Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האמת שברשתות החברתיות היבואנים דווקא די פעילים. אבל לא באופן ישיר, אלא באמצעות משרדי פרסום שמנהלים להם קמפיינים.

ח'ברה עם ראש מאד קריאייטיבי, אבל שמבינים מעט מאד ברכב:

כל שאלה הכי בסיסית מפנים אותך לנציג מכירות, כל ביקורת - ממש משתדלים להתעלם...

גם כאן בפורום אני רואה לפעמים "הבלחה" של יבואנים מסויימים, אבל בד"כ מאד חד-פעמי ומצומצם (למשל, בהשקה של דגם חדש)

הם בטח שלא "נגררים" כאן לדיונים ביקורתיים, מעבר למתן תשובות אינפורמטיביות (לרוב דיי לקוניות).

תהיתי מה היה קורה אם נציגים יותר סמכותיים, שקרובים ל-"מקבלי ההחלטות" היו מתערבים באופן פעיל ויומיומי כאן בדיונים השונים?

לפעמים התחושה היא שהם מתייחסים להחלטות ותכנונים שלהם כאל "סודות מדינה", שחשיפתם אוטומטית תקנה יתרון למתחרים.

לכן, הם מצמצמים את המסרים ככל האפשר ובאופן חד-צדדי, על פי המטרות שהוגדרו בקמפיין המכירות הקרוב.

אני דווקא בא וטוען שבדיוק להיפך! אם הם היו משתפים פעולה עם דיונים (כולל אפילו מאד ביקורתיים) שנערכים כאן בפורום, ומגלים אפילו שקיפות חלקית לגבי מערכת השיקולים שלהם, אז הם היו מרוויחים בגדול!

בטווח הקצר, נכון - ספק (יבואן) עלול להפסיד לקוחות בגלל עסקה פחות אטרקטיבית.

אבל בטווח הארוך לקוחות בכל מקום בעולם (כן, אפילו בישראל), מעדיפים ספק שיוצא איתם אמין ו"שקוף" לטוב ולרע, וגם עוזרים לספק להשתפר ולהרוויח יותר בזכות לקוחות נאמנים, ובזכות דימוי חיובי!

אתן שתי דוגמאות מהתקופה האחרונה...

1. קרסו - ניסן קשקאי

התרשמתי לטובה מנהיגת מבחן בקשקאי החדשה. אבל התאכזבתי שברמת האבזור הבכירה לא מייבאים את מערכת ה-ProPilot שמקבלת

שבחים רבים במבחנים בחו"ל!

ביקשתי תגובה של מנהל המוצר מקרסו, והוא הסכים לשוחח איתי בטלפון - הסביר שהם עורכים סקרי לקוחות, והגיעו למסקנה שהציבור נותן עדיפות

לפיצ'רים אחרים על פני בקרת שיוט אדפטיבית (פרופיילוט, מי שלא מכיר - זה הרבה יותר משיוט אדפטיבי!)

עכשיו, אם במקביל ל"סקרי הלקוחות", אותו נציג היה משתתף כאן בדיון בנושא, מה היה קורה?

נגיד שהיתה עולה כאן שאלה - מה לקוח פוטנצייאלי של קשקאי ב-160K ש"ח מעדיף - מערכת מוצלחת של נהיגה חצי אוטונומית, או חימום מושבים +מושבי עור + גג נפתח? (רק לצורך הדוגמא, נגיד שאלו אופציות שקולות במחיר)

ומה היה קורה אם חברי פורום רבים היו מביעים דיעה הפוכה לחלוטין מ-"סקרי הלקוחות" שקרסו הזמינו?

והאם זה היה "אסון" כזה גדול למכירות ניסן, אם היינו מעמתים אותו עם העובדה שיבואן סובארו מצייד את XV ופורסטר ב-Eye-Sight כמעט בכל רמות האבזור?

שאלות פתוחות, אתם תענו... ;-)

2. לובינסקי - פיג'ו 3008.

כבר "חפרתי" כאן בלי סוף על כך שחשוב לי (מקווה שלעוד כמה "שרוטים" כמוני..) תאורת FULL LED. מבחינתי זה הכי בטיחות!

