Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיכום שנה ו49000 ק"מ עם קיה פיקנטו אוטו' וקצת על המחליפה.

במסגרת החלפה כללית של האוטומובילים אצלי בבית הוחלפה האורלנדו בטויוטה והגיע תורה של הפיקנטו להשתדרג.

פיקנטו – 1.25 ליטר אוטו' ליסינג עם איבזור סטנדרטי ומוביילאי כתוספת.

לחיוב – לדעתי הסופר מיני הטובה ביותר (זה הפיקנטו השניה שלי הראשונה הייתה ידנית פרטית), מאובזר בצורה טובה, מרווחת יחסית לגודלה (אני 1.99 וישבתי סביר בהחלט ברכב), סוחבת היטב גם במהירויות של שיפוט מהיר (לא שנסעתי חלילה...), לא מתרסקת יתר על המידה, מזגן מקרר היטב, אמינות מוחלטת למרות התנאים הקשים שעברו על הרכב.

צריכת דלק ממוצעת לתקופה 1\14.

לשלילה – תא מטען קטן מאוד, רועשת יחסית במהירויות גבוהות (המצב לא הרבה יותר טוב באחרות), איכות צליל ברדיו זוועתית – היו צריכים לחסוך איפה שהוא ומיכל דלק קטן מידי.

הפיקנטו הוחלפה עקב הוצאת רישיון של הבן ורצון למשהו יוצר בטיחותי, ועקב בלוי זמן רב שלי על הכביש שהחלטתי לפרגן לעצמי כסא גדול יותר (שוב איש גדול אנוכי) ונוחות נסיעה משודרגת,

המחליפה רנו פלואנס דיזל – נבחרה לאחר זמן במחיצת I35 , פוקוס (דור קודם לא הטורבו), רומסטאר TSI, ומעט עם הקורולה החדשה,

הרנו נוחה מכולם (הפוקוס כמעט שם) וחסכונית מאוד 1100 ק"מ למיכל (שדרוג אמיתי מהפיקנטו שם בקושי 400 ק"מ למיכל), תא מטען גדול וכסאות נוחים (הרבה יותר מהיונדאי).

חסרון קטן ראשוני - כבר אחרי שבועיים אני יכול להגיע שאני מת לפגוש את הגאון שעיצב את מערכת הרדיו\מולטימדיה המפגרת והלא אינטאיטיבית הזו.

פורסם (נערך)

ברשותך הארה קטנה, פיקנטו היא רכב מיני ולא סופר מיני.

ולגבי החיסכון, כמות הקילומטרים למיכל זה לא פונקציה של חיסכון, אלא של גודל המיכל. אבל ללא ספק, הפלואנס חסכונית ויש לה גם מיכל יחסית גדול.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל הכבוד שנכנסת לכסא של הפיקנטו עם 1.99 גובה, אני עם 171/82 מרגיש על גבול הצפיפות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

49 בשנה זה לפחות 3 אם לא יותר שעות ביום על ההגה. במכונית מיני קופצנית ורועשת שכל סמי טריילר מעיף אותה עם הרוח ממנו, וכל זה עם גובה של 2 מטר.

אני תוהה כמה בן אדם שונא את עצמו.

פורסם

גם אני שמעתי את המשפט ״הרוח תעיף את הפנדה״,היא לא יציבה ברוחות-אחרי 3 שנים עם רכב מיני זה סתם מיתוס,כן אם עומדים ברמזור ועובר סמי טריילר זה מורגש,אבל כמה כבר סמיטריילרים יש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תסע בכביש החוף בחורף, ותראה רוחות שיעיפו גם פורד מונדאו מהכביש.

הצורה והמיקום של הרדיו בפלואנס הם אכן דביליים. אכן מיטב ההנדסת אנוש הצרפתית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם יש כביש ספציפי שהוא כול כך בעייתי אז כניראה הבעיה לא בפיקנטו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן. חצי שנה ביליתי על כביש שעות מדי יום עם הונדה ג'אז שהיא יותר נוחה, מרווחת וגדולה מפיקנטו. אחרי חצי שנה, כאשר עברתי לטויוטה קאמרי הבנתי כמה סבלתי בלי להבין למה אני גמור כל יום ונשפך בסלון ב8 בערב. כך שעם כל הכבוד לפנדה וכלים דומים הם לא הסוס המתאים ללוחם דרכים ועוד במימידים גופניים של פות''ש.

פורסם

פיקנטו, על כל יתרונותיה הרבים זה רכב עירוני לטווחים קצרים.

כך הוא תוכנן על ידי מהנדסים, כך הוא ממוצב וכך הוא משווק. והוא את התפקיד הזה עושה מצויין.

אפשר לנסוע בו גם 100.000 ק"מ בשנה אבל זה לא יעודו. זה לא יהיה נוח, זה מעייף ושוחק אותך במהלך יום עבודה, זה גם לא כזה חסכוני וזה בפירוש שימוש ברכב שלא על פי יעדו.

