Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, hans כתב:

אבל בת יענה וזה.

אני דווקא נמנע מלכתוב לך דברים כאלה. אבל אני אזרום איתך לפעם הזאת:

לפני 30 דקות, hans כתב:

מה לעשות שאיראן מאיימים פיזית/ממשית/גופנית על כל מי שאיננו מוסלמי שיעי.

איך זה תגובה למה שרשמתי? אי אפשר היה לסכם לצאת למלחמה עם השותפות שעכשיו אתה סוחט אותן שיעזרו לך?

זה כול מה שמעניין אותי. איך זאת התגובה לטענה שלי. אפילו לא על נכונות הסיפור. איך איום מונע ממך לסכם על יציאה למלחמה עם *שותפות*. איך זה גורם לזה שצריך לדרוש ולאיים ולא לבקש?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שמציגים את זה ככה בתקשורת, לא אומר שזה באמת המצב.

אישית קשה לי להאמין שטראמפ יצא למלחמה ובנה על זה ש...צרפת ואנגליה יעזרו לו.

אם שופטים לפי ההתנהלות של הבן אדם, הוא פשוט מטריל אותם בכל הזדמנות אפשרית. הוא צריך להסיט את הדיבורים ממחירי הנפט לכמה הוא טוב ואירופה גרועה. 

מה שכן, כל הזמן דיבר על זה שחיילים אמריקאים לא ידרכו באיראן, ולפי מה שאומרים זה הולך לקרות. הוא יצטרך להסביר את זה לקהל שלו.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

ומחיר הנפט עולה ועולה.

לא הוא לא. הוא עלה, כרגע הוא מסתובב מעלה מטה איפשהו סביב 100.

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

טראמפ פונה לשותפות הטבעיות ואפילו לסין בבקשה לסייע בפתיחת המעבר. יפן, אוסטרליה וגרמניה כבר הספיקו לענות בשלילה.

זה מצחיק לחשוב איכשהו שהם "יסייעו" לאמריקאים לפתוח את המעבר.

כמו הסיפור על הפיל והעכבר שהולכים יחד בשביל, ואז העכבר מסתובב לאחור ואומר "סתכל כמה אבק אנחנו משאירים".

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

השעון להכרזה על סיום המלחמה מתקתק. בטח נקבל הצהרה של טראמפ שהמטרות הושגו 

כבר ראינו שהתחזיות שלכם לא מחזיקות, לא לטווח הקצר ולא לרחוק.

חוץ מתחזיות, שלא לומר משאלות לב, באולפני ערוצי הייאוש, הדכדוך, והורדת המורל, אין שום סימנים לכך בשטח.

לפני שעתיים, David32 כתב:

באמת אבל, איזו מין התנהגות זאת, ועוד לצפות (ולבוא בטענות)

אל תיקח את זה קשה, אני בטוח שגם טראמפ מבין שאתם לא יכולים אפילו לעזור לעצמכם, אז בטח לא לארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

צחוק הגורל הוא שבחריין/קטאר/סעודיה/שאר מדינות המפרץ צוברות עכשיו ניסיון - מי הגנתי ומי התקפי - בלי לפצוח בשום הכרזת מלחמה על אף אחד. ובינתיים באירופה (הכנס ציוץ שחפים ופכפוך מעיינות)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 22 דקות, gadik6 כתב:

אל תיקח את זה קשה, אני בטוח שגם טראמפ מבין שאתם לא יכולים אפילו לעזור לעצמכם, אז בטח לא לארה"ב.

לא באים בטענות או בתלונות כלפי מי שלא יכול לעשות כלום. 

אתם חייבים להחליט, להפעיל היגיון ולבנות טיעון מעבר ל "בת יענה" "אבל מוסלמים" "ציוץ שחפים" (אגב, איזה כיף? ציוץ שחפים, פכפוך מעיינות,  the woods, the fields… little rivers.)

