Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שהתעניין בלימודי גרמנית. אז צילמתי לו מודעה שראיתי ודיברתי איתו לאחר מכן בטלפון על הנושא

יש לציין שמעולם לא התעניינתי בעצמי בלימודי גרמנית, ומעולם לא עשיתי שום חיפוש באינטרנט בנושא.

לאחר כמה ימים מאותה שיחה- פרסומת ביו טיוב לגבי לימודי גרמנית

האם זה סתם מקרי ? אולי.

האם נחשפתי בעבר למודעות של לימודי גרמנית ואני פשוט לא זוכר? אולי.

אבל בכול מקרה, עוד לפני קצת נמאס לי מהבילוש הקבוע של גוגל בנתונים שלי, והייתי מעוניין לנתק אותם לפחות מהסמארטפון.

האם יש אפשרות כזאת כמו בכותרת? או שתמיד יש חשש שהם מרגלים אחרי בגלל המערכת הפעלה?

פורסם

מערכת אנדרואיד שייכת לגוגל. גם אם תצליח לנתק גישה לדברים מסוימים, סביר מאוד להניח שיש להם גישה לדברים שאתה אפילו לא מודע להם. זה בדר"כ גם מה שעוזר להם לטרגט אותך עבור אותו פרסום שאתה מספר עליו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

באפליקציית settings יש תפריט Google (לפחות בגרסה 8), יש שם הרבה מאוד דברים שניתן לכבות.

זה לא אומר שלא יאספו עליך מידע בכלל, אבל אם אתה פאראנויד זה המקום להתחיל לחפש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

באופן עקרוני, אין קשר בין אנדרויד לשירותים של גוגל ואפשר ליצור טלפונים מבוססי אנדרויד שאינם מקושרים לגוגל,

ע״ע המכשירים של אמזון, שהם מבוססי אנדרויד.

יש אנדרוידים סיניים למיניהם שלא מכילים שום תוכנה של גוגל (לא רלוונטי לפה, סביר להניח שכל הממשק יהיה בסינית ללא אפשרות לשינוי)

במכשירים שעברו פריצה/root וכיו״ב ניתן (במערכות המתאימות) לשלוט באופן מדויק במה שנשלח פנימה והחוצה מהטלפון.

נדרשת לכך הבנה לא מועטה ונבירה בכל מיני אתרים מפוקפקים עם הסברים :-)

- - - - -

מה שכן, הרגלי הגלישה שלך עדיין יהיו חשופים לכל כי... ככה זה באינטרנט, בלי קשר לטלפונים.

אפשר להקשות על איסוף הנתונים אבל אי אפשר למנוע אותו לגמרי.

בנוגע למה שהעלית באופן ספציפי - ב-99.99 אחוז מהמקרים התשובה תהיה פשוטה,

ולא מדובר בשום ריגול או האזנה להקלטות, פשוט כן גלשת באיזה מקום מתאים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האם יש אפשרות כזאת כמו בכותרת? או שתמיד יש חשש שהם מרגלים אחרי בגלל המערכת הפעלה?

השאלה, מה זה ייתן לך? נניח חסמת, התנתקת, לא עוקבים אחריך יותר ולא מראים לך פרסמות מותאמות על סמך תוכן שאתה מתעניין בו.

מה זה יעזור ואיך זה ישפר את ההרגשה שלך?

לשאלתך, איפה צילמת את המודעה של לימודי גרמנית? אני מניח שלא בלוח מודעות ליד המועדון השכונתי אלא באתר כלשהו שאיכשהו קשור. הפרסומת המותאמת מגיעה משם, הרי צפית במודעה הזאת.

פורסם

מיליון אחוז לא התעניינתי ולא חיפשתי מעולם שום דבר על לימודי גרמנית.

כן התענייתי בכתבה מסויימת שהייתה בעיתונות הגרמנית לפני חודש בערך, יכול להיות שזה מאוד קשור לעניין.

בוקי, את המודעה אכן צילמתי מלוח מודעות.

פורסם (נערך)

בטח מוכר, אבל מתאים מאוד:

- שלום! זה פיצה גורדון?

לא אדוני זה פיצה גוגל.

- אז זה טעות במספר?

לא אדוני, גוגל קנתה את זה.

- בסדר. תרשום את ההזמנה שלי בבקשה.

טוב, אדוני, אתה רוצה את הרגיל שלך?

- הרגיל? מה, אתה מכיר אותי?

לפי זיהוי השיחות שלנו, ב- 12 הפעמים האחרונות, הזמנת פיצה עם גבינה, רטבים, וזיתים...

- בסדר! זהו זה!

אני יכול להציע לך הפעם ריקוטה, ארוגולה עם עגבניות יבשות?

- מה?! אני שונא ירקות!

הכולסטרול שלך לא טוב.

- איך אתה יודע?

באמצעות מדריך המנויים, יש לנו את התוצאות של בדיקות הדם שלך במשך 7 השנים האחרונות...