אפשר לדוגמא במדפסת בייתית לעשות עבודות של בית דפוס. אפשר? אולי. אבל כולם מבינים שזו לא היעוד שלה.

פורסם

הפיקנטו היא ככל הנראה (בניכוי ה-I10, שבה לא נהגתי אז לא יכול להגיד) השייטת הכי טובה בקבוצה שלה. הכי מבודדת, הכי שקטה, הכי נוחה.

זה עדיין לא אומר שהיא מבודדת, שקטה ונוחה בסטנדרטים של מכונית שבה יהיה סביר לעשות שימוש בינעירוני קבוע. בנסיעות קצרות של עד 20-30 ק"מ זה לא כ"כ יורגש, מנסיעה של 100-200 ק"מ כבר תצא עייף, בוודאי בהשוואה לרכב יותר גדול ונוח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אוסיף עוד כמה מילים:

50.000 ק"מ בשנה, בהנחה שלא 100% מהם על כביש מהיר זה כ 4- 4.5 שעות נהיגה ביום.

השעות האלו והק"מ הזה כבר מתקרבים למספרים של נהגים מקצועיים.

אתם יודעים מהו החלק המשקוע ביותר בתא נהג של משאית או אוטובוס?

כסא נהג. הוא עם שיכוך פנאוומטי וכמות כיוונים שלא ראוים גם ברכבי יוקרה. הכל בשביל לא לעייף את הנהג במהלך שעות עבודה ארוכות. איפה זה ואיפה הכסא הצר והקשה של פיקנטו...

ובכלל, כשמבלים שעות רבות על הכביש כל יום, סדר העדיפויות משתנה.

מה הופך חשוב זה לא המנוע ולא האיבזור ואפילו לא תיבת הילוכים.

דברים שתופסים את המקומות הראשונים הם הדברים הבאים:

נוחות כסא ודוושות - שלא יציקו ולא יעיפו אותך לאחר שעות.

יכולת שיכוך ורכות של המתלים.

ויברציות ברכב ועל גלגל ההגה בפרט.

שקט בשיוט.

שוב, בפיקנוטו אין את הדברים האלו, הם גם לא אמורים להיות בה כי זה לא היועד שלה.

מי שבוחר ברכב מקטגוריית מיני לכיסוי מרחקים ארוכים ולשעות נהיגה רבות - טועה.

פורסם

הסבר בקטנה, אני יוצא כל יום ב5 בבוקר לעבודה בכדי למנוע פקקים וחוזר כאשר הוויז מצהיר על פחות משעה וחצי חזרה (מינימום 200 ק"מ ביום), הרכב אכן לא מיועד לכך ועל כך יעידו הצמיגים שהוחלפו כבר אחרי 40000 ק"מ, ואכן אני גולש מהמושב, אבל ההפרש בין עלות הפלואנס בליסינג לפיקנטו הוא הרבה כסף.

בכל מקרה אני מדגיש ומוכן לנסיעת מבחן עם כל המצקצקים

הרכב יציב במהירויות גבוהות וסביר במרווח מנוקודת מושב הנהג,

ברור שלאחר שבועיים ו2000 ק"מ בערך עם הפלואנס אני מרגיש אמריקה.

בכל מקרה אחד השדרוגים המשמעותים מבחינתי הוא הפחתה מסיבית בביקורי בתחנת הדלק מיום כן יום לא ולפעמים כל יום, לפעם בשבוע.

פורסם
הסבר בקטנה, אני יוצא כל יום ב5 בבוקר לעבודה בכדי למנוע פקקים וחוזר כאשר הוויז מצהיר על פחות משעה וחצי חזרה (מינימום 200 ק"מ ביום), הרכב אכן לא מיועד לכך ועל כך יעידו הצמיגים שהוחלפו כבר אחרי 40000 ק"מ, ואכן אני גולש מהמושב, אבל ההפרש בין עלות הפלואנס בליסינג לפיקנטו הוא הרבה כסף.

בכל מקרה אני מדגיש ומוכן לנסיעת מבחן עם כל המצקצקים

הרכב יציב במהירויות גבוהות וסביר במרווח מנוקודת מושב הנהג

טוב, אני גם עובר משהו כמו 50.000 בשנה אבל לא מדובר בכבישים בינעירוניים נטו וזה בדרך כלל מסתכם בכ 4 שעות ביום.

משתדל גם לא לדבר על מכוניות שלא נהגתי בהן, בפיקנטו נהגתי. גובה שלי 180, מבנה גוף רחב (מידי...)

לא הכי נוח, רגל שמאל צמודה מידי לדלת, רגל ימין צמודה מיד לפלסטיקה שמסביב לידית ההילוכים, המושב צר מידי ולוחץ על הישבן. נסבל בנסיעות קצרות, אבל לא מתאים לארוכות.

• תוכן חדש...