- By lifting money bags

פורסם
לפני 31 דקות, gadik6 כתב:

זה מצחיק לחשוב איכשהו שהם "יסייעו" לאמריקאים לפתוח את המעבר.

כמו הסיפור על הפיל והעכבר שהולכים יחד בשביל, ואז העכבר מסתובב לאחור ואומר "סתכל כמה אבק אנחנו משאירים".

תגיד את זה לטראמפ. הוא זה שמבקש עזרה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
בתאריך 16.3.2026 בשעה 17:22, פינדר כתב:

בינתיים ספינות לא עוברות מיצר הורמוז ומחיר הנפט עולה ועולה.

נשאר די יציב בשבוע האחרון, עוד נבועת זעם שלא התגשמה.

בתאריך 16.3.2026 בשעה 17:22, פינדר כתב:

השעון להכרזה על סיום המלחמה מתקתק

מה קורה עם השעון, התקלקל?

בתאריך 16.3.2026 בשעה 20:57, David32 כתב:

אתם חייבים להחליט, להפעיל היגיון ולבנות טיעון מעבר ל "בת יענה" "אבל מוסלמים" "ציוץ שחפים" (אגב, איזה כיף? ציוץ שחפים, פכפוך מעיינות,  the woods, the fields… little rivers.)

אני הסברתי, ארוכות, מה הבעיה של אירופה, ולאן זה הולך.

אתה מוזמן להמשיך להינות מהרגע. אירופה, בחלקה הגדול, היא עדיין מקום מצוין לחיות בו, בטח בהשוואה לשאר העולם, רק שזה לא אומר שהספינה הזאת לא שוקעת.

אגב, זה לא אתה שסיפרת שעדיף היה לא לצאת מהסכם הגרעין עם איראן או שהיציאה ממנו הייתה טעות, כי עדיף הסכם כלשהו?

איראן שיגרו לאחרונה טילים למרחק של כ-4000 ק"מ. זה טווח קצת גדול יותר ממה שהם התחייבו אליו, לכאורה, ממש לאחרונה, לא?

https://www.islamtimes.com/en/news/1266563/iran-_limits-missile-range-to-below-2-000-km-_foreign-minister-says

אולי הסכמים או "הבטחות" לא עובדים עם האיראנים?

בתאריך 13.3.2026 בשעה 18:09, MiniMiz3r כתב:

מי שווידא שחמאס יישאר בשלטון ו*סירב לפעול נגדו למרות המלצות הדרג הבטחוני*, הוא נתניהו. הצבא לא מכתיב מדיניות, הוא מממש אותה. המדיניות הייתה להכיל את חמאס, ברמה שנתניהו *התחנן* לקטאר שיעבירו לעזה עשרות מיליוני דולרים במזוודות, כמו מאפיה, למרות ש*הוא ידע* שהכסף הזה הוא הלוואה, שאת הריבית שלה אנחנו נשלם בדם. הוא ידע, כי אמרו לו. כי הוא יושב בכל הפורומים (ומדליף מתוכם בניגוד לחוק, אבל את זה כבר לא חוקרים,  מוזר כי יש קליקה וכו'...) והוא רואה את *המידע האמיתי*, והמידע הזה היה חד משמעי לגבי השימוש בכסף ולגבי היכולות שחמאס צובר.

חשבתי לסיים עם זה, אבל אני דווקא אתחיל עם זה - תקציב משרד הבטחון הוא מעל 100 מיליארד שקל בשנה!   מעל 100 מיליארד, בשנה!

חמאס קיבל מקטאר, לאורך תקופה של כ-10 שנים, קצת פחות מ-5 מיליארד שקל, כלומר בממוצע, פחות מחצי מיליארד בשנה!

אם מישהו חושב שהכסף הקטארי הוא ההבדל שעשה או הביא עלינו את ה-7 באוקטובר, הוא לא מחובר למציאות.

