Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

שאלה טכנית בנושא הגאנטים והצמיגים , כעת המידה שלי היא 195/60/15 .

מצאתי קונה לסט המקורי שלי וברצוני לעבור למידה 16 שאיני יודע איזה מידת צמיג לקחת .

מידה אחת מעל המידה הרשומה ברישיון הרכב מותרת לפי זכרוני , מה ההשלכות של המידה על הבולמים/דלק/נסיעה/סחיבה והבלאי של שאר חלקי הפרונט?

פורסם

יש פה שירשור דביק בראש הפורום שעוסק בשינוי מידות צמיגים.

תריץ בו חיפוש, אני חושב ששאלו על הדגם הזה כמה פעמים.

פורסם

אצלך כניראה הדגם המפואר. בדגמים הפשוטים יותר הורכבו צמיגים על גאנט 14. המידה היא 185/70/14. המידה שלך מספיק טובה לרכב המדובר. לא הייתי עובר למידה 16. במיקרה שלך. בהצלחה בכל מיקרה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בוקי , קראתי את השרשור אבל יותר מעניין אותי מה ההשלכות המכניות בעניין.

kwon , 15 לפי הרישיון ובדקתי ויש לי אישור לשים 16 ..

פורסם (נערך)

המידות שתקבל עליהם אישור :

205/50/16,205/45/17

אני אישית לא ממליץ(מניסיון אישי אם גאנט 16) כי חוץ מי זה שזה נראה יפה כל השאר חסרונות: איכות נסיעה, רעש, בלאי משולשים, בולמים ועוד כמה דברים. תיתקנו אותי אם אני טועה.

עריכה אחרונה על ידי kirill5891
פורסם (נערך)

צמיגים בחתך נמוך גם פגיעים יותר לבורות בכביש, ועלול להיגרם גם נזק לחישוקים.

צמיגים בחתך נמוך מ-50 לא ממש מומלצים לשימוש רגיל בכבישי ארצנו המשובשים.

הצמיגים במידות 205/50/16 ו- 205/45/17 גם יהיו יקרים יותר.

בדרך כלל המידות שומרות על קוטר חיצוני דומה של הצמיג כך שאין שינוי מהותי בביצועים, לעומת זו ההתנגדות לגלגול של הצמיג תגדל בגלל רוחבו כך שההשפעה על צריכת הדלק תהיה שלילית.

היתרון של חישוקים גדולים הוא שאפשר להגדיל את קוטר הבלמים, לא נראה לי שזו כוונת פות"ש.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

COMMANDER זה מה שרציתי לדעת , היו לי כמה חברים שהרכיבו חישוקים 215/45/17 ולא התלוננו על הדלק יותר מידיי , ההפך אמרו שהאחיזה בכביש השתפרה ורק טוב יצא להם מזה , במקרה ההוא ספציפי הג'אנט ירד ממיני קופר חדש שהושבתה אז לא יודע ... אולי איכות הג'אנט משפיע גם היא

פורסם

האחיזה בכביש יבש משתפרת בצמיג חתך נמוך כי הוא פחות מתעוות בכוחות צד ומכיוון ששטח המגע של צמיג רחב גדול יותר.

לעומת זאת הוא רגיש יותר ל- aquaplaning (ציפה של הצמיג על שלוליות מים) בהשוואה לצמיג בעל חתך גבוה יותר.

מי ש"מתגרזן" עם הרכב לא רגיש להבדלים קטנים בצריכת דלק.

הכל עניין של העדפות, רק צריך להבין את כל ההשלכות של ההחלטה.

• תוכן חדש...