Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה ביליתי עם משפחתי שבוע באיזור היער השחור. גרנו בפרבר של באזל ומדי יום עלינו צפונה על כביש מס' 5, לכיוון פרייבורג ואירופה פארק.

המדובר באוטובאהן דו נתיבי, שחלקים ממנו מוגבלים ל-120 קמ"ש - ובהם מותר למשאיות לעקוף - וחלקים ממנו אינם מוגבלים, עם איסור על משאיות לעקוף.

בחלקים הלא מוגבלים, התנועה זרמה - ועל אף ריבוי המכוניות ומיעוט הנתיבים, המהירות נעה בטווח של 140-170 קמ"ש, כשנהגים מאותתים, עוקפים בבטחה משמאל וחוזרים לימין.

בחלקים המוגבלים, לעומת זאת, בוקה ומבולקה ותחושה ישראלית למדי. רוב התנועה התנקזה לנתיב השמאלי וניסתה לנוע סביב 120 קמ"ש, מה שכמובן לא הצליח; תמיד יש מי שמעכב, תמיד יש את זה שלא שומר מרחק ובולם בפתאומיות - תוך שהוא גורם לתגובת שרשרת ולהאטה בקרב הנוהגים בעקבותיו - ואפילו שם יש לעתים חוכמולוגים שמנסים להשתחל בין מכוניות לאחר עקיפה בנתיב הימני הפנוי יחסית...

נזכרתי ב"אוטובאהן" שלנו, כביש 6. בימיו הראשונים של הכביש לפני למעלה מעשור, עם מיעוט נהגים וללא אכיפה, מהירויות הנסיעה שם היו אירופאיות למהדרין והנהיגה זרמה בצורה דומה, עם נהגים מודעים לסביבתם ולמשמעת הנתיבים. כיום, כביש 6 הוא כביש ישראלי לכל דבר, עם מתנחלי שמאל ומעכבי תנועה סדרתיים, אפילו כשהכביש מציע לא פחות מארבעה נתיבים...

נהגתי לראשונה בגרמניה לפני 25 שנים, כשרוב האוטובאהנים לא היו מוגבלים וניתן היה לנהוג מהר ובטוח, איש איש במהירות הנוחה לו ולמכוניתו; מהירות בה חש בטוח ונינוח. גרמניה של היום, עם אינסוף משאיות שחוצות אותה, אינסוף קטעים מוגבלי מהירות ופוליטיקאים פופוליסטים שמנסים לשים סוף לחגיגה, היא כבר לא גן העדן של פעם במובן זה.

אבל הרעיון בבסיסו הוא עדיין רעיון טוב - עד כדי כך שהייתי מוכן שינסו אותו במקטעים של כביש 6 המותאמים למהירויות גבוהות. על כביש יבש, באור יום, אפילו בשעות מסוימות - אבל צריך להעז ולנסות.

דעתכם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין. מזכיר לי משהו דומה אך שונה, נדמה לי שבאנגליה הם עשו ניסוי ובאחד הצמתים הכי גדולים ובעייתיים שם הם הורידו את כל הרמזורים ושמו כיכר במקום והזמני נסיעה שם התקצרו בצורה דרסטית. בכל מקרה בארץ אף אחד לא יעיז לעשות את זה וגם אם אי פעם המשיח יגיע - כנראה שבגלל ההתלהבות הראשונית כולם יטוסו לשם לראות את הרכב "סוגר סקאלה" וכאלה, גם אנשים עם רכבים שבורים ובטח יהיו איזה כמה תאונות ויסגרו את זה לפני שזה יתחיל.

פורסם

אני חושב שזו ההוכחה הברורה והפשוטה לכך שמהירות היא לא הבעיה, הבעיה היא הגבלת המהירות.

גם אני שמתי לב לתופעה הזו בגרמניה כאשר גרתי שם: בלי הגבלה, גרמניה. עם הגבלה, ישראל.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מה הקשר בין תרבות נהיגה להגבלת מהירות?

לא בגלל זה במדינות רבות נוהגים בצורה תרבותית יותר מבארץ. בארץ פשוט אין חינוך ואכיפה של נהיגה תרבותית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רוב הנהגים בקיץ באזור היער השחור הם ישראלים...

אבל רוב...

מה הקשר בין תרבות נהיגה להגבלת מהירות?

לא בגלל זה במדינות רבות נוהגים בצורה תרבותית יותר מבארץ. בארץ פשוט אין חינוך ואכיפה של נהיגה תרבותית.

