Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

התקנתי ברכב חדש ניסן קשקאי 2015 ,את המערכת הבאה :

נשארתי עם המערכת מולטימדיה המקורית

מגבר : alpine mrv-f300

רמקולים : קומפונטט focal auditor r-165s2

סאב : alpine sbg -1044br

הטווטרים לא בדלדות אלה בדשבורט יש להם מקום מובנה מתחת לרשת כזאת בצדדים , החליפו את הטווטרים הסטוק.

כמה שאלות :

1.המערכת עצמה ממש ירודה באיכות , ועשיתי טעות ?

2.המתקין לא היה נראה לי מקצועי ויש מצב שהוא התקין משהו בצורה לא נכונה ?

3.הבעיה הכי גדולה שלי עם המערכת כרגע זה שהאיכות שמע לא נשמעת וואו ! העיקר שמרימים ווליום הטווטרים נשמעים צורחים כזה , לא צליל נקי , זה נראה שהטווטרים חזקים יותר מהרמקולים ורוב הסאונד נשמע מהטווטרים ולא מהרמקולים .האם זה יכול להיות חיבור לא נכון או כיוונים לא נכונים ? המתקין לא השקיע בכיוונים בכלל .

4.אני מעלה תמונות של הציוד אשמח לחוות דעת מקצועית בנוגע לחיבורים כמה שאפשר ולכיוונים בעיקר...

41cf95e2b215a6ad2b0269a15c15695a.jpg9430c4c09d4a783277c084a442043530.jpg2840f9dde012718aa6a2705310c90f07.jpg3422f874059b9fbd0569d77124d7bf75.jpg796b01f920704bc33ea446fb2e7939d4.jpg025507b4a77d9a5c8781e1fbf3eee6f7.jpg9841723a6b35a1695232e34f1bfdd184.jpg2785f1ca45984072773af6c5b7eb15d1.jpg7e8130d3f42f4307c4908506a79bf8a2.jpg1ddf5ca21cf51d824dbdb60c2d6e0d64.jpg

פורסם

המערכת מולטימדיה המקורית שלך מסרסת את הסאונד בצורה משמעותית.

אז כל עוד לא תחליף את המערכת למשהו נורמלי,ותחבר את המערכת בעזרת כבלי RCA איכות לא תהיה לך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אז כל עוד לא תחליף את המערכת למשהו נורמלי,ותחבר את המערכת בעזרת כבלי RCA איכות לא תהיה לך.

היי אריק , תודה על התשובה .

כמה שאלות .

1. האם כל המערכת החדשה שהתקנתי טובה , ושווה משהו ? או שהיא חלשה ומטה ?

2.יש לי ברכב מצלמות הקפיות 360 , עזרים לחניה כגון חניה אוטומטית ועוד כל מיני דברים שמתחברים עליה , אם אני אחליף מערכת , המערכת החדשה תוכל להתחבר לכל זה ?

3.אם אחליף למערכת חדשה אוכל להישאר עם הפנל המקורי ?

4.דיברתי עם היצרן הם טוענים שבקרוב יצא עדכון למערכת והיא תהיה ממש מערכת אנדרואיד .

5.פרוססור יכול לפתור את הבעיה במקום להחליף את המערכת מולטימדיה עצמה ?

6.האם לפי התמונות שהעלתי הכיוונים במערכת ובמגבר נכונים ?

תודה רבה

פורסם

הקומפוננט הוא מהסדרה הנמוכה של פוקאל.

המגבר גם יחסית בסיסי והסאב סביר.

קשה להבין בדיוק מהתמונות מה הכיוונים במגבר - באיזה מיקום נמצאים שני כפתורי ה-Filter ומה כיוון הקרוסים והגיין (כלומר, על מה הם מצביעים).

הטוויטרים להבנתי נמצאים בתושבת שניתן להטות אותם במעט. יתכן ובאמצעות הטייה לכיוון מסויים, יהיה ניתן לנטרל חלק מהחדות הזו שלהם שאתה מדבר עליה.

פרוססור יוכל לתקן קצת את המצב ולהוסיף פונקציות שלא קיימות עבורך כרגע, אבל הוא לא יכול ליצור יש מאין, ואם הסיגנל שמגיע אליו גרוע (ואני לא כל כך נחרץ כמו אריק, ולו רק בגלל שאין לי היכרות איתה, אם כי מערכות מקוריות לעיתים נדירות איכותיות), אז זה עדין לא יהיה אידיאלי.

