Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

בבקשה לזכור שאני בתול בתחום הצילום ואני לא מבין את הז'רגון כלל, כך שהמלצה בסגנון של "הDSL מתנגש עם הSLR והגדרות הPIXEL SHADING לא מתרנדרות טוב ואז ה ABS מתחיל לעבוד" נשמעות לי סינית למהדרין כולל המבטא.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

התקציב יוחלט בהתאם למצלמה שתיבחר, בגדול.

חשבתי בכיוון של 400-500$, מוכן לעלות או לרדת אם זה שווה את זה.

שוב, מדובר עבורי בהשקעה שתחזיר את העלות, כך שאני מוכן לרכוש כלי עבודה גם אם הוא יקר מעט. כך אני רואה את הדברים.

פורסם

מה התוכן?

מה אתה הולך לצלם?, אילו תנאים?

בתנועה? סטטי?

במידה והכוונה לעשות Reviews או משהו בסגנון, מומלץ סליידר, המעלה לרמה גבוה יותר:

פורסם

הכול תלוי מה אתה רוצה לצלם.

הכי אופנתי עכשיו ביוטיוב זה 360 מעלות שמתאים למשקפיים או סתם לטלפון.

או סתם מצלמה שמצלמת וידאו ב 4K

HTB1IXVoHVXXXXahXVXXq6xXFXXXn__97750.1461060705.jpg

אייל

פורסם

מאוד תלוי מה אתה מתכוון לצלם.

אם אתה הולך לצלם דברים בתבנית קבועה, ואין לך רצון וזמן ללמוד את התחום לעומק - הייתי ממליץ על אחת מהקומפקטיות האיכותיות שמאוד נפוצות בזמן האחרון. למשל Sony RX100 או Canon G7X ודומותיהן. הן מציעות איכות וידאו טובה מאוד בלי להתעסק יותר מידי בהגדרות וכיוונונים.

חשוב לזכור שבנוסף למצלמה צריך להשקיע גם בחצובה סבירה, מיקרופון איכותי, כרטיסי זכרון מהירים בנפח גדול וכו'.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
מה התוכן?

מה אתה הולך לצלם?, אילו תנאים?

בניות שונות, ניסורים וקידוחים, דברים בסגנון הזה.

בתנועה? סטטי?

סטטי.

במידה והכוונה לעשות Reviews או משהו בסגנון, מומלץ סליידר, המעלה לרמה גבוה יותר:

סליידר איננו אופצייה בינתיים. אין מקום, עקומת למידה על תכנון ושימוש... מיותר לחלוטין בשלב זה.

מאוד תלוי מה אתה מתכוון לצלם.

אם אתה הולך לצלם דברים בתבנית קבועה, ואין לך רצון וזמן ללמוד את התחום לעומק - הייתי ממליץ על אחת מהקומפקטיות האיכותיות שמאוד נפוצות בזמן האחרון. למשל Sony RX100 או Canon G7X ודומותיהן. הן מציעות איכות וידאו טובה מאוד בלי להתעסק יותר מידי בהגדרות וכיוונונים.

חשוב לזכור שבנוסף למצלמה צריך להשקיע גם בחצובה סבירה, מיקרופון איכותי, כרטיסי זכרון מהירים בנפח גדול וכו'.

לגבי המודגש- ברור.

לגבי המצלמות.

מה הכוונה ב"איכות וידאו טובה בלי להתעסק הרבה בהגדרות"? מה אני צריך לדעת להגדיר?

תודה.

פורסם

ברווז, לא רוצה לצאת פה קצת obvious אבל אם אתה חושב איזו מצלמה לקנות לצורך צילומי יוטיוב, חשבת אולי... להתייעץ עם יוטיוב?

סתם דוגמא: (נראה שהאופציה החמישית מתאימה לך)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שוב, מדובר עבורי בהשקעה שתחזיר את העלות, כך שאני מוכן לרכוש כלי עבודה גם אם הוא יקר מעט. כך אני רואה את הדברים.

אני לא מבין כלום בוידאו, אבל לפני שקונים "כלי עבודה" צריך לדעת איך עובדים.

אתה לא מתחיל להיות נגר מלקנות משור.

כמו כל דבר:

1. תגדיר צרכים.

2. תבדוק מה אתה צריך לדעת כדי לעשות את מה שאתה רוצה, ואיך אתה לומד את זה.

