Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מזה כחודשיים אני מתוסכל מתליית דברים בדירה חדשה מקבלן.

לעולם לא חייתי בדירות שבהן יש קירות גבס. בפעמים הבודדות בחיי שנתקלתי בקירות גבס הם היו דקים. הייתי קודח או תוקע מברג, מכניס דיבל פרפר, הדיבל היה נפתח ואז הייתי תולה את מה שהיה עליי לתלות.

בדירה עכשיו החיפוי גבס הוא לא דק. מדובר על כ6-7 סנטימטר חיפוי גבס, אחרי זה רווח של כמה מילימטרים ומאחורי כל זה מתחיל הקיר בטון/ בלוקים.

בנתיים אני מוצא כל מיני קומבינות, למשל את הווילונות תליתי על התקרה במקום על הקיר מעל החלון.

תליתי תמונה לא כבדה במיוחד על פרפר גבס בחדר השינה. היום כעבור חודש הדיבל יצא מהקיר.

תליתי רב שקע על 2 דיבלים "מיוחדים לגבס" שהיו עמוק בתוך הקיר גבס. היום כשהוצאתי תקע של השואב אבק מצאתי את עצמי עם הרב שקע כשבתוכו הברגים על הדיבל.

מה עושים במצב כזה? אני בטוח שאני מתקין את הדיבלים טוב, פשוט מה שמסביב לדיבל מתפורר והוא יוצא החוצה.

אפשר לקדוח ממש לעומק ולהגיע לקיר בטון, אבל זה דורש דיבלים מאוד ארוכים ומקדחים מאוד ארוכים ולא סטנדרטים מה שמסבך את כל הסיפור מאוד.

תודה מראש.

פורסם

יש דיבלים ממתכת לגבס שמתאימים גם למלים עמוקים. מה שעושים זה מבריגים עם מברג פנימה ואז הם נתקעים בפנים. אחכ לתוכם מבריגים את הבורג.

בהזדמנות אצלם, יש לי סטוק של כאלו.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

כנראה מדובר בקיר בלוק גבס, ולא בקיר לוחות גבס.

יש דיבל מיוחד לבלוק גבס, נראה כמו בורג גדול חלול.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כן, על זה דיברתי. פותה״ש, מחר אצלם ואעלה לכאן שתבין במה מדובר.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אכן מדובר בבלוק גבס. האם מדובר במין ספירלה מתכתית כזאת עם חור באמצע? שמעתי שהן לא אמינות במיוחד וגם נוטות ליפול עם חלק מהבלוק.

מה עם דיבל רוזטה? האם זה אובר קיל בשביל לתלות רב שקע או תמונה?

פורסם

בשביל תמונה רגילה ולא כבדה - אין צורך בדיבל רוזט.

בשביל רב שקע (בגלל עניין המשיכה החוצה) או כל דבר אחר שמצריך עמידות the best, שים דיבל רוזט (מגיע עם בורג ייעודי. לא תמיד זה מתאים לכל דבר).

דיבל רוזט מצריך קידוח עם מקדח בקוטר 10 מ"מ ולאחר מכן מברגה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפשר לקדוח ממש לעומק ולהגיע לקיר בטון, אבל זה דורש דיבלים מאוד ארוכים ומקדחים מאוד ארוכים ולא סטנדרטים מה שמסבך את כל הסיפור מאוד.

אין לי הרבה ניסיון עם קירות גבס.

הקצת שיש לי, כשהייתי צריך לתלות משהו כבד (זגגות) על קיר גבס, היה צריך לנסר חתיכה מהקיר ולהכניס קרש תומך, ולסגור את הסיפור חזרה עם גבס אחר כך.

כמו כן, הדיבלים ממתכת שלתוכם מבריגים בורג רגיל גם אמורים לעבוד במקרה שאתה מתאר.

מעבר לכל זה: דווקא ברגים ומקדחים ארוכים יפשטו לך את הבעייה מאד.

מקדחים ארוכים: אם יש לך פטישון, אין שום בעייה. קיימים מקדחים באורכים של 40 ס"מ. אמור להספיק לך...

אם אין לך פטישון, תוכל לעשות מה שאני עשיתי: לי יש אחד סיני מהומו-סנטר במבצע, עלה 300 ש"ח ואני קודח איתו בבטון הרבה. עברתי דירה לאחרונה, תליתי איתו כל כך הרבה דברים... לא ייאמן כמה הוא נוח יותר לשימוש ממקדחה רגילה עם מצב רטט (זו הסיבה שקניתי אותו האמת). או כמובן שתיקח משהו טוב ותהנה עוד יותר:wink:

ברגים, בכל גודל ואורך, קל למצוא בחנויות אספקה טכנית ובחנויות ייעודיות לברגים (בחיפה אני מכיר את לוי ברגים, ברגים חיפה). במקומות כמו שזר, אלמוג, בורג המפרץ, אפעל תיקונים ועוד, יש ברגים בכל גודל שתחפוץ ואם אין על המדף יוכלו להביא עבורך. כנ"ל דיבלים.