פורסם

רגע לפני שאתה ממהר לבחון החלפת יחידת ראש, תנצל עד תום את האפשרויות הקיימות לשיפור - כלומר כיוונים ועוד כיוונים. נסה להגיע למפגש סאונד של הפורום ולהיעזר בחברים לכיוונים, זה יכול לשפר פלאים. להנחית טוויטרים בקרוס הפאסיבי, להנמיך טרבל, לכוון את הטוויטר לכיוון מעט שונה, לבדוק אילו חיתוכים נקבעו בקרוס במגבר ואיזה גיין. כמו כן תזכור שהפוקאל האלו חדים מטבעם עם טוויטר דומיננטי, תמיד הם יישמעו חדים יותר מרוב הסטים בשוק. נסה גם להעביר את הטוויטר לא מתחת לשמשה, אלא באוף-אקסיס בקורה למשל, ולראות אולי עדיף שם במקום במיקום המקורי. אם שללת את כל אלו תשקול החלפת יחידת ראש / החלפה לסט רך יותר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
הקומפוננט הוא מהסדרה הנמוכה של פוקאל.

המגבר גם יחסית בסיסי והסאב סביר.

קשה להבין בדיוק מהתמונות מה הכיוונים במגבר - באיזה מיקום נמצאים שני כפתורי ה-Filter ומה כיוון הקרוסים והגיין (כלומר, על מה הם מצביעים).

הטוויטרים להבנתי נמצאים בתושבת שניתן להטות אותם במעט. יתכן ובאמצעות הטייה לכיוון מסויים, יהיה ניתן לנטרל חלק מהחדות הזו שלהם שאתה מדבר עליה.

פרוססור יוכל לתקן קצת את המצב ולהוסיף פונקציות שלא קיימות עבורך כרגע, אבל הוא לא יכול ליצור יש מאין, ואם הסיגנל שמגיע אליו גרוע (ואני לא כל כך נחרץ כמו אריק, ולו רק בגלל שאין לי היכרות איתה, אם כי מערכות מקוריות לעיתים נדירות איכותיות), אז זה עדין לא יהיה אידיאלי.

היי טום ,

אלו הכיוונים הקיימים .

בערוץ 1-2 הגין נמצא בפס אחד מעל המינימום.

הפילטר נמצא בhp

הקרוסאובר נמצא ב400

ערוץ 3-4 זה הבאס ג'ין נמצא בnom

קרוסאובר נמצא ב50

הbass eq כבוי

אשמח לחוות דעת מקצועית .

כמו כן ראיתי שהוא עשה משהו שממש עיצבן אותי הוא שם דבק חם לטווטרים כי הם לא ישבו לו טוב ופחד שהם יפלו .

מקווה שאצליח להוציא את המקסימום מהמערכת הזו , אם לא אחליף אותה !

הבעיה הכי מעצבנת שהטווטרים בוולים גבוהה נשמעים צורחים מידי

פורסם
רגע לפני שאתה ממהר לבחון החלפת יחידת ראש, תנצל עד תום את האפשרויות הקיימות לשיפור - כלומר כיוונים ועוד כיוונים. נסה להגיע למפגש סאונד של הפורום ולהיעזר בחברים לכיוונים, זה יכול לשפר פלאים. להנחית טוויטרים בקרוס הפאסיבי, להנמיך טרבל, לכוון את הטוויטר לכיוון מעט שונה, לבדוק אילו חיתוכים נקבעו בקרוס במגבר ואיזה גיין. כמו כן תזכור שהפוקאל האלו חדים מטבעם עם טוויטר דומיננטי, תמיד הם יישמעו חדים יותר מרוב הסטים בשוק. נסה גם להעביר את הטוויטר לא מתחת לשמשה, אלא באוף-אקסיס בקורה למשל, ולראות אולי עדיף שם במקום במיקום המקורי. אם שללת את כל אלו תשקול החלפת יחידת ראש / החלפה לסט רך יותר.

היי אלון ,

באמת שאשמח לקבל עזרה מקצועית , מתי יש פגישות של חברי הפורום ?

ואולי תוכל להפנות אותי למישהו מקצועי עדיפות באזור הצפון , אם לא אז במרכז .