מיותר לציין שחלק גדול מהכסף שימש למנהרות, למשכורות, וכדומה. בסוף, המחבלים פרצו דרך הגדר, בלי שום התנגדות משמעותית.

האם הוא תרם?   בהחלט, אבל הכשלון של כיבוש העוטף על ידי מחבלים על טנדרים, בלי חיל האוויר, בלי טנקים, בלי רכבים משוריינים, הוא אך ורק על מערכת הבטחון, על צה"ל, על השב"כ, על המודיעין.

עכשיו לתגובה שלך - זה אוסף של אי דיוקים, שלא לומר שקרים.

איזה המלצות של דרג בטחוני בדיוק?   הדרג הבטחוני מקסימום המליץ לנטרל מהאוויר פה ושם, כאילו שזה היה עוזר להתמודד מול החמאס. בשום מבצע, החל מעופרת יצוקה, ועד ממש ל-7 באוקטובר, הדרג הבטחוני לא רצה "מלחמה אמיתית". כל פעם שדובר על כניסה קרקעית מאסיבית, או מהלך עצים יותר מול החמאס, הדרג הבטחוני קיפל את הזנב וצעק "רגיעה רגיעה".

אם אתה טוען שהדרג הבטחוני היה כל כך בעד פעילות נגד החמאס, למה רונן בר לא העיר את נתניהו בלילה, כדי לצאת למלחמה או לתת מכה מקדימה?   בדיוק כי הדרג הבטחוני עשה את ההיפך ממה שאתה טוען - הוא דאג למנוע אסקלציה, או "מיסקלקולציה", שיכולה להגיע למלחמה, כי מבחינתנו המצב מול חמאס היה נוח, וזה גם ההמלצות שעברו לדרג המדיני.

מזוודות הכסף?   בדיוק אותו סיפור - הדרג הבטחוני דחף לזה, כדי למנוע "התקוממות" או תסיסה בעזה. הרי אם נתניהו היה אומר לא, לא מעבירים את הכסף, התקשורת ואנשים כמוך היו צועקים שהוא מעוניין בהסלמה כי ככה וככה, שהוא מבעיר את המזרח התיכון ומה לא.

כולם תמכו במזוודות ובשימור החמאס - יאיר גולן, ראשי המוסד, השב"כ ועוד.

אפילו נגד חיזבאללה הדרג הבטחוני לא רצה לפעול, וראינו את זה עם ההדלפה לרונן ברגמן, לפני מבצע הביפרים, שמוזר איך זה לא נחקר עד היום, לכאורה.

אפילו אחרי מבצע הביפרים, כל מיני קשקשנים ו"מומחים" המשיכו לספר איך זה סתם בזבוז יכולות ואיך זה לא יביא לשום דבר, כשקרה בדיעבד בדיוק ההיפך.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 14 דקות, gadik6 כתב:

בכלכלה שלך מסתכלים רק על הנגזרת?

בגלל זה טראמפ מאיים שהוא הולך להשמיד תחנות כח באירן, אם לא יפתחו את המיצרים?

image.thumb.png.d635f4cdec8486a2797fda56d6b77624.png

לפני 17 דקות, gadik6 כתב:

נחיה ונראה.

אני מודה שאני  (כמו שאר העולם) טועה בהערכת הגבולות של טראמפ.

אם הוא יממש את האיום שלו לגבי תחנות הכח, הולך להיות פה שיט שואו רציני.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

איראן שיגרו לאחרונה טילים למרחק של כ-4000 ק"מ. זה טווח קצת גדול יותר ממה שהם התחייבו אליו, לכאורה, ממש לאחרונה, לא?

יצאת מההסכם ואתה מתפלא שגם הצד השני לא מחויב אליו?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מזוודות הכסף?   בדיוק אותו סיפור - הדרג הבטחוני דחף לזה, כדי למנוע "התקוממות" או תסיסה בעזה. הרי אם נתניהו היה אומר לא, לא מעבירים את הכסף, התקשורת ואנשים כמוך היו צועקים שהוא מעוניין בהסלמה כי ככה וככה, שהוא מבעיר את המזרח התיכון ומה לא.

