Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לדעת מה התקנות קובעות בנוגע לשטיפת רכב מהמים המשותפים של הבניין.

אם ישנם דיירים בבניין ששוטפים את הרכב שלהם מהמים של הבניין, בדליים (לא צינור) ובשימוש סביר - האם הדבר מותר?

פורסם

לא. זה לא מותר אלא אם כן יש תקנון לבניין שאומר אחרת. למה כל הדיירים צריכים לממן צריכת מים ציבורית שלא לצורך נקיון או טיפוח רכוש משותף? בבניין הקודם היה לנו שכן שהיה שוטף את הציוד שלו אחרי הים בשבת. הוריד צינור מקומה 2 מהבית שלו.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

תקרא תקנון מצוי לניהול בית משותף שהוא המסמך שמסדיר ענייני רכוש משותף במקרה ואין תקנון יעודי לבניין.

אני פשוט שאלתי באגודה לתרבות הדיור וזאת התשובה שקיבלתי.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

לא יודע מה זה "תקנון מצוי" - גרתי ב-5 דירות בבניינים משותפים בחיי, באף אחד מהם לא הייתי חתום על תקנון בניין והנושא של שטיפת רכב לא הוסדר ברמת הדיירים.

במילים אחרות - אם אין חוק או תקנה שאוסרים ואין תקנון בניין - מותר לשטוף את הרכב מהמים המשותפים, בדיוק כמו שמותר לשכן שלי לרדת במעלית 15 פעמים ביום ולשלם אותו דבר על החשמל המשותף אפילו שאני משתמש במעלית רק פעם אחת.

בהנחה שאין חוק שאוסר זאת, כל דבר אחר הוא צרות עין והתחשבנות על סכומים בטלים בשישים מתוך תקציב הבית המשותף.

פורסם

בבניין של ההורים שלי,כל הצעירים שוטפים ימי שישי את הרכבים עם הצינור מים של הבניין,זו מסורת עוד מאז שאני הייתי צעיר והייתי שוטף את הרכב ,אין בעיה לשכנים כי עם השנים כולם שטפו או שוטפים.

Sent from my G7-L01 using Tapatalk

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

כמות המים שאפשר לסחוב בדליים היא זעומה, ומחירם אגורות בודדות בלבד (באיזה תעריף מחושבת הצריכה המושתפת?) ככה שבכל מקרה מסובר בזוטות שלא כדאי לריב עליהן.

:turn-l:
פורסם
לא יודע מה זה "תקנון מצוי" - גרתי ב-5 דירות בבניינים משותפים בחיי, באף אחד מהם לא הייתי חתום על תקנון בניין והנושא של שטיפת רכב לא הוסדר ברמת הדיירים.

במילים אחרות - אם אין חוק או תקנה שאוסרים ואין תקנון בניין - מותר לשטוף את הרכב מהמים המשותפים, בדיוק כמו שמותר לשכן שלי לרדת במעלית 15 פעמים ביום ולשלם אותו דבר על החשמל המשותף אפילו שאני משתמש במעלית רק פעם אחת.

בהנחה שאין חוק שאוסר זאת, כל דבר אחר הוא צרות עין והתחשבנות על סכומים בטלים בשישים מתוך תקציב הבית המשותף.

אתה טועה. אין דבר כזה שאין תקנון, ואתה לא חייב לחתום על שום דבר. אתה מחוייב לתקנון הקיים בבניין, ואם אין תקנון שהוסכם על הדיירים חל על הבניין תמיד התקנון המצוי.

פורסם

בהנחה שאתה מתייחס לתקנון המצוי שמחובר לחוק המקרקעין - לא הצלחתי למצוא שם סעיף כלשהו שאוסר על מאן דהוא להשתמש במים המשותפים לשטיפת רכב. אם אתה מכיר סעיף כזה אשמח ללמוד עליו.

פורסם

כאשר גרתי בשכונת סביוני דניה היה לנו צינור גינה מחובר לצינור האספקה הראשי של הבניין. חצי נשר חגגה על המים לרחיצת מכוניות, עד שהותקן מנעול.

מעולם לא ראיתי מי מהדיירים ממלא דלי בברז של חדר האשפה, שהיה סמוך לחניה.

אישית הייתי מוריד שני דליי מים במעלית - יש לי דלי של 20 ליטר למי שטיפה, ולמי סבון מספיקים 5 ליטר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז אני לא מבין איפה אני טועה לדעתך. כתבתי במפורש שאם אין תקנון בבניין (ובמקרה שלי אין), ואין חוק שאוסר (ונראה שאין, כולל בנספח התקנון המצוי), משמע שמותר.

השתמע מדבריך כי לא חל תקנון כלשהו על בניין ללא תקנון נפרד.

בנוסף, לא צריך לחתום על שום תקנון כדי שיחול תקנון ייעודי על הבניין. אם אתה גר בבניין בעל תקנון כזה הוא חל עליך.

• תוכן חדש...