Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני צריך להחליף את החיישן ברכב.

חיפשתי בפורום וביוטיוב מדריך לשנתון של הרכב, אך לא מצאתי.

יש אתרים נוספים שאפשר לחפש בהם? תודה

פורסם

קח תראה בגדול:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?657929-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F-%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3

אני מאמין שזה תואם לפעולות שתצטרך לעשות שזה לפרק כמובן סעפת.

ולמה אתה בטוח שהבעיה היא בחיישן? רק על סמך קוד תקלה שהמחשב זורק עליו?

פורסם

ליישן נקישות מושפע מסימפטומים של מיכלולים אחרים שעלולים להיות לקויים כגון דלק לא איכותי, מצתים בלויים, חוסר חיווט לחיישן וכו...אם כל אלה ניבדקו אז ככל הניראה החיישן תקול.

פורסם

מצתים בלויים יכולים להביא לשריפה לא מושלמת בחלל תא השריפה. כמו כן במצתים בלויים מרווח האלקטרודה גדל - כל זאת ועוד יכול להטעות חיישן נקישות תקין.

פורסם

שלילי, אף אחד מהדברים הללו לא מרגשים את חיישן הנקישות כלל.

יש הבדל מאוד גדול ומהותי בין ״שריפה לא מושלמת״ או פספוס הצתה, לבין נקישות.

מה גם שקוד תקלה של חיישן נקישות לא קשור לפעילות המנוע אלא לחיישן נקישות עצמו. המחשב מזהה אם החיישן סובל מחוסר תגבתיות או מקוצר למתח/אדמה.

יום טוב גם לך

פורסם

צר לי לאכזב אותך אך אתה טועה ומטעה הפעם...

מצתים לא מתאימים, בלויים, שלא מייצרים ניצוץ תקין ובריא בהחלט משפיעים על קוד תקלה שקשור לחיישן נקישות ובמיוחד במאזדה הזו שחיישן הנקישות יושב במיקום לא פשוט המצריך הורדה של סעפת היניקה הייתי כן בודק תחילה את המצתים.

פורסם
שלילי, אף אחד מהדברים הללו לא מרגשים את חיישן הנקישות כלל.

יש הבדל מאוד גדול ומהותי בין ״שריפה לא מושלמת״ או פספוס הצתה, לבין נקישות.

מה גם שקוד תקלה של חיישן נקישות לא קשור לפעילות המנוע אלא לחיישן נקישות עצמו. המחשב מזהה אם החיישן סובל מחוסר תגבתיות או מקוצר למתח/אדמה.

+1

החיישן הזה הוא סה"כ מיקרופון שמזהה צליל נקישה.

מה שכן יכול להשפיע על תפקודו הוא המומנט בו הוא מהודק לבלוק המנוע.

פורסם

פותח השירשור, שתף אותנו בבקשה מה הוא קוד התקלה שמופיע לך במחשב, ואז ניראה מי טועה ומי מטעה.

יום טוב גם לך

פורסם

גם אם קוד התקלה יצביע על חיישן נקישות זה עדיין לא אומר שהבעיה בו. כבר ניתקלתי במצבים בהם קוד תקלה הראה חיישן נקישות שגם לאחר החלפה לחיישן מקורי חדש לא פתרה את קוד התקלה והיא חזרה...ואגב...גם ניראה לי היה שירשור כזה לא מזמן כניראה ניבלע פה איפשהו. בכל מיקרה תקלה של חיישן נקישות יכולה גם לבלבל ולכן לפני שרצים להחליף אותו ולזרוק סתם כסף יש לבדוק מה יכול לגרום לחיישן הנקישות להצביע עח תקלה..כגון הצתה לקויה כמו שהזכרתי, מומנט הידוק לא נכון שזה סיכוי נמוך אם לא נגעו בו מעולם, דלק לא מתאים מבחינת אוקטן, ועוד כהנה וכהנה גורמים. אם הכל ניבדק ונמצא תקין יש לפרק החיישן ולראות מה ההתנגדות המתקבלת ממנו ולהשוות לנתוני יצרן. כמו כן לבדוק שהחיווט ההולך אליו תקין ומקבל מתח. חיישן המקישות או אמנם המיקרופון של המנוע זה יפה לומר אבל הוא ניזון מכמה מרכיבים שעל פיהם הוא מייצר תגובה שתביא לפעולה תקינה ומדוייקת של המנוע. אם אחד המרכיבים האלה בדרך כושל אז החיישן עלול שלא להגיב נכון וזה יכול להקפיץ עליו קוד תקלה.

פורסם
יש לפרק החיישן ולראות מה ההתנגדות המתקבלת ממנו ולהשוות לנתוני יצרן.

