Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים

בשעה טובה אני מעוניין לקנות רכב - אני יודע שאני מחפש: סופר מיני עם גיר אוטומטי ובתקציב של עד 70K (פחות או יותר).

קצת פירוט על הצרכים: נסיעה יומית לעבודה (בכיוון אחד) עד 20ק"מ באיזור מישור החוף (הרצליה) + מידי פעם נסיעות לרעות (ליד מודיעין) להורים.

מקריאה פה בפורום ובביקורות ברשת נראה שטויוטה יאריס היא אופציה סולידית. במסגרת התקציב אני יכול להשיג את 2015 1.3 (99 כס) רמת גימור Style.

מכניסה לפרטים אני מבין שהיאריס היא יחסית בינונית (בהכל), רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתה בכביש מהיר - השאלה העיקרית שלי היא איפה בא לידי ביטוי (באופן שלילי כמובן) ה-99 כ"ס? האם בנסיעה בכביש 1 שהכל פנוי אוכל להגיע ל-140 בלי להרגיש שאני סוחט את המנוע?

יצא לי לעשות נסיעת מבחן על היאריס אבל רק עירונית וזה גם היה רכב 2017 עם מנוע 112 כ"ס. אשמח לשמוע מהניסיון שלכם.

בעניין אחר: חשבתי ללכת על סיאט איביזה (2016-2015) שעושה רושם שהיא חזקה יותר בביצועי מנוע אבל (1) הבנתי שמנוע הטורבו הוא לא למתחילים, (2) התבאסתי קשות מאיך שמערכת המולטימדיה נראת והחוסר תמיכה בעיברית. באיזה שהוא מקום זה גרם לי לחשוב לקחת רכב סופר מיני ללא מולטימדיה בכלל ופשוט לשים כסף על מערכת מולטימדיה באופן אישי. משתף על לבטים בקניית רכב ((:

עריכה: הוספתי שמעוניין בגיר אוטומטי וכן את פירוט הצרכים.

עריכה אחרונה על ידי shimi_123
פורסם

האיביזה תתעלה על היאריס בכל פרמטר למעט אמינות בגרסא האוטומטית, אם אתה מתכוון לידנית אז זו אופציה טובה בהחלט.

לא ציינת מהם הצרכים שלך ומגבלת התקציב, כך חברי הפורום יוכלו לעזור לך טוב יותר.

8) ידני זה הכי אחי 8)
פורסם (נערך)

אני יכול להבטיח לך שעד 140 תשמע את המנוע של היאריס צורח בקולי קולות בגלל הגיר הרציף. הבידוד רעשים גם לא משהו.

מנוע טורבו לא דורש ידע מיוחד בתפעול.ה

אם אתה רוצה אמינות וכוח, הייתי בוחן מאזדה 2. יותר איכותית ונעימה מבפנים, ובגרסת דינמאיק ומעלה יש כבר מערכות בטיחות כמו התראה על סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית במהירות עירונית.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

ומה לגבי נסיעה ב-120 עם היאריס? D:

אכן, 2 האופציות הנוספות ששמתי עליהן עין בקטגוריית הסופר מיני הן הסיאט איביזה וכן המאזדה 2. עושה קצת שיעורי בית על המאזדה וחוזר אליכם (:

פורסם

אה אוקיי, אני מבין עכשיו מה אתה אומר על רעשי המנוע.

חשבתי שלנסוע ביאריס על 140 יגרור רעש קבוע מהמנוע (שוב אני לא מבין גדול במנועים/כ"ס ובגלל זה שאלתי). ואני בהחלט מבין שזו לא חוויה נעימה להרגיש שאני "סוחט" את המנוע כל פעם שאני רוצה להאיץ מכל סיבה שהיא.

אנסה לבקש נסיעת מבחן נוספת על היאריס אבל על חלק של כביש בינעירוני, אני באמת רוצה להבין על מה מדובר.

במקביל בודק על מאזדה 2. זה רק אני או שבתמונות הרכב נראה יותר גדול ממה שהוא באמת?

פורסם

היתה לי את היאריס הזאת כשנתיים, ואכן יש רעש כשהמנוע מתאמץ.

לנסוע ב- 140 אפשרי במישור עם לא יותר מדי רעש. הסיבה - אתה בהילוך גבוה ושקט, אבל כל האצה (אפילו כדי לשמור על המהירות ) תלווה ברעש.

לגבי עליות - אכן עליות לירושלים יקרעו את המנוע. תוכל להגיע ל-120 בעליות אבל עם רעש ומרגישים שהמנוע מתאמץ.

90-100 בעליות - יותר סביר.

חוץ מזה לא היו לי שום בעיות אמינות.

איביזה כבר תעשה את העבודה בעליות, אבל כפי שכתבו - גיר אוטומאטי עלול להיות בעייתי.

המאזדה איפשהו ביניהן אבל עם מנוע רגיל (אטמוספרי).

הרכב הזה נותן ביצועים, אבל גם הוא בעליות נסחט (במיוחד אם נוסעים יומיום).

אם תוכל לשים יד על סופר מיני עם מנוע טורבו-בנזין בעל מומנט טוב (נאמר 16 קג"מ ומעלה) וגיר ידני, הרכב הזה יתאים הרבה יותר לעליות מאשר מנוע רגיל.

בהצלחה

פורסם (נערך)
היתה לי את היאריס הזאת כשנתיים, ואכן יש רעש כשהמנוע מתאמץ.

לנסוע ב- 140 אפשרי במישור עם לא יותר מדי רעש. הסיבה - אתה בהילוך גבוה ושקט, אבל כל האצה (אפילו כדי לשמור על המהירות ) תלווה ברעש.

לגבי עליות - אכן עליות לירושלים יקרעו את המנוע. תוכל להגיע ל-120 בעליות אבל עם רעש ומרגישים שהמנוע מתאמץ.

90-100 בעליות - יותר סביר.

חוץ מזה לא היו לי שום בעיות אמינות.

איביזה כבר תעשה את העבודה בעליות, אבל כפי שכתבו - גיר אוטומאטי עלול להיות בעייתי.

המאזדה איפשהו ביניהן אבל עם מנוע רגיל (אטמוספרי).

הרכב הזה נותן ביצועים, אבל גם הוא בעליות נסחט (במיוחד אם נוסעים יומיום).

אם תוכל לשים יד על סופר מיני עם מנוע טורבו-בנזין בעל מומנט טוב (נאמר 16 קג"מ ומעלה) וגיר ידני, הרכב הזה יתאים הרבה יותר לעליות מאשר מנוע רגיל.

בהצלחה

ביום-יום הנסיעות יהיו במישור החוף. מידי פעם הנסיעות להורים יכללו עליות אבל לא כמו עליות לירושלים. אקח את זה בחשבון!

תודה על הפידבק (:

עריכה אחרונה על ידי shimi_123
  • תוכן חדש...