Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוא לא ממליץ לך עליו לא כי הוא עדין מדי אלא כי הוא כנראה מרוויח עליו פחות מדי.

לפי הדרישות שציינת הייתי הולך על הפאלקן 914 שעולה סביב 330 לצמיג.

אפשרות נוספת היא הdebica presto, אני חושב שזה צמיג מצויין. אפשר לקנות דרך אתר היבואן בקישור הבא

אגב במידה שלך הגודייר אפיגריפ פרפורמנס, שהוא צמיג ממש מעולה, נמכר במחיר שפוי למדי, גם כן באותו האתר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא סתם הזכרתי את ה-914. לאחרונה הרכבתי לרכב של אשתי רביעייה במקום זוג GT וזוא OVATION סיניים שהגיעו על הרכב מהיד הקודמת. למרות שהקודמים היו לכאורה במצב סביר, ההבדל לא פחות מדרמטי. ממליץ בחום.

:turn-l:
פורסם

ה914 זה אלוף העולם ביחס שקל לאחיזה. צמיג מחברה יפנית שעולה כמו סיני (לא במבצע של 4 ב700...) ואוחז מעולה.

לטעמי הוא קצת נשחק מהר מדי. אבל כשאפשר לקנות גודייר אפיגריפ ב100 ש''ח יותר אז אין בכלל שאלה מה הייתי מעדיף.

פורסם

עם הצמיגים הסיניים אין לי ניסיון ארוך טווח - אבל חייבים לאזן גם את מה שכולם כותבים כאן:

בעבר הרחוק מאוד יצא לי להשתמש\להתקין ברכב צמיגים חדשים ממותגים פחות פופולאריים - ולמען האמת אם ניקח לרגע אם הצד של: אורך חיים ו"איך זה תכ'לס עובד" - אז חלק היו בסדר גמור וחלק לא. דווקא ה"מעפנים" שאף אחד לא שמע עליהם - היו טובים.

מאידך, בשנים האחרונות יצא לי להידבק בעיקר למותגים.

אם נוציא לרגע את הדגמים (ויש המון לכל מותג), אני מצפה כאשר אני קונה צמיג של goodyear או dunlop - גם אם מהסדרות הפשוטות יותר שמתאימות לרכבים ישנים או טנדרונים - להיות בבקרת איכות גבוהה וטובה, בלי קשר לביצועים על רטוב, יבש, בלימה ורעש.

אממה, נוכחתי לדעת שגם למותגים המוכרים - אלו שמייצרים בלא מעט מדינות כאלה ואחרות (שנחשבות יותר או פחות) יש לא מעט פאקים.

ב Dunlop DZ101 שהיה לי בקסארה (מאחורה) - נחשב לצמיג ספורטיבי ויקר - ממש לא זול או "פשוט", השתבשו ה"קוביות" אחרי שנתיים-שלוש של נסיעה על כבישים סלולים ואפס עומס על הצמיג והוא התחיל להרעיש כמו טרקטור. רק אחרי שהחלפתי - הבנתי שהיתה שם בעיה (תכל'ס אתה לא "מבחין" ברעש המתגבר מיום ליום, זה נראה לי טבעי).

חשוב לציין כי החלפתי אותם בגלל שהם היו בלתי נסבלים מבחינת פנצ'רים והם לדעתי היו מלאים במגנט - אחרת אין לי שום הסבר הגיוני איך היו לי כ"כ הרבה פנצ'רים עם הצמיגים האלו. זו תכל'ס הסיבה היחידה שנמאס לי מהם !

ב Goodyear Efficient grip ששמתי בברלינגו (רביעיה חדשה טריה) לפני שנתיים וקצת - היו בעיות FROM DAY 1 של משיכה בהגה ימינה או שמאלה ("משחק" עם הצמיגים מימין ומשמאל היה פותר את הבעיה או מעביר את המשיכה לצד השני). לפני כמה שבועות נאלצתי להחליף זוג (שמתי דאנלופ הפעם) והעברתי את האחוריים קדימה - ושוב חזרו בעיות המשיכה (אני נאלץ להחליף שוב זוג צמיגים רק בגלל זה - יקרה בקרוב מאוד).

