Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בכך מספר פעמים לאחרונה. באופן עקבי, משאיות כבדות ואיטיות (וגם סתם סופות והאמרים איטיים) נמנעים באופן עקבי מירידה לשוליים ומתן אפשרות עקיפה לכלי רכב מאחוריהם, וזאת לאורך קילומטרים ארוכים, גם כשיש שוליים רחבים ומסודרים, מז"א טוב, יש שדה ראיה, ואפילו מספר מפרצי עצירה ותחנות אוטובוס לאורך הדרך.

האם קיים איסור בפקודה לרדת לשוליים או לעצור במפרץ עצירה כדי לאפשר לכלי רכב אחרים לחלוף? או סתם חוסר מודעות ושימת יין מהסוג הרגיל במקומותינו?

חזיר דיזל

פורסם

ייתכן שאני מפספס בתקנות.

1. רכב איטי צריך להימין ולנסוע בשול הדרך אם ניתן.

2. אך רכב איטי בתקנות הכוונה היא לא לרכב שנוסע לאט אלה לרכב שמהירותו המקסימלית אינה עולה על מהירות של 40 קמ"ש.

לפי האמור לעיל רכב צבאי שנוסע לאט (והוא לא רכב איטי כאמור בתקנות) לא חייב להימין לשול.

פורסם

מעבר לתקנות היבשות - אני מתכוון למצבים בהם הזדחלו באופן מובהק במהירות נמוכה בהרבה מהמהירות המותרת בכביש, בלי לספור קמ"שים. אולי לא נסעו 40 אלא 50. כל כלי רכב כבד ואיטי אחר במקומות האלה זז לשוליים במידה והתאפשר, או ירד לדקה למפרץ עצירה. העניין כל כך עקבי שלא יכולתי שלא לתהות אם קיימת פקודה מפורשת שבגללה הם נוסעים כך.

חזיר דיזל

פורסם

אני לא מכיר שום פקודה צבאית האוסרת על נהיגה שהיא שונה מהחוקים האזרחיים, למעט פקודה מחמירה לתקנות מהירויות נסיעה, כך לדוגמא ברכבים צבאיים כמו משאית או גרר וכד' - מהירות הנסיעה לא תעלה על 80 קמ"ש.

בנוסף - יש דבר הנמצא באינטרנט של הצבא, הנקרא 'ברקת' - שם מבצעים מטלות ומבחנים שונים.

לפי פקודה כל נהג צבאי חייב לבצע מטלות בברקת אחת לחודש או קצת יותר. במטלות בוודאות יש התייחסות למשאיות ונאמר במפורש כי יש לפנות את הדרך ולרדת לשוליים במקרה של עיכוב תנועה.

אם זה השתנה? יכול להיות, אבל השתחררתי לא מזמן, אז מה כבר יכול להשתנות? וגם אם השתנה במטלות, מה באמת הסיכוי שכבר כלל הנהגים מצייתים לפקודה?

עומר :-)

פורסם
סתם חוסר מודעות ושימת יין מהסוג הרגיל במקומותינו?

זה, בשילוב עם גיל הנהגים, שרובם הגדול בשירות חובה.

נהגתי לא מעט בסדיר, על האמר, המוגבל מבחינת החוק הצבאי ל65 קמש בשטח פתוח. לרדת לשוליים כשזה אפשרי זה בעיניי א' ב' של התחשבות בשאר הנהגים, ואני לא מתפלא לשמוע שנהגים לא עושים זאת.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...