לא נטחן לכם את השכל שוב, אבל רק אציין שנציג מכירות שלא אזכיר את שמו ומיקומו, לחש לי באוזן שהוא אמר ב"שיחות סגורות"

שהם חייבים לתת FULL LED, גם בדגמים שזולים יותר מ-200K שקלים. (פה דווקא ניסן יוצאים סבבה לגמרי...)

אגב, אחת הסיבות ש"חתכתי" ורכשתי בסוף מגאן, היא שלובינסקי לא הסכימו לחשוף לי מידע "סודי ביותר" - האם ב-C5 אירקרוס הם מתכוונים

להיות טיפה יותר "לארג'ים" מ-3008 ולהוסיף לד מלא במחיר שפוי. לפחות במקרה שלי -הפסד שלהם.

אם היו מבטיחים לי ש-C5 תענה על צורך זה, הייתי ממתין בסבלנות עד לקיץ, וגם מתאמץ להגדיל קצת תקציב בשביל האיירקרוס המצויינת!

כמובן שאפשר לחשוב על עוד עשרות דוגמאות שלא קשורות בכלל לנושא של אבזור, כל הדיונים שעולים כאן לעיתים קרובות -

מדיניות היבואן באחריות / "רצון טוב" , עלויות חלפים ותיקונים, למה מייבאים דגם X ולא מייבאים דגם Y, ועוד ועוד.

וב-LEVEL הרחב יותר, אני טענתי גם בפוסט אחר שאנו בתקופה שבה יש הרבה יותר שקיפות כמעט בכל תחום אפשרי.

מוצרי חשמל וסלולר הם דוגמא מצויינת - לאנשי המכירות והפרסום קשה הרבה יותר להתמודד עם "חשיפת האמת" לטוב ולרע!

אנשים משתפים וחוקרים ומבקרים דרך מדיות הצרכנות השונות - אם זה דרך ZAP, או Wisebuy, או סתם גיגול פשוט!

לא צריך להיות גאון באלקטרוניקה כדי להבין מה הפאקים של הדגם האחרון של אנדרואיד כזה או אחר, למה עדיף לחכות לגרסה הבאה,

וכמובן ... איפה אפשר להשיג הכי זול.

נכון שתחום הרכב שונה באופן מהותי, במיוחד ב"שכונה" המאד מונופוליסטית שלנו. אבל הטענה שלי היא שאותה שקיפות שמקשה את החיים

ליבואנים ויצרנים באלקטרוניקה, אין סיבה שלא תקשה את חייהם של יבואני הרכב.

אז הנה זרקתי כפפה!

אל תגידו מחר (יבואנים יקרים) את הפתגם - If you can't beat them , join them,

בואו תצטרפו אלינו כבר היום! ;-)

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

1. למה אתה חושב שמישהו מקרסו צריך את הפורום כדי לגלות שבXV יש מערכות בטיחות? זה מידע זמין לכל ברשת ואם הם הגדירו את הXV כמתחרה שהם משווים אליו, אז המידע הנ"ל נמצא ברשותם.

2. תאורת לד זה מעולה, אחד ה-פיצ'רים מבחינתי גם, אבל כמה היית מוכן להוסיף בתשלום עבורה או לחלופין איזה אבזור קיים היית מקריב?

3. אם אכן מבוצע סקר לקוחות, הם מכירים את הלקוחות ויודעים את מי הם שואלים, מה מבטיח ליבואן שמי שמגיב תחת כינוי מסתורי ברשת הוא לקוח פוטנציאלי לרכב הספציפי (למשל קשקשאי) ולא לקוח של יונדאי גטס GLF במקרה הטוב שאוהב לפנטז ברשת\עובד של חברה מתחרה\סתם קשקשן מקלדת?

סתם כמה נקודות למחשבה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
1. למה אתה חושב שמישהו מקרסו צריך את הפורום כדי לגלות שבXV יש מערכות בטיחות? זה מידע זמין לכל ברשת ואם הם הגדירו את הXV כמתחרה שהם משווים אליו, אז המידע הנ"ל נמצא ברשותם.

2. תאורת לד זה מעולה, אחד ה-פיצ'רים מבחינתי גם, אבל כמה היית מוכן להוסיף בתשלום עבורה או לחלופין איזה אבזור קיים היית מקריב?