בקנגו היו לי צמיגים סיניים פשוטים מהסוג שרואים על כל רכב ליסינג היום - ולא היו איתם בעיות. קניתי את הרכב איתם, החלפתי זוג אחוריים גם כן למשהו פשוט, ובזמן המכירה (אחרי שנה וחצי ולא מעט קילומטרים והעמסה) הצמיגים הקדמיים היו עדיין טריים למראית עין ולא היו שום בעיות של משיכות ימינה\שמאלה. הצמיגים האחוריים על אף היותם פשוטים ולא ממותגים, סחבו בכבוד את הרכב על המשקל העצום של החומרים\כלים מאחורה + נגררת של חצי טון (ויותר). ריספקט.

ב 306 יש לי רביעיית קונטיננטל שהתקנתי לפני כמה שנים. יופי של צמיגים: סופר נוחים, שקטים מאוד, אחיזה נהדרת ואפס בעיות של משיכה, התפרקות או רעש. הם נוסעים ממש מעט (כ 2000-3000 ק"מ בשנה) ונמצאים 99% מהזמן בחניון תת קרקרעי - ולכן גם אחרי הרבה שנים הם עדיין בעלי מראה צעיר ולא יבשים.

בעבר הרחוק היתה לי לגאסי שעליה התקנתי 4 צמיגי "קומהו" והם סבלו מבעיות "משיכה" ימינה\שמאלה מהיום הראשון. הוחלפו אחרי 8 חודשים (כל הרביעיה) רק בגלל זה.

שורה תחתונה:

אני כן מרגיש שהצמיגים הממותגים עומדים מאחורי ציוני הרעש והאחיזה. אלו דברים שמרגישים אותם מייד (רעש) ומי שמכיר את הרכב מספיק טוב גם ירגיש איך הרכב מגיב "על רטוב". כאן, באמת, יש הבדלים. לעיתים גם ההבדלים בנוחות הם קיצוניים ומייד מרגישים.

מצד שני - נושא האיכות (או: "אריכות הימים" של הצמיג) ובקרת האיכות - הם "לא משהו" גם אצל המותגים המוכרים.

לא יודע אם דברים כאלה קיימים במישלין למשל (יש לי רביעיה כזו על ה C4 - במידה 205/55 R16) והם מצויינים - אבל לא יודע אם יש להם פאקים של משיכות וקוביות מתפרקות בדגמים הפשוטים יותר.

אז... לפני שרצים להשמיץ את הסינים בבקרת איכות "על הפנים" - אני חושב שלמותגים המוכרים יש צורך להחזיר עטרה ליושנה כי במצב הנוכחי יש סיכוי טוב שבעוד כמה שנים הסיניים יהיו טובים בהרבה מהצמיגים הממותגים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צמיג זו הוצאה שהכי קל לעשות עליה שיעורי בית.

תשקיע שעה שעתיים, תקליד את המידה בגוגל ותמצא ביקורות של אנשים. ותחליט על דגם שאתה רוצה (תיעזר ביד 2 צמיגים כדי להיסגר על תקציב).

רק אחרי זה - שמיד2 אתה כבר יודע פחות או יותר מחיר, תתחיל עם טלפונים לצמיגיות, ותגיע לצמיגיה נורמאלית שתתן לך את הדגם ספציפי שבחרת, כמה שיותר טרי באופן יחסי, במחיר הזול ביותר.

אם תבוא בלי ידע, תסמוך על דעה של הפאנצ'מאכר, הוא ימכור לך את מה שמשתלם לו הכי הרבה, בדר"כ, צמיגים סיניים זולים - ואי אפשר להאשים אותו, הוא רוצה להרוויח.

פורסם

כמו כל איש מכירות, צריך לקחת את מה שהפנצ'רמעכר אומר - בערבון מוגבל.

