Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התקלה המקורית כלל השבתה של הילוכים, לא רעידות.

התקלה המקורית.. אבל רוב המקרים האחרונים שלא כוללים מכטרוניק מדברים על רעידות ולא על השבתה כללית..

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אל תתן ל"עובדות" לבלבל אותך, הרי המכירות של הקבוצה רק הולכות וגדלות.

אם תשאל אותי ,מדובר בויכוח סרק .צר לי שאני מכניס ת'אף עם הקיה שלי עם חדירת סולר לשמן מנוע - מכירות הקבוצה הולכות וגדלות .בדיוק אותו סיפור .

העדר של נהגי המוניות גם ממשיך לקנות .לא יעזור לך

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4393777,00.html

על אותו בסיס של falou אפשר לומר שבשביל התמורה והמחיר שהקיה נותנת ,שווה להחליף שמן כל 3000 ק"מ.:-(

או להחליף מסנן חלקיקים ב- 16000 ש"ח.

תודעת שירות במדינה שואפת לאפס ,אבל גרוע יותר - תודעה צרכנית.

בברכה

מוטי

פורסם

מה רלוונטי דגם מלפני עשור?

נהגי מוניות בטח יודעים מה כדאי....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מה רלוונטי דגם מלפני עשור?

נהגי מוניות בטח יודעים מה כדאי....

נהגי מוניות יודעים לעבוד כמו חמורים ולהחליף מהר אחרי שנתיים (בתום תקופת האחריות) ...רובם לפחות.

אין להם יותר מידי זמן ל"ברברת" ...נכתב בציניות.

בברכה

מוטי

פורסם (נערך)
כמה ק"מ הם עושים בשנתיים?

אין אחידות .

יש כאלה ,כמוני שעשו 170000 ב 4 שנים ויש כאלה שעושים 100000 בשנה .

הרעיון של חלק ניכר מהנהגים הוא להעיף את הרכב בגמר אחריות .מונית מקבלת בדרך כלל שנתיים אחריות או 100000 ק"מ (הראשון מבין השניים) .

ירידת הערך של הרכב הקיים ובהנחה שהרכב "מועף" למגרש בתוספת רכישת רכב חדש ,אפילו שהרכב החדש נרכש ללא מכס ובהחזר מע"מ ,גבוהה מאוד ומאלצת את הנהגים לעבוד שעות על גבי שעות לצורך כדאיות .

וכל זה ,בשביל לא לבזבז זמן על מוסכים .

קיה ריו במודל 2012 ,כמו שאני מחזיק ,תועף למגרש בכ-7000 ש"ח .

חדשה עולה כ- 60000 ש"ח לפני מע"מ ואחרי הורדת מכס.

לא ענף רווחי למי שחושב שעושים כסף אבל זה כבר נושא אחר.

אני יכול לומר לך שבזכות הפורום הזה לא רכשתי וואגית משתי סיבות :

1. צ'מפיון.

2.תקלות סדרתיות .DSG 7

עשיתי שעורי בית ובסוף נפלתי עם קיה (חשבתי לתומי שהאמינות היא לפי הדגם הישן).:oops:

ודרך אגב :

אם חשבת לומר שהמוניות עובדות קשה יותר ועל כן הבלאי גבוה יותר ,אז אצלי גיליתי את התקלה כשמד אוץ על 50000 ק"מ .

בכל אופן זה ממש לא משנה אם מדובר ברכב פרטי שהגיע לתקלה אחרי 20000 ק"מ תוך שנה או מונית שעשתה את אותו קילומטראז' תוך חודשיים.

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם (נערך)

אתה מכיר נהגי מונית שבחרו ברכב עם DSG7?

נהג מונית אחד סיפר לי שחבר שלו קנה אוקטביה דיזל עם DSG, הרכב הצליח להחזיק בנסיעה עירונית והררית (חיפה...) 80K תוך חצי שנה... אחרי זה המצמדים נגמרו והנהג נבהל ומכר את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם

כל הוואגיות עם מנוע 1.6TDI מצויידים ב-DSG7

Sent from my iPhone using Tapatalk

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ודרך אגב :

אם חשבת לומר שהמוניות עובדות קשה יותר ועל כן הבלאי גבוה יותר ,אז אצלי גיליתי את התקלה כשמד אוץ על 50000 ק"מ .

