Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות מה-106 ראלי (דור שני)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לאחרונה התאפשר לי לנהוג קצת ב-106 ראלי מהדור השני. הרכב, שנת 97 שחיצונית נראה לא רע ,נסע לא מעט (כ-150 אלף ק"מ) תחת רגל כבדה על הדוושה וטופל באדיקות. בקיצור, אקזמפלר קלאסי לרכב שכזה במצב סטנדרטי לחלוטין.

מכיון שמדובר ברכב פופולרי כלכך ונערץ כלכך על מספר הולך וגדל של משתתפים בפורום ומכיון שמחיר המחירון שלו לחלוטין אינו משקף את מחירו בשוק הייתי מאוד מסוקרן להבין , פעם אחת ולתמיד, מה סוד הקסם? במה סה"כ מדובר? מאיפה יחסי הציבור המעולים האלה?

ובאמת במה מדובר: עוד ספורטיבית קטנטנה מבית פיז'ו .

עמדתי והבטתי בה מבחוץ. העיצוב וולגארי וילדותי. למען האמת, כבר בשנת 84 היתה לפיז'ו ספורטיבית יפה בהרבה (ועם ג'אנטים מגנזיום).

נכנסתי והתיישבתי. הפנים ספרטני לחלוטין ואין מדובר בספרטניות שמשדרת קרביות שכן זו של ה-106 משדרת מינימליזם פלסטיקי מהסוג הזול. איזור ידית ההילוכים לוקה בחוסר של משהו, רק שלא הצלחתי להבין מה, המושבים חביבים עם תמיכה לא רעה, מראות הצד מגוחכות.

הנעתי. תקתוק סטנדרטי של מנוע 8 שסתומים בנפח 1600 סמ"ק שכמעט, אבל רק כמעט, מצליח לנפק 100 כוחות סוס.

טוב, חשבתי לעצמי. כנראה שהסוד טמון בניהוג. אז נסעתי. ואחרי כ-25 דקות עצרתי. מה אגיד לכם, עולמי המוטורי לא התהפך ולא הייתי צריך למחוק שום חיוך אוילי כי לא חייכתי.

ה-106 לא עשתה לי את זה.

המנוע לא מרגיש חזק מספיק כך שהרכב לא ממש ממהר לשום מקום .ה-306 XSI הפרטית שלי, לשם השוואה, מרגישה חזקה בהרבה.

ההגה אינפורמטיבי ונוח. טוב משל ה-306 אך נופל מההגה של ה-MX-5 למשל.

השילדה הדוקה (הדוקה מדי?)ועם הצמיגים הדביקים והמרכב הקצרצר התחושה היא שאתה נוהג בקארט במסלול קארטינג. הרכב מאפשר לך להיכנס לסיבובים עירוניים מהר יותר מאי פעם תוך שהוא נשאר דבוק לאספלט ולא משמיע אפילו ציוץ. לא נתקלתי בהיגוי יתר או בתת היגוי למרות מאמציי. יוצא שכל העסק קצת יעיל מדי, אפילו קצת משעמם. עם ה-306 אני זורק את הזנב ומספיק לתפוס אותו בזמן. נכנס לתת-היגוי מסמר שיער ויוצא ממנו אחרי בלימה הגונה כמו בסרט של ג'יימס בונד. בראלי כל שצריך הוא לסובב את ההגה. את השאר הרכב כבר עושה במקומך.

לעניות דעתי, רכב ספורטיבי אמור להעניק לנהג תחושות. ציפייה, התרגשות, הנאה. גם פחד אם זה באמת רכב משובח. את זה אני מקבל מה-306. לגבי ה-106, למרות שניתן לנהוג אותה בתנאים מסויימים במהירויות פנומנליות היא לא מעניקה מספיק תחושות לנהג.

לסיכום, מחירון+3K עד 5K לאקזמפלר במצב סביר עד טוב זו עיסקה לא רעה. מעבר לזה מדובר בתשלום עבור יחסי ציבור בלבד.

פורסם

***נמחק הציטוט. די ברור שאתה מתייחס להודעה שמעליך***

עוד כתב רכב הגיע לפורום...

כנראה שאתה לא מספיק מיומן להוציא ממנה את הדברים שהיא באמת יודעת לעשות.