אז למה אנחנו צריכים ראש ממשלה חלש שנגרר אחרי יאיר גולן?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אני הסברתי, ארוכות, מה הבעיה של אירופה, ולאן זה הולך.

אתה מוזמן להמשיך להינות מהרגע. אירופה, בחלקה הגדול, היא עדיין מקום מצוין לחיות בו, בטח בהשוואה לשאר העולם, רק שזה לא אומר שהספינה הזאת לא שוקעת.

אגב, זה לא אתה שסיפרת שעדיף היה לא לצאת מהסכם הגרעין עם איראן או שהיציאה ממנו הייתה טעות, כי עדיף הסכם כלשהו?

https://www.islamtimes.com/en/news/1266563/iran-_limits-missile-range-to-below-2-000-km-_foreign-minister-says

חשבתי לסיים עם זה, אבל אני דווקא אתחיל עם זה - תקציב משרד הבטחון הוא מעל 100 מיליארד שקל בשנה!   מעל 100 מיליארד, בשנה!

חמאס קיבל מקטאר, לאורך תקופה של כ-10 שנים, קצת פחות מ-5 מיליארד שקל, כלומר בממוצע, פחות מחצי מיליארד בשנה!

אם מישהו חושב שהכסף הקטארי הוא ההבדל שעשה או הביא עלינו את ה-7 באוקטובר, הוא לא מחובר למציאות.

מיותר לציין שחלק גדול מהכסף שימש למנהרות, למשכורות, וכדומה. בסוף, המחבלים פרצו דרך הגדר, בלי שום התנגדות משמעותית.

האם הוא תרם?   בהחלט, אבל הכשלון של כיבוש העוטף על ידי מחבלים על טנדרים, בלי חיל האוויר, בלי טנקים, בלי רכבים משוריינים, הוא אך ורק על מערכת הבטחון, על צה"ל, על השב"כ, על המודיעין.

עכשיו לתגובה שלך - זה אוסף של אי דיוקים, שלא לומר שקרים.

איזה המלצות של דרג בטחוני בדיוק?   הדרג הבטחוני מקסימום המליץ לנטרל מהאוויר פה ושם, כאילו שזה היה עוזר להתמודד מול החמאס. בשום מבצע, החל מעופרת יצוקה, ועד ממש ל-7 באוקטובר, הדרג הבטחוני לא רצה "מלחמה אמיתית". כל פעם שדובר על כניסה קרקעית מאסיבית, או מהלך עצים יותר מול החמאס, הדרג הבטחוני קיפל את הזנב וצעק "רגיעה רגיעה".

אם אתה טוען שהדרג הבטחוני היה כל כך בעד פעילות נגד החמאס, למה רונן בר לא העיר את נתניהו בלילה, כדי לצאת למלחמה או לתת מכה מקדימה?   בדיוק כי הדרג הבטחוני עשה את ההיפך ממה שאתה טוען - הוא דאג למנוע אסקלציה, או "מיסקלקולציה", שיכולה להגיע למלחמה, כי מבחינתנו המצב מול חמאס היה נוח, וזה גם ההמלצות שעברו לדרג המדיני.

אפילו נגד חיזבאללה הדרג הבטחוני לא רצה לפעול, וראינו את זה עם ההדלפה לרונן ברגמן, לפני מבצע הביפרים, שמוזר איך זה לא נחקר עד היום, לכאורה.

אפילו אחרי מבצע הביפרים, כל מיני קשקשנים ו"מומחים" המשיכו לספר איך זה סתם בזבוז יכולות ואיך זה לא יביא לשום דבר, כשקרה בדיעבד בדיוק ההיפך.