3. אם אכן מבוצע סקר לקוחות, הם מכירים את הלקוחות ויודעים את מי הם שואלים, מה מבטיח ליבואן שמי שמגיב תחת כינוי מסתורי ברשת הוא לקוח פוטנציאלי לרכב הספציפי (למשל קשקשאי) ולא לקוח של יונדאי גטס GLF במקרה הטוב שאוהב לפנטז ברשת\עובד של חברה מתחרה\סתם קשקשן מקלדת?

סתם כמה נקודות למחשבה.

1. ברור שבשביל ההשוואה עצמה הוא לא צריך. הוא בעצם לא צריך מאיתנו שום דבר.

אבל כדאי לו לגלות שלקוחות פוטנצייאלים רבים שמבינים דבר או שניים ברכב נותנים עדיפות ל-XV בגלל פיצ'ר שהיבואן הסיק שפחות חשוב.

יש טונות של מידע זמין, אבל לא תמיד העין "מפוקסת" על מה שחשוב.

2. זה גם מה שכדאי שהיבואנים ישאלו. התוספת שלי - כדאי להם גם לשאול את חברי CarsForum על מגוון דיעותיהם. (לא במקום הסקרים. בנוסף).

3. אני יוצא מנקודת הנחה זהירה שבפורום רציני כמו שלנו, על כל "קשקשן מקלדת" יש לפחות 10 חברים רציניים שתחום הרכב יקר לליבם ומקדישים מחשבה להיבטים רבים. כלומר, אפילו אם לא מתכוונים לרכוש את הרכב הספייציפי ורק "מפנטזים" עליו, הם לגמרי מייצגים לקוחות פוטנצייאלים שפשוט לא יודעים לשאול את השאלות הנכונות באולם תצוגה, או בחשיפה לפרסומת.

אם היחס בין "קשקשנים" ל-"רציניים" הוא הפוך, אז חוששני שאפשר לסגור את הפורום. :-)

פורסם

יש הבדל גדול בין שיחה בעל פה למשהו כתוב, ואני יכול להבין היטב מדוע נציגי היבואן יעדיפו לא לכתוב בנוגע למערכת השיקולים שלהם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
יש הבדל גדול בין שיחה בעל פה למשהו כתוב, ואני יכול להבין היטב מדוע נציגי היבואן יעדיפו לא לכתוב בנוגע למערכת השיקולים שלהם.

אבל הדברים ממילא כתובים. לפעמים אפילו נופלות טעויות או ספקולציות שכדאי ליבואן לתקן.

אז אולי תכני קארספורום עדיין לא נחשפים לציבור הרחב באותו היקף כמו מבחנים במגזיני רכב.

ואולי מגזיני הרכב עדיין לא נחשפים כמו פרסומות (שמצטטות רק את המשפט הכי מפרגן במבחן דרכים),

או כמו תוכניות צרכנות בפריים-טיים (או לחילופין - "במוסך אמרו לי שזה רכב פח").

אבל הפער בין כל המדיות השונות, במיוחד עם אלה שבאינטרנט מצטמצם בקצב מסחרר!

אנשים היום מגגלים ועושים זאפ מול הפרצוף של האיש מכירות שעומד מולם, עוד לפני שהוא פותח את הפה ומנסה שיחה בע"פ.

פורסם

כמה מהמגיבים פה מייצגים פרופיל של לקוח פוטנציאלי לרכבים האלה?

יש בפורום סוג של אנטי לג'יפונים,שמהווים את רוב המכירות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תשמע,

אני מפלח את רוכשי הרכב לכמה קטגוריות -

הראשונה:הלקוחות שקונים רכב קונים אותו באותה שיטה שהם קונים מקרר - מבחינתם רכב זה מקרר יקר.

אם קניה לפי מוניטין אמינות של המותג(טויוטה מותג עם שם אמין אז קונים - כמו קונסטרוקטה של בעולם מכונות הכביסה), או המלצה של קרוב משפחה/שכן שיודע וכמובן שמירת הערך והאמינות של המכונה מבחינתם זה ערך עליון! כניסה לסוכנות מבחינתם היא כמו כניסה לחנות מוצרי חשמל.

