Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

באופן כללי רציתי לציין לפי ההתייעצות שהיינו מאוד מרוצים מהאוריס - המרחב הכללי, תא המטען, האמינות, צריכת הדלק (כשלא לוחצים על הגז יתר על המידה).

עכשיו, משנסתיימה תקופת הליסינג, אני עומד בפני בחירה מחודשת ואלה האפשרויות שהגעתי אליהן אחרי בדיקה :

1. אוריס TS Hybrid מתיחת פנים - ככל שידוע לי איננה שונה באופן מהותי מהאוריס הנוכחית, על יתרונותיה וחסרונותיה
  2. יונדאי איוניק - לקחתי רכב של חבר לסופ"ש; מה שבעיקר מושך ביונדאי הן מערכות הבטיחות המתקדמות בה באופן כללי ובפרט בקרת השיוט האדפטיבית והשמירה על נתיב
  3. סקודה אוקטביה סטיישן - בגלל נוחות הנסיעה והמרחב שהיא מספקת, למרות שמבין שלוש האופציות היא היקרה ביותר בליסינג

אשמח למידע מאנשים שמחזיקים את האיוניק והאוקטביה (ספציפית הסטיישן) לגבי יתרונות וחסרונות אחרי שימוש של כמה חודשים או יותר

תודה,

אוהד

פורסם

אין תחליף למרווח הסטיישן שבסקודה, לדעתי הסטיישן המרווחת ביותר בישראל.

אני מבין שאתה לא משלם דלק כי אם כן אז רק טיוטה.

מערכות הבטיחות של היונדאי פשוט מוצלחות ומעולות - מבחינה זו לא פחות מרכבי יוקרה שעולים פי כמה.

פורסם

האיוניק לא פחות חסכונית מהאוריס, אם זה שיקול מבחינתך.

בקשר לסטיישן - תא המטען של האוריס הוא הנחות ביותר מכל רכבי הסטיישן שאני מכיר.

לאיוניק יש תא מטען מצויין (יחסית לרכב רגיל) בזכות המבנה של הדלת, רק אתה יכול להגיד אם זה מספיק לך.

האוקטביה מנצחת בגדול בכל הקשור למרווח וביצועים אך יקרה משמעותית (גם עלות וגם שווי מס).

אם תא המטען של האיוניק מספיק לך, קח אותו.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

לאיוניק יש שתי נקודות תורפה מול אוריס: בידוד רעשים ומתלים נוקשים מאוד.

בכל שאר הפרמטרים היא עדיפה, יש לי יחידת הנעה הרבה יותר מענינת והניהוג כמו ברכב רגיל ולא כמו בטויוטה היברידית. מרווח מאחור עדיף בהרבה, ובכלל אוריס מאוד מאוד צפופה.

אבל בליסינג, אני לא חושב שאוריס או איוניק יכולות להתחרות עם אוקטביה. אוקטביה הרבה הרבה יותר מרווחת, גם מקדימה וגם מאחור, הסאלון רחב הרבה יותר, תא מטען פשוט ענקי. בסטיישין בכלל.

נקודות תורפה שלה זה מתלים נוקשים יתר על המידה וגיר לא נעים בפקקים.

נקודות תורפה של אוריס זה מרווח פנים מאוד מצומצם, הרכב צר, מאחורה למבוגרים קשה לצאת ולהכנס (זה סיפור להוציא כפות רגליים מתחת למושבים), הרכב מדכא מאוד לנהיגה (לטעמי).

מבחינת תא המטען, אומנם הוא יחסית לא גדול כמו לסטיישין, אבל לרוב מספיק ואפשר להכניס בו מלא דברים. אני לא חושב שזה חיסרון, עבור מישהו שלא מוביל מקררים וריהיטים מידי יום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...