מה אתה מצפה מנסיעה קצרה להבין על מה מדובר???

306 XSI יותר כבדה ויותר עייפה!

בקיצור. יש לך עוד הרבה ללמוד. (סליחה על התגובה)

להודעה מתחתיי.

אף אחד פה לא דיבר על המחיר.

ואתה צודק - עוד שרשור ראלי מיותר .

וואי מה נעשה אתה לא חובב ראלי יותר...:lol:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

והינה עוד שירשור הראלי מתחיל... עזבו אותכם מהעגלה הזאת. כל מי שרוצה לשלם 20K יותר מהמחירון שישלם ויהנה. כולה 1.6.. ועוד צרפתיה. ( כן כן, לא חובב הראלי יותר )

פורסם

לפני שאתייחס לתוכן של הדברים שלך, תרשה לי לצאת חוצץ כנגד המסקנות שלך, שכן אין כל קשר בין איכויות המנוע, הניהוג, הפנים, החוץ וכל דבר אחר, לבין תנאי השוק והמחירון של הרכב.

לסכם את דבריך בצורה זו רק יפתח פה דיון ארוך ומיותר על כמה שווה 106 ראלי, ואז זה הרי עשינו כבר ממש לא מזמן (וגם אני השתתפתי בו, אני יודע). דיון כזה נוסף אנחנו ממש לא צריכים, מכיוון שכל צד כבר אמר את דברו עשרות פעמים.

לכן, אבקש כי במהלך דיון זה לא נתייחס לסוגית המחיר (כשאני אומר אבקש, זה אומר שאני אדאג לכך שזה מה שיהיה, אם אתם מבינים למה אני מתכוון - לרווחת כולנו, אני בטוח)

ולעניין - 306XSI לא צריכה להרגיש חזקה בהרבה מ-106 ראלי. בעלת יותר מומנט - כן. אבל בתאוצות ממש לא. ההגה של ה-106 לא טוב יותר מזה של ה-306 לטעמי.

לא נתקלת בהיגוי יתר או תת היגוי למרות מאמציך? סלח לי, אבל זה פשוט לא הגיוני. ה-106 יודעת לשחק היטב בין היגוי יתר לתת היגוי, בצורה אפילו קיצונית יותר מה-306. (וכאן טמון כוחה וחולשתה - ה-306 יותר "שלמה" ממנה. יותר מעוגלת ומושלמת. ה-106 יותר תזזיתית ועצבנית, לחיוב ולשלילה).

בסיבובים עירוניים בלבד אמנם ל-106 הקטנה והקלה יש אחיזה עדיפה, אבל קח אותה לפניות של מעל ל-60 קמ"ש ותראה שהיא יודעת לזרוק ללא כל בעיה. במהירויות בין עירוניות ל-306 אחיזה עדיפה, אני בטוח.

"בראלי כל שצריך הוא לסובב את ההגה. את השאר הרכב כבר עושה במקומך."??? שוב תאלץ לסלוח לי, מכיוון שהמשפט הזה אולי מתאים לאימפרזה STI, אבל לא ל-106 ראלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דן , אני כ"כ לא מסכים איתך שזה פשוט בלתי יאומן ...

אבל בגדול

רוני פשוט גנב לי את המילים מהפה.:)

אבל בשורה התחתונה ... אני קצת מסכים שזו קצת שערוריה על כל 106 ראלי שלא במצב בונבונירה ... ככה במילים מעטות ... לבקש 10 מעל ומעלה.

ואין כ"כ הרבה בונבונירות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בחייאת ליביו, תן בעריכה לפני שאנחנו מקבלים עוד שרשור של מחיר :wink:...

ודן, אם באמת לא הצלחת לגרום לרכב לאבד אחיזה (תת-היגוי או היגוי יתר) אז סלח לי אבל לא הגעת עדיין למגבלות של הרכב או קרוב אליהן, לאו דווקא דבר רע אם נהגת בכבישים עירוניים... למרות שמעולם לא נהגתי על הראלי אני מוכן להבטיח לך שגם לה יש מגבלות אחיזה והודעה כלשהי לפני שהיא עוברת אותן.

מוטי.

