Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

רכשתי ביטוח תאונות אישיות בזמן כניסתי לשירות קבע. בזמן רכישת הביטוח הבהרתי מפורשות שאני רוכב דו"ג ונאמר לי שאכן הנושא נרשם בפוליסה ובוטלה ההחרגה שמבטלת פיצוי במקרה של תאונת אופנוע.

לאחר השחרור יצרו איתי קשר מחברת הביטוח והציעו לי להמשיך את הביטוח באותם תנאים (בתשלום מעט גבוה יותר). אישרתי והביטוח הינו בתוקף עד היום הזה.

לצערי עברתי תאונת אופנוע, נפצעתי בצורה לא קלה וע"פ הפוליסה אני זכאי לפיצוי מכובד. הגשתי לחברת הביטוח את כל המסמכים ולאחר חריגה משמעותית בזמני הטיפול, שירות לקוחות מחפיר ובלתי ניתן להשגה ואפס תקשורת מצידם (כולל אתר אינטרנט 'אינפורמטיבי' שמציג FA מידע רלוונטי) נמסר לי בחגיגיות ש... התביעה נדחתה כי נפצעתי בזמן רכיבה על אופנוע.

איכשהו מסתבר שהסעיף הזה לא הוחרג. שילמתי שנים על פוליסה חסרת תועלת עבורי וברגע האמת נותרתי בלי כיסוי. לחברה אין מוקד שירות לקוחות והם מסתתרים מאחורי 'סוכנות' שכביכול דרכה רכשתי את הביטוח (כאומר, הם התקשרו אלי והציגו את עצמם כחברת הביטוח, עם פרטי פוליסה קיימת ואשראי) ושולחים אותי לברר את העניין מולם.

אני רותח מזעם. אין לי הזמן, הכסף והיכולת הפיזית להלחם בחברת ביטוח אטומה. הייתי מאושפז בחצי השנה האחרונה ויעבור עוד זמן מה עד שאוכל לחזור לשוק העבודה. תהליך התביעה מול ביטוח החובה יכול להמשך שנים ואני זקוק לסכום המדובר בהקדם האפשרי, כך שלצאת לקרב משפטי ממושך קצת חסר תועלת עבורי.

מה ניתן לעשות? מלבד לבטל מיידית את הפוליסה מכאן והלאה, כמובן, מה שאני עושה ברגעים אלו.

תודה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

במידה ומדובר על עסקה טלפונית הם מחוייבים לשמור הקלטות.

אתה בטוח שביטלת את הסעיף של דו"ג? אם כן לדעתי אין מנוס מללכת לתביעה.

פורסם

הפוליסה הראשונה לא נרכשה בטלפון אלא באופן פרונטלי, מול נציג מטעם חברת הביטוח (במרכז הכניסה לקבע של חבר, למי שמכיר). במפורש בוצעה החרגה. לא הייתי רוכב ביטוח שלא מכסה את הסיכון העיקרי שלי להפצע בצורה רצינית.

הביטוח הנוכחי נרכש בטלפון. כאמור התקשרו אלי והציעו להמשיך את אותו הביטוח באותם תנאים ובמחיר 'מבצע'. לא סוכמו תנאים בשיחה (המשך של פוליסה קיימת) ולכן הקלטה לא רלוונטית.

אני מנסה להשיג את הפוליסה המקורית (שלא קיבלתי מעולם, אגב) אבל האתר של חברת הביטוח פשוט נוראי. מאחורי אתר 'מודרני' שלא מציג שום מידע רלוונטי נמצא אתר ישן יותר, עם מאגר משתמשים ופרטי כניסה נפרד לגמרי (!) והססמא אליו נשלחת בדואר.

בפוליסה הנוכחית שקיבלתי לאחר השיחה לא מופיעה ההחרגה. לא שמתי לב לזה בזמנו כי רפרפתי כדי לוודא שהסכומים נותרו זהים וזהו. כאמור, נאמר לי שזו פוליסה זהה באותם תנאים.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התחלתי לברר מה ניתן לעשות בעניין, אבל בינתיים היום פורסמה הכתבה הזו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5047220,00.html

בדיוק אותו מקרה, בדיוק אותה שיטה, בדיוק אותה חברת ביטוח.

אני תוהה אם בכלל יש טעם לנסות ולתבוע.

Mewtwo -

פורסם

קודם כול תתייעץ עם עורך דין. לדעתי יש בהחלט מקום לתבוע אבל קודם תתיעץ.

דבר שני, אני לא באמת יודע מי עדיין מאמין לכול החרטא של התאונות האישיות. אמא שלי לצערי לפני כמה חודשים שברה את הרגל וקיבלה מהביטוח הזה בערך 30 אחוז ממה שהבטיחו לה בטענות כסת"ח, שכמובן הנציג הטלפוני-משוחרר טרי-ימכור את אמא שלו בשביל עמלה, לא אמר שום דבר בעניין.

פורסם

מקום לתבוע תמיד יש. השאלה אם התוצאה תהיה שווה את המאמץ.

