Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי שיחה עם חיים משמשון אמר משהו דומה, שהוא לא מבין איך זה קרה כשהמזגן לא עבד וכנראה שהבורג לא עמד בעומס מתיקון קודם או שפשוט קרס, גם משום מה כל הבורג באיזור שלו שחור כאילו נשרף אפשר לראות בתמונות בעמוד הראשון.

לא ראיתי נזילה של נוזל קירור וגם לא על הרצפה, המזגן גם קירר מעולה - אבל ראיתי לפני כחודש טיפת שמן בגריל הקדמי החיצוני בצד של הנוסע, בעבר לדעתי שאלתי על זה בפורום ונאמר שייתכן וזהו השמן של המערכת קירור (בכלל חשבתי שזה שמן שהשפריץ מבחוץ איכשהו על הרכב), אבל לאחר שניקיתי לא היו בכלל סימנים והמזגן עבד חודשיים שלושה מאז.

ייתכן וזה באמת היה חוסר שימון במערכת המיזוג? חוסר כזה לא יגרום הרס, אפשר לומר מיידי?

Opel Adam S 2017

פורסם
רוב הסיכויים שהבורג נגזר בגלל סגירה במומנט נמוך מהדרוש או במומנט גבוה מהדרוש.

אפשר בבקשה הסבר איך בורג נגזר מסגירה במומנט נמוך מהדרוש?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

יתכן שבמומנט סגירה נמוך מתרחש שחרור של האום/בורג תוך כדי נסיעה עד למצב בוא מספר הכריכות של ההברגה שמחוברות לא מספיק והן נגזרות.

בנוסף יתכן שהמאמץ ההתחלתי (ביחס למקסימלי) נמוך מידי וזה מוביל לכשל בהתעייפות.

בורג פעמים רבות יעבוד בתחום מאמץ וככל שהפער בין המאמץ המקסימלי למינימלי גדול יותר כך ההתעייפות שלו מהירה יותר.

כל הקטע של סגירה לפי מומנט של היצרן הוא להביא לכך שההפרש בין המאמץ המינימלי למקסימלי יהיה קטן ככל האפשר בהתחשב למגבלות אחרות שקיימות.

זה מה שלימדו אותי בקורס חלקי מכונות 1.

פורסם
יתכן שבמומנט סגירה נמוך מתרחש שחרור של האום/בורג תוך כדי נסיעה עד למצב בוא מספר הכריכות של ההברגה שמחוברות לא מספיק והן נגזרות.

אתה מביא סיבה לגזירה של התבריג. מרק אמר שהדבר יביא לגזירת הבורג.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
אפשר בבקשה הסבר איך בורג נגזר מסגירה במומנט נמוך מהדרוש?

נתחיל מכך שהייצרן הרכיב בורג עם אבטחה עצמית בכדי למנוע פתיחה עצמית של הבורג כתוצאה מרעידות.

אם תסתכל על ראש הבורג אתה יכול להבחין שבחלק התחתון של ראש הבורג קיימים שיניים אשר מגדילים את כוח החיכוך בין ראש הבורג לשטח המהודק אשר תפקידם למנוע פתיחה עצמית של הבורג.

במידה והבורג לא הודק במומנט סגירה מתאים קיים סיכוי רב שהבורג השתחרר כתוצאה מרעידות המנוע מה שמוביל לכך שכוח ההידוק בשלב מסויים שווה לאפס.

לדעתי במקרה הזה ניתן לראות שהידוק הצינור בעזרת הבורג הינו אקצנטרי לכן אם הבורג השתחרר הוא נתון למאמצים מורכבים כולל כפיפה אשר

גרמו בשלב מסויים לקריעת הבורג או גזירה.

מבלי לבחון מקרוב את צורת השבר קשה לקבוע במדוייק למה הבורג נגזר.

cp030103-ac-a-c-line-hose-fitting-vw-passat-01-05-18t-to-compressor-3b0-260-704-j-2.jpg

IMAG0115.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

חוזר לעדכן לאחר בירור מול המוסך, נבדק ונאמר שטרם נתקל בכזו תקלה - בכל אופן צריך להוציא את המדחס ולהבריג את הבורג פלדה שנשבר החוצה ככל הנראה, כיוון שאין גישה לקדיחה דרך תא המנוע ויש סכנה בלפגוע בהברגה של המדחס או משהו אחר על הדרך.

אם מדובר רק בבורג - יוברג חדש וימולא גז, בתקווה שהמדחס לא נפגע.

אם זה המדחס - נראה לי שאני קונה מזגן נייד קטן ותולה אותו על הסוכך שמש - כי מחיר של מדחס אוי ואבוי.

Opel Adam S 2017

פורסם

מוזר טרם יצא לי לראות, פתחתי שרשור על אותו נושא לפני כמה ימים כדי לראות אם אצלם זה קרה, הרכב הזה נפוץ שם יותר הרבה עם התקלות המוזרות שלו.

אז כנראה שמחר או מחרתיים אשאיר במוסך את הרכב לבדיקה. מקווה לטוב

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה

אכן דומה רק שאצלו מדובר בצינור ברזל שמוביל אם אני מבין נכון את הגז, אצלי זה הבורג שבכלל גם הזוי איך הדבר הזה נשבר (יותר הזוי זה למה לשים בורג אחד ולא 2 אבל זה כבר סיפור אחר)

הצער שבדבר הוא לפרק את המדחס ואז לבצע את העבודה, מה שמייקר את זה לפחות בפי 2 או אפילו 3, כולל מילוי גז והופ בטח איזו אלפייה. תענוג \=

Opel Adam S 2017

פורסם

האם לא צריך להחליף גם המייבש ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...