פורסם

עיצוב וולגארי וילדותי? עשית cut & paste מאיזשהו מגזין רכב כשדיברו

על הסאנגיונג רודיוס?!

ספרטניות? לשם בדיוק כיוונו יוצריה. קלעת בול.

שילדה הדוקה מדי? אני חושב שזו מחמאה, לא?

חוסר בתחושות? תבדוק את יכולות הנהיגה שלך. אתה בטוח שאתה יודע לדבר

עם ההגה, השילדה, הדוושות ומוט ההילוכים?

נהגת ולא התרשמת? שיבושם לך.

אבל למה לבוא ולהצית עוד דיון על סוגיית המחיר אם כבודו לא היה מוכן

לשלם מעל מחירון על אוטו מסוים.

על GTV/פיאט קופה/מיאטה mk1 היית משלם מעל המחירון ? (כפי שרובן אכן נסחרות)

זה באמת לא מעניין אותנו.

דניאל

MCS 2008

פורסם

התשובה בגוף השאלה חביבי...

השילדה הדוקה (הדוקה מדי?)ועם הצמיגים הדביקים והמרכב הקצרצר התחושה היא שאתה נוהג בקארט במסלול קארטינג.
פורסם

גם אני התרשמתי בצורה דיי דומה מה106 ראלי.

והנקודה להשוואה שלי בזמנו היתה נחותה יותר , כי היתה לי 306XN.

בנוסף הראלי שנהגתי עליה לפני 3 שנים היתה צעירה יותר מראלי עכשווית.

ובשורה התחתונה ,יותר התרשמתי מהשלדה של ה306 שהיתה לי.

עומר ג, כל פעם שאתה רואה הודעה לגבי ראלי, קח רגיעון ואז תקליק עליה....

כשמישהו אומר (רחמנא ליצלן) משהו לא טוב על הראלי, הוא לא אומר שיש לך ז#$ קטן...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל ודניאל (חנות סמים..) אהבתי את התגובות שלכם.:-D

ולדן, עם כל הכבוד, אני לא חושב שבנסיעה עירונית, של 30 דקות אתה יכול לתת ביקורת כמו שנתת.

ולא, אני לא נהגתי על 106, למעשה הניסיון ברכבים של כולל בתוכו רכבים מאוד פשוטים ולא ספורטיביים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
גם אני התרשמתי בצורה דיי דומה מה106 ראלי.

והנקודה להשוואה שלי בזמנו היתה נחותה יותר , כי היתה לי 306XN.

בנוסף הראלי שנהגתי עליה לפני 3 שנים היתה צעירה יותר מראלי עכשווית.

ובשורה התחתונה ,יותר התרשמתי מהשלדה של ה306 שהיתה לי.

עומר ג, כל פעם שאתה רואה הודעה לגבי ראלי, קח רגיעון ואז תקליק עליה....

כשמישהו אומר (רחמנא ליצלן) משהו לא טוב על הראלי, הוא לא אומר שיש לך ז#$ קטן...

האמת היא שהתגובה יותר מתאימה לך אייל.

שמתי לב שכל פעם שאתה רואה את המילה ראלי אתה חייב לענות בשלילה לכיוון. אתה אפילו לא יודע על מה מדובר אבל אתה פיתחת איזו שהיא קנאה לרכב או שנאה ...

זה כבר גובל בטירוף מסוים. פורמוהוליק -ככה רשום ליד שמך:lol:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
האמת היא שהתגובה יותר מתאימה לך אייל.

שמתי לב שכל פעם שאתה רואה את המילה ראלי אתה חייב לענות בשלילה לכיוון. אתה אפילו לא יודע על מה מדובר אבל אתה פיתחת איזו שהיא קנאה לרכב או שנאה ...

זה כבר גובל בטירוף מסוים. פורמוהוליק -ככה רשום ליד שמך:lol:

האמת שאני נכנס לראות איך אתה מגיב :-D

אבל בכל מקרה, פורוםהוליק זה בגלל כמות ההודעות.

מאז יולי 2002.... בין הנרשמים הראשונים לפורום....

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב ,

כבר נמאס מהויכוח הזה.

אתם יכולים לגשת לכל אחד ממאות הויכוחים חסרי התוחלת מהעבר שעדיין לא ננעלו , ולהמשיך להתווכח שם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...