אני לא מכיר דיבלים אקסטרא ארוכים, אבל קל לדחוף את הדיבל עמוק לתוך החור בעזרת הבורג שאתה רוצה להכניס לו :wink:

*זה שאני לא מכיר, לא אומר שאין בשוק. זה רק אומר שאני עוד לא נקלתי.

מעבר לכל זה, יש עוד אפשרות אחת מעניינת: עוגן כימי. עושים חור בגבס, ממלאים אותו בחומר ודוחפים לתוכו את הבורג. בהצלחה להוציא את הבורג משם בלי לשבור את הקיר. 2 מוטות הברגה עם עוגן כימי מחזיקים מעקה זכוכית של כמה עשרות קילוגרמים (בקיר בטון, לא נבדק בקיר גבס).

מאחר ואני בטוח שאתה לא הראשון שנתקל בבעיה הזו, גש לחנות הקרובה לביתך\מועדפת עליך, ותשאל שם. הם בטוח יוכלו לכוון אותך למוצר הנכון יותר טוב ממני.

מקווה שעזרתי, והכי חשוב- תתחדש!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בדיוק נתקלתי בזה בדירה של אימי, גם לראשונה, תליתי איכשהו תמונות, מקוה שהן לא יפלו יום אחד.

אם יפלו אצטרך לפעול לפי מה שרשמו פה. :roll:

פורסם (נערך)

תודה רבה על העזרה.

תליתי את הרב שקע על 4 ספירלות מתברגות.

בהברגה שלהם נפל לי המון גבס בצדדים שכיסיתי עם שפכטל.

אם 4 ברגים כאלה לא יחזיקו לי את הרב שקע הזה אני פשוט אביא פטיש 5 קילו אשבור את הקיר ואבנה חדש מבלוקים.:-D

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

הספירלה הזו זה ההמצאה הכי גרועה לגבס, כבר שמבריגים אותה היא טוחנת את הקיר.

אם זה ממש בעיתי אז להשתמש ברוזט.

יד גם דיבל דפיקה לגבס נראה כמו חץ ממתכת, הם גם טובים

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)

מנסיון לקיר גבס

במידה ואתה חייב שהדבר יחזיק תנועה - רב שקע. מתלה מעילים. וכו.

אני משתמש בשילוב של דיבל + סיליקון.(רגיל או סופר 7. ) לא ניתן לפרק בלי חלק מהקיר !

בדירה הקודמת.

הייתי צריך לתלות מאוורר תקרה. בחדר שינה.

אבל הקבלן (חבלן עם תעודות. וקבלן ברמה הכי נמוכה שאני מכיר)

עשה תקרת פלטות גבס. במרחק של 20 ס"מ מהתקרה המקורית.

התוצאה. מקדח ארוך. פיליפס (ומוט הברגה. אחרי זה. שיבות צמוד תקרה + אום. ורק אז המאוורר.)

הייתי צריך 3 מוטות בגלל האורך. כדי למנוע נדנוד שלו כי התקרה רוקדת.

שנה אחרי והיו בחצי מהבית סדקים בתקרה. (ואין אצלנו שחקני כדורגל בבית שכדורים נוגעים בתקרה.)

אגב.

היה לי מקום שהיה צריך להתקין אביזר לנכים.

הידית הגדולה שיוצאת מהקיר. אבל יש לך קיר גבס בציפוי קרמיקה. ומאחוריו (10 ס"מ) קיר בלוק.

התוצאה. חתכנו את הקיר גבס (לפני הציפוי קרמיקה)

הכנסנו פלטות עץ (20 ס"מ רוחב על 40 ס"מ גובה. ) הן היו מחוברות עם ברגים ודבק עץ אחת לשניה.

אחרי 3 פלטות חיברנו אותן לקיר עם 4 ג'מבואים.

המשכנו להדביק פלטות עד לחלק החיצוני של הקיר גבס.

את הקרמיקה הדבקנו שם לפלטות עץ.

עכשיו קדחנו 4 חורים. בקרמיקה. והמשכנו עד לבטון.

ועוד 4 פיליפס ומוט הברגה מחוברים מהחלק החיצוני של המתכת ועד הקיר בלוק. בורג באורך 19 ס"מ

התוצאה 5 שנים עשרות נכים ואנשים. המתקן עומד. אין סדקים. ואין תנועה בקיר.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מה הקטע של צורת הבנייה הזו .

נתקלתי בזה לראשונה בממ"ד בדירה שאני משכיר .

שיטה מגעילה של הקבלן לחסוף כסף

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...