Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

0 ק"מ, או ליסינג פרטי 0 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שנת 2014, אוטומט

מזדה 2 דינמיק, יונדאי I20, או קיה ריו 5 דלתות...

מכיוון שהיצע הרכבים מיד 1 אינו רב בשנתונים הנ"ל, רציתי לדעת מה זה בדיוק אומר לקנות רכב מבעלים שרכש אותו ב- 0 ק"מ או ליסינג 0 ק"מ ועוד כל מיני הגדרות שכלל אינן ברורות לי עד הסוף.

אדם שקונה רכב 0 ק"מ, למעשה משלם בקניה פחות אבל כתוצאה מכך נרשמת על הרכב יד.

מה שאומר שכשאני קונה מאדם כזה רכב, הרכב נחשב אצלי כבר כיד 3...

אבל מה ההבדל בין רכב שנקנה כך, לרכב שכתוב עליו בעלים קודמים ליסינג 0 ק"מ?

באופן עקרוני אין לי ממש בעיה לקנות רכב זול יותר בידיעה שבתכלס היו לו בעלים אחד, למרות שהוא כביכול עבר תחת 2 ידיים ואני אהיה כביכול היד ה- 3.

האם יש משמעות נוספת (מבחינת חישוב שווי רכב) בין הגדרת רכב ליסינג 0 ק"מ להגדרה אחרת של 0 ק"מ?

תודה

פורסם

זה תכלס אותו דבר.

ברוב המקרים לא נרשמת בסעיף מקוריות בעלות ליסינג, אבל בחלק מהמקרים כן.

בקש מהמוכר לראות את הסכם הרכישה שלו שעשה בזמנו עם חברת הליסינג.

אמור להופיע שם קילומטרז', וודא שזה באמת משהו קרוב ל 0.

במחירון חפש "רכב שנקנה עם 0 ק"מ ותחשב מחיר לפי זה.

בדוק גם מה הפרש מבחינת הזמן בין מועד העליה לכביש לבין מכירה לבעלים הראשון (השני ז"א). יכול להיות הפרש גדול של כחצי שנה ויותר, מה שאומר שנשאר לך פחות זמן אחריות יצרן, אם זה עוד רלוונטי.

נניח רכב עלה על הכביש בינואר 2014, אבל נמכר לבן אדם שמוכר לך ביולי 2014, האחריות מתחילה מינואר כלומר יעוד חודשיים היא נגמרת.

פורסם

היתרונות:

- מחיר רכישה זול יותר

החסרונות:

- אתה גם תמכור את הרכב בזול. מחירון לוי יצחק קובע 14% הפחתה בתור התחלה וזה לפני הרוכש הישראלי אלוף המו"מ.

- במקרה ביטוחי תקבל מחברת הביטוח 14% פחות מהמחירון.

- אפילו שלא רשום תחת סעיף "מקוריות" כלום, עדיין הבעלים הראשונים היא חברת מימון ועליך לפי חוק גילוי נאות לעדכן את הקונה בנוגע לכך.

- כמעט תמיד מדובר ברמות הגימור הבסיסיות מופשטות מאבזור.

- במקרה של הריו שנתת כאופציה, גם אין את האחריות המורחבת ל-7 שנים על מנוע וגיר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
- אפילו שלא רשום תחת סעיף "מקוריות" כלום, עדיין הבעלים הראשונים היא חברת מימון ועליך לפי חוק גילוי נאות לעדכן את הקונה בנוגע לכך.

ממתי חוק גילוי נאות תקף על מוכרים פרטיים?

וגם אם כן - הצחקת.

אם הרישיון עצמו נקי מכל אזכורים של ליסינג ולמעשה זהה 1:1 לרכב יד שנייה פרטי - אין ולו אדם אחד בישראל שיתנדב להפחית לעצמו את המחיר של הרכב ע"י "גילוי נאות" שכזה.

