Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אחת לזמן מה נסיעה באיזור שבו בלילה אין הרבה תנועה ותאורה (איזור בית אריה ועופרים).

אני בד״כ נוסע עם אורות גבוהים (חושב שככה זה נקרא, מדליק נורה כחולה בלוח המחוונים) ושבא רכב מולי מעמעם לאורות דרך (גם לגבי זה לא סגור עם השם, האלה הרגילים שמדליקים פנסים). לאחרונה, מצאתי את עצמי נוסע עם אורות ערפל קדמיים (הנורות שלמטה בפגוש הקדמי) דולקים, זה פשוט מאיר טוב. השאלה- האם זה מסנוור נהג שבא ממול וצריך לכבות את זה כל פעם? או שבגלל שמיקום הנורות למטה אז אין סנוור?

הרכב הוא פאביה סטייל 2015.

תודה רבה [emoji3]

פורסם

פנסי ערפל לא מסנוורים בדרך כלל.

אורות גבוהים כן מסנוורים,אבל אם אתה מעביר לאור דרך כשיש רכב מולך או מלפניך אז הכל טוב.

פורסם

אור דרך ("גבוה") הוא מסנוור, אבל אם אתה מדליק אותו כשאין מישהו לסנוור בסביבה ומעמעם אותו כשמישהו כזה מופיע - אז אין פה שום בעיה, ולפעמים זו התנהלות מועילה אגב גם בכביש מואר, שהתאורה בו לא מספיק חזקה.

אור פנסי הערפל הקדמיים עשוי לסנוור בהתאם לשיפוע הדרך, ועדיף לא להשתמש בו שלא בערפל. הוא גם לא עוזר לראות למרחק כמו אור הדרך מאחר והוא מאיר את פני הכביש ממש לפני המכונית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תעשה טובה ותפסיק עם העניין הזה. כל פעם שעושים לי את זה אני מתחמם ברמות הכי קיצוניות שיש. אין לכם מושג כמה זה מפריע בנהיגה.

בפעם האחרונה שעשו לי את זה אשכרה ראיתי גם "פרפרים" לכמה שניות. כשעושים לי את זה אני עושה בחזרה. כשאני רואה שהכבישים חשוכים וכולם צריכים לעשות את זה אז אין בעיה! לא לנסוע עם יונדאי פשע על אורות גבוהים וקסנון לא מכוון ולסנוור לנו את החיים.

בעיה היא כמובן שיש כבישים כל כך חשוכים ששם כמו שאמרתי אין מנוס מלשים אור גבוה אבל אצל הנהגים הישראלים אור גבוה דלוק סתם ככה ללא צורך.

פורסם

אין מה להתעצבן. שהכביש חשוך נכון ובטיחותי יותר לנהוג עם אור דרך

חשוב לזכור לעמם אותם שבא רכב ממול. (מה שבדרך כלל שוכחים)

פורסם

יוגב, האמן לי שאני יודע מה זה כביש חשוכים באיזור שאני נוסע הרבה\מבלה.

אבל אני מדבר על מצבים ביום יום. לא אשכח איזה יונדאי פשע סינוורה לי את החיים והייתה צמודה אליי כמו לא יודע מה. עד שלא רואים "פרפרים" לא מבינים את הסכנה.

פורסם

בעיה היא כמובן שיש כבישים כל כך חשוכים ששם כמו שאמרתי אין מנוס מלשים אור גבוה אבל אצל הנהגים הישראלים אור גבוה דלוק סתם ככה ללא צורך.

אם מדליקים אור דרך רק כשאף אחד אחר לא מסתנוור ומעמעמים לפני שאתה (או כל נהג אחר לצורך העניין) מתקרב - אז ממה נפשך?

זה לא שתאורת הדרך של הכבישים חזקה כל כך...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הנהג הישאלי? ידוע בתרבות הנהיגה הגרמנית.

* נוסע רק בימין.

* מאותת לפני הקיפה וגם בחזרה.

* שומר מרחק.

* נותן זכות קדימה.

* לא מהבהב באורות גבוהים שאתה בדיוק בהקיפה.

* לא מתפרץ לכביש אף פעם.

* לעולם לא מחטט באף.

אז מה זה אורות דרך מסנוורים...

פורסם

פנסי ערפל מסנוורים את הבאים ממול ונאסר להדליק אותם שלא לצורך

אלא אך ורק בזמן ערפל, גשם שוטף או שלג.

לא בהכרח המשטרה מתאמצת לאכוף את החוק

ובדרך כלל השוטר יסמן לכם לכבות את פנסי הערפל.

אבל במקרה ש"תדליקו" את השוטר יחד עם פנסי הערפל

אתם צפויים לקנס של 250 שקלים ללא נקודות.

פורסם

תקנות תעבורה - תקנה 107 (סעיף ד),

הותקנו ברכב פנסי ערפל כאמור בתקנות 347 ו-347א,

מותר להפעילם רק במקרה של ערפל, או כשיורד גשם שוטף, או שלג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבל שלא אוכפים את זה. אני נתקל בזה די הרבה. או שהנהגים לא מודעים ל- "אפשרויות התאורה" ברכב שלהם, או שהם עושים את זה בכוונה, לא ברור לי. לא זוכר שבכלל מתישהו השתמשתי באורות הערפל. רק בחניה כדי לראות שהכל עובד.

זה מאוד מסנוור.

יש גם את אלו שאחד הפנסים הקדמיים שלהם לא תקין, אז הם מדליקים אור גבוהה ביחיד שעובד.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תודה על כל התגובות.

נסעתי עם אורות ערפל דולקים פעמיים, מכיוון שמצאתי שהם יעילים ומאירים ממש לפני המכונית, דבר שעוזר אם קופץ לך בע״ח באמצע. אפסיק עם הנסיעה ככה

פורסם

פנסי ערפל קדמיים מקוריים בד"כ אינם מסנוורים, מכיוון שהם מכוונים למטה ולצד הדרך. היצרנים משתמשים בהם גם לטובת תאורה עוקבת פניה (שבוע הבא אהיה במוסך כדי לבטל את השטות הזאת). עם זאת - כבה אותם.

בנוגע לאור גבוה - מסנוור את הצורה, מי שנוסע מולי על אור גבוה חוטף סנוור חזרה. נמאס כבר.

אגב, מספר חברים לעבודה התקינו ברכבם נורות "טורבו לד" תוצרת סין. נסעתי איתם לא מעט פעמים, ופשוט רואים מעולה. מה הבעיה אתם שואלים? זה מסנוור את האמא של העיניים של הנהגים ממול, כך שהם מקבלים קללות, צעקות, צפירות מנהגים עצבניים ואפילו זה התפתח פעם אחת למכות כי מישהו חשב שהוא מסנוור אותו בכוונה.

פורסם

אז אתה ממליץ על נורות טורבו לד או לא?

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

• תוכן חדש...