Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השאלה כמו בכותרת.

מה הפידבק שיפסול מבחינתכם מוכר? 98% זה סביר או נמוך מדי?

בהנחה שהמוכר כבר כמה שנים. לאו דווקא מסין/הונג קונג או חנות.

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

98 זה בסדר גמור, פאשלות תמיד יהיו באשמתו או שלא.

בכל מקרה לא יצא לי לראות מוכרים עם הרבה פידבקים (נגיד כמה אלפים או עשרות אלפים) עם פחות מ99%.

יותר אזהר מכאלה עם כמות פידבקים בודדים אבל בכללי מרגיש מאוד בטוח באיביי.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

אם עולה לי ספק (בעקבות ציון של 98%, מה שלרוב מעלה לי ספק) אני פשוט הולך לתגובות.

99% מהמקרים אני מגלה שרוב התגובות מתפלגות לפי:

1) "המוצר לא הגיע" (חבילות של שטות בדולר), רוב התגובות

2) "זה זיוף" (מותגים במחיר מגוחך ביותר שברור שזה זיוף מההתחלה) יחד עם "זה לא עובד, DOA" (לרוב מוצרי אלקטרוניקה בשקל וחצי)

3) תגובות בודדות שנוגעות למוצר עצמו שאני רוצה לקנות או להתנהלות המוכר, והאמת שכאלה לא ראיתי עדיין אבל משוכנע שהן קיימות.

כמובן שאם אתקל בביקורת הנוגעת למוצר שאני רוצה, אהיה יותר זהיר ואבדוק שוב ואחפש עוד תגובות, אבל לרוב, כל עוד אני שומר על כללי האצבע הכל בסדר.

כללי האצבע:

1) אם זה זול מדיי, בפער משמעותי, אל תקנה. כנראה עוקץ.

2) אם המוכר נמצא רק שבועיים באיביי, ומוכר במחיר זול מדיי, אל תקנה. זה כמעט בטוח עוקץ. לא משנה מה הפידבק שלו. כמובן, שאם המחיר הגיוני וסביר, ייתכן שזה פשוט מוכר חדש והכל תקין.

3) אם רוב התגובות (השליליות) של המוכר הן "המוצר לא עובד", נחש מה? -אל תקנה...

אני בעצמי עברתי על כללים 1+2 לפני כחודשיים, ראיתי מצית שאהבתי במחיר אבסורדי. הזמנתי. מפה לשם, המוכר נעלם מאיביי ושירות הלקוחות של איביי דאג לזכות אותי במה ששילמתי- כל ה-1.98$ :lol:

אם אתה תוהה, הפער היה כ-8$: בין הטרנדינג (המחיר שרץ הכי הרבה למוצר)שהיה 10$ לבין ה-2$ ששילמתי. פער משמעותי.

מה שמביא אותי לכלל אצבע#4: לעולם, אבל לעולם, אל תשב מול אתר קניות אחרי יום ארוך ועבה, בשעות הלילה המאוחרות, אחרי שהכנסת לעצמך מנה או שתיים של אלכוהול :lol:

וזה נכון פי 7 לגבי אמאזון. הם מעוצבים בצורה שתגרום לך לרצות לקנות, נקודה. אחרי אלכוהול יותר קשה להילחם בזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אם המוצר זול, אני ממש לא מסתכל על הציון. קניתי גם ממוכרים עם ציון ממש נמוך (96%) ולרוב לא היו בעיות.

אני נזהר ממוכרים עם מעט מכירות - גם אם הציון גבוה (ובמיוחד עם הציון גבוה...).

אני נמנע (וממליץ להמנע) מקנייה באיביי מהסלולר, שהיא שקולה לקנייה תחת השפעת אלכוהול. במחשב רואים הכל ברור ומסודר, לא מפספסים פרטים ולא נופלים בפחים.

אחד המוכרים, שרימה אותי היה דוקא עם 99%, אבל מסתבר שהיה בכיוון של לסגור את החנות, משך את הזמן בשקרים, ונעלם מאיביי (אפילו ביקורת שלילית לא יכולתי לתת).

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • תוכן חדש...