נתנו לך פה דוגמא בזמן אמת, במיידי, על אותו הכביש ועם אותם הנהגים. זה ניסוי חברתי מעניין הגבלות המהירות האלה שבאות והולכות באותו כביש בגרמניה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

ועדין, אני חושב שרוב הנהגים הישראלים נזהרים יותר בחו"ל כי הכבישים פחות מוכרים, כי הם לא רגילים למקום וכי הם לא "בבית". כאשר הם חוזרים לכבישים המוכרים ומרגישים שהם "בבית", הם מתחילים לנהוג "רגיל" (אופן הנהיגה שמוכר לכולנו היטב). גם כביש 6 כאשר היה חדש, היה עוד לא "בבית" עבור הרוב. חוץ מערסים גמורים, מי שנוהג על כביש לא מוכר, באופן טבעי נזהר יותר. בחילופי עונות וגשמים כבדים פתאום רואים שכולם מאותתים, הרוב שומרים על ימין, פתאום שומרים מרחק, נוסעים לאט. למה? כי זה לא הסביבה שהנהגים רגילים, לכן נזהרים יותר (יש גם אינסטינקים של השרדות ושמירה עצמית).

בתור דוגמא נגדית, למה, בשוויץ במקומות עם מגבלת מהירות הנהגים לא מנומסים? תרבות זה תרבות.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי, מהנסיון שלי בכביש ומהאנשים שאני מכיר, כאלו שנוהגים טוב יותר וכאלו שנוהגים טוב פחות.

כשאתה בישראל, ל90 אחוז מבעלי הרשיון יש רכב, כלומר - נוהג איתך ובסביבתך כל אחד שלא חושש לעלות להגה, והוא רק עבר מבחן נהיגה שלא מכשיר אותו לכלום מלבד היגוי (שלרוב גרוע מאוד) ותפעול תקין של הרכב (ברמת גז ברקס, לא קריאת נורות ולא הדלקת אורות מעבר)

אז אותה אחת שהתנחלה בשמאלי לא עשתה זאת מכוונה רעה, אלא מחוסר תשומת לב, ולצערי ברוב המקרים מחוסר מודעות! אנשים לא מודעים למשמעותו של הנתיב השמאלי.

יום אחד חזרתי עם אחי מירושלים, הוא אוהב לנסוע על 80-90 ברגוע בנתיב הימני, באיזשהו שלב עבר לנתיב האמצעי, ומשלא חזר לימני אמרתי לו "עוקפים אותך מימין, תחזור לימני" אז הוא הסביר לי שיש רק נתיב שמאלי אחד, הסברתי לו שיש שני נתיבי עקיפה, וצריך להשאיר אותם לצורך הזה.

אז הנה, הוא אחרי 20 שנות נהיגה ולמד בזכותי משהו חדש, כמובן שלא התרברב או ניסה להתנגח.

כך רבים אחרים - לא מודעים ואין מי שילמד אותם.

פורסם

בגרמניה גם בעיר נוסעים ברמה הרבה יותר מסודרת מישראל.

אם יש משהו שאני באמת אוהב בכבישים בחו"ל, זה את השקט. אני דיי בטוח שאני מתחיל לפתח ptsd מכל הצפירות פה, זה מחרפן אותי.

פורסם (נערך)
אני דיי בטוח שאני מתחיל לפתח ptsd מכל הצפירות פה, זה מחרפן אותי.

אם צופרים לך באופן קבוע, כניראה יש לך בעיה בנהיגה. אני שומע צפירות לעיתים מאוד רחוקות (ואני נוסע הרבה, לפחות 30K בשנה), לי באופן אישי נדיר מאוד שמישהו צופר (זה אולי קורה פעם, פעמיים בשנה כאשר נהג עצבני רוצה שאני אסע מהר יותר ברמזור).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם (נערך)

בוקה ומבולקה או לא - הנתונים הגרמניים לא מחמיאים. במדדים השונים של קטל בדרכים הם בערך באותו מקום כמו ישראל, וגם זה למרות האוטובאהנים הלא מוגבלים ולא בזכותם.

הסטטיסטיקה בגרמניה מלמדת שבקטעים הלא מוגבלים יש יותר התנגשויות מלכתחילה בהשוואה לקטעים הבלתי מוגבלים, כמובן הכל ביחס לנפח התנועה.

כולם כל הזמן מציינים את גרמניה והאוטובאהים כאילו זו דוגמה שראוי ללמוד ממנה, למרות שזה טיעון מעגלי לחלוטין ומבוסס על השקפה, לא על נתונים.