את כל ההודעה שלך על הצבא ומערכת הביטחון, שאני אגב מסכים עם רובה, הייתי מסכם כ״אני לא חושב שלדרג המדיני יש אחריות על פעולות הדרג הצבאי שנמצא תחתיו״. כך לפחות אני קורא את זה, תקן אותי אם אני טועה.

לדעתי, וכנראה לדעת רוב המתדיינים כאן, לדרג המדיני יש אחריות מלאה על הצבא והכיוון שאליו הלך או הוביל, במיוחד אחרי כל כך הרבה שנים בשלטון.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כן, אמרתי שמרגע היציאה מההסכם הם שקדו יותר על העשרה ועל הפצצה. 

בלינק מדובר על טענה של שר החוץ של הגבלה עצמית ולא על הסכם. 

יש גם את ההסכם שהיה בין רוסיה לארהב, ששינהם לכאורה הפרו עד שטראמפ יצא ממנו ב 2018. אז אולי הסכמים והבטחות לא עובדים גם עם רוסים ואמריקאים.

אני לא יודע מה הם שיגרו, אם זה טיל שונה לגמרי או מודיפיקציה של קיים עם טווח כפול, את זה נגלה מתישהו בעתיד. 

בכול מקרה, אין הסכם בנושא הטילים, אין קשר להסכם הגרעין עם איראן.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

כוח קנייה שונה, לא ככה? או שאנחנו מתעלמים מהנושא כי זה מבטל את הטענה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

לדעתי, וכנראה לדעת רוב המתדיינים כאן, לדרג המדיני יש אחריות מלאה על הצבא והכיוון שאליו הלך או הוביל, במיוחד אחרי כל כך הרבה שנים בשלטון.

קודם, רק להבהיר,  דרג מדיני ?   

אבא של ילדז, בעלה של נתניהו וההוא שלא מזכירים את שמו,  דרג מצומצם. 

לכל  האחרים המכונים דרג מדיני,  

שר הבטל"א, שר האוצר, גלנט/הורדוס, שרת התחבורה, יש מילה בנושא ?

כשגלנט היה בתפקיד היה מישהו שיכול להביע דעה נוגדת.

לא הלכת בתלם ?  פוטרת.

מאז, הדרג המדיני המחליט בענייני צבא מונה אדם אחד. 

שומע אך לא יודע להקשיב, 

"מנחה" ?   רק להצלחות.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 55 דקות, רוןS כתב:

קודם, רק להבהיר,  דרג מדיני ?   

אבא של ילדז, בעלה של נתניהו וההוא שלא מזכירים את שמו,  דרג מצומצם. 

לכל  האחרים המכונים דרג מדיני,  

שר הבטל"א, שר האוצר, גלנט/הורדוס, שרת התחבורה, יש מילה בנושא ?

כשגלנט היה בתפקיד היה מישהו שיכול להביע דעה נוגדת.

לא הלכת בתלם ?  פוטרת.

מאז, הדרג המדיני המחליט בענייני צבא מונה אדם אחד. 

שומע אך לא יודע להקשיב, 

"מנחה" ?   רק להצלחות.

כן, דרג מדיני. משר הבטחון, דרך שרי הקבינט ועד לראש הממשלה. אם אתה שר, ולא מסכים עם הכיוון אליו הממשלה הולכת, אתה צריך להתפטר. אם לא התפטרת אתה אחראי להחלטות שהתקבלו בשמך, גם אם ״ממש ממש לא אהבת אותן״.

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

כוח קנייה שונה, לא ככה? או שאנחנו מתעלמים מהנושא כי זה מבטל את הטענה.

שלא לדבר על זה שהמאה מיליארד האלה הלכו גם על הצבא שאמור להתמודד עם עוד כמה אתגרים, חלקם מדינות עם שמונים מיליון איש במרחק 1500 ק״מ מפה.

בחיי, איזו השוואה מטופשת.

• תוכן חדש...