מסתובבים סביב המקררים מקסימום הולכים לחנות חשמל אחרת(סוכנות) ובסוף מוצאים את המקרר שהוא סט הפשרות הכי קטן בשבילם ואותו הם קונים - חלומם של אנשי המכירות, כי הם מתייחסות לרכב כמוצר ניטרלי וקל לדחוף להם הנחה פה ושם ולשכנע אותם לרכוש את מרכולתם.

השניה:אנשי השופוני והלוגו, הם מסתכלים על הרכב כמו אביזר אופנה - הם ירצו מותג מספיק יוקרתי, העיצוב חשוב להם והמיצוב של הרכב ממצב אותם.

הם לרוב יחפשו או מותגי יוקרה, ג׳יפונים מפונפנים ושאו-אופ והרבה ממנו - חלקם יסכימו גם להוציא לא מעט כסף על אביזר האופנה שימצב אותם.

2 הקבוצות האלו לדעתי מהוות אחוז גבוהה מרוכשי הרכבים - לשתיהם cf הוא פחות רלוונטי, הסבר של יבואן על יבואן כזה או אחר על אבזור כזה או אחר ושיקולים עיסקיים לא רלוונטי להם ולכן אין טעם ליבואן ״להוציא אנרגיה״ במקום שבו הם לא יחפשו אותו.

הקטגוריה בה אתה לדוגמא נמצא(אנשים שמתעסקים בזה קצת כתחביב, שחשוב להם דברים ספציפים מאוד וכו׳) - היא נישתית.

אחד ההוכחות לתאוריה הנ״ל אפשר לשים את 2 המותגים שכן פעילים פה בצורה מסויימת מסויימת, מצד אחד יש את קבוצת לובינסקי שמייצגת 2 מותגים שפלח השוק שמעניין אותו לדעת קצת מעבר הוא גדול יותר(מכיוון שהוא טאבו אצל הרבה ממחפשי המקררים, אם כי העסק נסדק אם השנים) - בצד השני דאצ׳יה, שבאה להציג קו סטרייט פאוורד ומאוד טכני למי שיושב ועושה חישוב של מה שווה לי להשקיע ברכב ומה לא, ולכן לדעתי לשתיהם יש ייצוג מסויים בפורום שגם יחסית מצליח.

יבואן סוזוקי שניסה משהו דומה לא שרד יום - דברים כמו מערכות בטיחות מקוריות שהוא הותקף לגביהם ע״י חברי הפורום כנראה פחות חשובות ללקוחות שלו, הם רוצים מקרר אמין - סוזוקי מוכרת מקרר אמין, זה הכל(עם קצת פלפול אפשר למכור ללקוח שלא מבין מוביילאי במקום מערכת מקורית כיתרון, שמים קמצוץ שקר פטריוטי ומכרת).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
תשמע,

הראשונה:הלקוחות שקונים רכב קונים אותו באותה שיטה שהם קונים מקרר - מבחינתם רכב זה מקרר יקר.

אם קניה לפי מוניטין אמינות של המותג(טויוטה מותג עם שם אמין אז קונים - כמו קונסטרוקטה של בעולם מכונות הכביסה), או המלצה של קרוב משפחה/שכן שיודע וכמובן שמירת הערך והאמינות של המכונה מבחינתם זה ערך עליון! כניסה לסוכנות מבחינתם היא כמו כניסה לחנות מוצרי חשמל.

מסתובבים סביב המקררים מקסימום הולכים לחנות חשמל אחרת(סוכנות) ובסוף מוצאים את המקרר שהוא סט הפשרות הכי קטן בשבילם ואותו הם קונים - חלומם של אנשי המכירות, כי הם מתייחסות לרכב כמוצר ניטרלי וקל לדחוף להם הנחה פה ושם ולשכנע אותם לרכוש את מרכולתם.

השניה:אנשי השופוני והלוגו, הם מסתכלים על הרכב כמו אביזר אופנה - הם ירצו מותג מספיק יוקרתי, העיצוב חשוב להם והמיצוב של הרכב ממצב אותם.

הם לרוב יחפשו או מותגי יוקרה, ג׳יפונים מפונפנים ושאו-אופ והרבה ממנו - חלקם יסכימו גם להוציא לא מעט כסף על אביזר האופנה שימצב אותם.