3. בחר את הכלי המתאים

במקרה שלך, אני מניח שיכולת עריכה חשובה לא פחות, אם לא יותר, מהמצלמה.

תתחיל מלאסוף דוגמאות שאתה אוהב, ולמצוא מישהו שיסביר לך מה צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה כזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם הוא רוצה לערוך בעצמו הוא צריך ללמוד (דרך יוטיוב, למשל) איך עורכים וידאו, ואז לנסות. השיטה הכי טובה לנסות היא להתחיל לעשות סרטונים ואז לערוך אותם.

כדי שהסרטונים יהיו באיכות מספקת לעריכה, הוא צריך מצלמה טובה - וכאן אנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה.

אגב, לי אין שום הכשרה בתור עורך וידאו וכשאני עורך סרטונים זה לגמרי בצורה חובבנית, אבל אני מזהה שני שיפורים משמעותיים ביכולות העריכה שלי:

1. התנסות

2. ציוד איכותי

הסרטונים החדשים שלי טובים יותר מהסרטונים הישנים, כי למדתי טכניקות חדשות ושיפרתי יכולות.

הציוד שלי, לעומת זאת, עבר כל מיני שלבים. גו פרו יודעת לעשות דברים ספציפיים, מצלמת DSLR דברים אחרים, והסוני A6000 הנוכחית דברים אחרים לגמרי (למשל, היא לא טובה בוידאו כמו שקיוויתי - האיכות טובה אבל הסאונד לא, העדשה מרעישה ואין מנגנון טוב נגד רעידות).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השאלה היא מהי מצלמה "טובה" לשימושים שלו. כאמור, אני לא מבין בזה, אבל כבר ציינת שלכל מצלמה שימושים מתאימים יותר ופחות.

כמובן שסרטון טוב צריך גם שיהיה לו שטף ענייני ועוד ועוד ועוד.

אני זוכר לטובה את סרטון הביקורת שלך על הבראבו. הוא היה פשוט נכון, תמציתי, זורם ומדוייק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי המודגש- ברור.

לגבי המצלמות.

מה הכוונה ב"איכות וידאו טובה בלי להתעסק הרבה בהגדרות"? מה אני צריך לדעת להגדיר?

תודה.

בDSLR, למשל, התהליך מתחיל הרבה לפני הצילום. צריך לבחור עדשה מתאימה עם פוקוס רציף ושקט, אולי גם ייצוב אופטי. צריך להתאים את מהירות התריס לקצב הפריימים בצילום. צריך להתאים את עומק השדה בהתאם לעדשה שבחרת וכו' וכו'.

מצלמות קומפקטיות כאלו הם כמעט Point and shoot, אבל עדיין מאשפרות לשחק בכל הפרמטרים האלו אם תרצה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

סרוניס, ברור שהתייעצתי עם יוטיוב. רוב התשובות שיש לו הן "זו כבדה ומכוערת", "לזו המיקרופון לא להיט".

לא תשובות שאני יכול לשאוב מהן מידע שיכוון אותי.

ואתה צודק, הגישה הכי טובה ללמידה ושיפור זה ניסיון מעשי. יש, בעקבות ערוץ היוטיוב שלי ניסיון בצילום ובעריכה, אם כי הוא בינתיים בסיסי- הצילום בפלאפון נמאס עליי כבר, מאד מגביל אותי.

FALOU. תתפלא, אבל פחות או יותר ככה אני התחלתי בהרבה תחומים בחיים: רציתי לנסות, התאפסתי על הכלי המתאים, ניסיתי. כך גם קרה לי עם הנגרות (בחרת בדוגמא מהחיים בטעות).

מצלמות קומפקטיות כאלו הם כמעט Point and shoot, אבל עדיין מאשפרות לשחק בכל הפרמטרים האלו אם תרצה.

או! הסבר שקל להבין.

ידוע לך למי מהן יש עקומת למידה סבירה בבקשה? חשוב לי שיהיה לי קל ללמוד אותה, ושיהיה אפשר להפוך את המסך (לצילומי פנים ולצילומים מאחורי המצלמה).

פורסם

מה אופי הסרטונים שלך ביוטיוב ? אתה יושב בחדר ליד שולחן, או צילומי חוץ בתנועה ?

שלח בבקשה לינק לערוץ שלך .

• תוכן חדש...