Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נוקנוק - אולי לא סיכנת את הסביבה, אבל כמו מי שלפניך, את ארנקך.

בגלל חוסר ההיכרות בכל מקום בו אני נוהג, שאינו המסלול יום יומי שלי, ובודאי במדינת חוק כמו שויצריה, אני קמת יותר קתולי מהאפיפיור (בענייני נהיגה)

ד"א - דווקא חיפה היא דוגמא לגיוון אמצעי תחבורה, אם תביא בחשבון שהמטרונית מתנהגת, במידה רבה, כמו הטראם. אבל כמו בכל הארץ, אין לנו נתיבי האופניים בימין הדרך (וליד הקריון יש אפלו רמזור המיועד לאופניים :-D), ואין לנו חוקי זכות הקדימה לאוטובוס. אבל יש רכבל המשמש חלק מהזמן כתח"צ ומתוכנן אחד שישמש כל זמנו למטרה זו.

לא ירדתי לסוף דעתך, באם לא תיתן זכות קדימה לשוטר בארץ? האם אין סיכון שתיעצר? או שיינתן לך דו״ח?

אז נכון שהמשטרה בשוויץ קשוחה יותר, אבל חוקי זכות קדימה לרכבים בכביש הם חוקי זכות קדימה גם אם הלוחיות זיהוי שוויצריות או צהובה עם דגל ישראל.

לגבי רמזור אחד עם נתיב אופניים או המטרונית לא באמת אפשר להשוות את זה לרשת רכבות שפרוסה בכל העיר או לספגטי של נתיבי אופניים שיש בברן - עם סימנים משלהם - ושוב, ברור לך כל החוקים מכיוון שהכל מסומן אבל כמות הסימונים והדברים שצריך להתייחס אליהם היא גדולה מאוד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בכל שרשור על נהיגה בחו"ל אני מטיף להמנע מנהיגה בערים גדולות. אבל בהצצה בויקיפדיה אני רואה שמבחינת האוכלוסיה ברן היא חצי חיפה.

העניין הוא שצריך להתרגל לחוקים המקומיים שמשתנים ממדינה למדינה ואפילו ממחוז למחוז (למשל - בשויצריה כנראה שגבולות אכיפת המהירות משתנים קלות בין הקנטונים אבל ההבדלים מזעריים).

מעבר לכך - תמיד, לפני שנוהגים בחו"ל, חובה לקרוא על המנהגים המקומיים. מתוך הודעת הפתיחה אני מסיק, למשל, שפות"ש לא היה מודע לכללי העדיפות שיש לטראם (אצלנו זה נקרא רק"ל, קיים בירושלים, ותפיסת ההפעלה דומה גם במטרונית בחיפה) וגם לאוטובוסים ואופניים.

סתם קוריוז קטן - קרובת משפחה רחוקה לקחה אותי פעם טרמפ באמסטרדם. היא ילידת העיר ובעברה עבדה בין השאר גם כנהגת מונית, כך שהיא מכירה היטב את הכללים. בקיצור, היא ביצעה איזו פרסה שלא הייתי מעיז לבצע על פסי הטראם. טראם שהתקרב צלצל. הבחורה ראתה את הרתיעה שלי, והתגובה היתה: "זה בסדר. אם הוא צלצל הוא ראה אותנו. אז זה לא מסוכן".

תודה על השיתוף!

תמונות ממש יפות!

נ.ב - למדתי משהו,תודה!(מסומן באדום)

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אין דין שוויץ הגרמנית כדין שוויץ הצרפתית , איטלקית.

בגרמנית יותר אדוקים מהאפיפיור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אשר להרמוניה שבין רוכבי האופניים לרכבים הפרטיים ולאופנועים שאכן קיימת, יש עוד סוג אחד של רכבים שמסתובב באביב-קיץ בכבישים המדהימים הללו, נפוץ למדי שצריך לדעת להתמודד עמו ואלו הקראוונים למיניהם, אלו הנגררים ואלו המובנים, הם נוסעים לאט, הם רחבים מאד ולעקוף אחד כזה בכביש צר ומפותל זו פעולה מאתגרת למדי..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• אחראי פורום
פורסם

תודה על השיתוף, אחלה תמונות.