- בסדר, אבל אני לא רוצה פיצה כזו, אני כבר לוקח תרופות.

לא לקחת את התרופה באופן קבוע, לפני 4 חודשים, רכשת רק קופסה עם 30 טבליות בסופר פארם...

- קניתי עוד מבית מרקחת אחר!

זה לא מופיע על כרטיס האשראי שלך...

- שילמתי במזומן.

אבל אתה לא משכת מזומנים על פי העו"ש של הבנק שלך...

- יש לי מקור אחר של מזומנים.

זה לא נראה כך לפי הצהרת המס האחרונה שלך, אלא אם כן קנית אותם ממקור הכנסה לא מוכר...

- מה לעזאזל?? מספיק! אני חולה מ Google, Facebook, twitter, WhatsApp. אני הולך לאי בלי אינטרנט, שם אין קו טלפון סלולרי ואף אחד לא יכול לרגל עלי!

אני מבין, אדוני, אבל אתה צריך לחדש את הדרכון, כי הוא פג לפני 5 שבועות...

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

כן התענייתי בכתבה מסויימת שהייתה בעיתונות הגרמנית לפני חודש בערך, יכול להיות שזה מאוד קשור לעניין.

נו, זה כל מה שצריך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הבעיה היא הפרסומות של יוטיוב?

תוריד הרחבה ב-xposed לחסימה פרסומות ליוטיוב.

הבעיה ככלל היא כריית המידע של גוגל וגופים נוספים. מה שחוסם פרסומות כזה או אחר לא יכול לפתור, פשוט משום שהפרסומת היא רק התוצר הסופי של התהליך שמציק לפות"ש.

באופן מאוד בסיסי: גוגל מסנכרן בין המידע שאתה מזין לו במפות/דפדפן/מנוע חיפוש או כל מוצר אחר. עושה הצלבות בין מקורות המידע שלו למקורות מידע נוספים שהוזנו לו (אני מניח שיש איזושהיא תחלופת מידע באופן מסחרי בין שאר הגופים שעסוקים בזה) ומגיע למסקנות של מה לדעתו אתה "צריך", ואז מפרסם לך בזמן ובמקום הנכון (לפי האלגוריתם).

רוב הפעמים זה יוצא קריפי. בחלק קטן מהפעמים זה דווקא עלול לעזור. חלק מהרכישות שעשיתי של מוצרים שונים היו בעקבות פרסום (שבא לי במקרה בול בזמן) אחרי שיחה או התעניינות כזו או אחרת.

האמת שכל התחום הזה מרתק בדיוק כמו שהוא קריפי.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אשאל שאלה ברשותך: מה הבעיה בזה?

גוגל ופייסבוק יודעת שאני חובב מכוניות וטכנולוגיה? נהדר בשבילי. כל היום אני נכנס לשירותים האלו וצורך מידע חדש.

התפיסה צריכה להיות תמיד win win situation, אחרת מה הטעם להשתמש בשירות כזה או אחר?

פורסם

בדיוק, מה ההגיון להילחם בזה? אוספים מידע? סבבה שיאספו. לא מפריע לי.

כדי שלא יאספו צריך להתנתק מהכל, לא מספיק לחסום העברת מיידע מסלולרי. כיוון שזה לא ישים בחיים המודרניים, שיאספו. אם כבר רואים פרסומות אז לפחות משהו מתחומי העיניין שלי ולא סתם אוסף פירסומות לא קשורות.

פורסם

הבעיה מתחילה שמה שאתה רוצה לראות(מתחומי העניין שלך) זה לא תמיד מה שאתה צריך לראות. התועלת שלך לא מעניינת את החברות האלה בכלל, מה שמעניין אותם זה הרווח שלהם.

לא סתם רוב האוכלוסיה נהיית מכורה לסמארטפונים שלהם. המודעות לעניין הזה הולכת וגדלה. יש הרצאות מעניינות ב-TED שמדברות על הנושא הזה - attention economy אם זה מעניין אותך.

ובקשר לנושא, אכן אני מודע שאי אפשר להתנתק מזה לגמרי, ומקבל את זה במידה מסויימת. מה שאני לא מקבל זה פאקינג ציתותים לפלאפון שלי(מה שקרוב לודאי לא קרה), ואם זה אכן יש לי בעיה. שהחברות האלה ירגלו עליי בבית, אם אני יכול למנוע שירגלו אחרי כשאני בטלפון, אני אשתדל לעשות את זה. לא יקרה כלום אם במשך יום שלם אני לא אכנס ליו טיוב בזמן השירותים.

פורסם

לא הבנתי, אין מניעת איסוף מידע אודות הפעילות שלי תעזור לי לראות את "מה שאני צריך"?

פורסם

כשמתקינים רום אנדרואיד AOSP נקי, הוא מגיע בלי שום אפליקציות/שירותים של גוגל (צריך להתקין חיצונית), ככה שזה יכול להיות פתרון אפשרי.

• תוכן חדש...