אממה, כמעט כמו כל איש מכירות, הוא גם באמת רואה את הלקוחות שבד"כ חוזרים אליו ומחליפים צמיג או מתקנים פנצ'ר.

הניסיון בתחום הזה הוא עניין מאוד חשוב - ועובדתית היא שלמותגים המוכרים יש כיסוי לא רע מבחינת "ביצועים" של הצמיג - אבל ממש לא מבחינת בקרת איכות ואורך חיים.

זה נכון שהוא ינסה למכור את ההכי רווחי - אבל גם ב"הכי רווחי" הוא לא ירצה להסתכן אם יתחילו לחזור לקוחות ולדווח על בעיות כאלה ואחרות... וזה משהו שצריך לקחת אותו בחשבון.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
עם הצמיגים הסיניים אין לי ניסיון ארוך טווח - אבל חייבים לאזן גם את מה שכולם כותבים כאן:

בעבר הרחוק מאוד יצא לי להשתמש\להתקין ברכב צמיגים חדשים ממותגים פחות פופולאריים - ולמען האמת אם ניקח לרגע אם הצד של: אורך חיים ו"איך זה תכ'לס עובד" - אז חלק היו בסדר גמור וחלק לא. דווקא ה"מעפנים" שאף אחד לא שמע עליהם - היו טובים.

מאידך, בשנים האחרונות יצא לי להידבק בעיקר למותגים.

אם נוציא לרגע את הדגמים (ויש המון לכל מותג), אני מצפה כאשר אני קונה צמיג של goodyear או dunlop - גם אם מהסדרות הפשוטות יותר שמתאימות לרכבים ישנים או טנדרונים - להיות בבקרת איכות גבוהה וטובה, בלי קשר לביצועים על רטוב, יבש, בלימה ורעש.

אממה, נוכחתי לדעת שגם למותגים המוכרים - אלו שמייצרים בלא מעט מדינות כאלה ואחרות (שנחשבות יותר או פחות) יש לא מעט פאקים.

ב Dunlop DZ101 שהיה לי בקסארה (מאחורה) - נחשב לצמיג ספורטיבי ויקר - ממש לא זול או "פשוט", השתבשו ה"קוביות" אחרי שנתיים-שלוש של נסיעה על כבישים סלולים ואפס עומס על הצמיג והוא התחיל להרעיש כמו טרקטור. רק אחרי שהחלפתי - הבנתי שהיתה שם בעיה (תכל'ס אתה לא "מבחין" ברעש המתגבר מיום ליום, זה נראה לי טבעי).

חשוב לציין כי החלפתי אותם בגלל שהם היו בלתי נסבלים מבחינת פנצ'רים והם לדעתי היו מלאים במגנט - אחרת אין לי שום הסבר הגיוני איך היו לי כ"כ הרבה פנצ'רים עם הצמיגים האלו. זו תכל'ס הסיבה היחידה שנמאס לי מהם !

ב Goodyear Efficient grip ששמתי בברלינגו (רביעיה חדשה טריה) לפני שנתיים וקצת - היו בעיות FROM DAY 1 של משיכה בהגה ימינה או שמאלה ("משחק" עם הצמיגים מימין ומשמאל היה פותר את הבעיה או מעביר את המשיכה לצד השני). לפני כמה שבועות נאלצתי להחליף זוג (שמתי דאנלופ הפעם) והעברתי את האחוריים קדימה - ושוב חזרו בעיות המשיכה (אני נאלץ להחליף שוב זוג צמיגים רק בגלל זה - יקרה בקרוב מאוד).

בקנגו היו לי צמיגים סיניים פשוטים מהסוג שרואים על כל רכב ליסינג היום - ולא היו איתם בעיות. קניתי את הרכב איתם, החלפתי זוג אחוריים גם כן למשהו פשוט, ובזמן המכירה (אחרי שנה וחצי ולא מעט קילומטרים והעמסה) הצמיגים הקדמיים היו עדיין טריים למראית עין ולא היו שום בעיות של משיכות ימינה\שמאלה. הצמיגים האחוריים על אף היותם פשוטים ולא ממותגים, סחבו בכבוד את הרכב על המשקל העצום של החומרים\כלים מאחורה + נגררת של חצי טון (ויותר). ריספקט.

