת 2015, יד 1 פרטי, 125,000 ק"מ, מחיר 32,900 ש"ח

הקליאו חדשה יותר, זולה יותר, ופחות ק"מ. יש סיבה לקחת את הפיג'ו (באמת שואל - אין לי מושג)?

הפיג'ו גם נראתה מפנקת ועם מלא ביקורות טובות פה בפורום..

אשמח לעזרה בבחירה.

פורסם

תבדוק טוב טוב שהכיסאות נכנסים לך, ונקשרים בצורה בטיחותית. בשתיהן.

ה-308 גדולה יותר, נוחה יותר, ועם בעיה אחת (רצועת תזמון) שלכאורה אמורה להיות פתירה כרגע. מצד שני, בק"מ כזה הבעיה כבר היתה עשויה להתעורר וצריך להבין טוב טוב אם ואיך טיפלו בה, שלא תקבל מנוע לקראת סוף חייו.

הקליאו חסכונית יותר (בצורה מורגשת), אבל מגיעה עם גיר רובוטי שעלויות התחזוקה שלו (שיגיעו בסופו של דבר) לא מאוד זולות.

אני הייתי בוחר בפיג'ו, אלא אם החיסכון בדלק מאוד מהותי לך.

אני מסכים איתך

פורסם
תבדוק טוב טוב שהכיסאות נכנסים לך, ונקשרים בצורה בטיחותית. בשתיהן.

ה-308 גדולה יותר, נוחה יותר, ועם בעיה אחת (רצועת תזמון) שלכאורה אמורה להיות פתירה כרגע. מצד שני, בק"מ כזה הבעיה כבר היתה עשויה להתעורר וצריך להבין טוב טוב אם ואיך טיפלו בה, שלא תקבל מנוע לקראת סוף חייו.

הקליאו חסכונית יותר (בצורה מורגשת), אבל מגיעה עם גיר רובוטי שעלויות התחזוקה שלו (שיגיעו בסופו של דבר) לא מאוד זולות.

אני הייתי בוחר בפיג'ו, אלא אם החיסכון בדלק מאוד מהותי לך.

תודה על התשובה המפורטת.

אני מתכנן לקחת את הרכב לבדיקה, שכן הבטיחו שיתקנו כל בעיה שאינה בלאי, והבטיחו שאין בעיה במנוע, גיר, שילדה.

בבדיקה במבדק או קומפיוטסט יוכלו להבין אם "המנוע לקראת סוף חייו"?

פורסם (נערך)

אני לא יודע להגיד בוודאות. יש סימפטומים שימצאו, אולי יש גם כאלו שלא. חשוב ללכת לבדיקה במקום שאתה בוחר, רצוי רחוק מהמגרש עצמו.

תתחיל בלבקש היסטוריית טיפולים ותראה אם ומתי הוחלפה רצועת תזמון ולמה (כלומר, כמה זמן עבר מהתלונה הראשונה עד להחלפה). תבדוק אם הוסיפו שמן בין טיפולים לאחרונה, זו גם עשויה להיות אינדיקציה לא מאוד חיובית. תראה אם הוחלפו דברים אחרים מעבר לטיפולים שגרתיים . אתה יכול גם להעלות לכאן את ההסטוריה ואת הבדיקה אם תרצה.

מעבר לענייני האמינות, שים לב להגה הקטן בפיג'ו ולשליטה במזגן (ובשאר המערכות) ממסך המגע. לא לכולם זה מתאים (אני מאוד אהבתי את ההגה, פחות את מסך המגע).

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

ה308 מסגמנט גבוה יותר מהקליאו ורכב מרווח משמעותית וגם לדעתי טוב יותר,יש לי שני רכבים כאלה שאני מרוצה מהם,תבדוק טוב אם החליפו את הרצועה בזמן כי זה יכול לגרום לבעיות.

פורסם (נערך)
אני לא יודע להגיד בוודאות. יש סימפטומים שימצאו, אולי יש גם כאלו שלא. חשוב ללכת לבדיקה במקום שאתה בוחר, רצוי רחוק מהמגרש עצמו.