סכום הכיסוי המירבי בפוליסה המדוברת הוא 30K. וזה בהנחה וחברת הביטוח לא תמצא סעיפים שיצמצמו את הפיצוי (לא תמיד השבר נחשב כשבר, האשפוז לא תמיד נחשב כאשפוז וגו').

תביעה שתמשך מי-יודע-כמה שנים ותעלה לא מעט בהוצאות, פלוס העובדה שגם אחרי המאבק בית המשפט יקבע לכל היותר את סכום הפיצוי המקורי ואפילו פחות. וכל זה עבור ביטוח שנוכד מראש להוות תשלום מהיר ללא כאבי ראש (אלוהים עדי שיש לי מספיק כאלו. אני מתנהל מול ארבעה חברות ביטוח במקביל ומעדיף להתרסק שוב מאשר לדבר עם עוד אחת). נוסיף את העובדה שלי אין הקלטה של השיחה (כי כאמור הביטוח נרכש פרונטלית) ויש סיכוי שלא אקבל שקל.

Mewtwo -

פורסם
אהלן.

רכשתי ביטוח תאונות אישיות בזמן כניסתי לשירות קבע. בזמן רכישת הביטוח הבהרתי מפורשות שאני רוכב דו"ג ונאמר לי שאכן הנושא נרשם בפוליסה ובוטלה ההחרגה שמבטלת פיצוי במקרה של תאונת אופנוע.

לאחר השחרור יצרו איתי קשר מחברת הביטוח והציעו לי להמשיך את הביטוח באותם תנאים (בתשלום מעט גבוה יותר). אישרתי והביטוח הינו בתוקף עד היום הזה.

לצערי עברתי תאונת אופנוע, נפצעתי בצורה לא קלה וע"פ הפוליסה אני זכאי לפיצוי מכובד. הגשתי לחברת הביטוח את כל המסמכים ולאחר חריגה משמעותית בזמני הטיפול, שירות לקוחות מחפיר ובלתי ניתן להשגה ואפס תקשורת מצידם (כולל אתר אינטרנט 'אינפורמטיבי' שמציג FA מידע רלוונטי) נמסר לי בחגיגיות ש... התביעה נדחתה כי נפצעתי בזמן רכיבה על אופנוע.

איכשהו מסתבר שהסעיף הזה לא הוחרג. שילמתי שנים על פוליסה חסרת תועלת עבורי וברגע האמת נותרתי בלי כיסוי. לחברה אין מוקד שירות לקוחות והם מסתתרים מאחורי 'סוכנות' שכביכול דרכה רכשתי את הביטוח (כאומר, הם התקשרו אלי והציגו את עצמם כחברת הביטוח, עם פרטי פוליסה קיימת ואשראי) ושולחים אותי לברר את העניין מולם.

אני רותח מזעם. אין לי הזמן, הכסף והיכולת הפיזית להלחם בחברת ביטוח אטומה. הייתי מאושפז בחצי השנה האחרונה ויעבור עוד זמן מה עד שאוכל לחזור לשוק העבודה. תהליך התביעה מול ביטוח החובה יכול להמשך שנים ואני זקוק לסכום המדובר בהקדם האפשרי, כך שלצאת לקרב משפטי ממושך קצת חסר תועלת עבורי.

מה ניתן לעשות? מלבד לבטל מיידית את הפוליסה מכאן והלאה, כמובן, מה שאני עושה ברגעים אלו.

תודה.

מקריאה של פסק הדין שהובא בהמשך, השופט הסיק כי תשלום הפרמיה משקלל פיצוי עבור נסיעה על הדו גלגלי.

לכן ניתן לבנות ממנו את הפיצוי.

גם הובא בפניך הציטוט מפסק הדין בו חזרה בה חברת הביטוח מדחיית התביעה כי הוא לא חל על רוכב דו"ג.

כלומר הוא חל.

לכן הייתי בודק ומבקש את כל הפוליסות הקודמות לראות האם נרשמה אחת מהם כי הביטוח כולל גם רכיבה על דו"ג.

לחברות הביטוח יש מנהג מגונה בהם פוליסה מתחדשת נושאת את אותו מספר פוליסה עם שינוי המעיד על השנה בה היא הוצאה

כך XXXX07 ושנה אחריה XXXX08

עם המספר הוא אכן בנוי כך הרי יש לך את הקישור בין הפוליסות הקודמות לחדשות.

מהיכן נולדה ההגבלה בסכום הפיצוי?

לפחות לפי הדוגמה שהובאה במשפט אין זה כך.

רק בריאות ובהצלחה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הביטוח הנוכחי נרכש בטלפון. כאמור התקשרו אלי והציעו להמשיך את אותו הביטוח באותם תנאים ובמחיר 'מבצע'. לא סוכמו תנאים בשיחה (המשך של פוליסה קיימת) ולכן הקלטה לא רלוונטית.

ההקלטה בהחלט רלוונטית.

אם תצליח להוכיח את תנאי הפוליסה המקורית, בצירוף ההקלטה שמעידה על חידוש באותם תנאים, הרי שהתנאים הללו כוללים את ההחרגה.

הבעיה היותר קשה שלך היא להשיג תיעוד להחרגה המקורית.

• תוכן חדש...