לחיישן נקישות לרוב לא נקובה התנגדות אופיינית. בודקים שהוא לא מקצר לאדמה (לגוף), בודקים שהחיווט למחשב תקין, ואת התקינות של החיישן עצמו ניתן לבדוק בעיקר על ידי סקופ.

את תהליך האיבחון מתאר יצרן חיישנים קטן בשם hella:

https://www.hella.com/techworld/za/Technical/Sensors-and-actuators/Car-knock-sensor-troubleshooting-4012/

כמו כן לבדוק שהחיווט ההולך אליו תקין ומקבל מתח.

לרוב חיישן נקישות לא מוזן במתח (ישנם כאלה שהם ממש מיקרופונים אקוסטים והם כן מוזנים). חיישן נקישות קלאסי מכיל רכיב (גביש) פייזואלקטרי הממיר רעידות לאות מתח. אות מתח זה יוצא אל המחשב ניהול מנוע ומנותח על ידו.

חיישן המקישות או אמנם המיקרופון של המנוע זה יפה לומר אבל הוא ניזון מכמה מרכיבים שעל פיהם הוא מייצר תגובה שתביא לפעולה תקינה ומדוייקת של המנוע. אם אחד המרכיבים האלה בדרך כושל אז החיישן עלול שלא להגיב נכון וזה יכול להקפיץ עליו קוד תקלה.

חיישן נקישות לא ניזון משום דבר. כאמור הוא רכיב פשוט העומד בזכות עצמו וממיר רעידות לאות חשמלי.

הרכיב הפייזואלקטרי של החיישן מכוייל להגיב בתחום התדרים האופייני לנקישות.

מחשב ניהול מנוע יודע לסנן ולנתח את האות המיוצר על ידי חיישן הנקישות, וכאשר תדרים מסויימים חוצים רף עוצמה מסויים המחשב מסיק מכך שהייתה נקישה.

(סימוכין: https://www.azosensors.com/article.aspx?ArticleID=50)

בעיות הצתה לא יביאו לעלייה חדה באותם תדרים שאופיניים לנקישות ולא יגרמו לשום דבר ממה שרשמת.

המחשב לרוב יודע לזהות שתי תקלות בחיישן הנקישות:

1. חיישן מקוצר לאדמה.

2. חוסר תגובתיות של החיישן (עוצמת האות לא משתנה בהתאם לעומס מנוע).

יתכן שמחשבים מודרנים יודעים למדוד פרמטרים נוספים אבל זה הבסיס.

שום דבר מאלו לא קשור לבעיות הצתה.

דלק בעייתי אכן יגרום לנקישות והמחשב יכייל את תיזמון ההצתה בהתאם. אם המחשב יראה שקיזוז זמן ההצתה לא מונע את הנקישות אכן הוא ידווח על תקלה, רק שלדעתי הוא לא ידווח על בעיה בחיישן עצמו, אלא על נקישות במנוע.

יום טוב גם לך

פורסם

מאמרים זה יפה, תהליכי בדיקה זה מדהים ונכון אך הנסיון ועובדות בשטח קצת מתעלות על זה. ישנם חיישני נקישות שכן מוזני מתח וגם ייכולים להיבדק על ידי התנגדות. דטונציות חריגות במנוע שיכולות לנבוע ממצתים לא תקינים יכולים להביא לכך שחיישן נקישות לא יצליח לייצר קידום הצתה מיתבקש לצורך יעילות עבודת מנוע תקינה מה שיביא לכאילו בעיה בחיישן.

אני לא שולל שלא קיימת בעיה בחיישן עצמו אך לפני נכל הייתי כן בודק את המרכיבים שהחיישן ניזון מהם על מנת לתפקד נכון.

פורסם

אולי תפסיק לנפנף ב "ניסיון שלך בשטח" כאמתלה לכתיבת דברים שגויים? אם כבר כאשר המחשב (המחשב לא החיישן). מזהה צלצולים הוא מאחר הצתה לא מקדם הצתה.

פורסם

בוודאי שהמחשב הוא זה שממנו יוצאת הפקודה לקידום הצתה. החיישן סהכ מעביר לו את הנתון מבחינת יש צילצולים/ נקישות חריגות או לא. ובעניין הניסיון...אני מאמין שאתה גם ב 99,9 אחוז מיסתמך על הנסיון שלך ועל הידע שלך שצברת בזכות זה שהתנסית. זה שאתה לא ניתקל אולי במצבים כלשהם ואולי מתנהל בצורה רובוטית או מערכתית לא אומר שאני או אחרים צריכים להתנהל כך. חקירת מיקרה או תקלה כשלהי במיוחד בתחום הרכב יכולה לקחת זמן ולפעמים יכולה להיראות כלא הגיונית ואם תקרא קצת שירשורים מהעבר אותם העליתי אתה תבין בדיוק למה אני מיתכוון לפני שנחרצו גורלות של מיכלולים תקינים.

• תוכן חדש...