תתחיל בלבקש היסטוריית טיפולים ותראה אם ומתי הוחלפה רצועת תזמון ולמה (כלומר, כמה זמן עבר מהתלונה הראשונה עד להחלפה). תבדוק אם הוסיפו שמן בין טיפולים לאחרונה, זו גם עשויה להיות אינדיקציה לא מאוד חיובית. תראה אם הוחלפו דברים אחרים מעבר לטיפולים שגרתיים . אתה יכול גם להעלות לכאן את ההסטוריה ואת הבדיקה אם תרצה.

מעבר לענייני האמינות, שים לב להגה הקטן בפיג'ו ולשליטה במזגן (ובשאר המערכות) ממסך המגע. לא לכולם זה מתאים (אני מאוד אהבתי את ההגה, פחות את מסך המגע).

התקשרתי למוסך של פג'ו. בדקתי ממש את מספר הרכב הספציפי.

שאלתי על הטיפולים. אמרו שהרכב טופל באופן קבוע כמו שצריך "לפי הספר".

שאלתי אם היה משהו מיוחד, בעיה, תיקון מיוחד, תאונה, אמרו שלא.

קיבלתי היסטוריה של טיפולים.

במרץ 2018 כתוב: "רצועת תיזמון" ובשורה אחרת כתוב: "החלפת רצועת תיזמון + מש' וואקום"

ועוד משהו מוזר במרץ 2018 כתוב: "מנוע בנזין חדש". שאלתי את המוסך של פיג'ו, אמרו כנראה הייתה בעיה והחליפו למנוע בנזין חדש מקורי, לא משומש, לא מפורק, מנוע בנזין חדש מקורי של פיג'ו.

מה זה אומר? זה טוב כי זה מנוע חדש מקורי?

או להתרחק?

פורסם

לא מספיק טוב, היו צריכים להחליף את רצועת הטיימינג ואם לא החליפו אתה תצטרך לעשות את זה בכדי להמנע מבעיות.

כפי שכתבו מעלי למשפחה עם 3 ילדים הפיג'ו תתאים יותר מבחינת מרווח ואיכות מחיה.

לדתי התחזוקה של שניהם תהיה די זהה.

פורסם

קיבלתי היסטוריה מלאה של כל הטיפולים שתמיד נעשו בזמן.

במרץ 2018 כתוב: "רצועת תיזמון" ובשורה אחרת כתוב: "החלפת רצועת תיזמון + מש' וואקום"

ועוד משהו מוזר במרץ 2018 כתוב: "
מנוע בנזין חדש
". שאלתי את המוסך של פיג'ו, אמרו כנראה הייתה בעיה והחליפו למנוע בנזין חדש מקורי, לא משומש, לא מפורק, מנוע בנזין חדש מקורי של פיג'ו.

מה זה אומר? זה טוב כי זה מנוע חדש מקורי?

או להתרחק?

פורסם

מה שקרה זה שלא החליפו את הרצועת טיימינג בזמן,זה סתם את הרשתית בקרטר ולא הגיע שמן למעלה, וכתוצאה מזה המנוע שבק.

זה שהחליפו לחדש זה מעולה,זה אומר שיש לך ברכב מנוע חדש מהקופסא וגם אחר כך במוסך אמרו שהוא עשה טיפולים בזמן אז ככל הנראה הרכב לא הוזנח וטופל בזמן.

פורסם
מה שקרה זה שלא החליפו את הרצועת טיימינג בזמן,זה סתם את הרשתית בקרטר ולא הגיע שמן למעלה, וכתוצאה מזה המנוע שבק.

זה שהחליפו לחדש זה מעולה,זה אומר שיש לך ברכב מנוע חדש מהקופסא וגם אחר כך במוסך אמרו שהוא עשה טיפולים בזמן אז ככל הנראה הרכב לא הוזנח וטופל בזמן.

אמנם אני לא מבין ברכבים.

אבל איך הפסקה הראשונה והשניה מסתדרות?

אתה צוחק?

אמרו שהוחלף מנוע בגלל מצת שנשבר ונפל לתוך המנוע..

• תוכן חדש...