להזכירך אתה חי במדינה שבה 90% מהמוכרים בטוחים ש"01 בעלים קודמים" זה יד ראשונה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

בקשר ליונדאי i20 כדאי לבדוק בכלמוביל טרייד אין, ואולי כדאי לחשוב על מודל 2015 ( צורה חדשה ).

לא רשמת מה התקציב, והאם רכבים נוספים באים בחשבון ( יאריס, ג'אז, סוויפט )?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובות וההסברים.

נשמע שזה סיפור הרבה יותר מורכב לקנות ממישהו שקנה רכב ב-0 ק"מ (אני מתכוון מבחינת מכירה וירידת ערך).

אכן פניתי לכולמוביל טרייד אין, אבל לא היה להם להציע לי משהו אטרקטיבי, יש רכב 2014 שאמור להגיע אליהם ואני מחכה לטלפון.

התקציב הוא עד 68 אש"ח, כך שאין סיכוי לרכב משנתון 2015.

לגבי יאריס, נדמה לי שיקרה יותר

סוזוקי, עד כמה שזכור לי תא הנוסעים משדר תחושה מיושנת מעט

והונדה, האמת שאיני מכיר את הדגם הזה ספיציפי מבחינת השוואה ליונדאי, מאזדה וכד'...

אגב, גם בכולמובייל טרייד אין (רכבים מיד ראשונה) יש רכבים שהם "נפל" הם פשוט לא ממש מודים בזה ומשווקים אותם במחיר אטרקטיבי, לעומת רכבים אחרים בעלי נתונים זהם שהמחיר שלהם קופץ מכיוון שהם כנראה עם "עבר" נקי.

בקשר ליונדאי i20 כדאי לבדוק בכלמוביל טרייד אין, ואולי כדאי לחשוב על מודל 2015 ( צורה חדשה ).

לא רשמת מה התקציב, והאם רכבים נוספים באים בחשבון ( יאריס, ג'אז, סוויפט )?

פורסם

אין שום בעיה לרכוש רכב שהיה ב-0 ק"מ.

מי שיוריד לך הרבה והוא אלוף המו"מ זה בד"כ חברת הטרייד אין. אני מכיר 2 מקרים של אנשים שרכשו רכב 0 ק"מ ומכרו אותו לאחר מספר שנים קרוב מאוד למחירון, בהפחתה שהיא חלק קטן מהרווח אותו הרוויחו ברכישת הרכב כחדש.

מדובר היה בדגמים פופולריים (I20 ומזדה 2) ולא מעט אנשים התקשרו בנוגע לרכב.

פורסם

אבל לא הבנתי אם אם נניח יש הבדל בין רכב 0 ק"מ, לרכב שנרכב מליסינג 0 ק"מ?

אני מתכוון שאותם בעלים טוען שהרכב נרכש חדש מחברת הליסינג במצב של 0 ק"מ, האם הרישום הזה של חברת ליסינג 0 ק"מ לעומת 0 ק"מ אחר משפיע יותר על מחיר המחירון?

אם כן מדוע?

אין שום בעיה לרכוש רכב שהיה ב-0 ק"מ.

מי שיוריד לך הרבה והוא אלוף המו"מ זה בד"כ חברת הטרייד אין. אני מכיר 2 מקרים של אנשים שרכשו רכב 0 ק"מ ומכרו אותו לאחר מספר שנים קרוב מאוד למחירון, בהפחתה שהיא חלק קטן מהרווח אותו הרוויחו ברכישת הרכב כחדש.

מדובר היה בדגמים פופולריים (I20 ומזדה 2) ולא מעט אנשים התקשרו בנוגע לרכב.

פורסם
ממתי חוק גילוי נאות תקף על מוכרים פרטיים?

וגם אם כן - הצחקת.

אם הרישיון עצמו נקי מכל אזכורים של ליסינג ולמעשה זהה 1:1 לרכב יד שנייה פרטי - אין ולו אדם אחד בישראל שיתנדב להפחית לעצמו את המחיר של הרכב ע"י "גילוי נאות" שכזה.