ב 306 יש לי רביעיית קונטיננטל שהתקנתי לפני כמה שנים. יופי של צמיגים: סופר נוחים, שקטים מאוד, אחיזה נהדרת ואפס בעיות של משיכה, התפרקות או רעש. הם נוסעים ממש מעט (כ 2000-3000 ק"מ בשנה) ונמצאים 99% מהזמן בחניון תת קרקרעי - ולכן גם אחרי הרבה שנים הם עדיין בעלי מראה צעיר ולא יבשים.

בעבר הרחוק היתה לי לגאסי שעליה התקנתי 4 צמיגי "קומהו" והם סבלו מבעיות "משיכה" ימינה\שמאלה מהיום הראשון. הוחלפו אחרי 8 חודשים (כל הרביעיה) רק בגלל זה.

שורה תחתונה:

אני כן מרגיש שהצמיגים הממותגים עומדים מאחורי ציוני הרעש והאחיזה. אלו דברים שמרגישים אותם מייד (רעש) ומי שמכיר את הרכב מספיק טוב גם ירגיש איך הרכב מגיב "על רטוב". כאן, באמת, יש הבדלים. לעיתים גם ההבדלים בנוחות הם קיצוניים ומייד מרגישים.

מצד שני - נושא האיכות (או: "אריכות הימים" של הצמיג) ובקרת האיכות - הם "לא משהו" גם אצל המותגים המוכרים.

לא יודע אם דברים כאלה קיימים במישלין למשל (יש לי רביעיה כזו על ה C4 - במידה 205/55 R16) והם מצויינים - אבל לא יודע אם יש להם פאקים של משיכות וקוביות מתפרקות בדגמים הפשוטים יותר.

אז... לפני שרצים להשמיץ את הסינים בבקרת איכות "על הפנים" - אני חושב שלמותגים המוכרים יש צורך להחזיר עטרה ליושנה כי במצב הנוכחי יש סיכוי טוב שבעוד כמה שנים הסיניים יהיו טובים בהרבה מהצמיגים הממותגים.

איציק

איציק אחרי הודעה כזו אני לגמרי מבולבל.

אחרי שננעלתי על ה EfficientGrip אתה כותב כאן שיש מצב שאני אקנה אותם ויהיו כל מיני בעיות, מצד שני אם אקנה מותג סיני מאוטו דיפו 4 ב700 שזה פחות מחצי מחיר, אני יכול להיות מרוצה יותר?!

פורסם

מאוד קשה לממש אחריות על צמיגים. הם יוחלפו רק במידה שיש קרעים, בטן בצד, או CHIPPING.

תמיד אפשר להאשים את הלקוח בנזק שנגרם לצמיג.

וזה מנסיון עבר.

פורסם
נכון מאוד' date=' אבל כשהצמיג חדש ומרכיבים אותו הוא צריך להיות תקין.[/quote']

חד וחלק נכון.

צמיגים בעיקרון מבחינתי = החיים שלי וחיים של אחרים בכביש, לא לוקח את הסיכון הכי קטן שיש.

שלישי האחרון הייתי אצל אמא שלי (הרחוב בשיפוצים והכל היה מים ובוץ) ונסעתי לתדלק לפני טיול שהיה ברביעי.

בזמן מילוי אוויר ראיתי בורג תקוע ונסעתי לפאנצריה.