ובכלל, כיוון החשיבה הזה שבו אם נקשה על הנהג (נעלה את מגבלת המהירות, למשל) זה יוציא ממנו יותר ויכריח אותו להתרכז ולנהוג טוב יותר - נכון רק עד נקודה מאוד מסוימת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הסטטיסטיקה בגרמניה מלמדת שבקטעים הלא מוגבלים יש יותר התנגשויות מלכתחילה בהשוואה לקטעים הבלתי מוגבלים, כמובן הכל ביחס לנפח התנועה.

לא הבנתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

נסעתי דיי הרבה בגרמניה, אוסטריה, סלובניה קרואטיה ושוויץ.

בגרמניה לא נתקלתי במה שאתה מתאר, תרבות הנהיגה הייתה מופתית גם במקטעים מוגבלים וגם בלא מוגבלים, גם בערים וגם בהרים.

אותו דבר נכון גם לגבי שאר המדינות שציינתי שם יש מגבלות של 120-130, כולם בימני על המהירות המותרת ואם יש מישהו איטי יותר אז עוקפים בזריזות וחוזרים ימינה.

כן יש מספר הסתייגויות-כשמתקרבים לאזור וינה אז התנועה הופכת לצפופה יותר ומרגישה מאוד ישראלית עם הרבה אידיוטים מתפרעים וחותכים (למרות שלפי מה שאני זוכר לרובם היה מראה מאוד לא אוסטרי), בנוסף בטיול האחרון בסלובניה-קרואטיה נתקלתי בהמון נהגים שמתעסקים בפלאפון גם בכבישים המהירים בזמן שהם על 130 (אבל עדיין בנתיב הימני:wink:), כנראה שזאת מגפה כלל עולמית.

תרבות הנהיגה בארץ תשתפר רק ע"י חינוך וענישה, צריך להתחיל ללמד שיעורי תעבורה עוד מהחטיבה ולהגביר בצורה דרסטית את האכיפה (ודוחות איכותיים לא עברות מהירות).למשטרת התנועה יש כיום רק 113 ניידות ומתוכן רק 75 ניידות נמצאות על הכבישים במהלך היום (75 ניידות על 8500 ק"מ של כבישים בינעירוניים ועוד המון קילומטרים של ערים,פשוט הזוי:shock:) לעומת 300 ומשהו ניידות לפני 7 שנים, וכתוצאה מזה גם רואים איך תרבות הנהיגה מדרדרת משנה לשנה וכמות ההרוגים עולה באופן קבוע מאז 2012. הממשלה פשוט חייבת לעשות משהו דחוף לפני שנחזור לכמות ההרוגים של שנות ה90 וה70.

אגב סתם כדי להכניס דברים לפרופורציה, לאחרונה קראתי מספר בלוגים של תיירים רוסים ששכרו רכב בארץ, כולם ללא יוצא מן הכלל משבחים את איכות הכבישים הנפלאה שלנו, את השילוט הנפלא בכבישים,את החוסר בפקקי ענק (בהשוואה למוסקבה) ואת התכנון הגאוני של הכבישים(רמזור נפרד לפניה שמאלה, נתיב נפרד ללא רמזור ימינה, גדר הפרדה בין כיוונים, כיכרות וכ"ו...). מה שהכי הדהים אותי זה שהם מספרים שהנהג הישראלי מאוד מתורבת וסבלני ושהדבר היחיד שהפריע להם זה הצפירות ברמזורים לפני שאפילו מתחלף לירוק.

אז כנראה שיכול להיות הרבה יותר גרוע:roll:

פורסם

אני בדעה שכרגע מה שהכי חמור בכבישים זה שני דברים:

א. עבירות חמורות של אנשים ששמים פס על שוליים או קו הפרדה ואפילו רמזורים אדומים ולא מתביישים לנסוע על מנת לעקוף שם.

ב. גודשי תנועה שנוצרים בעקבות תתי אדם שחושבים שהם מעל כולם ונדחפים לנתיבים מימין ומשמאל ביציאות/כניסות לכבישים מהירים, לעיתים ממש ברגע האחרון או על איי תנועה.

אם רק היו לוקחים את כל מצלמות המהירות המיותרות ושמים אותן באיי התנועה כדי לתפוס את הנדחפים הללו, כולם היו מרוויחים מזה - גם המדינה, גם הנהגים שומרי החוק וכל המצב התחבורתי בארץ היה קצת יותר מסודר ולא מרגיש כמו ג'ונגל עם אפס אכיפה.

• תוכן חדש...