Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

קראתי באיזה מקום בפורום שעם מנועי TSI ותיבת DSG צריך לנהוג בצורה מסוימת כדי לשמור עליהם לאורך זמן.

אשמח אם מישהו יכול לרשום או להפנות אותי להוראות המדוברות.

תודה רבה.

פורסם

אחדד את מה שרשמו מעלי:

מצב S גורם לתיבה להישאר בהילוכים הנמוכים ומונע ממנה לרוץ למעלה - במצב הרגיל התיבה מסוגלת לנסוע בהילוך חמישי או שישי כבר ב 50 קמ"ש מטעמי חיסכון.

הדבר השני הוא שצריך לשמור על מרווח מהרכב שלפניך ולגלוש במצב שבו ההילוך משולב - ובכך אתה חוסך העלאות והורדות מיותרות ומאריך את חיי המצמדים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני חושב שהפתרון לבעיה שלך הוא אתר יד2.

וברצינות. תזכור שזה גיר ידני עם מצמד(ים) ולא גיר אוטומט, כשאתה עומד בעליה תחזיק בלמים ואל תתקדם במהירות 0, תן לרכב קצת להתרחק ותאיץ למהירות הילוך ראשון.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
היי

קראתי באיזה מקום בפורום שעם מנועי TSI ותיבת DSG צריך לנהוג בצורה מסוימת כדי לשמור עליהם לאורך זמן.

אשמח אם מישהו יכול לרשום או להפנות אותי להוראות המדוברות.

תודה רבה.

בקשר לנהיגה נכונה עם גיר רובוטי, ראה כאן:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?641389-%D7%9E%D7%A6%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-2013&p=5535222&viewfull=1#post5535222

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

1. כשאתה מניע את הרכב בבוקר תנהג בזהירות רבה עם רגל קלה על הגז. מדובר במנוע עם טורבו ואתה רוצה שהוא ישומן טוב במידת החום הרצויה לפני שלוחצים על הגז. אם אתה רוצה, בוואגיות יש אפשרות לצפות בטמפרטורת השמן, שלפי הוראות היצרן (ככל שזכור לי) צריכה להגיע ל- 80 מעלות לפני שמאמצים את המנוע.

2. אישית, לפני שאני מכבה את המנוע אני מחכה כדקה. הבנתי שלא צריך כי יש מערכת שמזרימה שמן מס' דקות לאחר כיבוי המנוע, אני בכלל לא מסתמך עליה.

3. כמו שאמרו לך כבר למעלה, עם הגיר מדובר בסיפור אחר מגיר אוטומט. תתייחס לגיר הזה כאילו זה גיר רגיל. בפקקים, שלב להילוך ספורט או שתשלב ל- MANUAL ותישאר על הילוך ראשון. המטרה היא פשוטה: לא לגרום להעברות הילוכים שמיותרות ממילא. עדיף גם לא לגלוש בכלל. או לנסוע או לא לנסוע, שכן כך תימנע משריפת קלאץ' מיותרת. במיוחד בעליות.

4. אל תטפל לפי הוראות יצרן. לטענתם, צריך להחליף שמנים כל 15,000 ק"מ. אני אומר שצריך להחליף, לכל היותר (וגם זה הרבה) כל 10,000 ק"מ. באוטו שלי שהוא גם טורבו, אני מחליף בכלל כל 6,000-8,000 ק"מ. אני עושה זאת במוסך מורשה למרות שבכלל לא צריך.

עומר :-)

פורסם
1. כשאתה מניע את הרכב בבוקר תנהג בזהירות רבה עם רגל קלה על הגז. שום זהירות מיוחדת לא נדרשת, פשוט להאיץ במתינות כל עוד המנוע לא הגיע לטמפרטורת עבודה. כלל זה נכון לכל מנוע.

. אישית, לפני שאני מכבה את המנוע אני מחכה כדקה. הבנתי שלא צריך כי יש מערכת שמזרימה שמן מס' דקות לאחר כיבוי המנוע, אני בכלל לא מסתמך עליה. לא קשור להזרמת שמן, למגדש יש קירור מים חשמלי. אין שום צורך להמתין דקה לאחר נסיעה רגילה.

3. כמו שאמרו לך כבר למעלה, עם הגיר מדובר בסיפור אחר מגיר אוטומט. תתייחס לגיר הזה כאילו זה גיר רגיל. בפקקים, שלב להילוך ספורט או שתשלב ל- MANUAL ותישאר על הילוך ראשון. המטרה היא פשוטה: לא לגרום להעברות הילוכים שמיותרות ממילא. עדיף גם לא לגלוש בכלל. או לנסוע או לא לנסוע, שכן כך תימנע משריפת קלאץ' מיותרת. במיוחד בעליות. מאיפה הבאת את זה? אפשר להישאר במצב רגיל, ואין שום בעיה אם העברת הילוכים. צריך להקפיד לא לזחול תוך לחיצה עדינה על הבלמים (כמו שמוסבר בלינק שצירפתי בהודעה מעלה

4. אל תטפל לפי הוראות יצרן. לטענתם, צריך להחליף שמנים כל 15,000 ק"מ. אני אומר שצריך להחליף, לכל היותר (וגם זה הרבה) כל 10,000 ק"מ. באוטו שלי שהוא גם טורבו, אני מחליף בכלל כל 6,000-8,000 ק"מ. אני עושה זאת במוסך מורשה למרות שבכלל לא צריך. שטויות, אין שום מניעה במנועים האלו לא לטפל לפי הוראות היצרן.

12345

פורסם

ישנם מספר דיונים בנושא.. עם הניסיון שצברנו בשנים האחרונות.

א - בעניין: שנה עם יפייפייה [סיכום מקוצר של שנה עם ג'ולייטה 170 כ"ס TCT]

** -

מניסיוני , לומדים לא לחמם את הממסרה . .... הבלם משמש כקלץ' , והן מכין את הרכב לזינוק (פתיחה), וזינוק בעלייה .

לחיצה ארוכה על הבלם - מנתקת את הממסרה ומעבירה למצב N ניוטראל .

ב - העברת הגיר לניוטרל מונע בלאי?

ג - גיר DSG פורד גלקסי 2012

ד - גיר של פולקסווגן ג'טה 1.4 2011

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

התקדמות קדימה או עם חצי קלאץ' (זחילה, חנייה) או תוך שילוב להילוך ראשון/שני בלי גז (כאשר המצמד לא לחוץ)

פורסם

לגלוש תוך חיבור מלא בין הגיר למנוע (ללא לחיצה על דוושת המצמד) זה מצויין. תיארתי מה זה גלישה באופן כללי.

פורסם

נשמע מהייעוץ שלכם שדי מפחיד לרכוש רכב עם תיבת ההילוכים הנ"ל.

חשבתי בעתיד הקרוב לרכוש את הסקודה קודיאק (שיש לה גיר כזה)...

אני מתחיל לחשוב שוב...

• תוכן חדש...