2 הקבוצות האלו לדעתי מהוות אחוז גבוהה מרוכשי הרכבים - לשתיהם cf הוא פחות רלוונטי, הסבר של יבואן על יבואן כזה או אחר על אבזור כזה או אחר ושיקולים עיסקיים לא רלוונטי להם ולכן אין טעם ליבואן ״להוציא אנרגיה״ במקום שבו הם לא יחפשו אותו.

הקטגוריה בה אתה לדוגמא נמצא(אנשים שמתעסקים בזה קצת כתחביב, שחשוב להם דברים ספציפים מאוד וכו׳) - היא נישתית.

אחד ההוכחות לתאוריה הנ״ל אפשר לשים את 2 המותגים שכן פעילים פה בצורה מסויימת מסויימת, מצד אחד יש את קבוצת לובינסקי שמייצגת 2 מותגים שפלח השוק שמעניין אותו לדעת קצת מעבר הוא גדול יותר(מכיוון שהוא טאבו אצל הרבה ממחפשי המקררים, אם כי העסק נסדק אם השנים) - בצד השני דאצ׳יה, שבאה להציג קו סטרייט פאוורד ומאוד טכני למי שיושב ועושה חישוב של מה שווה לי להשקיע ברכב ומה לא, ולכן לדעתי לשתיהם יש ייצוג מסויים בפורום שגם יחסית מצליח.

יבואן סוזוקי שניסה משהו דומה לא שרד יום - דברים כמו מערכות בטיחות מקוריות שהוא הותקף לגביהם ע״י חברי הפורום כנראה פחות חשובות ללקוחות שלו, הם רוצים מקרר אמין - סוזוקי מוכרת מקרר אמין, זה הכל(עם קצת פלפול אפשר למכור ללקוח שלא מבין מוביילאי במקום מערכת מקורית כיתרון, שמים קמצוץ שקר פטריוטי ומכרת).

נכון מאד! אבל היכן הסתירה לדבריי?

בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" , יש דיונים מעמיקים וסופר מקצועיים גם לח'ברה אחרי צבא עם תקציב לסוזוקי יד-2,

וגם ללקוחות "פרימיום" של רכבים שגם אני מפנטז עליהם.

כל יצרן, כל דגם, ואפילו כל רמת אבזור - עם רמת הציפיות מהקטגוריה בה הוא מתחרה!

ה"שוק" טיפש? לא יודע/לא מחשיב מה חשוב? בכוחנו להשפיע ולשנות דיעות קדומות לא פחות מ"אוטו" ו"נטקאר" (בעצם יותר!)

לגבי קהל יעד של אנשים שלכאורה "פחות מבינים" מה חשוב,

אני יותר אופטימי ממך.

גם ה"מקובעים" שבהם, חסידים של בעל המוסך, הדודה ולוי יצחק, באיזשהו שלב "עושים גוגל", רק בגלל שזה כה פשוט ונטול מאמץ.

שמתם לב כמה שאילתות סתמיות בגוגל על רכב מסויים

כבר היום מפנות היישר לדיוני carsforum בתוצאות הראשונות? זה בכלל לא משפיע על סולם העדיפויות של אף אחד???

אני טוען שמשפיע מאד אפילו על "לקוחות מקרר", זאת רק ההתחלה, והרבה מעבר לגבולות הפורום הנוכחי ;-)

פורסם

אין לאף יבואן אינטרס להיגרר לדיונים בפורום.

כמה שכמות הגולשים בפורום מכובדת, יוזרים אנונימיים רבים ככל שיהיו, אינם מהווים מדגם מייצג.

אם יבואן מבצע סקר בקרב לקוחות פוטנציאלים הוא מבוצע על פי קרטריונים מאד ברורים והדבר לא אפשרי כאן.

גם אם 70% מגולשי הפורום יציינו שמעדיפים בקרת שיוט אדפטיבית על פני מושבי עור מחוממים זה לא אומר שומדבר ולכן ליבואן יש הרבה יותר מה להפסיד, כפי שאמרת, מחשש שיגרר לדיוני ביקורת...