בכל אופן זה ממש לא משנה אם מדובר ברכב פרטי שהגיע לתקלה אחרי 20000 ק"מ תוך שנה או מונית שעשתה את אותו קילומטראז' תוך חודשיים.

בברכה

מוטי

אני מניח שיש תקלות שכן ויש שלא. אבל נהגי מוניות מתעסקים כל הזמן עם הרכב, עוברים אצלהם יותר רכבים והם מכירים יותר קולגות עם ניסיון של... נהגי מונית. מן הסתם הניסיון שלהם (שלכם) יותר עשיר והדעות יותר מבוססות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
אני מניח שיש תקלות שכן ויש שלא. אבל נהגי מוניות מתעסקים כל הזמן עם הרכב, עוברים אצלהם יותר רכבים והם מכירים יותר קולגות עם ניסיון של... נהגי מונית. מן הסתם הניסיון שלהם (שלכם) יותר עשיר והדעות יותר מבוססות.

גם אני חשבתי כך .מסתבר שהמציאות שונה .

עובדתית ,אני נפלתי עם הקיה בגלל שחשבתי שרק הצורה השתנתה.דגמים חדשים לא תמיד יהיו אמינים כמו הישנים ולהפך.

לראיה ,אתה תראה היום כל מיני מוניות "מוזרות" כמו סובארו פורסטר ,דאצ'יה ,טויוטה פריוס ,פורטה בנזין .

אם תשאל אותי מה הרכב הבא - ממש לא יודע .

לא תמצא פיז'ו 301 דיזל אוטומטית -רק ידני :-(

שאל נהגי מוניות לאן נעלמו ה"אסטרות" (אופל )....הברלינות לא תקבל תשובה ...לא תדע למה זה לא הלך .

נ.ב.

נהג מונית שרוצה לקנות רכב שאינו מהדגמים ה"מורשים" יתקל בחומה בצורה של היבואנים בדמות הגבלת אחריות, אי מתן שירות במוסכי החברה והערמת קשיים .

ועל כן ,מבחר המכוניות המשמשות כמונית די מצומצם.

אף על פי שיונדאי וקיה בנות דודות ,לא תראה יונדאי אחת שמשמשת כמונית.

החלטה מטופשת של היבואנים.

בברכה

מוטי

פורסם

נ.ב.

נהג מונית שרוצה לקנות רכב שאינו מהדגמים ה"מורשים" יתקל בחומה בצורה של היבואנים בדמות הגבלת אחריות, אי מתן שירות במוסכי החברה והערמת קשיים .

ועל כן ,מבחר המכוניות המשמשות כמונית די מצומצם.

אף על פי שיונדאי וקיה בנות דודות ,לא תראה יונדאי אחת שמשמשת כמונית.

החלטה מטופשת של היבואנים.

בברכה

מוטי

ענית לעצמך. יבואן שרוצה להיכנס לשוק המוניות צריך להקים מערך תומך, לא כל יבואן מעוניין בכך וזה לא תמיד משתלם כלכלית. בנוסף לכך, כניסה של יבואנים לשוק המוניות היא לא פעם עניין תדמיתי בעיקרו, לסוקדה זה עבד מצוין וברנו לדוגמה מנסים כיום לשפר את תדמית האמינות של המותג באמצעות שיווק אגרסיבי לשוק המוניות במחירים זולים משמעותית מסקודה.

פורסם (נערך)
יונדאי וקיה אחיות, לדעתי לא תראה יונדאי מוניות כי לכלמוביל יש את מרצדס .

מה הקשר ?! שתי מכוניות שונות לחלוטין בתמחור שונה . נהג מונית שמעונין במרצדס לא ילך לכוון יונדאי פשוטה אלא לאופטימה .אבל אם הייתה לו אופציה יכול היה לבחור אולי ביונדאי . i40 .

כשם שקרסו משווק את הרנו פלואנס ובמקביל את הדאצ'יה דאסטר כמונית.

אדרבא , הדאסטר כמונית ,משפרת תדמית כרכב אמין בעל אפשרות עמידה בעומס עבודה.

כוון מטרה לפלחי שוק מגוונים נראה לי נכון יותר .

קח לדוגמה את סובארו .אם היו משווקים דגמי דיזל אוטומטית ,בתמחור נכון ,נראה לי שהשוק של קיה היה חוטף מכה רצינית בתחום המוניות.

אני לפחות ,הייתי לוקח אופציה זו ברצינות.

בברכה

מוטי

• תוכן חדש...