בבדיקה התברר לי שיש שני ברגים בצמיג ועוד צמיג עם מסמר בסוליה בקצה הדופן הפנימית

לצערי אי אפשר היה לתקן (גבול הדופן) ונאלצתי להחליף שני צמיגים במקומם(יש תמונות ואשלח לעיריית תל אביב שישלמו, וזו פעם שנייה שלי איתם :( אבל הם היו בסדר)

השניים האחרים היו עם סדקים והוחלפו גם (לא לוקח סיכון שבסיבוב חזק יהיה לי פיצוץ)

סה"כ נזק של 4 צמיגים, אבל החיים חשובים יותר. (ומקווה שהעירייה תחזיר עלות של 2)

ולא ממליץ לאנשים לשים סיני - תוסיפו קצת יותר ויש כבר כמו פאלקן ומעלה

קובי

:-)

פורסם
חד וחלק נכון.

צמיגים בעיקרון מבחינתי = החיים שלי וחיים של אחרים בכביש, לא לוקח את הסיכון הכי קטן שיש.

שלישי האחרון הייתי אצל אמא שלי (הרחוב בשיפוצים והכל היה מים ובוץ) ונסעתי לתדלק לפני טיול שהיה ברביעי.

בזמן מילוי אוויר ראיתי בורג תקוע ונסעתי לפאנצריה.

בבדיקה התברר לי שיש שני ברגים בצמיג ועוד צמיג עם מסמר בסוליה בקצה הדופן הפנימית

לצערי אי אפשר היה לתקן (גבול הדופן) ונאלצתי להחליף שני צמיגים במקומם(יש תמונות ואשלח לעיריית תל אביב שישלמו, וזו פעם שנייה שלי איתם :( אבל הם היו בסדר)

השניים האחרים היו עם סדקים והוחלפו גם (לא לוקח סיכון שבסיבוב חזק יהיה לי פיצוץ)

סה"כ נזק של 4 צמיגים, אבל החיים חשובים יותר. (ומקווה שהעירייה תחזיר עלות של 2)

ולא ממליץ לאנשים לשים סיני - תוסיפו קצת יותר ויש כבר כמו פאלקן ומעלה

באמת העירייה תישא בעלות בתקרה של מסמר בצמיג? איך אתה מוכיח יש לך תמונות של מסמרים מפוזרים בכביש?

פורסם

אני ממש לא מבין בצמיגים/רכבים, אבל בדיוק לאחרונה דיברתי עם חבר שנוסע המון והוא אמר לי שפעם אחת כשנסע עם צמיגים סיניים בכביש גשום הוא יצא לעקיפה ועבר נתיב והרכב איבד אחיזה בכביש והחליק. האוטו הלך ובנס לבחור לא קרה כלום. מאז הוא לא קונה סיניים. לא יודע מה בדיוק הלך שם ומה באמת ההבדל בין סיני ללא סיני אבל מעדיף לא לקחת סיכון.

פורסם (נערך)
באמת העירייה תישא בעלות בתקרה של מסמר בצמיג? איך אתה מוכיח יש לך תמונות של מסמרים מפוזרים בכביש?

יש לי תמונות של הבוץ וחלקי מתכת ואבן של העיריה. (וכן עיריית תל אביב מכירה הדברים האלה וכן משתתפת בהחזר (וזה ממש לא זול) - ניסיון שני שלי הפעם והראשון היה טוב)

אני ממש לא מבין בצמיגים/רכבים, אבל בדיוק לאחרונה דיברתי עם חבר שנוסע המון והוא אמר לי שפעם אחת כשנסע עם צמיגים סיניים בכביש גשום הוא יצא לעקיפה ועבר נתיב והרכב איבד אחיזה בכביש והחליק. האוטו הלך ובנס לבחור לא קרה כלום. מאז הוא לא קונה סיניים. לא יודע מה בדיוק הלך שם ומה באמת ההבדל בין סיני ללא סיני אבל מעדיף לא לקחת סיכון.

צמיגים סינים ביבש מרחקי העצירה שלהם דומים לצמיגים האיכותיים יותר, ההבדל הענק! הוא ברטוב, שם ההפרש במרחקי עצירה פשוט מטורף וזה אומר סיכון חיים ממשי ביותר

tires.jpg

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תוכן חדש...