יחד עם זאת, כלקוח קצה, עדיין הייתי שמח לו כן היו מעורבים...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אני חושב שnoknok סיכם את זה בצורה הכי נכונה. ל90% מהאנשים שהולכים לקנות רכב בראש סדר העדיפות קיים שמירת ערך ואמינות נתפסת. פורומי רכב לא באמת מייצגים את הקהל הרחב, לפחות בארץ, אז למה להם בכלל להכנס לזה.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם
תשמע,

שכחנו את השלישית, והכי דומיננטית כנראה: קבוצת הליסינג, ש"בוחרים" מתוך מבחר מצומצם שקצין-הרכב\חשב-החברה סגר עם אנשי המכירות של אחת מספקיות הליסינג.

לדעתי, הקבוצה השלישית היא היא ההסבר המרכזי לרמת המקצועית הירודה ורמת השירות המחפירה של חלק מהיבואנים: אם למעלה מ 70% מהרכבים (בדגמים מסוימים) נמכרים לחברות הליסינג, אז לקוח פרטי הוא סוג של מטרד.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
פורסם
נכון מאד! אבל היכן הסתירה לדבריי?

בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" , יש דיונים מעמיקים וסופר מקצועיים גם לח'ברה אחרי צבא עם תקציב לסוזוקי יד-2,

וגם ללקוחות "פרימיום" של רכבים שגם אני מפנטז עליהם.

כל יצרן, כל דגם, ואפילו כל רמת אבזור - עם רמת הציפיות מהקטגוריה בה הוא מתחרה!

ה"שוק" טיפש? לא יודע/לא מחשיב מה חשוב? בכוחנו להשפיע ולשנות דיעות קדומות לא פחות מ"אוטו" ו"נטקאר" (בעצם יותר!)

לגבי קהל יעד של אנשים שלכאורה "פחות מבינים" מה חשוב,

אני יותר אופטימי ממך.

גם ה"מקובעים" שבהם, חסידים של בעל המוסך, הדודה ולוי יצחק, באיזשהו שלב "עושים גוגל", רק בגלל שזה כה פשוט ונטול מאמץ.

שמתם לב כמה שאילתות סתמיות בגוגל על רכב מסויים

כבר היום מפנות היישר לדיוני carsforum בתוצאות הראשונות? זה בכלל לא משפיע על סולם העדיפויות של אף אחד???

אני טוען שמשפיע מאד אפילו על "לקוחות מקרר", זאת רק ההתחלה, והרבה מעבר לגבולות הפורום הנוכחי ;-)

ואם הם יעשו גוגל על סוזוקי ויקפוץ להם בתוצאות מלחמה שלהם מול מגיבי cf על מערכות בטיחות אקטיביות מול מוביילאי?? הם יהיו בעמדת הפסד.

עדיף להשתיק, למה להכניס את עצמך לזה בכלל?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לגבי הדיונים בפורום הייעוץ.

נפתחים שם 10 נושאים ביום,נניח ש8 מהם על ידי יוזרים חדשים.

ביחס לכמות העסקאות המספר הזה זניח.

יש אנשים שעושים מחקר לפני שהם קונים טלויזיה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

הפורום הזה הוא בועה ביחס לעם ישראל.

את עם ישראל לא מעניין בכלל מה יש ברכב מעניין אותו שהרכב יהיה יפני-אמין-שלא-רואה-מוסך-וגם-אם-כן-זה-בסדר-כי-הוא-יפני.

מובילאיי נתפס כמוצר מעולה שכולם רוצים ובקרת שיוט אדפטיבית היא גימיק נחמד שלא ממש מהווה no-go לרובם המוחלט של רוכשי הרכבים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לא בהכרח.

הארכיטיפ של "יפני אמין", טויוטה קורולה, אכלה הרבה קש כשהביאה מוצר נחות (גיר רובוטי חד מצמדי גרוע).

מסתבר שגם אצלנו לא מוכנים לבלוע כל לוקש, אפילו טויוטה.

נ.ב, בקרת שיוט אדפטיבית זה דבר שמעצבן אותי באופן אישי.

כיום: סקודה קודיאק 1.5, פיג'ו 108 1.2
לפני: סקודה אוקטביה  *  סיטרואן C2VTS ❤️ *  פיג'ו 206  *  מזדה 3 * רובר 214SI ידנית ❤️ * מזדה לנטיס  * פורד אריקה ידנית
  • תוכן חדש...