להזכירך אתה חי במדינה שבה 90% מהמוכרים בטוחים ש"01 בעלים קודמים" זה יד ראשונה.

אתה באמת מתכוון להסתיר מידע מהותי כמו היסטוריה של בעלות חברה בע"מ על רכב שאתה מוכר?

זה שיש רוכשים טיפשים שלא מבינים מה הם עושים נותן למישהו לגיטימציה להסתיר מידע כזה במכירת רכב? לא נראה לך שזה קודם כל סוג של רמאות ומעבר לכך חושף אותך לתביעה מצד הרוכש כשהעניין יתגלה?

כבר היום רוכשים דורשים נסח היסטורית בעלויות קודמות כשהם רוכשים רכב וזה יהיה יותר ויותר נפוץ, כלומר השוק מתאים את עצמו למוכרים עם "זיכרון חלש".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא צריך ללכת רחוק ולבקש הסטוריית בעלויות.

פתחו את חוברת האחריות שמסופקת עם הרכב.

תעודת אחריות ברכבי 0 ק"מ מונפקת על שם חברת הליסינג. לא על שם הרוכש הפרטי. זה סימן ברור.

פורסם (נערך)

החסרונות:

- אתה גם תמכור את הרכב בזול. מחירון לוי יצחק קובע 14% הפחתה בתור התחלה וזה לפני הרוכש הישראלי אלוף המו"מ.

- במקרה ביטוחי תקבל מחברת הביטוח 14% פחות מהמחירון.

לגבי 14% הפחתה הייתי בודק את זה,לדעתי יש הפחתה מסודרת ל 0 ק''מ,

מחברה,במחירון לוי יצחק,לא זוכר כמה אבל פחות מ 14%.

צריך לבדוק במחירון.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

14% זו ההפחתה לרכב 0 ק"מ לשעבר.

פורסם
אתה באמת מתכוון להסתיר מידע מהותי כמו היסטוריה של בעלות חברה בע"מ על רכב שאתה מוכר?

זה שיש רוכשים טיפשים שלא מבינים מה הם עושים נותן למישהו לגיטימציה להסתיר מידע כזה במכירת רכב? לא נראה לך שזה קודם כל סוג של רמאות ומעבר לכך חושף אותך לתביעה מצד הרוכש כשהעניין יתגלה?

כבר היום רוכשים דורשים נסח היסטורית בעלויות קודמות כשהם רוכשים רכב וזה יהיה יותר ויותר נפוץ, כלומר השוק מתאים את עצמו למוכרים עם "זיכרון חלש".

לפי הלמ"ס 99.91% יסתירו מידע כזה בשמחה.

נראה לי עבר קצת יותר מדי זמן מהפעם האחרונה שניסית לקנות רכב משומש במדינת ישראל.. יש סיבה למה כולם קונים חדש ולא משומש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הסיבה שכולם קונים חדש, זה שאפשר לשלם 9 אלפים שקלים מקדמה , לקרוע ניילונים, ואת היתרה להחזיר בתשלומים/בלון, וכל זה בריבית של פחות מ 2% שנתי. ברגע שיצטרכו לשלם 5-6% ריבית שנתית, יחזרו לקנות רכבים משומשים. היתה על זה כתבה לפני שבוע, איך ריבית אפסית מגדילה כמויות רכבים חדשים בכבישים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
14% זו ההפחתה לרכב 0 ק"מ לשעבר.

אם ככה ובתוספת שאר החסרונות שציינת ובצדק,וגם בתוספת ה''יד''

ממש עסקה לא כדאית.

אגב,תמיד אני ממליץ להשוות מול יבואן.

יצא לי השוואה של יבואן לליסינג 0 קמ

אותו רכב הבדל של 3/4 אלף לטובת היבואן שזה לא משמעותי בכלל.

כעת סוף שנה אמורים להיות מבצעים שונים על 2016

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...