Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי מחצי סינתטי 10W40 לסינתטי מלא 10W40 בלי לשים לב.

מדובר בטויוטה קורולה 2007 שבזמן הטיפול עשה 120K.

אתמול החלפתי ובינתיים הרכב נסע באזור ה 60 ק"מ?

מה לעשות? להשאיר ככה? לשפוך?

תודה.

פורסם (נערך)

למה 10W40 ?

אתה יכול לשים בכיף 5W30 סינטטי מלא, ואף רצוי.

3ZZFE.PNG

תרוקן את השמן לכלי נקי ותמכור אותו, כי הוא עבר רק 60 ק"מ.

תמלא 5W30 כזה וסע לשלום:

http://www.justmotor.co.il/products/707501

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם
עברתי מחצי סינתטי 10W40 לסינתטי מלא 10W40 בלי לשים לב.

מדובר בטויוטה קורולה 2007 שבזמן הטיפול עשה 120K.

אתמול החלפתי ובינתיים הרכב נסע באזור ה 60 ק"מ?

מה לעשות? להשאיר ככה? לשפוך?

תודה.

מבלי להתייחס לתשובתו של אסף (שהיא נכונה כשלעצמה), אני לא מאמין ששמת שמן סנטטי מלא.

הסנטטי היחיד המשווק בארץ בצמיגות 10W40 הוא Royal Purple (ולמען האמת, לא מכיר אף חברה אחרת, גם לא בחו"ל, המייצרת סנטטי מלא בצמיגות הזו) ולא יכול להיות שהחלפת משמן אחר לשמן הזה בלי לשים לב, אא"כ אתה עוור לחלוטין... ולא נראה לי שזה המצב.

זה שמן בצבע סגול בבקבוק כחול-סגול ומראהו שונה מכל שמן אחר שנמכר בשוק.

תעלה לפה תמונה של המיכל ונדע מה שמת.

בכל מקרה, מה שאסף אמר לך זו עצה מצויינת.

פורסם

גם חברת redline מייצרת שמנים סינטטיים בצמיגות הזאת, ולמיטב זכרוני בדרגה גבוהה יותר משל רויאל פרפל. בכל מקרה, לרכב רגיל אין טעם להשקיע בשמנים מהחברות הנ"ל.

פורסם
גם חברת redline מייצרת שמנים סינטטיים בצמיגות הזאת, ולמיטב זכרוני בדרגה גבוהה יותר משל רויאל פרפל. בכל מקרה, לרכב רגיל אין טעם להשקיע בשמנים מהחברות הנ"ל.

טוב לדעת.

בכל מקרה, אין ייבוא מסודר של Redline לארץ, למעט השמן 10W60 המיועד למכוניות ביצועים...

פורסם

שמן מנוע 10W-40 בתקן SL אפשרי ומתאים.

ובנוסף- למנוע בין 8 שנים ומעל 100.00 ק"מ , בתנאי האקלים שלנו, זו אפילו אפשרות טובה.

אם המנוע תקין ללא צריכת שמן - ממומלץ גם 5/10W-30- אבל זה לא דבר קריטי .

ושתי הצמיגויות מתאימות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא המוסכניק שלי ביצע את הטיפול.

אני קניתי את החלקים ועשיתי לבד. רק לאחר מעשה שאלתי אותו והוא אמר שזה בסדר גמור.

אני חשבתי ש semi סינתטי הוא חצי סינתטי. טוב לדעת על blend.

טיפול הבא עדיף 5W30 ? או כמו שאמר

שעדיף להישאר עם 10W40.

פורסם

אני לא רואה סיבה לרוץ ולהחליף את השמן, לא יקרה שום נזק משימוש בשמן בצמיגות הזו שעומד הן בתקן והן בצמיגות המאושרת לשימוש ברכב.

שמן אידאלי יותר יהיה 5W30 שכן הוא יהיה מעט נוזלי יותר בעת התנעת המנוע וגם דליל יותר בטמפרטורת העבודה, מה שיכול לתרום מעט לביצועים ולשפר את צריכת הדלק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקיי, תודה רבה!

בטיפול הבא אני אשים 5W30 סינתטי מלא.

אפשר לעבור מהמצב הנוכחי (10W40 חצי סינתטי) ל 5W30 סינתטי מלא בלי שום בעיה ובלי תהליך מסוים? או שצריך להחליף בהדרגה או לבצע תהליך מסוים?

כי הבנתי שזה לא פשוט לעבור ממנוע שעבד עם חצי סינתטי לסינתטי מלא.

פורסם

שום בעייה.

ראיתי המלצות של חברות שמנים לעשות החלפה אחת נוספת במעבר מחצי סינטטי לסינטטי מלא לאחר 5,000 קילומטר, אבל אני ממש לא קונה אותה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...