תודה

פורסם

לי יש סט קדמי של פוקל ps165fx ואני יכול לומר לך שיש לטוויטרים של פוקל נטייה לצרוח. רק אחרי שעשיתי כיוון התחלתי ליהנות מאיכות הסט. תבדוק אולי בקרוס יש אפשרות להנחית את הטוויטרים.

פורסם (נערך)

אין לו בקרוס של הקומפוננט כיוונים, מדובר בקרוס אינ-ליין.

אבי, אתה בטוח במה שאתה אומר?

מה מציין את הכיוון בכפתורים העגולים, אחד הצדדים של הפס באמצע או האמצע של אחד החצאים?

HP של 400hz לקומפוננט לא הגיוני בעליל, והרבה יותר מתאים משהו באזור ה-80.

מעבר לענין כיוון הזוויות הפיזיות של הטוויטרים, יכול להיות שהנמכה קלה של הגיין גם תעזור.

לסאב, הכיוון צריך להיות פחות או יותר תואם את התדר שמכוון לקומפוננט, והקרוס צריך להיות על LP.

איפה התקנת את הציוד (שנדע לכוון אותך למקום אחר :wink:)?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אריק זה נכון שאין מה להשוות בין hu מקורי לhu אפטר מרקט איכותי אבל המרחק הוא גדול בין זה לבין לקבוע בכזאת נחרצות שזו הבעיה . יצא לי לשמוע כמה פעמים רכבים עם hu מקורי ומנחתים שהגיעו לתוצאה לא רעה בכלל.

פותח השרשור, אתה מוזמן להגיע למפגש צפון הקרוב יש חבר'ה שישמחו לעזור בכיוונים או למצוא לקויות בהתקנה.

אם אתה גר באיזור חיפה אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית, תקפוץ איזה יום בערב אשתדל לעזור לך.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
חוץ מהטוויטרים - יש עוד בעיה?

האם יצא לך לשמוע את הסט הזה לפני שרכשת? כי כמו שנאמר לפוקאל יש נטייה לטוויטרים קצת צורמים.

לא , לצערי לא יצא לי לשמוע , החלטה פזיזיה ולא מקצועית.

הכול נעשה בטעות לצערי

פורסם
אין לו בקרוס של הקומפוננט כיוונים, מדובר בקרוס אינ-ליין.

אבי, אתה בטוח במה שאתה אומר?

מה מציין את הכיוון בכפתורים העגולים, אחד הצדדים של הפס באמצע או האמצע של אחד החצאים?

HP של 400hz לקומפוננט לא הגיוני בעליל, והרבה יותר מתאים משהו באזור ה-80.

מעבר לענין כיוון הזוויות הפיזיות של הטוויטרים, יכול להיות שהנמכה קלה של הגיין גם תעזור.

לסאב, הכיוון צריך להיות פחות או יותר תואם את התדר שמכוון לקומפוננט, והקרוס צריך להיות על LP.

איפה התקנת את הציוד (שנדע לכוון אותך למקום אחר :wink:)?

כן בדקתי את הכוונים לי הסיבוב וראיתי איפה הוא נמצא

הגיוני מסיבה אחת שהמתקין לא התעסק בכלל בכיוונים גם לא מבין בזה כלום !

בגלל זה המערכת נשמעת ככה.

פורסם
אריק זה נכון שאין מה להשוות בין hu מקורי לhu אפטר מרקט איכותי אבל המרחק הוא גדול בין זה לבין לקבוע בכזאת נחרצות שזו הבעיה . יצא לי לשמוע כמה פעמים רכבים עם hu מקורי ומנחתים שהגיעו לתוצאה לא רעה בכלל.

פותח השרשור, אתה מוזמן להגיע למפגש צפון הקרוב יש חבר'ה שישמחו לעזור בכיוונים או למצוא לקויות בהתקנה.

אם אתה גר באיזור חיפה אתה מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית, תקפוץ איזה יום בערב אשתדל לעזור לך.

שלחתי לך הודעה בפרטי

פורסם
לא , לצערי לא יצא לי לשמוע , החלטה פזיזיה ולא מקצועית.

הכול נעשה בטעות לצערי

לא להיתייאש כבר - כדאי לבדוק ולעבור על החיבורים והכיוונים .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...