לפני שנה ומשהו יצא לי (עם עוד חברי פורום) לנהוג בג'נבה ולכיוון צרפת, בעיר עצמה לא היה בליל של כלים וסימונים (חוץ מטראם שהיה טיפה מבלבל)

כמו שציינת והיה קל ונינוח שם. מה שהפתיע אותי היה כמות העוברים באדום. אמנם לא עוברים ככה סתם, אבל אם התחלף לאדום,

כמעט בכל מופע רמזור עברו מכוניות גם 4-3 שניות אחרי זה. ועוד בנונשלנט כזה.

לא מעט מצלמות מהירות בסביבת העיר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

יכול להיות שהן פנו שמאלה?

זה הדבר שהכי מבלבל אותי באירופה, פנייה שמאלה מותרת באדום מלא...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

1. אני יכול לספר פה סיפורים על גבי סיפורים, תילי תילים של חוויות בשוויץ אבל אני אמנע כי כבר היה לנו בעבר שרשור כזה על שווייץ.

2. איתי, מה שאתה מספר, נשמע לי מופרח לחלוטין בהכירי את שוויץ, אבל מאחר ואני לוקח את דבריך כעובדות,אז אני רק מניח שההתנהגות הזו יכולה להיות מוסברת ע"י הקירבה לגבול הצרפתי, שם יש ריכוז אוכלוסין גדול של מהגרים שנוהגים כמו חוליגנים (חלקם כמובן, אבל זה בולט מאוד על רקע תרבות הנהיגה האירופית).

עריכה (או בפניה שמאלה כמו שציין HANS).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

hans - לא, לכל הכיוונים. בגלל שזה הפתיע אותי והלכנו שם לא מעט ברגל, אז שמתי לב לעניין.

בגירה - לא מצאתי מכנה משותף בין הנהגים האלה.

זה היה נראה מאוד נינוח עבורם לעבור באדום מלא ולא זיהיתי נהיגה מופרעת מדי או משהו שאפשר לשייך למישהו.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

2. איתי, מה שאתה מספר, נשמע לי מופרח לחלוטין בהכירי את שוויץ, אבל מאחר ואני לוקח את דבריך כעובדות,אז אני רק מניח שההתנהגות הזו יכולה להיות מוסברת ע"י הקירבה לגבול הצרפתי, שם יש ריכוז אוכלוסין גדול של מהגרים שנוהגים כמו חוליגנים (חלקם כמובן, אבל זה בולט מאוד על רקע תרבות הנהיגה האירופית).

לפני יותר מדי שנים, ניצלתי סופ"ש באמצע ביקור עבודה בשוויץ ונסעתי לבקר בתערוכת פאריז.

מיד אחרי המעבר משוויץ לצרפת עליתי על כביש אגרה ארוך.

הרוב הגדול של אלה שנהגו בו סביב 180-200 קמ"ש היו בעלי לוחיות שווצריות.

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

אתה משווה 180 באוטוסטרדה למעבר באור אדום?

בעיקר לאור העובדה ש 180 בצרפת זה לא 180 בכביש החוף, עבירת מהירות נאכפת באוטוסטרדות (לייתר דיוק אוטורוט) הצפרתיות בקלילות רבה ומכוונות רק לטייסים האמיתיים, 220-240 ומעלה וגם, בעיקר בכביש עמוס שבו המהירות שלך יוצרת הפרעה לתנועה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן הפרעה לתנועה לא היתה

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)
לא ירדתי לסוף דעתך, באם לא תיתן זכות קדימה לשוטר בארץ? האם אין סיכון שתיעצר? או שיינתן לך דו״ח?

אז נכון שהמשטרה בשוויץ קשוחה יותר, אבל חוקי זכות קדימה לרכבים בכביש הם חוקי זכות קדימה גם אם הלוחיות זיהוי שוויצריות או צהובה עם דגל ישראל.

לגבי רמזור אחד עם נתיב אופניים או המטרונית לא באמת אפשר להשוות את זה לרשת רכבות שפרוסה בכל העיר או לספגטי של נתיבי אופניים שיש בברן - עם סימנים משלהם - ושוב, ברור לך כל החוקים מכיוון שהכל מסומן אבל כמות הסימונים והדברים שצריך להתייחס אליהם היא גדולה מאוד.

התכוונתי לחוקי זכות הקדימה לאוטובוס, שבשוייץ היא קדושה. אוי לו למי שינסה לעקוף אוטובוס המאותת על כוונתו לצאת מהתחנה.

לגבי המטרונית, אני סקרן איך יתנהג הישראלי המצוי כאשר יופעל קו מרכז הכרמל - אוניברסיטה על ציר חורב מוריה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני בדיוק סיימתי לפני שבוע נסיעת עבודה של שבועיים בשוויץ. ישנתי במלון בציריך.

כל הכבישים תחת שיפוצים כבדים כמו שציין פותחש, אמרו לי שזה לכבוד הקיץ, בו הץנועה בכבישים הרבה יותר דלילה לרגל יציאת רבים מהתושבים לחופשות.

נהגתי בצורה הכי יקית שיכולתי, במיוחד כי הוויז לא מתריע כלל על מצלמות, וכאלה לא חסר, אפילו ברחובות נידחים עם מהירות מותרת של 30 קמש.

אבל גם אני שמתי לב למקומיים שמרשים לעצמם יותר, כמו שציין איתי. אני מניח שזה נובע מהביטחון שיש להם לגבי היכרות רשת המצלמות. ובאמת בצמתים לא מצולמים ראיתי הרבה שגונבים אדום.

מבחינת החוויה, בימים הראשונים הייתי פגוע הלם, הדרכים לא בנויות משמאלה וימינה, אלא מ"יציאות" כמו של מחלפים, הוויז מנווט שם גרוע ביותר, כי הוא אומר להצמד לנתיב הימני, אבל בפועל הנתיב שלך הוא האמצעי, או שאינו מודיע לאן להצמד ואז אתה מגלה שהנתיב שלך הופך ליציאה מיד אחרי עיקול, או שנכנסים למנהרה ומאבדים קליטה, ואז צריך לנסות לפענח את הדרך תוך כדי נהיגה.

החניות מסומנות במלבנים מלאים בכל מיני צבעים, שלא ברור מה הם אומרים, כל פעם הייתי שואל את עוברי האורח ובכל פעם הייתי מקבל תשובה אחרת לאותו הצבע.

השילוט בכל שפה חוץ מבאנגלית.

הכל צפוף וקטן בצורה מוגזמת, ולא רק בכבישים. ישנתי בקראון פלאזה, מלון לא זול במיוחד, החדר היה פצפון בהגזמה. מנות אוכל ובקבוקי שתיה קטנים (קולה בבקבוק זכוכית של 200 מ"ל, כמו כוס פלסטיק, ועולה 3 יורו)

גם אני יצאתי לטייל באחד הסופשים בהרים, אבל לצערי היה מזג אוויר ערפילי, עדיין היה מדהים ונהנתי מכל רגע.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

סיפור ההתראה על מצלמות פשוט מאד: בשוייץ (וגם בגרמניה ובאוסטריה) כל התראה על מצלמות היא עבירה פלילית של הכשלת שוטר. ואם תתפס יש סיכוי לקנס של 3000 אירו (בפעם האחרונה שבדקתי). ד"א, באותן מדינות גם השימוש בדאשקאם אסור.

כל זה נכון לפעם האחרונה שבדקתי, לני שנה-שנתיים. אולי משהו השתנה מאז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ברגעים אלה כותב מגרמניה, הוויז פה מתריע על מצלמות מהירות.

אבל על חלק מהן הוא מתריע בקול, ועל חלק מהן רק במסך.

ובהרבה מאוד כבישים שיש בנם שלטי הגבלת מהירות, הוויז לא יודע מה המהירות המותרת.

אבל האווירה פה שונה לגמרי, בכביש בו מותר 70 כולם נוסעים 100-110 בלי שום דאגה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...